Yleinen

L’Occitane En Provence

15.2.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Sain erittäin mieleisen tuliaisen/synttärilahjan kuukauden Aasian matkalla olleilta appivanhemmiltani.

Minulle ojennettiin tämän näköinen paperikassi. Yritin siinä pidellä itseni rauhallisena, sillä sormet syyhysivät päästä avaamaan se. Käyttäydyin kuitenkin aikuismaisesti ja hillitsin itseni. Ensin katsoimme lasten kanssa heidän tuliaiset ja kun tyttäreni alkoi vinkkailla, että äiti avaa sinun tuliaisesi, niin pääsin vihdoin kurkkaamaan kassiini.

Lentokentän tax freessä oli myyjä suositellut L’Occitane Hand & Foot Kit -pakkausta. Oi, että olin iloinen, sillä minua on kauan kiinnostanut kokeilla L’Occitanen tuotteita. Niissä on jotain minuun vetoavaa ulkonäön, brändäyksen ja maineen vuoksi. Ei älyttömän kallista, mutta miellän kuitenkin luksusmaiseksi.

L’Occitane En Provence on nimensä mukaisesti Ranskan Provencesta. Oliver Baussan aloitti valmistamalla eteeristä öljyä rosmariinista, jota hän itse tislasi. Tuote oli menestys ja näin sai alkunsa L’Occitane, joka edustaa Välimeren alueen perinteikästä kosmetiikkaa. Nyt tuotevalikoima on kasvanut kattavaksi ja monipuoliseksi.

L’Occitane on sitoutunut seuraaviin asioihin:

1. L’OCCITANEn tuotteita ei koskaan testata eläimillä
2. L’OCCITANEN tuotteissa ei käytetä eläinperäisiä ainesosia (hunajaa lukuun ottamatta)
3. Suuressa osassa pakkauksista on pistekirjoitus
4. L’OCCITANE on sitoutunut kunnioittamaan ihmisoikeuksia. L’OCCITANE takaa ettei yhdenkään tuotteen valmistuksessa ole käytetty lapsityövoimaa.
5. L’OCCITANE tukee perinteistä tuotantotapaa. Käyttämällä ensisijaisesti paikallisia tuottajia, L’OCCITANE tukee paikallisten työllisyyttä sekä sertifioi laatu standardeja.
6. L’OCCITANEn ostoskassit on valmistettu kierrätysmateriaalista.
7. Käyttämällä A.O.C tuotteita, L’OCCITANEn tuotteet valmistetaan korkealaatuisimmista ainesosista Provencessa.

Shea Butter Hand Cream 23,00 € / 150 ml

L’Occitanen best seller -tuote. Erittäin kosteuttava käsivoide sisältää 20% sheavoita. Sheavoin lisäksi voide sisältää hunajaa ja mantelia uutteena, kookosöljyä ja E-vitamiinia. Kuivien käsien pelastus!

Voide on väriltään valkoista ja melko paksua. Yllättävää kuitenkin, että niin paksu voide notkistuu hetkessä käsien lämmön vaikutuksesta ja imeytyy myös nopeasti. Omissa käsissä voide jää hetkeksi hieman nihkeän ja ”rasvaisen” tuntuiseksi, mutta muuttuu muutamassa minuutissa huomaamattomaksi suojaksi. Äitini käsiin voide suoraan sanotusti vain katosi. Tekisin tulkinnan, että mitä kuivemmat kädet, niin sitä vähemmän jää rasvaista tunnetta käsiin. Itse suosin L’Occitanen käsivoidetta käytettäväksi öisin. Voin laittaa kunnon kerroksen ja antaa olla käsilläni pitkään nukkuessani. Päiväsaikaan suosin kevyempiä käsivoiteita.

INCI-lista katseltavaksi. Huomautan vain, että sheavoi (karitevoi) on toisena listalla ja kolmantena glyseriini, eli hyvin kosteuttavia ja kosteutta säilyttäviä ainesosia.

Shea Butter Foot Cream 23,00 € / 150 ml

Tämäkin voide on L’Occitanen best seller -tuote. Sheavoin lisäksi voide sisältää antiseptista ja rauhoittavaa laventelin eteeristä öljyä sekä tulehduksia estävää arnikin (lääkerohdoissakin käytettävä kasvi) uutetta. Jalkavoiteen minttu antaa jaloille raikkaan ja viilentävän tunteen.

Jalkavoiteeksi L’Occitanen jalkavoide oli yllättävän kevyt ja ohut koostumukseltaan. Voide imeytyy nopeasti ja täten ei välttämättä tarvitse sukkia tai tossuja jalkojen suojaksi. Itse koen voiteen parhaimmaksi jalkojen kunnon ylläpitoon, kuin pahasti kovettuneiden ja kuivien jalkapohjien hoitamiseen. Nyt kun olen tehnyt jalkojen kunnollisen kuorinnan, voide pääsee tehokkaasti kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa.

INCI-lista jalkavoiteestakin. Tässäkin on sheavoi toisena ja glyseriini kolmantena.

Minusta mielikuvani ja kokemukseni vastasivat ihan hyvin. Voiteet tuntuvat hyviltä ja niissä on paljon niitä ihoa hoitavia ainesosia. Voin suositella näitä L’Occitanen best sellereitä.

Mitä te olette kokeilleet L’Occitanelta? Onko jotain muita mitä kannattaa kokeilla tai välttää kokeilemasta? 

Lue myös

Suosittelemme