Glitz & Glam

L'Oréal Nude Magique BB Cream vs Garnier Miracle Skin Perfector

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään kahden markettimerkin BB-voiteiden kaksintaistelu… tai oikeastaan tämä on esittely ja vertailu. 😉

Esittelyssä L’Oréalin Nude Magique, joka juuri keväällä tuli markkinoille. Toisena BB-voiteena esittelyssä Garnierin Miracle Skin Perfector, joka tuli ensimmäisenä BB-voiteena Suomen markkinoille loppuvuodesta 2011.

Molemmat BB-voiteet olen saanut L’Oréalilta. Garnierin voiteen sain joulukuisessa blogimiittissä ja Lorkun voiteen L’Oréal Paris iltamista kuukausi sitten.

Vasemmalla on Garnierin voidetta ja oikealla L’Oréalin. Molemmat voiteet kulkevat nimellä BB-voide, vaikka näyttävät aivan erilaisilta. 

Garnierin voide on koostumukseltaan paksua, kermaista ja sileää voidetta, jossa näkyy selkeästi sävyä.

L’Oréalin voide on koostumukseltaan ohutta ja rakeista. Väriltään voide on harmahtavaa, mutta iholle levittäessä pigmentit tulevat esiin.

Tässä olen levittänyt voiteet kädelleni. Kuten kuvasta hieman näkee, niin Lorkun BB-voide häivyttää ihohuokosia ja jättää mattamaisen pinnan. Garnierin BB-voide jättää kuulakkaampaa ja kiiltelevämmän pinnan.

Koska lähikuvassa ei näy sävyjen rajat hyvin, niin laitoin yhden kuvan pienenä, koska tässä näkyy hieman voiteiden rajat.

Garnier lupaa, että BB-voide kosteuttaa, heleyttää, häivyttää, peittää ja suojaa auringolta.

Moni onkin kokeillut Garnierin BB-voidetta tai ainakin lukenut toisten kokemuksia. Olen huomannut, että mielipiteet jakautuvat selkeästi kahtia. Toiset ihastuvat ja toiset inhoavat. Moni on sanonut, että Garnierin BB-voide on kuin sävyttävä kosteusvoide ja ei vastaa ollenkaan sitä oikeaa BB-voidetta. Minulla ei ole kokemusta yhdestäkään ”oikeasta” BB-voiteesta, mutta oma mielipiteeni on se, että Garnierin BB-voide ei vastannut mielikuvaani siitä minkälainen olisi se ”oikea” BB-voide. Minullekin tuli sellainen mielipide, että Garnier on kuin hyvin pigmenttinen sävyttävä päivävoide.

Voiteeni on sävyltään Light, joka on aivan liian tumma minulle talvella ja vielä puolivälissäkin kesää Light on hieman tumma kasvoilleni. Loppukesästä sävy on varmaankin sopivampi. Minähän en rusketu paljoa, koska vältän auringossa oloa ja suojaan ainakin kasvoni auringon UV-säteiltä, koska saan auringosta ihottumaa. 🙁 Monille sävy olisi sopiva tai jopa liian vaaleakin.

Minulla on rasvoittuvuuteen taipuvainen iho, joten minulla voide on kasvoilla kuin olisin margariinilla pyyhkäissyt kasvoni, eli minun TÄYTYY puuteroida vielä voiteen levityksen jälkeen. Olen lukenut, että toisten ei tarvitse puuteroida, joten tässä huomaamme, että ihoja on monia ja tottumuksia on kanssa yhtä monta. Ilman puuterointia voide ei kestäisi minun kasvoilla, mutta puuteroinnin kanssa BB-voide kesti ihan suht hyvin ja hyvänä.

Garnierin BB-voidetta voi hieman kerrostaakin, jolloin saa peiteltyä ihon sävyeroja, epäpuhtauksia ja tummia silmänalusia. Silmien alle voide on hyvä, jos ei omista todella tummia silmänalusia, sillä voide peittää kevyesti, mutta on ihanan kosteuttavaa, joten ei tuo ryppyjä ja uurteita esiin.

Garnierin BB-voide ei noussut minun suosikiksi, mutta en sano sitä huonoksi, sillä ko. voide varmasti sopii monille muille. Esimerkkinä nyt kerron, että käytin kerran Garnierin BB-voidetta työkeikalla.

Tässä meikissä käytin meikkipohjana Garnierin BB-voidetta, joka on sävyltään Light. Kuvattavan kasvot olivat talvesta johtuen pintakuivat, mutta muuten iho oli hyvä kuntoinen. Hänen ihon sävy oli suihkurusketuksen vuoksi hieman tummempi kuin monien muiden siihen aikaan vuodesta olisi, joten tästä syystä sävy oli passeli hänelle.

Garnierin BB-voiteen peittävyys ja tasoittavuus riittää jopa kuvausmeikkiin, jos iholla ei ole pahempia iho-ongelmia, kuten suuria punoittavia finnejä.

Suosittelen Garnierin BB-voidetta kuiva ihoisemmille ennemmin, kuin rasvoittuvalle iholle.

L’Oréalin Nude Magique BB Cream lupaa, että voiteen pigmentit sulautuvat ihon omaan sävyyn, voide kosteuttaa, heleyttää ja suojaa auringolta.

Ihan alkuun on pakko sanoa, että Lorkun BB-voide on enemmän minun makuuni. Tosin sävy Fair on myös liian tumma minulle talvella, mutta kesällä sopiva. Koska voiteen pigmentit tulevat esiin vähän ajan päästä, niin heti levittäessä ei voi tietää, että onko sävy hyvä vai ei. L’Oréal lupaa, että voide sulautuu ja muuntuu jokaisen omaan ihon sävyyn. Hmmm…. minulle se ei sitä kuitenkaan tehnyt, vaan kasvojeni sävy muuttui jonkun verran tummemmaksi, kun kokeilin voidetta kesäkuun ensimmäisinä päivinä. Nyt kun olen aavistuksen päivettyneempi, niin voide on sopiva.

Pidin siitä, että Lorkun BB-voide jätti puuterisen pinnan kasvoille ja oli hyvin kestävä. Ihastuin voiteen kestoon, sillä minulla on rasvoittuvaisuuteen taipuvainen iho, joten minulla harvat meikkipohjatuotteet kestää moiteettomina iltaan asti, mutta tämä voide kesti kauniina. 🙂 Minusta Lorkun BB-voide tuntui ennemmin hieman kuivahtavalta, kuin kosteusvoiteelta, kun sen levitti kasvoille. En tarkoita, että voide olisi kuvattanut tai ollut kuiva, mutta tunne ei ollut sama kuin Garnierin BB-voiteessa, joka jätti hieman nihkeän tunteen kasvoille ilman puuterointia.

Sanoisin vertailussani, että Garnierin BB-voide on parempi kuivuuteen taipuvaiselle iholle ja L’Oréalin BB-voide taas rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle. Huomasin myös, että pelkästään vedellä pesemällä Garnierin voide lähti melko hyvin irti kädeltäni, mutta Lorkun voide taas ei lähtenyt pelkällä vedellä, vaan vaati puhdistusta saippualla.

Molemmat voiteet ovat vitivalkoisille suomalaisille liian tummia, vaikka kyseessä olisikin sävyistä vaalein vaihtoehto. 🙁 Harmillinen juttu, mutta kesäisin voiteet sopivat, kun ihomme hieman päivettyvät. Heille jotka käyttävät aina hieman tummempaa meikkipohjaa kuin oma ihonsävy, niin uskoisin sävyjen olevan ihan ok. Itse ammattinikin puolesta suosin oman ihon sävyisiä meikkipohjia.

Molempien merkkien voiteet antoivat kivasti luonnollista heleyttä ja terveen näköiset kasvot, ilman paksua maskimaista kerrosta.

Voiteissa on mieto tuoksu, joka ei minua häirinnyt. Ehkä Lorkun BB-voiteessa oli parfyymisempi tuoksu, mutta se on kuitenkin mieto.

Saatavuus on hyvä molemmilla voiteilla, sillä hyvin moni kauppa myy Garnieria ja L’Oréalia. Hintaa voiteilla on 15 euron molemmin puolin.

Näppäriä tuotteita molemmat, jos sävyt vain osuvat omaan ihon sävyyn. 😉

Minkäslaisia kokemuksia teillä on ollut näistä ko. voiteista? Oletteko samaa mieltä kanssani, vai eroaako omat kokemuksenne minun kokemuksistani?

LUE vinkkini L’Oréal Nude Magique BB Cream -voiteesta!!!

X