Glitz & Glam

Luomivärimaniaa!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Nyt on jokainen L’Ombre Pure -luomiväri ollut meikkipostauksien meikeissä käytössä ja on aika analysoida syvällisemmin niitä.

L’Orèal Paris Color Riche L’Ombre Pure -luomiväreissä on yhdistetty puuteriset pigmentit täysin läpinäkyvään geeliin. Näin luomiväreistä on saatu todella pigmenttisiä ja pehmeästi luomelle levittyviä. Kuulostaa ihan loogiselta. Monista puuterisista luomiväreistä saadaan pehmeämmin levittyviä ja pigmentit paremmin esiin, kun apuna käytetään kosteaa sivellintä (vettä tai jotakin kiinnitysnestettä).

Sävyvalikoima on jaettu viiteen eri ryhmään, joita ovat Matte, Smoky, Lumiere, POP ja Nude. Lisäksi joistakin ryhmistä löytyy Limited Edition -sävyjä. Kaikki sävyt ovat pakattu kätevään kannelliseen rasiaan, jonka päältä näkee helposti tuotteen sävyn. Vanhoihin Color Infaillible -luomiväreihin verrattuna, parannusta pakkaukseen on tapahtunut roimasti. Tuotteen määrä painollisesti on hieman vähentynyt, sillä Color Infaillible -luomivärin koko oli 3,5 g. Color Riche L’Ombre Puren koko on 2,5 g.

Matte-sävyt

Mattaisia, puuterisen pehmeitä, mutta hieman voidemaisen tuntuisia.

Vasemmalta: 100 Noir Cest Noir, 101 Macadam Princess, 104 La Vie En Rose ja 107 Macaron Vanille

Näiden mattaisien sävyjen koostumus tuntuu hyvin hämmentävältä. En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt mattaluomiväriä, jolla olisi voidemainen tai lähes voidemainen koostumus. Koostumus on erittäin loistava kuivalle iholle, kunhan luomivärin työstää riittävän huolellisesti. Joskus hyvin puuterisen koostumuksen omaava mattaluomiväri voi tuntua ja jopa näyttää todella kuivalta ja pöllyävältä luomilla. Näissä on samettinen koostumus, joka on pigmenttinen ja kaunis.

Luomivärit kestävät hyvin pohjustajan päälle käytettynä, enkä havainnut värin kerääntymistä luomivakoon tai muihin uurteisiin. Ainut heikko puoli on sävyn intensiivisyyden haihtuminen päivän aikana. Harmaa sävy oli ainut, jossa en havainnut intensiivisyyden katoamista.


Smoky-sävyt

Näyttäviä sävyjä smoky eye lookin luomiseen.

Vasemmalta: 301 Escape In Bordeaux ja 306 Place Vendome (Limited Edition)

En osaa sanoa onko nämä kaksi kokeilemaani sävyä niin savuisia, mutta kauniita ne silti ovat. Pigmenttisyys on loistava ja koostumus hyvä. Näissäkin (kuten kaikissa L’Ombre Pure -luomiväreissä) sävyissä on hieman voidemainen koostumus. Näiden sävyjen koostumus muistuttaa jonkun verran joitakin minulla olevia Make Up Storen luomivärejä.

Lumiere-sävyt

Valoa heijastavaa hohdetta.

Vasemmalta: 500 Gold Mania ja 502 Quartz Fume

Näiden koostumus on hieman kova. Gold Mania vaatii napakan siveltimen tasaisesti levittyäkseen, mutta Quartz Fume sitä vastoin levittyy vaivattomasti. Hohtavia, hieman metallisia sävyjä. Gold Mania on yksi kauneimpia kultasävyisiä luomivärejä, joita olen käyttänyt. Lumiere-sävyt ovat kaikista L’Ombre Pure -luomiväreistä vähiten voidemaisen oloisia ja näissä on erikoinen kuviointi ja muotoilu luomivärin pinnalla.

POP-sävyt

Kirkkaita ja rohkeita sävyjä.

 405 The Big Blue

The Big Blue on hyvin voidemaisen tuntuinen, vaikka puuterinen onkin. Sävy on kirkas ja intensiivinen. Hohtavassa koostumuksessa on hieman kimalluksia.

Nude-sävyt

Luonnollisia ja hillittyjä sävyjä, näyttävällä hohteella.

Vasemmalta: 200 Over The Taupe, 206 Little Beige Dress ja 207 Snow In Megeve

Paksua, hieman murenevaa koostumukseltaan. Tasoittuvat kuitenkin helposti luomelle napakammalla siveltimellä ja ovat erittäin pigmenttisiä. Jopa vaaleat sävyt. Pehmeämmällä siveltimellä lopputuloksesta saa kevyemmän. Näiden Nude-sävyjen koostumus muistutti kaikista eniten vanhojen Color Infaillible -luomivärien koostumusta. Vaaleista Snow In Megeve on todella valkoinen, joten sen käytössä kannattaa olla tarkkana. Little Beige Dress on luonnollisempi sävy luomen sisänurkkien ja kulmaluun korostukseen.

Koin kaikki sävyt erittäin pigmenttisiksi, vaikka koostumukset vaihtelivatkin. Kaikkia yhdistää voidemaisen luomivärin intensiivisyys ja loistokkuus, joita kuitenkin käytetään, kuin puuterisia luomivärejä.

L’Ombre Pure -luomivärit tasoittuvat intensiivisinä silmäluomille ilman silmämeikinpohjustajaakin, mutta suosittelen ehdottomasti käyttämään pohjustusta meikin alla. Voidemainen koostumus voi olla rasvoittuvalla luomella herkemmin luomivakoon kertyvä. Jotta silmämeikki säilyy moitteettomana aamusta iltaan, kannattaa se silmämeikinpohjustus muistaa. Ongelmallisilla luomilla saattaa L’Ombre Pure -luomivärit kertyä luomivakoihin silmämeikinpohjustajasta huolimatta. Minulla näin ei kertaakaan käynyt, mutta olen aina hieman varauksellinen voidemaisen/lähes voidemaisen koostumuksen omaavien luomivärien kanssa. 

Pidin näistä luomiväreistä niin paljon, että ostin sävyn Over The Taupe rikkoutuneen tilalle. Postin kuljetuksessa oli ko. sävy mennyt murusiksi, joten minun oli pakko hankkia uusi tilalle.

Laitan vielä muutamat jo nähdyt meikkikuvat, joissa nämä luomivärit ovat käytössä.

Nude & Matte

Tämän meikin tarkempi esittely löytyy täältä.

104 La Vie En Rose, 107 Macaron Vanille, 206 Little Beige Dress, 200 Over The Taupe ja 502 Quartz Fume.

POP & Matte

Pimeneviin syysiltoihin sopivan meikin tarkempi esittely löytyy täältä.

206 Little Beige Dress, 107 Macaron Vanille, 405 The Big Blue, 101 Macadam Princess ja 100 Noir C’est Noir

Lumiere & POP

Annin kesämeikin esittely löytyy täältä.

206 Little Beige Dress, 500 Gold Mania, 107 Macaron Vanille ja 405 The Big Blue.

Smoky

Hieman ruskainen smoky löytyy tarkemmin esiteltynä täältä.

207 Snow In Megeve, 306 Place Vendome, 301 Escape In Bordeaux ja 100 Noir Cest Noir.

Hinnaltaan nämä luomivärit ovat noin 11,90-12,90 euroa. Myyntipaikkoja ovat mm. Anttila-, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion-myymälät, Prismat, Citymarketit jne.
Mietin mitkä sävyt nousivat suosikeikseni? Pakko sanoa, että The Big Blue on huikean sähäkkä ja Over The Taupe on erityisen kaunis. Luulen kuitenkin, että tulevan syksyn ja talven aikana suosikkini muuttuvat, sillä nyt Escape In Bordeaux ja Quartz Fume on erityisen mieleiset ja talvella luulen ihastuvani erityisen paljon huurteiseen Place Vendomeen. Matte -sävyjen koostumus on ihanan pehmeä. Mattainen luomiväri, joka ei ole liian puuterinen ja kuiva. 

Mitä olette pitäneet näistä uutuuksista? Minusta on huikeaa, että marketeissa myytäviltä merkeiltä alkaa ilmestyä loistavia tuotteita. Aikoinaan marketeista ei meinannut saada pigmenttisiä luomivärejä, saati sitten näin upeasti hohtavia ja jännän värisiä. Viime vuosina on tapahtunut huikeita harppauksia parempaan. Oletteko kiinnittäneet samaan asiaan huomiota?

Color Riche L’Ombre Pure -luomivärit saatu L’Oréalilta. Kuvissa näkyvä sävy Over The Taupe itse ostettu.

Lue myös

X