Huulet

Lush Santa’s Lip Scrub -huulikuorinta

15.10.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ajattelin kiirehtiä tämän huulikuorinnan esittelyn kanssa. Ostin Lushin joulutuotteita ja yksi niistä oli tämä Santa’s Lip Scrub -huulikuorinta.

Olen lukemattomia kertoja kironnut, kun minulla ei ole huulikuorintaa. Huulet eivät välttämättä ole rohtuneet, mutta toisinaan niihin saattaa kertyä paksumpi kerros kuollutta ihosolukkoa. Ne repaleiset ihonriekaleet saavat huulimeikin näyttämään hirvittävältä ja kunnon huulipunaa ei todellakaan voi silloin käyttää. Joskus on joku erityinen tilaisuus ja haluaisin käyttää jotain ihanaa, todella pigmenttistä huulipunaa. No eihän niitä voi silloin käyttää, jos huulten iho on riekaleinen. Niinä kertoina olen harmitellut, että en omista näppärää huulikuorintaa.

Nyt kerrankin muistin sellaisen itselleni ostaa, kun tutkin Lushin joulutuotteiden tarjontaa. Santa’s Lip Scrub kuulosti niin ihanalta, että päätin kokeilla. Santa’s Lip Scrub on ihana, sillä kannen alta paljastuu pieniä punaisia sydämiä. Awww… Sydämet ovat valitettavasti vain pinnassa koristeena tai ainakaan en löytänyt niitä enää syvemmältä.

Massa on sen tuntuista, kuin olisi sekoittanut sokeria ja öljyä. Oikeastaan sitä tämä huulikuorinta onkin. Kotona voi aivan yhtä hyvin tehdä huulikuorinnan sekoittamalla erittäin hienoa sokeria, kookosöljyä ja/tai oliiviöljyä.

INCI-luettelo näyttää tältä:

Caster sugar, Extract of Cherries and Dates, Coconut Milk Powder, Extra Virgin Coconut Oil, Persian Lime Oil, Aniseed Oil, Black Pepper Oil, Benzoin Resinoid, Glycerine, Poppy Red Lustre, Snowflake Lustre, Citral, Geraniol, Linalool, Flavour, Red Edible Hearts

Ehkä tuolla reseptillä ei kannata kotona valmistaa, vaan suosiolla ostaa valmiina. Kuitenkin INCI-luettelo on hyvin yksinkertainen. Loppupäässä on niitä ainesosia, jotka antavat tuotteelle makua, tuoksua ja näköä.

Hyvin pieni määrä kuorintaa riittää. Lip Scrub pyöritellään sormella huulilla hellävaraisesti. Sokeri tuntuu, mutta ei raavi. Kuorinnan tehoa voi itse säädellä sen mukaan mitä kovempaa painaa ja pyörittelee sormella.

Sokeri alkaa jossain vaiheessa sulaa (kemiallisesti oikea termi taitaa olla liueta) huulille, joten kuorinnan teho pehmenee.

Santa’s Lip Scrub tuoksuu aika voimakkaasti makealle ja esanssiselle, siinä on pieni vivahde kolaan. Tietysti kuorintaa tehdessä sen maku tulee suuhun. Santa’s Lip Scrub maistuu vienosti kolalle, mutta enimmikseen se on vain todella makean makuinen. Voisin kuvailla makua makeammaksi, kuin Coca Cola.

Vaikka sanoin, että tuoksu ja maku ovat voimakkaita ja makeita, niin en silti sano, että en pitäisi siitä. Hirvittävässä karkkihimossa varmasti voisi iskeä himo syödä koko kuorinta ja hankkia huono olo.

Kun alkaa tuntua, että kuorinta on tehty, niin huulet vain huuhdellaan vedellä.

Kuorinnan jälkeen huulille voi levittää huulivoidetta tai huulipunaa. Itse olen nyt tehnyt kuorinnat iltaisin ja levittänyt huulivoiteen. Varmasti tulee vielä kertoja, kun teen pikakuorinnan huulille ennen juhliin tmv. lähtöä ja tuolloin levitän huulipunan huulille.

Kuvassa Lushin Chocolate Whipstick -huulivoide. Nimensä mukaisesti tuoksuu ja maistuu suklaalle. Lisäksi huulivoiteessa on appelsiinin tuoksua ja makua. Appelsiinisuklaata siis!

Huulivoiteen INCI-luettelo näyttää tältä:

Fair Trade Shea Butter, Almond Oil, Beeswax, Honey, Organic Extra Virgin Olive Oil, Dark Chocolate, Glycerine, Organic Cold Pressed Wheatgerm Oil, Flavour, Oatmeal, Peppermint Oil, Vanilla Absolute, Cocoa Absolute, *Limonene, *Linalool

Sheavoita, manteliöljyä, mehiläisvahaa, hunajaa ja oliiviöljyä pääasiassa, mutta tummasuklaa löytyy listan melko alusta. Sitä on aivan oikeasti huulivoiteessa, eikä pelkällä esanssilla luotua makua.

Hintaa huulivoiteella on 10,95 € / 8 g. Laitan vielä suoran linkin tuotteeseen, jos joku kiinnostui.

Palataan vielä takaisin tuotteeseen Santa’s Lip Scrub. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin huulikuorinnan voi tehdä ihan kotoa löytyvillä tarvikkeilla, kuten hammasharjalla tai tehdä sokerista ja öljystä seos, jolla kuoria huulet. Miksi sitten ostin valmiin tuotteen? Onhan tämä sydämiä sisältävä ja kolalta maistuva kuorinta hieman hauskempi ja ylellisempi tuote. Se saa hymyn huulille. 🙂 Minun tekisi mieli kokeilla vakiovalikoimaan kuuluvia vaihtoehtoja, mutta käytän tämän ensin loppuun. Lushin tuotteissa on harmillista, että ne eivät säily mahdottoman pitkään. Säilöntäaineita ei juurikaan käytetä.

Joulutuotteet tulevat pian myyntiin myös täällä Suomessa. Kannattaa kurkkia Lush.fi -sivuille, että koska tämä tapahtuu.

Kuoritteko muuten huulianne? Millä kuoritte? Valmiilla tuotteella vai miksailetteko itse kuorintanne?

Kommentit (32)

Joo, joskus muuten irtoaa hetken päästä huulivoiteen levityksestä. Syömisen jälkeen en kyllä ole saanut irtoilemaan niitä riekaleita, tai sitten ovat irronneet tosi syvältä ja sitten on huulet kipeenä. 🙁

Tommosta mäkin olen jo pitkään miettinyt! Pitäisi muutenkin käydä LUSHilla vähän ihmettelemässä esim naamioita 🙂

Minä olen miettinyt, että kokeilisiko jotakin Lushin naamiota? En vaan osaa päättää, että mitä kokeilisi. :/ Liikaa vaihtoehtoja. 😀

Mä en kuori huulini yleensä, mä en tiä miks, mut ehkä mä en tarvi kuorii huulini, siis ne on talvella myös hyväs kunnos

Jos huulille ei kerry riekaleita, niin eihän kuorintaa silloin tarvitse. 🙂 Minulle tulee toisinaan, vaikka huulet eivät olisi edes rohtuneet. Usein sen huomaan vasta siinä vaiheessa, kun levitän huulipunan huulille.

Mulla on kotona The Body Shopin huultenkuorintapuikko, ja vastaavanlainen on ollut joskus aiemminkin käytössä. Sitä pitäisi vain muistaa käyttää useammin, mulla kun on paha tapa alkaa repimään niitä huulenriekaleita 🙁 Kostutettu hammasharjakin toimii myös tuossa kuorinnassa ihan hyvin 🙂 Mua jäi kauheasti nyt kyllä tämä Lushin kuorinta houkuttelemaan..

Auts! Sitten kun niitä riekaleita repii, niin herkästi iho lähtee repeämään liian syvälle. Mistä huomaa, että olen itsekin joskus repinyt? 😀

Mulla on ollut jo pitkään käytössä tämä sama Lushin kuorinta-aine, mutta vain eri ”sävyisenä”, mulla on pinkki Bubblegum 🙂 Aivan tosi hyvä tuote ja pitää huulet kauniina ilman ylimääräisiä repaleita, kun säännöllisesti kerran tai kaksi viikossa kuorin. Ihana muuten myös tuo huulivoide, nam! 😛

Tuo Bubblegum olisi kanssa kiva kokeilla. 🙂 Se näyttää niin ihanalta.

Mä ostin tuon huulikuorinnan viime vuonna ja tykkäsin kyllä tosi paljon. Varsinkin Coca-Colan suurena ystävänä, oli ihana yllätys että makuna oli hiukan tuota colaa. 🙂 En olekkaan muistanut käyttää tätä pitkään aikaan! Nyt kyllä pakko kaivaa tuo taas esiin ja kuoria mun rohtuneet huulet!

Itsekin pidän kolan mausta, joten siksi tämä vetoaa minuun. 🙂

Aivan ihanan näköinen tuote, jo nimen puolesta voisin harkita. <3 Omia huulia tarvitsee kuoria tosi harvoin, suoritan sen usein ihan sokerin ja kookosöljyn kanssa.

Niillähän se kuorinta sujuu ihan samalla tavalla. 🙂 Mutta on nuo Lushin tuotteet silti niin hauskoja.

Heips.
Minä kuorin joka ilta meikinpuhdistuksen yhteydessä huulet lämpimällä vedellä kostutetulla froteisella kasvopyyhkeellä. Sen jälkeen huulivoide. Huulet pysyy pehmeinä ja sitä ikävää kuollutta solukkoa ei pääse kertymään 🙂 Jotkut käyttää hammasharjaa tähän tarkoitukseen, mutta ainakin itselleni se on liian karkea.

-Laura

Onneksi aivot eivät jumitu pieniin typoihin. Omalle tekstilleen erityisesti tulee sokeaksi ja varmasti on paljon typoja ja kirjoitusvirheitä näissä mun postauksissa. 😀

Joo ymmärsin 😀 (jos totta puhutaan, niin en ensin edes huomannut sitä. Aivot sulaa sitä mukaa kun maha kasvaa XD)

-Laura

Heh, olipas käynyt typo tuossa kommentissani. Nooh… kait siitä ymmärtää, että froteeta tarkoitan. 😀

Säännöllisyyshän on avain moneen juttuun. Niin tietysti tähänkin. 😀

Ei tarvitse olla kovin karkea, kunhan vaan muistaa tehdä päivittäin. 🙂 Ja jos on oikein pahaksi päässyt, niin voi laittaa paksun huulivoiteen vaikuttamaan noin puoli tuntia aiemmin. Se pehmentää riekaleet ( 😀 ) joten ne irtoaa paremmin.

-Laura

Tuota pyyhettä en ole tajunnut. Pyyhkeen tulee olla varmaan melko kova ja karkea. Nykyään nuo pyyhkeet ovat niin pehmeää ftoteeta ja kuivausrumpu pehmentää niitä myös.

En kuori huuliani ja onneksi harvoin tulee käytettyä huulipunaa, koska juurikin mitä kirjoitit: kuollut ihosolukko näyttää karseelta siinä vaiheessa 😀
Omistin myös yhdessä vaiheessa tuon ihanaisen appelsiinisuklaahuulirasvan! Se oli kyllä niiiiiiiiiiin ihana… Se tuoksu oi oi. Muistaakseni siitä on pari vuotta sitten aikaa jo, ja silloin se maksoi ”ainoastaan” 8 € :O onpas hinta noussut tuotteella :S

Joo, hinnat nousee. 🙁 Alv on noussut, verot ovat nousseet, joten se vaikuttaa kaikkeen. 🙁

En ole koskaan kuorinut huulia. Minulla ei taida huulet siis helpolla kuivua. Voisin kuitenkin mielenkiinnosta kokeilla itsetehtyä sokerikuorintaa 🙂

Kokeileppas! 🙂 Huulet tuntuvat kuorinnan jälkeen mukavilta. 🙂

Mä niiiin tarvitsisin tällaisen! Kuten sanoit, voi kotituotteilla kuoria ihan yhtä hyvin, mutta luulen että sitä tulisi säännöllisemmin tehtyä jos olisi ihan tällainen valmis tuote odottamassa kaapissa. Ihanan tuoksuinen ja makuinen vieläpä 🙂

No sepä se. Tulee herkemmin tehtyä se kuorinta, kun löytyy valmiina. 🙂 Unohtaisin kuorinnat, jos minun pitää alkaa sekoittelee itse.

Mulla on tämä ja se on ihana 🙂 Aiemmin olen kokeillut Bubblegum-kuorintaa Lushilta ja se oli kanssa aika herkku <3

Se Bubblegum on kiinnostanut pitkään, mutta nyt päädyin tähän kausituotteeseen. 🙂 Ne muutkin kuorinnat kyllä kiinnostaa, jopa popkorni. 😀

Minulla oli Lushin huulikuorinta, ja se jäi kyllä käyttämättä. Heitin sen jokin aika sitten vanhentuneena pois. Huuliini ei kerry kuollutta ihosolukkoa eivätkä ne rohdu kun rasvaan hyvillä tuotteilla. Jäin ihan miettimään että miksi sitä solukkoa ei kerry, kai sitten minäkin asiaa enempiä ajattelematta pyyhkäisen pyyhkeellä niitä tai jotakin. Joka tapauksessa, koin Lushin kuorinnan aika turhakkeeksi kun normaalia kasvokuorintaa voisi ihan hyvin käyttää myös huulille, kunhan ei suuhun päästä.

Olen toisinaan kuorinnut kasvokuorinnalla samalla, mutta se maku… yh! Siinä mielessä sokerikuorinta (ostettu tai itse tehty) on miellyttävämpi. 🙂 Minullekin harvoin kertyy sitä kuollutta ihosolukkoa, mutta toisinaan sitä tulee.

Mä niin tarvin jonkun tuollaisen!! Mun huulissa todellakin on niitä ikäviä kuolleita riekaleita ja kyllä sorrun ihan liian usein niiden repimiseen… Oi Minna minkä taas menit tekemään, onneksi tuo ei ole kovin kallis hairahdus 😉

Joo, mitä enemmän lukee ja kuuntelee muita, niin sitä enemmän tulee tuotteita, joita ei tiennyt edes tarvitsevansa. 😀 Tiedän tunteen! 😀

Mun huulet uusiutuu ihan järkyttävän nopeaa tahtia ja yleensä hinkkaan solukot irti ihan vaan sormella. 🙂 Lähtee todella helposti hetki rasvaamisen jälkeen tai vaikka syömisen jälkeen..

Joo, joskus muuten irtoaa hetken päästä huulivoiteen levityksestä. Syömisen jälkeen en kyllä ole saanut irtoilemaan niitä riekaleita, tai sitten ovat irronneet tosi syvältä ja sitten on huulet kipeenä. 🙁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *