Glitz & Glam

Lush Santa’s Lip Scrub -huulikuorinta

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ajattelin kiirehtiä tämän huulikuorinnan esittelyn kanssa. Ostin Lushin joulutuotteita ja yksi niistä oli tämä Santa’s Lip Scrub -huulikuorinta.

Olen lukemattomia kertoja kironnut, kun minulla ei ole huulikuorintaa. Huulet eivät välttämättä ole rohtuneet, mutta toisinaan niihin saattaa kertyä paksumpi kerros kuollutta ihosolukkoa. Ne repaleiset ihonriekaleet saavat huulimeikin näyttämään hirvittävältä ja kunnon huulipunaa ei todellakaan voi silloin käyttää. Joskus on joku erityinen tilaisuus ja haluaisin käyttää jotain ihanaa, todella pigmenttistä huulipunaa. No eihän niitä voi silloin käyttää, jos huulten iho on riekaleinen. Niinä kertoina olen harmitellut, että en omista näppärää huulikuorintaa.

Nyt kerrankin muistin sellaisen itselleni ostaa, kun tutkin Lushin joulutuotteiden tarjontaa. Santa’s Lip Scrub kuulosti niin ihanalta, että päätin kokeilla. Santa’s Lip Scrub on ihana, sillä kannen alta paljastuu pieniä punaisia sydämiä. Awww… Sydämet ovat valitettavasti vain pinnassa koristeena tai ainakaan en löytänyt niitä enää syvemmältä.

Massa on sen tuntuista, kuin olisi sekoittanut sokeria ja öljyä. Oikeastaan sitä tämä huulikuorinta onkin. Kotona voi aivan yhtä hyvin tehdä huulikuorinnan sekoittamalla erittäin hienoa sokeria, kookosöljyä ja/tai oliiviöljyä.

INCI-luettelo näyttää tältä:

Caster sugar, Extract of Cherries and Dates, Coconut Milk Powder, Extra Virgin Coconut Oil, Persian Lime Oil, Aniseed Oil, Black Pepper Oil, Benzoin Resinoid, Glycerine, Poppy Red Lustre, Snowflake Lustre, Citral, Geraniol, Linalool, Flavour, Red Edible Hearts

Ehkä tuolla reseptillä ei kannata kotona valmistaa, vaan suosiolla ostaa valmiina. Kuitenkin INCI-luettelo on hyvin yksinkertainen. Loppupäässä on niitä ainesosia, jotka antavat tuotteelle makua, tuoksua ja näköä.

Hyvin pieni määrä kuorintaa riittää. Lip Scrub pyöritellään sormella huulilla hellävaraisesti. Sokeri tuntuu, mutta ei raavi. Kuorinnan tehoa voi itse säädellä sen mukaan mitä kovempaa painaa ja pyörittelee sormella.

Sokeri alkaa jossain vaiheessa sulaa (kemiallisesti oikea termi taitaa olla liueta) huulille, joten kuorinnan teho pehmenee.

Santa’s Lip Scrub tuoksuu aika voimakkaasti makealle ja esanssiselle, siinä on pieni vivahde kolaan. Tietysti kuorintaa tehdessä sen maku tulee suuhun. Santa’s Lip Scrub maistuu vienosti kolalle, mutta enimmikseen se on vain todella makean makuinen. Voisin kuvailla makua makeammaksi, kuin Coca Cola.

Vaikka sanoin, että tuoksu ja maku ovat voimakkaita ja makeita, niin en silti sano, että en pitäisi siitä. Hirvittävässä karkkihimossa varmasti voisi iskeä himo syödä koko kuorinta ja hankkia huono olo.

Kun alkaa tuntua, että kuorinta on tehty, niin huulet vain huuhdellaan vedellä.

Kuorinnan jälkeen huulille voi levittää huulivoidetta tai huulipunaa. Itse olen nyt tehnyt kuorinnat iltaisin ja levittänyt huulivoiteen. Varmasti tulee vielä kertoja, kun teen pikakuorinnan huulille ennen juhliin tmv. lähtöä ja tuolloin levitän huulipunan huulille.

Kuvassa Lushin Chocolate Whipstick -huulivoide. Nimensä mukaisesti tuoksuu ja maistuu suklaalle. Lisäksi huulivoiteessa on appelsiinin tuoksua ja makua. Appelsiinisuklaata siis!

Huulivoiteen INCI-luettelo näyttää tältä:

Fair Trade Shea Butter, Almond Oil, Beeswax, Honey, Organic Extra Virgin Olive Oil, Dark Chocolate, Glycerine, Organic Cold Pressed Wheatgerm Oil, Flavour, Oatmeal, Peppermint Oil, Vanilla Absolute, Cocoa Absolute, *Limonene, *Linalool

Sheavoita, manteliöljyä, mehiläisvahaa, hunajaa ja oliiviöljyä pääasiassa, mutta tummasuklaa löytyy listan melko alusta. Sitä on aivan oikeasti huulivoiteessa, eikä pelkällä esanssilla luotua makua.

Hintaa huulivoiteella on 10,95 € / 8 g. Laitan vielä suoran linkin tuotteeseen, jos joku kiinnostui.

Palataan vielä takaisin tuotteeseen Santa’s Lip Scrub. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin huulikuorinnan voi tehdä ihan kotoa löytyvillä tarvikkeilla, kuten hammasharjalla tai tehdä sokerista ja öljystä seos, jolla kuoria huulet. Miksi sitten ostin valmiin tuotteen? Onhan tämä sydämiä sisältävä ja kolalta maistuva kuorinta hieman hauskempi ja ylellisempi tuote. Se saa hymyn huulille. 🙂 Minun tekisi mieli kokeilla vakiovalikoimaan kuuluvia vaihtoehtoja, mutta käytän tämän ensin loppuun. Lushin tuotteissa on harmillista, että ne eivät säily mahdottoman pitkään. Säilöntäaineita ei juurikaan käytetä.

Joulutuotteet tulevat pian myyntiin myös täällä Suomessa. Kannattaa kurkkia Lush.fi -sivuille, että koska tämä tapahtuu.

Kuoritteko muuten huulianne? Millä kuoritte? Valmiilla tuotteella vai miksailetteko itse kuorintanne?

Lue myös

X