Glitz & Glam

Lushin kosteuttava tuorenaamio

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oletteko testanneet Lushin tuorenaamioita? Minua ne ovat houkuttaneet pitkään, sillä Lushin myymälässä tuorenaamiot ovat erittäin houkuttelevasti esillä. Ihan, kuin jäätelö- tai jälkiruokapöytä olisi katettuna.

Ostin tuossa syksyllä kokeiluuni Lushin kosteuttavimman tuorenaamion. Oatifix on puhdistava, pehmentävä ja kosteuttava. Kuten kuvassa olevasta kannestakin voi lukea, niin Oatifixissä on käytetty banaania, vaniljaa ja kauraa rauhoittamaan ja ravitsemaan ihoa. Manteli kuorii ja kaoliinisavi puhdistaa ihoa. Merantipuun voin kerrotaan vähentävän punoitusta.

Tuorenaamioiden nimikin jo viittaa siihen, että niissä on käytetty tuoretuotteita ja täten ne eivät säily pitkiä aikoja. Suomen Lushin myymälästä ostetut naamiot ovat Suomessa käsityönä valmistettuja. Näitä ei kannata jemmailla pitkiä aikoja tai hamstrata useampaa purkkia, sillä säilyvyysaika on lyhyt. Tuorenaamiot kannattaa säilyttää jääkaapissa, jolloin ne eivät pilaannu ja ne säilyvät ”tuoreina”. Naamiot säilyvät noin 2-4 viikkoa. Yhdestä purkista riittää 4-6 käyttökertaan. Tämä tarkoittaa sitä, että naamiota tulee levittää kasvoille kunnon kerros. Olen itse sitä mieltä, että purkista riittää kyllä useampaakin, kuin neljään kertaan, mutta haastavaa on se, että saisi naamion käytettyä korkeintaan neljässä viikossa. Minulla meni muutaman käyttökerran verran roskiin, kun onneton unohdin käyttää loppuja.

Oatifix on syötävän hyvän tuoksuista! Aivan kuin kaura-banaanipiparitaikinaa, jossa on vaniljaa. Se myös tuntuu piparitaikinalta. Tekisi mieli maistaa, vaikka inhoan banaania. Jostain syystä se ei tässä kasvonaamiossa minua haitannut, sillä vanilja ja kaura muuttaa banaanin tuoksua.

Ainesosalista, eli INCI näyttää tältä:

glyseroli (Glycerin), kaurahiutale (Avena Sativa Kernel Meal), tuore luomubanaani (Musa Paradisica Fruit), vesi (Aqua), jauhettu manteli (Prunus Amygdalis Dulcis Fruit Powder), illipe-puun voi (Shorea Stenoptera Seed Butter), kaoliinisavi (Kaolin), talkki (Talc), vaniljatanko (Vanilla Planifolia Bean), Reilun kaupan vanilja-absoluutti (Vanilla planifolia Bean Extract), santelipuuöljy (Santalum Austrocaledonicum Wood Oil/Santalum Album Oil), bentsoehartsi (Styrax Tonkinensis Resin Extract), *kumariini (Coumarin), *bentsyylikinnamaatti (Benzyl Cinnamate), *linalooli (Linalool), hajuste (Parfum), keikarinkukkauute (Gardenia Jasminoides Fruit Extract).
*esiintyy luonnostaan eteerisissä öljyissä
 

Tuorenaamiota käytetään seuraavasti:

– levitetään kunnon, paksu kerros puhtaalle iholle, silmänympärysihoa välttäen.
– annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia.
– ennen huuhtelua voidaan naamiota hieroa kasvoilla ja näin tehdä hellävarainen kuorinta.
– huuhdellaan lämpimällä vedellä ja levitetään kosteusvoide.

Testasimme tyttäreni kanssa ensimmäisellä kerralla. Meillä oli todella ohuet kerrokset naamiota, sillä pelkäsin lapseni pudottelevan naamiota kasvoiltaan pitkin lattioita ja sohvia. En itsekään viitsinyt laittaa silloin paksua kerrosta, sillä toinen naamionkäyttäjä olisi kuitenkin alkanut vaatimaan itselleen paksumpaa kerrosta. Toimii kyllä ohuemmallakin kerroksella, kunhan vain levittää tasaisesti.

Kasvoista jää ihanan pehmeän ja kosteutetun tuntuiset. Tykkäsin! Hyvä lisäapu kuivan ihon hoitoon ja hemmotteluun.

Hintaa näillä tuorenaamioilla on 13,50 € / 75 g. Erilaisiin tuorekasvonaamioihin pääsee tutustumaan Lushin verkkokaupassa, joka löytyy täältä ja tietysti asematunnelin liikkeessä. Suosittelen ostamaan paikanpäältä, mutta jos tilaat netin kautta, niin nouda lähetys postista mahdollisimman pian. En itse tekisi tilausta kesäaikana, mutta näin talvella saattaisin tehdäkin. Ajoittaisin tilaamisen viikonlopulle, jotta paketti lähtisi maanantaina tai tiistaina. Näin saisin tuotteen varmasti ennen seuraavaa viikonloppua. En enää muista saako tilauksen yhteydessä seurantakoodia? Ainakin kotiovelle toimituksessa saa, sillä vuosi sitten tilasin lahjan sillä tavoin. Näin itse koska lähetystä ollaan toimittamassa läheiselleni, jolle joululahjan tilasin. Ulkomailta en missään nimessä tilaisi tuoretuotteita, sillä aikaa menee kauemmin ja lähetys saattaa viettää pitkiä aikoja lämpimässä.

Vielä sellainen vinkki, että palauttaessasi Lushin liikkeeseen viisi pestyä ja puhdistettua naamiopurkkia, saat uuden kasvonaamion kiitokseksi. Lush kierrättää purkit, joten tässä toteutuu myös vihreät arvot.

Onko Lushin tuorekasvonaamiot tuttuja ennestään?

Tänään Glitz & Glamin kosmetiikkakalenterista Elli on saanut KMS Californian Silk Sheen -tuotelinjan shampoon. Pullo ei ole täysikokoinen, mutta 75 ml riittää hyvin moneen käyttökertaan. KMS Californialla on myynnissä shampoita ja hoitoaineita erikokoisissa pulloissa, kuten 75 ml, 250-300 ml (shampoo 300 ml ja hoitoaine 250 ml) ja pumppupulloissa 750 ml. Pienimpiä pakkauskokoja tuotteille on vain vähän harvemmin tarjolla.

Hiukset kuuluvat olennaisena osana Glitz & Glam -blogiin, joten en halunnut unohtaa niitä kosmetiikkakalenterista. KMS California on kallis brändi, mutta tuotteet loistavia! En nyt muista, että onko tämä kalenterissa oleva yksilö saatu blogin vai työn kautta, vai onko tämä niitä itse ostettuja? Ehkä tämä ilmoitus asiasta riittää? Olen saanut työn ja blogin kautta KMS Californiaa, että myös ostanut sitä, niin en oikein muista jokaista erikseen.

Enää olisi viisi luukkua jäljellä! VIISI! Joulustressi iskee… 😀

Lue myös

X