Glitz & Glam

Ma Provence palashampoo & Primavera Inkivääri & Lime -suihkugeeli

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Maaliskuun LivBoxista paljastui ns. vihreää kosmetiikkaa. Osa oli sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja osa ei. Varmasti paljon keskustelua ja kiinnostusta aiheutti Ma Provencen palashampoo.

LivBoxin sivuilla shampoosta kerrotaan näin:

Ma Provence on kasvipohjainen, orgaanista karitevoita, orgaanista glyseriiniä ja orgaanisia kasvi- ja hedelmäuutteita sisältävä palashampoo normaaleille hiuksille. Ei sisällä säilöntäaineita, kemiallisia öljyjä, SLS saippua-aineita, parabeeneja eikä väriaineita. Shampoon väri tulee luonnonmukaisesti savesta.
Shampoo on tiivistetyssä muodossa; yksi palashampoo vastaa kahta pulloa nestemäistä shampoota. Hiero shampoo kosteisiin hiuksiin, vaahdota ja huuhtele. Erillistä hoitoainetta ei tarvita!

”Erillistä hoitoainetta ei tarvita!” Hei, hetkinen… Siis mitä? Joo, onhan jo vuosia ollut näitä 2in1 -shampoita, mutta kyllähän jokainen jolla on kuivat, käsitellyt, pitkät ja/tai takkuuntuvat hiukset tietää, että ei se 2in1 riitä hoitamaan ja suojaamaan hiuksia.

Päätin uskaltautua kokeilemaan tätä kukan muotoista Ma Provencen palashampoota täysin yksinään, ilman minkäänlaista hoitoainetta. Testiryhmään kuului minun pitkät, värikäsitellyt normaalit hiukset, joissa on raidoituksia ja luonnontaipuisuutta. Toisen testiryhmäläisen hiukset ovat 4-vuotiaan käsittelemättömät, hennommat, helposti takkuuntuvat ja puolipitkät hiukset.

Lähtökohtana minulla oli likaiset hiukset joissa paljon muotoilutuotteita. Jouduin jonkun verran hieromaan shampoota käsiini ja lopuksi myös hiuksiini, ennen kuin sain shampoota riittävästi hiuksilleni puhdistamista varten. Hiuspohja oli erittäin helpon tuntuista puhdistaa. Sormet liukuivat hyvin hiusten seassa. Pituudet olivat hieman vaikeamman tuntuiset puhdistaa, koska palashampoo ei kuitenkaan vaahdonnut normaalin shampoon tapaan. Hiusten puhdistuksessa tärkeintä on aina hieroa hiuspohja puhtaaksi, sillä pituudet puhdistuvat siinä samalla ja shampoon pois huuhtelussa. Vaikka tiedänkin tämän, niin minusta tuntui, että pituudet hiuksissa eivät puhdistu kunnolla, koska tuntui kuin niissä ei olisi shampoota juurikaan. Ennen huuhtelua minua jännitti. Minua jännitti, että kuinka nirisevän ja narisevan ”soivat” hiukseni ovat, kun huuhtelen shampoon pois. Huutaisivatko hiukseni hoitoainetta? Voisiko hiuksillani vaikka soittaa viulusinfoniaa? Yllätyin siitä, kuinka vähän hiukseni olivat takkuisessa möykyssä. Kyllä minun pitkät hiukseni tuntuivat hieman siltä, että kaipaisivat edes ”pikkiriikkisen” hoitoainetta setviytyäkseen, mutta päätin sitkeästi testata tuotetta ilman hoitoainetta, kun siitä niin sanottiin.

Seuraavaksi olikin sitten meidän 4-vuotiaan neidin hiusten vuoro. Kaikkea en luonnollisesti testaa Millalle, mutta nyt kyseessä oli turvalliselta vaikuttava tuote. Lyhyemmät hiukset oli helpommat puhdistaa, kuin minun pitkät.

Meidän molempien hiukset olivat melko helpot harjata suoriksi. Harjoina meillä oli käytössä Tangle Teezer -harjat. Hiukset olivat pehmeät ja ilmavat. Ehkä aavistuksen herkemmin sähköistyvät, mutta tuolloin oli kovat pakkasetkin.

Kuten kerroin aikaisemmin, niin äitini arviot ja mielipiteet tulevat mukaan näihin LivBox -postauksiin. Kyselin äidiltäni kokemuksia palashampoosta.

Äitini oli myös skeptinen palashampoon suhteen, mutta oli kuitenkin rohkaissut mielensä ja testannut shampoota. Hän jätti myös hoitoaineen käytön väliin uteliaisuuttaan. Hän oli yllättynyt siitä, että hiukset eivät tuntuneet siltä, että olisivat vaatineet hoitoainetta. Hiukset olivat helposti selvitettävät, sileät ja tuuheamman oloiset. Äitini piti siitä, että hiukset olivat ilmavat. Käyttö oli kuulemma hieman hankalaa, sillä hiuspohja oli helppo puhdistaa, mutta pituuksien pesemisessä oli hänelläkin ongelmia. Hänestäkin tuntui kuin pituuksiin shampoota ei saisi leviämään.

Äidilleni sattui pieni ”yllätys” palashampoon käytön jälkeen. Hän oli pessyt hiuksensa palashampoolla ja hän ei käyttänyt hoitoainetta. Kun hän sirotteli hiuksiinsa hiuspuuteria kävi ”puff” ja hiukset leijailivat sähköisinä ilmassa.

Hiuspuuteri sähköistää herkästi hiuksia ja jos hiuksissa ei ole silikonien tuomaa suojakerrosta, niin hiukset leijailevat muutenkin herkästi staattisensähkön vuoksi.

Mikä onkaan mielipiteemme Ma Provencen palashampoosta?

Kätevän oloinen ja melkoinen yllättäjä toimivuudeltaan. Kätevä juuri matkoille ja kesämökille, mutta ei ehkä yhtä kätevä kotioloissa pitkähiuksiselle, sillä shampoo on hieman työläs levittää pituuksiin. Lyhyt hiuksisille taas suosittelen, sillä shampoolla saa pehmeät ja ilmavan tuntuiset hiukset. Lyhyt hiuksiset eivät välttämättä tarvitse hoitoainetta, riippuen tietysti hiusten kunnosta ja käsittelyistä. En suosittele palashampoota vaalennetuille tai muuten voimakkaasti käsitellyille hiuksille. Palashampoosta ei tullut kuitenkaan minun suosikkiani, mutta koen shampoon käteväksi tulevan kesän mökkireissuille. Säästänkin shampoon kesälle.

Shampoosta sanotaan, että yksi pala (85 g) vastaa kahta pulloa tavallista shampoota.  Ekologisesti ajateltuna pakkausmateriaalia on paljon vähemmän, kuin kahdessa shampoopullossa ja painoa vähemmän, kun ei ole nestettä, joka painaa. Ekologiselta kannalta palashampoo on parempi.

Ma Provence -palashampoota jälleenmyy mm. Eve.fi ja Saunalahja.fi. Saattaa olla muitakin, mutta Googlettamalla en löytänyt muita jälleenmyyjiä Suomesta. Hintaa palashampoolla on 10-12 €/85 g

Laitan tähän postaukseen lyhyen arvosteluni suihkugeelistä.
Osa LivBox -tilaajista sai Primaveran Inkivääri & Lime -suihkugeelin ja osa sai Korresin Mango tai Japanese Rose -suihkugeelin. Minä sain Primaveran.

LivBoxin sivuilla Primaveran suihkugeelistä kerrotaan näin:

Primaveran energisoiva suihkugeeli ammentaa voimansa elämää sykkivästä inkivääriöljystä, virkistävästä limestä ja ravitsevasta jojobaöljystä. Ihanteellinen normaalille ja kuivalle iholle.
Primaveran kosmetiikkatuotteet ovat aitoa, NaTrue-sertifioitua luomu- ja luonnonkosmetiikkaa. Ne eivät sisällä säilöntäaineita, keinotekoisia lisäaineita tai tuoksu- ja väriaineita. Tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Pidän erittäin paljon Primaveran Inkivääri & Lime -suihkugeelin tuoksusta. Ihanan raikas, mutta silti hedelmäinen. Inkivääri tuoksuu voimakkaasti ja lime antaa tuoksulle hedelmäisyyttä. Kirpeiden ja raikkaiden tuoksujen ystäville ihan ehdoton. Uskon, että suihkugeelin ”Energizing” -ominaisuus tulee tuoksusta, jossa tuntuu pirteyttä ja energiaa.

Koostumukseltaan suihkugeeli on yllättävän ohutta ja maitomaisen väristä, ehkä kevyesti vihertävänkeltaista. Odotin jostakin syystä paksua väritöntä geeliä. En tiedä mistä moinen ennakko-odotus.

Primaveran tuotteiden suosio on kasvussa hoitoloissa ja kauneudenhoidon oppilaitoksissa, joissa käytössä on ammattikoon pakkaukset. Hintaa normaalikokoisella suihkugeelillä on 14,30 €/200 ml.

Primaveran Inkivääri & Lime -suihkugeeliä Suomessa jälleenmyy Ruusupuu.fi

Kohta kuukausi taas vaihtuu ja huhtikuun LivBox kolahtaa postilaatikkoon. Jännityksellä odotan, että mitä seuraava boxi sisältää? 🙂

Mitä muuten piditte Ma Provencen palashampoosta? Oletteko uskaltaneet kokeilla?

X