Glitz & Glam

MAC Studio Fix -meikkipohja

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Syksyllä käväisin hieman shoppailemassa Stockmannilla MACin kosmetiikkaa. Vilautinkin ostoksiani syksyllä eräässä postauksessa ja nyt vihdoin ja viimein iski inspiraatio kirjoittaa tästä mainiosta meikkipohjasta.

Kuten siinä syksyisessä postauksessa kerronkin, niin olen halunnut testata MACin puuterisia meikkipohjia. Puuteriset meikkipohjat ovat yleensä hyvin kestäviä rasvoittuvalla iholla ja niiden nopeus ja helppous on aivan loistavaa arkiaamuina.

MACin avulias myyjä valitsi minulle sävyn NC30. Aluksi hän yritti tyrkyttää tummempaa sävyä, mutta vaadin vaaleampaa, vaikka en katsonutkaan peilistä sävyä kasvoillani. Tiesin, että sävy olisi liian tumma minulle, kun swatchasin kädelleni sitä. En muista mitä sävyä hän minulle aluksi tarjosi. Suostuin ottamaan NC30, vaikka tiedän, että ko. tummuus on hieman liian tumma minulle lopputalvesta. Ostin tämän meikkipohjan syyskuussa, joten tietysti minulla oli vielä aavistus kesän rusketuksia vielä kasvoilla. Huomasin kuitenkin, että sävy NC30 ei ollut liian vaalea minulle syksylläkään, vaan just sopiva. MAC Studio Fix -meikkipohja sulautuu kasvojen omaan sävyyn ihanan helposti.

Ihastuin ensimmäisenä MAC Studio Fix -meikkipohjan samettiseen ja silkkisen pehmeään tekstuuriin. Puuterinen meikkipohja levittyy kätevästi kasvoille siveltimellä, kuten kabukilla tai skunkilla, mutta myös meikkisienelläkin. Huomasin käytössä, että siveltimellä saa kaikista kevyimmän ja luonnollisimman meikkipohjan, kun taas meikkisienellä saa paksumman ja peittävämmän lopputuloksen. Kuvastakin näkee, että käytössä on ollut, kun pohja jo paistaa. 😉

Sävy NC30 on neutraalisti viileän vaalea sävy, jossa on kuitenkin kevyesti keltaisuutta. Minulle sävy on ”passeli”, sillä saan kalvakallekin ihon sävylleni aavistuksen lämpöä, vaikka sävy ei olekaan lämmin. Kuvasta on hyvin vaikea nähdä sävyä, koska se on niin lähellä omaani. Tästä syystä levitin swatchin käsivarteeni meikkisienellä paksulti, enkä levittänyt/häivyttänyt sitä ollenkaan, jotta saan kuvassa edes vähän meikkipohjan sävyä näkyviin.

Studio Fix on loistava meikkipohja pikaiseen meikkaamiseen, jolla saa luonnollisen meikkipohjan, joka kestää rasvoittuvallakin iholla hyvänä pitkänkin työpäivän föönien kuumuudessa ja hikoilua. Silti sanon, että MSCHICin Baked Mineral on minulla paremmin kestävämpi, mutta ero on melkoisen pieni näiden kahden välillä kestossa.

Studio Fix on koostumukseltaan puuterisen pehmeä ja täysin matta. Meikkipuuteri ei sisällä hohteita, eikä mitään valoa heijastavia apuaineita, kun sitten taas MSCHIC sisältää kevyesti hohdetta. MAC on mattamaisien meikkipohjien ystäville parempi vaihtoehto.

Peittävyys Studio Fix -meikkipohjalla on ihan ok, kun kerrostaa, mutta silti heikompi, kuin MSCHICin Baked Mineral Foundationilla. Itse käytin ihovirheisiin ensin peiteväriä ja sen päälle kerrostin hieman Studio Fixiä.

Harmillista on se, että Suomessa MACin kosmetiikkaa saa vain Helsingin Stockmannilta, ja jos oikein olen ymmärtänyt, niin Turussakin olisi MACia? Korjatkaa, jos muistan väärin. Olen hukannut kuitin missä on Studio Fixin hinta, mutta muistelisin hinnan olleen n. 29-32 euroa, eli hyvin samoissa kuin MSCHICin Baked Mineral Foundation.

Kenelle suosittelisin MAC Studio Fix -meikkipohjaa? Ehdottomasti normaalille ja rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle. En suosittele ihan aikuiselle naiselle, jolla on jo syvempiä juonteita ja uurteita, sillä puuteriset ja kuivahkot meikkipohjat saattavat tuoda juonteita enemmän esiin. En myöskään suosittele ihan kuivaihoisimmille, vaikka Studio Fix sulautuu noin 10 minuutissa kasvoille. Loistava tuote luonnollisesta meikkipohjasta pitäville ja heille, jotka haluavat päästä helpolla ja nopeasti aamun meikkailuissa.

Loppuun laitan parit vanhat meikkikuvat joissa tämä MACin erinomainen meikkipohja on ollut käytössä.

MACin omilta sivuilta voi käydä hieman kurkkimassa sävyjä jne. Harmi, kun sieltä ei voi tilata Suomeen! 🙁 Täytyy varmaankin seuraavalla Stockmannin shoppailuilla ostaa uusi Studio Fix tai pyytää jotakin (pk-seudun) kaveriani ostamaan, ettei vaan pääse loppumaan.

Onko muilla kokemuksia MACin Studio Fix -meikkipohjasta? Tykkäsittekö yhtä paljon, kuin minä?

X