Glitz & Glam

Macadamian 6-in-1 hoitoaine

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kauneusmessuilla sain kaikenlaista kiintoisaa testailtavakseni ja tämä Macadamian vaahtohoitoaine oli kyllä yksi kiintoisimmista tuotteista. Olen tätä testaillut nyt hyvin intensiivisesti, jotta pääsen mahdollisimman pian tästä teille kertomaan.

Onko Macadamia tuttu teille? Minulle ei ollut, mutta kyllä tämä kyseinen brändi on vilahtanut silmissäni joissakin blogeissa.

Macadamia Natural Oil minusta hieman antaa ymmärtää olevansa luonnonkosmetiikkatuote. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaikka hieman siihen suuntaan vihjailee olevansa. Macadamian tuotteissa on käytetty luonnollisia ainesosia, teollisten ainesosien lisäksi. Macadamian luonnonainesosia ovat mm. macadamiapähkinäöljy (australianpähkinä) ja arganöljy.

Macadamia hieman toistaa kaikkialla, että eivät käytä sulfaatteja ja parabeeneja. En enää käytä täällä blogissani näitä sloganeita, sillä parabeenien haitallisuus ei ole aivan yhtä mustavalkoista, kuin meille on annettu ymmärtää. Monesti ne parabeenien korvaajat saattavat olla jopa haitallisempia tai herkistävämpiä. Kun nämä eivät ole aivan yksiselitteisiä juttuja, niin en käytä ”free from” -väittämiä.

Flawless Cleansing Conditioner on oikeastaan all in one -tuote. Se mm. puhdistaa, hoitaa, selvittää, antaa tuuheutta, nopeuttaa kuivumisaikaa föönatessa ja antaa kiiltoa hiuksille.

Halusin syynätä INCI-listaa, että mitä tuote sisältää? Lupaahan se puhdistaa ja hoitaa hiuksia.

Water (Aqua/EAU), Cetearyl Alcohol, Isopentane, Dimethicone, Glycerin, Decyl Glucoside, Stearalkonium Chloride, Behentrimonium Methosulfate, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Macadamia Integrifolia (macadamia) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Chamomille Recutita, (Matricaria) Flower Extract, Panthenol, Hydrolyzed Vegetable Protein Pg-propyl Silonetriol, Oleanolic Acid, Apigenin, Isobutane, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Ceteareth-10 Phosphate, Dicetyl Phosphate, Steapyrium Chloride, Tetrasodium Edta, Ppg-26-buteth-26, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Methylchloroisothia-zolinone, Methylisothiazolinone, Biotinoyl Tripeptide-1, Fragrance/Parfum

Peseviä ominaisuuksia tuotteelle antaa mm. Decyl Glucoside ja Ceteareth-10 Phosphate. Huomioin, että hoitoaine sisältää jonkun verran antistaattisia ainesosia. Selittää hyvin, miksi hiukseni eivät sähköistyneet kuivashampoon käytöstä. Silikonia tuotteesta löytyy myös ja kalvonmuodostajaa. Lisäksi on erilaisia luonnollisia ja synteettisiä ihoa ja hiuksia hoitavia ainesosia. Loput tietysti niitä emulgaattoreita, opalisoivia, säilöntäaineita, vaahdonvahvistajia, hajusteita, ponnekaasua jne.

Flawless on koostumukseltaan paksua ja hyvin tiivistä vaahtoa. Se levittyy hiuksiin ihan mukavasti, mutta ei käyttäydy, kuin shampoo. Se ei vaahtoa lisää hiuksissa. Tuote käyttäytyy oikeastaan, kuin hoitoaine.

Shampoona Flawless toimii kyllä, mutta olen itse tottunut pesevämpään shampooseen. Pelkäsin ensimmäisellä kerralla, että hiukseni olisivat todella likaiset ja päänmyötäiset, kun en käyttänyt perinteistä shampoota ollenkaan. Erehdyin! Yllätyin lopputuloksesta. Kyllä Flawless puhdistaa rasvaa ja pieniä määriä muotoilutuotteita hiuksista. Valmistaja suosittelee käyttämään joka toisessa pesussa tavallista shampoota.

Entäpä sitten ne hoitoaineen ominaisuudet? Jos all in one -tuote toimii pesevänä, niin toimiiko se myös hoitavana? Hämmentävää, että kyllä! Hiuksiin levittäessä hoitoainetta ja pois huuhdellessa en saa tunnetta, että Flawless olisi erittäin selvittävä. Kuitenkin hiuksia harjatessa ne aukeavat solmuista ja saan hiukseni selvitettyä melko helposti. Kuivuttuaan hiukset tuntuvat pehmeiltä, ne näyttävät kiiltäviltä ja sileiltä. Yllättävää on myös, että en kokenut Flawlessia hiuksia raskaiksi tekeväksi, kuten usein todella hoitavat ja silikoniset tuotteet tekevät minulla. Siksi hoitoainetta käytänkin vain latvoille ja osaksi pituuksiin. Tällä vaahtohoitoaineella olen kuitenkin myös pessyt hiuspohjani.

Aivan kuivien latvojeni hoitoon ei Flawless pystynyt aivan parhaimpaan tulokseen. Huomautan kuitenkin, että minulla on pitkät hiukset, joita on leikattu muistaakseni yli vuosi sitten (kerran latvoja on kevennetty, ei lyhennetty) ja niitä on vaalennettu. Vaatii todella paljon silikoneja, että tällä hetkellä saan latvoistani pelkällä pois huuhdeltavalla hoitoaineella aivan siloisia.

Hiusten nopeampaan kuivumiseen föönatessa en osaa sanoa mitään. En huomannut eroa. Huomasin kuitenkin, että Flawless silottaa ja suoristaa luonnontaipuisuuttani hieman normaalia enemmän, kun föönaan hiukset. Ilman föönaamista taipuisuus on aivan samanlainen, kuin muillakin tuotteilla.

Macadamian Flawless 6-in1-vaahtohoitoaine oli yllättäjä. En ole aikaisemmin käyttänyt pesevää hoitoainetta. Joskus nuorena ja vähärahaisena käytin 2-in-1 shampoota ja lisäksi hoitoainetta, koska kaksi yhdessä tuote ei kyllä korvannut hoitoainetta. Pidän Flawlessin jättämästä ilmavuudesta hiuksissa. Shampoon ominaisuudet eivät olleet ne, joista innostuisin, mutta mietin Flawlessin olevan aika hyvä sellaisille, joilla on kuiva hiuspohja. Itse suosin Flawlessin käyttöä hoitoaineena.

Halpahan tämä Macadamian tuote ei ole. Salon24.eu myy ja maahantuo Macadamian tuotteita. Heidän verkkokaupassa Flawless maksaa 36,90 € / 250 ml.

Suosittelen kuitenkin, jos hiuksesi ovat hentoiset, mutta kuivat. Jos hiuksesi ovat normaalit tai hiuspohjasi kuivuu herkästi. Jos haluat pehmeät ja siloisat hiukset, ilman raskauden tunnetta. Todella kuiville ja vaurioituneille en suosittele yksistään käytettäväksi, mutta shampoona ja sen jälkeen vielä hiusnaamio ja hiuksiin jätettävä hoitoaine, niin varmasti riittää hoitavuus ja hiukset saa suojaa.

Oletteko koskaan kokeilleet vastaavaa tuotetta tai sitten tätä Macadamia Flawless -vaahtohoitoainetta?

Tuote saatu messuilta testattavaksi.

Lue myös

X