Glitz & Glam

Mahtava juoma flunssan hoitoon

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Äh, enpäs pitänytkään eilistä lupaustani. Lupasin hömppää ja kosmetiikkaa. Päätin sittenkin jakaa teille hyvän hoitovinkin flunssan oireisiin, sillä flunssakausi on juuri käynnistynyt.

Olen tosiaan tällä viikolla hyörinyt Muumio -näytelmän harjoituksissa. Kesäloman jälkeen ensimmäinen viikko ja minä heti maanantaista lähtien kipeänä. Töihin on pakko mennä, jotta homma saadaan skulaamaan ensi-iltaan mennessä. Näyttelijöillä on ollut aina vinkkejä, joilla hoitaa flunssaa. Heillä kun on äänen kuuluttava ja laulamaankin on pystyttävä flunssaisena. Minä en ole koskaan ollut ”luomuilija”, vaan olen lääkinnyt itseäni länsimaisen lääketieteen tuotteilla, eli tyyliin Buranalla ja Finrexinillä.

flunssalääke10

Jälleen kerran yksi sun toinen töissä kehotti käyttämään inkivääriä. Nooh, minä vaan vanhaan tapaani, että jooooo… ja sitten puheenaiheen vaihto. Päätin nyt sitten kuitenkin kokeilla erään näyttelijättären vinkkiä, jota hänkin nyt kipeänä ollessaan käyttää. Tämä oli vaan niin mielenkiintoinen, että oli aivan pakko kokeilla.

Eli kuuma juoma, johon tulee tuoretta inkivääriä, vihreää teetä, cayennepippuria, hunajaa ja sitruunaa. Ohjeeni on helppo. Kuumensin kattilassa vettä, paloittelin sinne pienen palan inkivääriä ja kiehautin veden. Kaadoin mukiin veden (ilman inkiväärin paloja) ja haudutin vihreää minttuteetä vedessä. Lisäsin ihan hippusellisen cayennepippuria, pari teelusikallista hunajaa ja loraus sitruunamehua. Ja ei muuta kuin nauttimaan yllättävän hyvästä juomasta. Inkivääri ja cayenne ihanasti kihelmöivät kurkussa ja nielussa, mutta samalla turruttavat, jonka vuoksi kipu hellittää. Tämä juoma todella toimii! Heti oli hieman helpompi olla, eikä nenäontelot ja nielu enää kipuillut samalla tavalla. Pakottava tunne nenäonteloissa hellitti.

Minulla oli eilen kaikista kamalin päivä ja tuska nenäonteloissa, silmänpohjassa ja otsassa. Varasin tälle päivälle lääkäriajan, sillä olin varma poskiontelontulehduksesta. En sitten tiedä johtuuko oireiden helpottaminen tästä juomasta vai siitä, että varasin ajan lääkärille? Kehoni on siitä kummallinen, että se voi aina vähän paremmin siinä vaiheessa, kun päätän varata ajan lääkärille. No, menen sinne joka tapauksessa, vaikka en ole enää niin tuskissani, kuin eilen olin ennen tätä juomaa.

Katsotaanpas hieman tarkemmin, mutta silti löyhästi ne raaka-aineet, joita juomassani oli. Minkälaisiin tarkoituksiin niitä käytetään?

flunssalääke7

Inkivääri on ikivanha rohdoskasvi, jota käytetään kaikenlaisiin vaivoihin. Se vähentää kipua ja tulehdusta. Myös reuman hoitoonkin sitä käytetään. Inkivääri parantaa verenkiertoa ja poistaa nesteitä ja turvotusta. Sitä käytetään trooppisilla alueilla myös viilennyksen vuoksi, sillä inkivääri laajentaa pintaverisuonia ja tämä taas lisää hieneritystä. Iho siis saa viilennystä hikoillessaan. Inkivääri myös kiihdyttää ruoansulatusta, aineenvaihduntaa ja helpottaa pahoinvointia. Inkiväärillä on myös puhdistavia vaikutuksia keuhkoihin, sillä se irrottaa sieltä limaa. Näin inkivääriä voidaan käyttää myös allergian ja astman hoitoon.

flunssalääke4

Vihreän teen terveysvaikutukset ovatkin monille tuttuja. Vihreä tee eroaa mustasta teestä. Vihreää teetä ei ole hapetettu. Vihreässä teessä on runsaasti antioksidantteja, jotka tuhoavat kehomme vapaita radikaaleja, jotka syntyvät monista syistä. Esimerkkinä nyt tulehdustilat ja pitkäaikaissairaudet. Vihreäteeuutteen kerrotaan myös nopeuttavan rasvan palamista ja kiihdyttävän aineenvaihduntaa.

Minttu tässä minun vihreässä teessä oli vain plussaa, sillä sekin avaa tukkoisuutta.

flunssalääke6

Hunajalla on antimikrobisia vaikutuksia. Vanha lääke meillä Suomessakin flunssan hoidossa. Lainaan erään pätkän Hunaja.net -sivuilta:

Ruralia-instituutin tutkimuksissa eri lajihunajien todettiin toimivan hengitystieinfektioita aiheuttavaa pneumokokkia, kurkunpäätulehdusta aiheuttavaa Steptococcus pyogenes -bakteeria sekä sairaala- ja haavainfektioita aiheuttavia Staphylococcus aureus- ja MRSA -bakteereita vastaan.

Aika huikeaa sanoisin. Ei siis ihme, että mummot ovat lisäämässä hunajaa aina lastenlasten iltateehen. 😉

flunssalääke5

Cayennepippuri nostaa kehon lämpötilaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Noh, kuumeessa oleva ei pippuria sen vuoksi tarvitse, mutta pieni määrä tuo lievitystä kipeälle kurkulle. Cayennepippuri lievittää flunssan oireita, kuten tukkoisuutta poskionteloissa ja nenässä. Cayenne saa limat liikkeelle.

flunssalääke8

Sitruuna flunssan oireiden lievityksessä alentaa kuumetta ja helpottaa kurkkukipua. Sitruuna on hyvä tuote myös painonhallinnassa, sillä se kiihdyttää aineenvaihduntaa, laittaa nesteet liikkeelle ja nopeuttaa ruoansulatusta. Se myös ylläpitää kehon pH-tasapainoa.

Tuore sitruuna olisi ollut parempi, mutta meni tämä tiivistemehukin paremman puutteessa.

flunssalääke9

Tämä kuulostaa varmasti niiden korvaan humpuukilta, jotka minun tavoin ovat käyttäneet vain apteekissa myytäviä flunssalääkkeitä. Onneksi päätin kokeilla tätä juomaa, sillä tämä oli tehokkaampi, kuin Finrexin. Ainakin minulla tämä toimii. Ja toden totta, ne nesteet lähtevät liikkeelle. Hikoilin, kuin valtava pieni sika. Hillitön kinkkuhiki oli päällä koko illan töissä. Kurkussa, nielussa, silmänpohjassa ja nenäontelossa olevat kivut ja jomotukset helpottivat. Tarvitsin vähemmän Buranaa päänsärkyyn, kun käytin tätä juomaa ja olin töissä selkeästi paremmassa kunnossa, kuin Finrexin voimalla. Lumelääkkeeksi tätä ei voi minun kohdalla sanoa, koska en ole uskonut tällaisien olevan parempia.

Todellakin suosittelen kokeilemaan! Minun kohdallani tämä oli tehokkaampi, kuin Finrexin ja Buranaakin tosiaan tarvitsin vähemmän. Mieheni ei suostu omaan flunssaansa kokeilemaan, koska hän ei halua mitään tulista ja polttavaa kurkkuunsa. Vaikka tosiaan kuulostaa kamalalta yhtälöltä tuo inkivääri ja cayenne, niin se aivan oikeasti turruttaa ja helpottaa kipua. Ja onhan tämä potenssiin tuhat kertaa paremman makuista, kuin se lapsena minulle väkisin juotettu sipulimaito. Yäk! Se oli hirveää! Kiitos vain äiti! Minulla on edelleen traumoja sinun luomulääkkeistä. 😀 Oma tytär maistoi omasta mukistaan tätä juomaa ilman cayennea. Oli kuulemma vähän tulista, mutta oli sen juonut. Tämä juoma on mitä ilmeisimmin lapsillekin (leikki-ikäisille ja siitä ylöspäin oleville) turvallinen vaihtoehto flunssan hoitoon.

Kuinka moni teistä käyttää tällaisia hoitotuotteita flunssaan? Onko joku muukin huomannut nämä jopa tehokkaammiksi, kuin perinteiset flunssalääkkeet? Niin noh, mikä on perinteistä? Näitä postauksessa esiintyviä aineita on käytetty vuosituhansia ja käytetään edelleen. Erityisesti Aasian suunnalla. Me länsimaalaiset vain alamme olla niin teollisia. En kuitenkaan lähde sille linjalle, että cayennella pelastettaisiin sydänkohtauksia, mutta ihan tällaiseen tavalliseen flunssan hoitoon kyllä meinaan jatkossakin käyttää. Lisäksi tuo aineenvaihdunnan kiivastuminen minua kiinnosti. Olen aivan tukkeessa koko nainen aineenvaihdunnan osalta, joten jospa sitä ottaisi iltarutiiniksi kupillinen Aasian ihmeitä ja sympatiaa.

Mukavaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

X