Glitz & Glam

Marc Jacobs Blush Edition -tuoksut

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Hempeät fiilikset jatkuvat ja samalla sukelletaan keväisten tuoksujen maailmaan.

marcjacobsdaisyblush5

Kevät on kukkaismaisten kepeiden tuoksujen aikaa. Silloin iskee halu suihkauttaa jotain raikasta ja kukkaismaista ranteisiin ja liihotella mielessään yhtä kepeänä ja tyttömäisenä, kuin tuoksu.

marcjacobsdaisyblush4

Marc Jacobs julkaisi tälle keväälle Blush Edition -tuoksukokoelman. Kaikkia kolmea tuoksua yhdistää keväinen ja kukkaismainen raikkaus, joka yhdistyy suloiseen vaaleanpunaiseen sävymaailmaan. Nämä kaikki ovat sitä tuttua Marc Jacobsin tyyliä. Kepeää, kukkaismaista ja söpösti kujeilevaa. Syksyllähän Marc Jacobs julkaisi Decadence EdP -tuoksun, joka oli aivan erilaista, kuin totuttu Marc Jacobs. Tosin se täytyy sanoa, että tuoksukokoelma on erikoista jälleen. Usein muotitalot julkaisevat yhden tuoksun kaudeksi, mutta tällä kertaa Marc Jacobs julkaisi keväisen tuoksukokoelman.

marcjacobsdaisyblush10

Daisy Eau So Fresh EdT Marc Jacobs Blush Edition Suositushinta 79,60 € / 75 ml

marcjacobsdaisyblush12

Alkutuoksu: mandariini, omena, verigreippi
Sydäntuoksu: ruusu, kielo, freesia
Pohjatuoksu: aprikoosinektari, seetripuu, myski

marcjacobsdaisyblush11

Tuoksu avautuu hieman kirpeän makeana, josta voi aistia sitruksisuutta, mutta sitruksiset vivavahteet eivät tunnu hallitsevina. Alkuhuuman päätyttyä tuoksuun kehittyy kukkaismaisemmat vivahteet. Koska alkutuoksussa on sitruksisuutta, niin kukkien mukaan tulossa tuoksuun muotoutuu tuoksuvivahde, joka muistuttaa appelsiininkukkaa. Oih, rakastan appelsiininkukan tuoksua. Herkkä kielo ei nouse vahvasti esiin, mutta sitä vastoin freesia nousee esiin. Ruusukin jää tuoksussa taustalle. Pohjatuoksussa tuntee myskiä ja hedelmäistä mehukkuutta.

Tuoksu on sen verran voimakas, että se ympäröi käyttäjänsä aggressiivisemmin, kuin kokoelman muut tuoksut. Kesto on keskiverto kukkaistuoksuksi. Ei heikosti kestävä, mutta ei aamusta iltamyöhään voimakkaana kestävä.

marcjacobsdaisyblush8

Daisy EdT Marc Jacobs Blush Edition Suositushinta 72,60 € / 50 ml

marcjacobsdaisyblush9

Alkutuoksu: lumpeenkukka, jäätynyt päärynä, bergamotti
Sydäntuoksu: kielo, mimosa, kuusama
Pohjatuoksu: myski, kallisarvoiset puut

marcjacobsdaisyblush7

Tuoksussa tuntuu alussa vesimäisen raikas kukkaismaisuus, jossa on kuitenkin heti pientä syvyyttä ja häivähdys hedelmäistä makeutta. Tuoksuun muodostuu hetken kuluttua ihana kielojen tuoksu, joka vie lapsuuden kesämuistoihin. Kielot tuoksuivat kotipihassani ja niitä oli kaikkialla luonnossa, missä naapuruston lasten kanssa liikuimmekin. Kukkaismainen raikkaus ja keveys, joka muistuttaa kesästä. Lopuksi tuoksuun kehittyy hentoisesti myskiä ja puunomaiset vivahteet.

Daisy ympäröi käyttäjänsä hillitysti. Tuoksu ei ole hailakka, mutta tuoksu ei hyökkää jokaisen vastaantulijan nenään samalla tavalla, kuin Daisy So Fresh. Vaikka Daisy on voimakkaampi, niin sillä ei ole samanlaista aggressiivisuutta ja suoruutta, kuin Daisy So Fresh -tuoksulla. Tuoksu säilyy iholla tyypillisen kukkaistuoksun tapaan, eli ei aamusta yöhön, mutta keskiverrosti. Ei vaadi kuitenkaan kaiken aikaa lisäilyä.

Jos verrataan Daisy Eau So Fresh -tuoksuun, niin tämä Daisy on täyteläisempi ja huomiota herättävämpi tuoksultaan. Tuoksu on myös hieman voimakkaampi ja pitkäkestoisempi. Nimensä mukaisesti Daisy Eau So Fresh on raikkaampi kukkaistuoksu, kun taas Daisy on hieman mausteisempi kukkaistuoksu. Daisy on pehmeämpi, kuin Daisy So Fresh, jossa on enemmän kipakkuutta.

marcjacobsdaisyblush3

Daisy Dream EdT Marc Jacobs Blush Edition Suositushinta 72,60 € / 50 ml

marcjacobsdaisyblush1

Alkutuoksu: orvokin terälehdet, lumpeenkukka, bergamotti
Sydäntuoksu: ruusu, kielo, freesia
Pohjatuoksu: vetiver, myski

marcjacobsdaisyblush

 Ihastuin tuoksuun välittömästi, sillä alkutuoksussa tuntuu ihanasti herkkä orvokki. Orvokki synnyttää minulle muiston juuri nimenomaan kevääseen, sillä orvokki on se kukka, jonka voi istuttaa varhain keväällä haudalle. Ei tarvitse huolehtia, vaikka olisi hallaöitä, sillä orvokki on kaikessa hentoisuudessaan sitkeä ja vahva kukka. Bergamotti tekee orvokkien rinnalle mukavasti sitruksista kirpeyttä ja lumpeenkukka tuo vesimäisen raikasta vivahdetta. Tuoksuun kehittyy hetken päästä ruusun vahvemmat aromit. Taustalla säestävät herkkä kielo ja freesia, jotka yhdessä aikaan saavat hyvin kauniin ja romanttisen tuoksun. Tuoksu ei jää liian nuorekkaaksi ollakseen kuitenkin kepeä ja kukkaismainen. Ruusu antaa arvokkuutta ja ryhtiä, jonka vuoksi näkisin tämän tuoksun myös aikuisemman neiti kevään tuoksuna. Lopulta tuoksuun muodostuu syvemmät aromit, joita säestää pehmeä vetiver, joka tuo tuoksuun sen ripauksen maskuliinisuutakin mukaan, muuttamatta tuoksua kuitenkaan miehiseksi. Myskin pienet vivahteet tuovat tuoksuun lämpöä ja syvyyttä.

Daisy Dream ympäröi käyttäjänsä kevyesti. Tuoksun vivahteet ovat pehmeitä ja naisellisia, suorastaan romanttisia. Kesto on kohtuullisen hyvä kukkaistuoksuksi.

marcjacobsdaisyblush6

Minähän olen aivan innoissani näistä tuoksuista, sillä vuosia, vuosia käytin lähinnä vain tämän tyyppisiä kukkaistuoksuja. Vaikka en aikoinaan pitänyt vaaleanpunaisesta väristä, niin minun lähes kaikki tuoksut olivat vaaleanpunaisissa pulloissa. Jostain syystä vaaleanpunaiset pullot viestivät minulle, että tuoksu olisi romanttinen, tyttömäinen ja kepeä kukkaistuoksu. Nykyään käytän muunkin tyyppisiä tuoksuja, mutta huomasin sisäisen kevääni heräävän eloon näistä tuoksuista. Minusta kevät tuoksuu just tältä, kuin Blush Edition -tuoksut tuoksuvat.

Nämä kokoelman tuoksut eivät missään nimessä ole samanlaisia, mutta yhtäläisyyksiä syntyy fiiliksiin, joita nämä minussa herättävät. Paljon syntyy muistoja ja kevään odotusta. Daisy So fresh on selkeästi raikkain. Daisy kukkaismaisin ja Daisy Dream on pehmein ja romanttisin. Daisy So Fresh on suoremman naisen tyylinen ja Daisy on oikeastaan näiden kahden väliltä. Oma suosikkini on Daisy Dream. Sen puuterinen pehmeys ja kaikista hienostuneimmat vivahteet vetoavat minuun. Minullahan on myös se alkuperäinen Daisy Dream EdT, jonka sain toissa jouluna mieheltäni lahjaksi. Näkisin Daisy Dream Blush -tuoksun todella romanttisien ja hieman arvokkuutta henkivien tuoksujen ystäville. Siksi siinä on potentiaalia myös varttuneemmalle naiselle, joka pitää kevyistä kukkaistuoksuista.

Tuoksut tulevat virallisesti myyntiin maaliskuussa, mutta nämä saattavat jo olla jossain esillä. Jälleenmyyjiä ovat ainakin Stockmann- ja Sokos-tavaratalot, Emotion-myymälät ja Kicks-liikkeet.

Sitten vielä…

marcjacobsdaisyblush2IG4

Järjestin viime syksynä arvonnat Instagramissani 700. ja 800. seuraajan kunniaksi. Kun 900 seuraaja tuli siihen melkein heti perään täyteen, lupasin järjestää 1000. seuraajasta sitten hienon arvonnan Instagramiini. Tuhat alkoi lähestyä, joten pyysin sponsoria palkintoon. Tuhat tulikin yllättäen täyteen ja tällä hetkellä, kun tätä postausta kirjoitan, on seuraajia 1022! Tuli vähän kiire laittaa tämä 1000 seuraajan arvonta. Laitan tänään jossain vaiheessa arvontaan näistä kolmesta tuoksusta oman lempparini. Arvontaan osallistutaan Instagramissani sen jälkeen, kun julkaisen arvontakuvan. Jotta et missaa tulevaa arvontaa, niin varmista, että olet Instagram-seuraajani ja seuraa tänään feediäsi, sillä arvontakuva tulee sinne tänään. Tällä kertaa arvonta on siellä, koska tässä juhlistetaan 1000. seuraajan rajapyykin ylitystä. Tänne blogiin on tulossa koko viikon kestävä synttäriviikko, joka on täynnä arvontoja, joten jos sinulla ei ole Instagramia, niin blogiinkin on tulossa arvontoja koko viikon edestä. 🙂 Iso kiitos kaikille reilulle tuhannelle IG-seuraajalleni! Enpä olisi ikinä uskonut, että joskus sinnekin sellainen määrä seuraajia kertyy. Olen niin epäcool tyyppi, että tuntuu ettei minulla ole mitään hienoja kahvikuppikuvia tai selfieitä jaettavaksi. Juon Moccamasterilla keittämäni kahvin kotona Teema -mukista. 😀

Miltä teidän mielestä kevät tuoksuu? Onko se teistäkin vaaleanpunaisia hajuvesipulloja, jotka kätkevät sisälleen kepeitä kukkaistuoksuja?

Postauksessa esitellyt tuoksut saatuja.

X