Glitz & Glam

Marc Jacobs Decadence EdP + arvonta (24. luukku)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein ihanaa joulua! Nopeasti tämä aika meni, sillä nyt olemmekin 24. luukussa. Olen jo pariin kertaan sanonutkin, mutta sanon vielä, että pidän nyt joulun pyhät blogilomaa, eli huimat kaksi päivää. Käyn julkaisemassa kommentteja ja arvontaan osallistumisia, mutta muuten lomailen. Arkeen palataan jo sunnuntaina 27.12. Silloin jälleen postaus joka päivä klo 7.00.

Liitän jokaisen postaukseni alkuun tämän pienen intron. Ihan vain sen vuoksi, että blogin etusivulle päätyy päivittäin täysin uusia kävijöitä. Lisäksi olen juuri muuttanut tänne Bellablogeihin, joten uudetkin vierailijat ovat kärryillä, että mistä tässä on kyse? Tämä joulukuu on kurkistus Glitz & Glamin kosmetiikkajoulukalenteriin, jonka kokosin ja arvoin lukijoille marraskuussa. Kalenterissa mukana olevat sponsorit ja brändit näkyvät alla olevassa kuvassa. Uniikki joulukalenteri meni tänä vuonna Ylöjärvelle. Nyt joulukuussa kurkitaan kalenterin sisältöön, jonka tuo ylöjärveläinen onnettaren suosikki sai itselleen. Joinakin päivinä minulla saattaa olla teillekin arvonta. Niistä informoin sitten selkeästi. Pari joulukalenterin ulkopuolistakin postausta on tulossa, mutta niistä tulee puuttumaan sitten tämä intro, joka tulee olemaan jokaisessa Glitz & Glam -joulukalenteripostauksessa.

kalenterissamukana

Mikä minulle ehdoton tuoteryhmä vielä puuttuu kalenterista? No tuoksu! Olen aivan ehdoton tuoksufriikki. Olen aina ollut. Niin kauan, kun muistan, olen päivittäin tai ainakin lähes päivittäin käyttänyt hajuvettä. En välttämättä kotipäivinä käytä, mutta jos lähden jonnekin, on minun pakko suihkauttaa hajuvettä. Se on niin olennainen osa minun pukeutumista. Siksi sanonkin, että pukeudun tuoksuun, jonka valitsen fiiliksen mukaan. Näin talvella (mikä talvi? Ei täällä etelässä mikään talvi ole!) valitsen tummia, dramaattisempia ja mausteisia tuoksuja.

decadence6

Siksi valintani kalenteriin on tämän syksyn uutuus. Salaperäistä, aistikasta ja hienostunutta.

decadence5

Marc Jacobs Decadence EdP on jotain aivan erilaista, kuin mitä brändin tuoksuilta ja ulkonäöltä on totuttu. Tavallisesti brändiltä ilmestyy lapsenmielisiä, hauskoja ja hulluttelevia pakkauksia ja tuoksut ovat kepeitä, pirskahtelevia ja elämäniloisia. Nyt Marc Jacobs ehkä jopa hätkähdyttää rikkoessaan totuttuja kaavojaan.

Tuoksun pahvikotelo on jo erittäin ylellinen ja suuri. Se on päällystetty samettipinnalla, jonka metsäisen vihreää pintaa koristaa kultaiset tekstit. Korutonta, mutta äärimmäisen tyylikästä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

decadence3

Mutta entä sitten itse hajuvesipullo, tai tässä tapauksessa käsilaukku? Decadence on uskomattoman hieno ja tyylikäs, mutta silti niin Marc Jacobsia, kun pysähtyy miettimään. Vaikka tyylillisesti Decadence on aivan muuta, kuin aikaisemmat Marc Jacobsin tuoksut, niin tässä on selkeästi tunnistettavissa Marc Jacobsin kujeileva huumori tuoksujen pakkausdesignia kohtaan. Hajuvesipullo on käsilaukku – niin Marc Jacobsia mielestäni.

”Käsilaukun” hihnan päässä on musta tupsu, joka kyllä kruunaa kaiken tämän ihanuuden. Käytännöllistä? No ei, mutta Marc Jacobsilta odotetaankin luovaa hulluutta ja epäkäytännöllisyyttä tuoksujensa designissa.

decadence1

Vaikka tuoksun pakkausdesign onkin epäkäytännöllinen, niin se on uskomattoman tyylikäs, että kelpaa vaikka koriste-esineeksi.

decadence

Entä sitten tuoksu? Sen sanon, että Decadence EdP jakaa taatusti mielipiteitä. Kun tavallisesti Marc Jacobin tuoksut ovat kepeitä, tyttömäisiä ja raikkaita, niin Decadencessa on laitettu nämäkin normit uusiksi. Decadence on syvä, metsäinen, mausteinen ja lämmin. Tuoksun nuotit ovat seuraavat:

Alku: luumu, iiris ja sahrami
Sydän: ruusu, jasmiini ja orris
Pohja: amber, vetiver ja papyrus

Alussa tuoksu tuntuu voimakkaana ja ehkäpä jopa hyökkäävänä. Makea luumu tuntuu tuoksussa, ja sahramin mausteisuus lähes kutittaa aisteja. Tuoksun kehittyessä siihen syntyy metsäistä vivahteikkuutta, erityisesti havupuiden ja pihkan tuoksu. Tuoksu jää iholle lämpimänä, mausteisena ja erityisen metsäisenä. Tuo metsäisyys tuo mieleen ripauksen maskuliinisuutta. En luokittelisi Decadencea unisex-tuoksuksi kuitenkaan. Miehen iholla tuoksu muuttuisi liian feminiiniseksi, koska Decadencesta puuttuu monia niitä maskuliinisuutta tuovia tuoksuja.

Decadence on hyvin voimallinen ja parhaimmillaan voimaannuttava tuoksu. Se on aistikas ja seksikäs, mutta ei liian suorasti ja tyrkysti, vaikka tuoksu ympäröikin käyttäjänsä pitkällä säteellä. Tuoksu on tyylikäs ja rohkea, joka antaa itsevarman vaikutelman.

Tuoksu kestää iholla uskomattoman hyvin, eikä sitä tarvitse alun alkaenkaan suihkauttaa paljon. Toki kesto on aina yksilöllistä, koska siihen vaikuttaa ihon oma rasvapitoisuus, joka sitoo tuoksun paremmin. Kuitenkin uskon tämän tuoksun kestävän kenellä vain todella hyvin.

decadence4

Kenelle suosittelisin Marc Jacobs Decadence EdP -tuoksua? Näkisin Decadencen olevan kolmenkympin ylittäneille. Toki tuoksu saattaa ihastuttaa nuorempiakin ja sopivan heillekin, mutta jollakin tavalla Decadence vaatii käyttäjältään tietynlaista ”kypsyyttä”. Decadence ei iloittele ja juhli, se on maanläheinen ja tasaisen itsevarma, mutta kuitenkin hieman salaperäinen.

Hinnaltaan Marc Jacobs Decadence EdP on 62,50 € / 30 ml ja 94,00 € / 50 ml. Myyntipaikkoja ovat ainakin Sokos, Stockmann ja Emotionit. Kannattaa käydä nuuhkaisemassa, jos olet vahvojen ja metsäisten tuoksujen ystävä. Decadence jakaa vahvasti mielipiteitä – sitä joko rakastetaan tai se tuntuu liian hyökkäävältä. Toivotaan, että kalenterin voittanut -klaudia pitää tästä tuoksusta. Olen aika varman päälle petaillut tuotevalinnoissani, mutta parit riskinototkin ovat mukana. Aina silloin tällöin pitää heittäytyä rohkeasti ja kokeiltava. Sitä tämä Decadencekin on – rohkea ja heittäytyvä.

decadence2

Yhdellä on mahdollisuus voittaa tämä salaperäinen ja uskomattoman kaunis tuoksu. Arvon yhdelle Marc Jacobs Decadence EdP 50 ml:n tuoksun.

  • Kommentoi tähän postaukseen. Laita sähköpostiosoitteesi sille kuuluvaan sarakkeeseen. Vain minä näen sähköpostiosoitteet.
  • Kerro minulle mitä pidit joulukalenteristani. Mikä oli mieleenpainuvin esittely? Vai olisiko kalenterin voinut toteuttaa toisella tavalla?
  • Osallistumisaika päättyy 30.12. klo 20.00.

Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua kaikille Glitz & Glamin lukijoille! Toivottavasti piditte joulukuun postauksista ja tästä kalenterista. Tänään minä niiiiin syön jouluruokia ja minä niiiiin rentoudun! Stressi ja kiire ovat nyt hetkeksi poissa. Aamulla keitellään joulupuuro, maistellaan yöllä paistettua kinkkua ja koristellaan joulukuusi. Ollaan vain ja katsellaan lasten kanssa Joulupukin kuumaa linjaa. Jossain vaiheessa päivää lähdemme käymään haudalla veljeäni ja isääni muistamassa kynttilöin. Sitten palaamme kotiin valmistelemaan jouluruokia. Äitini, hänen miesystävänsä ja mummoni tulevat meille viettämään joulua. Ensin syömme mahat täyteen ja sitten meille tuleekin joulupukki. Tänä vuonna pukki on tilattu, koska viime vuonna meidän neiti jo tunnisti pukin serkukseni. Onneksi vielä tuossa iässä usko on sen verran horjumaton, että usko joulupukkiin ei kadonnut. Lahjojen availun jälkeen sitten leikitäänkin lasten kanssa iltamyöhään asti. Ihan mahtavaa!

Tuote saatu.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X