Glitz & Glam

Minkälainen on 8 euron seerumi?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kaikki tietävät, että seerumit ovat hinnoissaan, eikä kaikilla ole varaa satsata sellaisiin. Entäs jos on olemassa seerumi, jonka saa alta 10 eurolla? Entäs jos se soveltuu herkälle iholle ja on hajusteeton?

lvseerumi1

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen merkistä LV? Minulle tulee tuoksuttomat tuotteet, erityisesti pyykinpesuaine ja oikeastaan vauvojen tuotteet. Eihän LV mikään vauvojen tuotteita tuottava merkki ole, mutta me äidit varmaan aika usein suosimme näitä tuoksuttomia pyykkipulvereita ja muita herkkäihoisten tuotteita vauvoillemme. Niin ja lisäksi LV:stä tulee mieleen kotimaisuus! Onhan tämä ihan suomalainen merkki ja LV:n tuotteet on tehty yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa.

lvseerumi

Olin tuossa taannoin Bernerin järjestämässä bloggaajien tapahtumassa (postaus täällä) ja siellä sain kuulla tästä 8 euron seerumista. Leukani loksahti siinä vaiheessa. Olin oitis kiinnostunut, sillä haluan tietää ja jakaa kokemukseni tämän hintatason seerumista.

Seerumista kerrotaan näin:

LV Kasvoseerumi on kasvojen pitkäkestoinen tehokosteuttaja. Seerumin aktiiviset ainesosat vahvistavat ihon omaa suojakerrosta, tasoittavat ihoa ja häivyttävät ryppyjä. Tuote sopii loistavasti myös meikinpohjustukseen tasoittavan ominaisuutensa ansiosta. Kätevän nokkatuubin ansiosta seerumin annostelu on helppoa.

lvseerumi3

Koostumukseltaan tämä seerumi on ”voideseerumia”.

lvseerumi4

Seerumi levittyy helposti iholle ja tuntuu hieman liukkaalta.

lvseerumi5

Tuote imeytyy iholle melko nopeasti, eikä jätä rasvaista tai nahkeaa tunnetta. Iho ei jää kiiltäväksi. Tämä seerumi ei oikeastaan tunnu iholla, vaikka voideseerumia onkin. Hyvin kevyt koostumus.

LV:n kasvoseerumi ei tuoksu oikein miltään. Sellainen hyvin kevyt apteekkivoiteelle tyypillinen tuoksu tuntuu sen pienen hetken, kun seerumia levittää kasvoille.

lvseerumi2

Kurkataan hieman seerumin sisältöön.

Vesi on seerumin pohjana, sitten onkin tuotteen olomuotoon vaikuttava ainesosat, eli viskositeetinsäätäjät, että myös ihoa hoitavana tunnettu ainesosa. Sitten onkin monille tuttu dimethicone, eli silikonijohdannainen, joka estää mm. kosteuden haihtumista iholta. Sen jälkeen taas ihoa hoitava ainesosa. Saccaharide Isomerate on humektantti, eli kosteutta sitova ainesosa. Sitten jäätävä sanahirviö Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, joka on tuotteen olomuotoon vaikuttava ainesosa. Allantoin on taas näitä tuttuja ja yleisesti ihonhoitotuotteissa käytettyjä ihoa hoitavia ja rauhoittavia ainesosia. Tästä ei tosin selviä, että onko käytetty Allantoin eläinperäinen vai ei? Eläinperäinen ei sovellu vegaaneille. Heti perään toinen ihoa rauhoittava ainesosa. Sen jälkeen taas yksi ihoa hoitava ja pehmentävä ainesosa. Polysilicone-11 on kalvonmuodostajia, eli tekee tässä tapauksessa iholle suojakalvon. Kalvonmuodostajia käytetään paljon myös hiustuotteissa. Loppupää häämöttää, sillä listalta tulee säilöntäaine, joka löytyy INCI-listojen loppupäästä. Phenoxyethanol on niitä vähiten ärsytystä aiheuttavia säilöntäaineita, joita tiedetään. Taas pari tuotteen olomuotoon vaikuttava ainesosa. Toiseksi viimeisenä pH:n säätäjä ja viimeisenä sitruunahappo, jolla on monenlaisia ominaisuuksia.

Eli lyhyen ytimekkäästi ei huano INCI, mutta koska en tunne kemiaa, niin en voi kertoa mitään totuuksia. En näkisi ainesosissa mitään syytä miksi tuote ei soveltuisi silmänympärysiholle. Muutaman kerran kokeilin, eikä herkempi silmänympärysihoni siitä mitään tuumannut. Uskaltaisin sen vuoksi suositella kokeilemaan ainakin.

lvseerumi6

Minkälaiseksi sitten koin LV:n Kasvoseerumin? No on varmasti sanomattakin selvää, että mitään luksusfiiliksiä LV ei tarjoile. Tuubi on ankea, tuoksu on… olematon, mutta en voi sanoa seerumia mitättömäksi. Sitä herkkäihoisille soveltuvuutta en pysty arvioimaan kunnolla, koska itse en ole herkkäihoinen (silmänympärysihoa lukuun ottamatta). Ja vaikka olisinkin, niin nuo ovat niin yksilöllisiä asioita. Tuotteessa kuitenkaan ei ole niitä yleisimmin herkistäviä ja ärsyttäviä ainesosia.

Seerumin tehokkuudesta sen verran, että en tiedä olisiko tämä auttanut minua talvella yhtä hyvin, kuin silloin käyttämäni tehoseerumit auttoivat. LV on kevyehkö, joten soveltuu minulle nyt erinomaisesti. Seerumi on sen verran kevyt, että se soveltuu hyvin meikin alle. Suosittelen kaikille niille edes kokeiluun, jotka eivät käytä kosteusvoiteen alla seerumia, mutta kärsivät kuivasta tai pintakuivasta ihosta. Rasvoittuvalle iholle tämä voi olla aika hyvä ihan yksinäänkin käytettynä. Tämä seerumi on hyvä buustaus ihon kosteukseen. Olen nykyään vannoutunut seerumikäyttäjä. Niistä on ollut minulle apua ja olenpa nyt jatkanut niiden käyttöä näin keväälläkin. Toki tarvitsen selkeästi kevyemmän seerumin nyt, kuin talvisin. Kyllä minä olen seerumeja testaillut vuosien saatossa, mutta vasta nyt koen saavani niistä oikeasti apuja. Nuorempana ihoni ei tarvinnut välttämättä seerumeja lisänä ihon kosteutuksessa.

Hinta-laatusuhde on kohdillaan, sillä 30 ml:n tuubi maksaa saamani tiedon mukaan 8 euroa. Edullisin seerumi mitä tiedän. Näitä tosiaan löytyy markettien hyllyiltä, eli helppo saatavuus.

Kaivelin Purkkimafiasta muiden bloggaajien postauksia samaisesta seerumista. Käykää lukemassa heidän kokemuksiaan, sillä esimerkiksi DIXI -blogin Helena on itse herkkäihoinen ja Siamese Lipstick -blogin Kaisuli kirjoitti myös seerumista.

Kuinka moni teistä käyttää seerumeja? Minä käytän nykyään jopa kahta. Joko minulla on silmänympärysiholle omansa tai jos kasvoseerumini soveltuu myös sy-alueelle, niin saatan käyttää sitä. Toki minulla saattaa olla erikseen päivä- ja yöseerumit kasvoille.

Tuote on saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

X