Glitz & Glam

Mitä kuiville latvoille?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Argh! Kuivat latvat ovat hiuksieni kirous nyt kun en raaski näitä reilusti leikkauttaa. Kaikki ne tehdyt vaalennuskäsittelyt ja se, että yritän kasvattaa hiuksiani vieläkin pidemmiksi, saa hiusteni latvat näyttämään melko hapsottavilta. Onko jotain, jolla saisi ne kuivat latvat tuntumaan, näyttämään ja kestämään paremmin?

repairrescue2

No kyllä vain on! Vanha luottotuotteeni Schwarzkopfilta, eli Bonacure Repair Rescue Sealed Ends. Meillä kahdella oli hieman taukoa suhteessa, sillä en tarvinnut tätä luotettavaa kaveria vähään aikaan. Taistelin kaikenlaisien hoitoöljyjen kanssa, jotta sain ”meikattua” hiusteni latvoja siistimmiksi, mutta en ollut aivan täysin tyytyväinen lopputulokseen. Muistin, että Bonacuren latvahoitoaine oli loistavaa joskus aikoinaan. Olisikohan se edelleen? Olisin tämän ostanut jo aikoja sitten, mutta kerran tehdessäni tilausta erääseen hiustuotteita myyvään verkkokauppaan, oli Sealed Ends loppu varastosta. Meillä töissäkin tämä oli tovin loppu ja Sokoksen verkkokaupasta tämä on edelleen loppu. Kun vihdoin saimme tätä taas työpaikalleni myyntiin, nappasin minä tätä suhteemme uudelleen lämmitykseen. En kyllä pettynyt!

repairrescue5

Sealed Ends on koostumukseltaan voidemaista. Se tuoksuu… parfyymiselle, mutta ei mitenkään erityisen voimakkaasti. Hyvin tyypillinen kampaamotuotteen tuoksu. Voide levitetään puhtaisiin, pyyhekuiviin hiuksiin, eikä sitä huuhdella pois. Vaikka kyseessä on latvasuoja, niin sitä voidaan käyttää muuallekin pituuksiin. Mikä nyt on kenenkäkin hiusten tarve ja haluttu lopputulos. Sealed Ends on korjaava latvasuoja, mutta kuten aina sanon, niin eivät hiustuotteet pysty korjaamaan hiusta entiselleen, mutta ne pystyvät niitä ”meikkaamaan” ja saamaan ne tuntumaan paremmilta. Lisäksi hiuksen käsiteltävyys voi parantua ja hiuksesta tulee vastustuskykyisempi. Sealed Ends sisältää pääasiassa silikoneja ja pehmentäviä aineita. Eli hoitotuotteen vaikutus on pesussa poistuva.

Laitanpas kuvaa siitä, kun olen silottanut hiusteni latvoja hiuksiin jätettävien hoitosuihkeiden ja hiusöljyjen avulla. Ihan hyvä lopputulos, vaikkakin hieman pörröinen edelleen.

kubisslondon

Tässä kuvassa en ole käyttänyt, kuin Sealed Endsiä. Ei öljyjä, eikä hoitosuihkeita. Toki minulle on tehty näiden kahden kuvan välissä se paljon puhuttu Olaplex-käsittely, mutta minulla se Olaplex oli käytössä vaalennuksen yhteydessä. Hieman eri asia, kuin pelkkä hoitokäsittely, jossa hiukselle ei tehdä kemiallista käsittelyä. Eli tässä kuvassa on tehty uusi vaalennus. Jostain syystä tässä kuvassa valotus on ollut sellainen, että hiukseni näyttävät aika tummilta, mutta yksi syy on myös viileämmässä sävyssäkin, että näyttävät tummemmalta.

repairrescue6

Sealed Ends saa latvat tuntumaan ja näyttämään paremmilta. Latva ei kahnaa ja takkuunnu yhtä pahasti, hoitoaine myös selvittää mielettömän hyvin hiuksia, sekä poistaa sähköisyyttä.

Suosittelen Bonacure Repair Rescue Sealed Ends -latvasuojaa kaikille, joilla:

– latvat/pituudet ovat kuivat ja pörröiset
– hiukset takkuuntuvat
– vaalennetuille ja muutenkin paljon käsitellyille hiuksille

Koska latvasuoja on hyvin tehokas silottamaan, niin suosittelen lyhythiuksisille varovaisuutta annostelussa. Sealed Ends ei tavallaan saa aikaiseksi rasvaisuuden tuntua liika-annostelulla, kuten hiusöljyt, mutta toki tekee hiuksen raskaammaksi ja liukkaammaksi. Kokeilemalla selviää omien hiusten tarpeen ja halutun lopputuloksen mukainen annostelu.

repairrescue1

Bonacure Repair Rescue Sealed Ends on kyllä parhaimpia hiuksiin jätettäviä hoitoja, joita tiedän. Tämä säilyttää luottotuotteeni tittelin edelleen.

Tuubi on aika pieni, vain 75 ml, mutta se on riittoisaa. Hinnaltaan latvasuoja on normaalihintaisena hyvin usein sen 17 ja risat. Kampanjatarjouksissa tätä löytää hyvin usein jolloin Sealed Ends saattaa irrota noin kymmenellä eurollakin. Meinaan taas palata latvasuojan vakiokäyttäjäksi, joten on väijyttävä tarjouksia ja haalittava varastoihin. Ei meinaan nämä hiukseni tästä parempaan kuntoon ihan muutamassa vuodessa muutu, ellen sitten lyhyttä mallia meinaa. En kuitenkaan usko, että ilman olosuhteiden pakko sitä liikettä tekisin, sillä olen tässä pian 2 vuotta kasvatellut takaisin reippaamman lyhennyksen jäljiltä. Syksyllä 2013 päätin leikkauttaa sen ylipitkän polkan, joka sekin oli kyllä aika pitkä.

Jos muuten hiustenkasvatus on teilläkin ajankohtaista, niin olen joskus kirjoittanut vinkkejä siihen puuhaan. Postaukseni löydät täältä. Tämä tänään esittelemäni latvasuoja on ehdottomasti loistava tuote hiustenkasvatusprojektissa. Erityisesti kuivalatvaisten takkutukkien kannattaa kokeilla.

Vaikka ylistänkin tätä minun ja monien muidenkin suosikkia, niin taidan minä seuraavalla vaalennuskerralla joutua luopumaan pituudesta. Ihmeisiin ei tämäkään pysty, vaikka loistava onkin. Saa nähdä, kuinka monta senttiä työkaverini on pakko napsaista vai hoitaako vaalennusaine kemiallisen leikkauksen latvoille? Kasvavathan ne hiukset, mutta odottavan aika on toisinaan pitkä…

Onko teillä muilla kasvatusprojektissa olevilla sellainen fiilis, että hiukset kasvavat liian hitaasti? Minulla on nyt se vaihe päällä. Johtuu varmasti myös pituudesta, sillä kasvu on vaikeampaa havaita jo tässä mitassa ja tietysti myös se hiuksen ikä alkaa vaikuttamaan asiaan. Ehkä en saakaan enää tästä paljon pidemmäksi kasvatettua?

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X