Glitz & Glam

Mitä sieltä oman miehen kaapeista löytyy? (+ miesten LivBox -arvonnan voittajat)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tällä viikolla huomioin vähän miespuolisiakin arpomalla kaksi miesten LivBoxia, jotka ilmestyvät helmikuussa.

Kuva: LivBox

Kyseessä on tosiaan toinen miesten LivBox, joka ilmestyy. Nyt on viimeiset hetket saada tuo miesten boxi, sillä helmikuussa näiden olisi tarkoitus saapua.

Arvoin kaksi miesten LivBoxia ja tällä kertaa arpaonni suosi OonaV ja Iida Harju nimisiä. Otan teihin yhteyttä tämän päivän aikana.

Paljon kiitoksia osallistuneille ja onnea voittajille! Toivottavasti mies, jolle boxin annatte, ilahtuu siitä.

Jos nyt boxi meni sivu suun ja olisi ollut kiva sellainen jollekin läheiselle miehelle hankkia, niin vielä miesten LivBoxeja näyttäisi olevan myynnissä. Sitä en tiedä, että kuinka kauan, mutta jos ihan meidän naisten LivBoxin aikatauluihin verrataan, niin usein seuraavan kuun boxien myynti päättyy pari viikkoa ennen, kuin niitä aletaan lähettelemään.

Miesten LivBoxin tilaukseen päästää tästä.

Ensimmäinen miesten boxi näytti tältä. Paljon miehille tarpeellisia tuotteita. Tosin jotkut tuotteista eivät osuneet miehelleni, kuten partahöylä ja parranajovoide. Hän käyttää partakonetta. Niin ja roll-on antiperspirantti ei osunut, sillä mieheni suosii stickejä, jotka ovat samaa sarjaa, kuin ”hajuvesikin”. Nuo ei-osuneet menivätkin sitten jouluna nuorten miesten joululahjapaketeihin.

Helmikuussa olisi kiva, jos ManBoxista tulisi kosteuttava kasvojen puhdistusaine ja kasvovoide. Tosin… olenko ilkeä, jos toivoisin niin kovasti kasvokuorintaa? Olen tehnyt vuosien työn mieheni kosmetiikan käyttöön. Nykyään shampoo, saippua ja kasvoputsari löytyvät eri puteleista, eli ei enää näitä all hundred in one -tuotteita. Kasvovoide kuuluu myös rutiineihin. Kuorinta on vieläkin sellainen, että en saa häntä kokeilemaan. Kunpa boxista tulisi miesten kasvokuorinta, niin jospa saisin suostuteltua kokeilemaan?

Kyselin teiltä, että mitä sieltä miesten kaapeista löytyy? Kuinka monta kosmetiikkatuotetta heillä on? Näyttäisi siltä, että yleisin on siinä 3-10 tuotetta. On myös niitä, joilla on kymmeniä. Oma mieheni kuuluu sinne kymmenien -kategoriaan.

Miehet tulevat vähällä toimeen. Hyvin usein me naiset saamme ”opettaa” miehemme (oli se kumppani, ystävä, sukulainen) luopumaan suihkusaippualla kasvojen pesemisestä ja kosteusvoiteen käytön aloittamisesta. Monia meitä naisia varmasti lähinnä huvittaa, että mies kokee liian vaivalloiseksi ja aikaa vieväksi käyttää aineita eri purkeista. Poikkeuksia toki on ja pointsit heille. Nykymies alkaa kuitenkin olla jo tarkempi siitä mitä käyttää. Uskon yhdeksi syyksi suvaitsevaisuuden lisääntymisen. Vaikka mies ei olisi homofobiainen, niin se on niin iskostettu, että rasvojen kanssa läträilyt on akkojen hommaa tai homomaista. Nyt kun 10-20 vuodessa yhteiskuntamme on muuttunut hyväksyvämmäksi ja avoimemmaksi (onneksi!), niin kynnys madaltuu voiteiden käytön suhteen. Toinen syy on varmaankin se, että markkinoilla on niin paljon for men -kosmetiikkaa. Jopa hammastahnakin löytyy miehille suunnattuna. Miehet alkavat oppia ajatukseen, että ei tarvitse esittää niin kovaa ja paksunahkaista, vaan on ihan okei helliä kuivaa ja jopa kirvelevää ihoa hoitotuotteilla. Parhaiten miehelle ne tuotteet saa rutiiniin, jos hän itse huomaa muutokset parempaan. Esimerkiksi hiuspohja ei kutia, hiukset eivät rasvotu, iho on puhtaampi tai se ei ole kiristävän kuiva. Positiivisien kokemuksien kautta mies huomaa, että nämähän ovatkin oikein hyviä ja jaksaa panostaa paremmin.

Olen tosiaan aloittanut oman mieheni kanssa ”koulutuksen” ihan alusta. Kun aloimme seurustelemaan, olin järkyttynyt, että hän pesee itsensä päästä varpaisiin suihkusaippualla. Tuohon aikaan miehelläni oli iho-ongelmia, jotka saattoivat olla lievää akneakin. Shampoo oli helppo ujuttaa suihkusaippuan rinnalle, mutta se kasvoputsari, saati kasvovoide… vei vuosia. Noin 5-7 vuoden paasauksen jälkeen sain mieheni käännytettyä kasvojen ihonhoidossa. Ei mennyt kauaa, kun hän huomasi tulokset. Finnit vähenivät, iho oli puhtaampi, eikä rasvoittunut vanhaan tapaan. Mieheni huomasi myös jossain vaiheessa, että kaikki eivät sovi hänelle. Joku hänen itse ostamansa aiheutti finnejä ja toiset taas kuivattivat ihoa. Olen huomioinut myös mieheni muuttuvan laatutietoisemmaksi ja vaativammaksi. Teen entistä enemmän hutiostoksia, kuin aikaisemmin.

Joku arvontaan osallistumisessaan sanoikin saman, mitä itsekin ihmettelen. Miksi miesten tuotteet ovat usein hyvin kuivattavia? Olen tehnyt monen monta hutiostosta miehelleni kasvoputsareita ostaessani. Miesten iho mielletään vain rasvoittuvaksi, mutta hyvinkin monissa tapauksissa syy rasvoittumiseen saattaa olla hoitamattomuudessa ja/tai liian tehokkailla tuotteilla puhdistamisessa. Tähän mennessä ei ole Paula’s Choicen Resist Hydrating Cleanser -puhdistusta mikään voittanut. Olen vaihtelun vuoksi ostanut muitakin, mutta kyllä vaan tuo Paula’s Choicen putsari on aina vaan se mieheni lemppari. Kosteuttaa ihoa, pumppupullo on helppokäyttöinen ja tuote on mieleinen kaikin puolin. Pullokin on maskuliininen, vaikka ei ole for men -tuote. Olen itsekin käyttänyt sitä monet kerrat ja voin suositella kaikille kuivasta ihosta kärsiville.

Päätin laskea mieheni kosmetiikkavarastot. Laskin mukaan myös näytteet ja matkakokoiset, joita ei kyllä montaa ole. Tosin tiedän, että monta pientä juttua jäi varmasti laskematta kaappien ylähyllyiltä. On varmasti sanomattakin selvää, että lähes kaikki ovat minun hankkimiani. Oikeastaan tuoksuissa ja deodoranteissa on osa mieheni itse ostamia, muut minun ostamia tai blogin kautta tulleita.

Shampoo: 4
Suihkusaippua: 7
Kasvojen puhdistusaine: 5
Deodorantti/antiperspirantti: 6
Tuoksu/partavesi: 13
Kasvovoide/-seerumi/sy-voide/after shave balsam: 6
Hiusten muotoilutuotteet: 4
Hammastahna: 2 (+yhteiset)
Käsivoide: 2

Yhteensä: 49

Yllätyin määrästä, mutta yllätyin myös siitä, että Isännän kasvoseerumi tekee loppuaan, kuten myös kasvovoide, jota hän on after shave balsamina käyttänyt. Hmm… after shave balsam olisi kanssa mukava tuote tulevaan miesten LivBoxiin. En ollut tajunnutkaan, että mieheni käyttää niitä näinkin paljon, sillä aikaisemmat ovat näköjään loppuneet.

Tämä tutkimusmatkani mieheni kosmetiikkavarastoihin oli opettavainen ja samalla sain kullanarvoista informaatiota tuleviin merkkipäiviin. Mitä miehelle lahjaksi -tuskailut helpottuivat.

Kuinka moni laskee mieluimmin miehensä kosmetiikat, kuin omansa? Veikkaan, että eräälläkin teillä iskisi epätoivo omia varastoja laskiessa. Minulla ainakin, enkä sen vuoksi edes viitsi vaivautua omaan kosmetiikkainventaarioon.

Mukavaa lauantaita kaikille ja suuret kiitokset arvontaan osallistumisesta! Voittajille vielä kerran onnea.

Lue myös

X