Glitz & Glam

Miten peitetään tummat silmänaluset?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postauksessa mainoslinkkejä

Tummat silmänaluset… nuo ah, niin ihana riesa monelle. Vaikka silmänaluset eivät olisikaan erityisen tummat, niin oikeastaan jokaisella pientä tummuutta tai sinertävyyttä siellä näkyy, ainakin ajoittain. Toisilla tummuus on synnynnäistä, toisilla iän myötä tullutta ja toisilla taas kausiluontoista, joka liittyy elintapoihin ja vuodenaikaan. Lupailin, että minulla on jokaiselle viikolle tutoriaalia luvassa. Tänään sitten peitellään niitä tummia silmänalusia.

Minulla on lievä sinervyys ollut aina, mutta nyt viimeisen vuoden aikana on tuntunut, että ne alkavat tummua ja tummua. Ennen minulle riitti meikkivoide, sitten pigmenttinen valokynä tuomaan kirkkautta. Nykyään tarvitsen peittoa, että hieman neutralointiakin sen valoisuuden lisäksi.

Tänään näytän yhden tavan miten tummat silmänaluset peitetään luonnollisesti. Sillä ei ole merkitystä millä tuotteilla sen teet. Tekniikka sama. Minä en voi uurteiden vuoksi käyttää jankkeja peiteaineita. Ne vain korostavat uurteita ja saavat minut näyttämään vanhemmalta. Jos sinulla ei vielä ole uurteita tai ryppyjä, niin voit hyvin käyttää paksuja voidemaisia peiteaineita, sillä ne ovat pigmenttisempiä ja peittävämpiä.

Tässä tutoriaalissa käytän suosikkejani Giorgio Armani High Precision Retouch -peiteainetta* sävyssä 4 ja Yves Saint Laurent Touche Éclat -valokynä* sävyssä 1 Luminous Radiance.

Jos sinulla on sinervää silmien sisänurkissa, niin levitä sille tummimmalle alueelle oranssiin taittavaa peiteainetta. Oranssi neutraloi sinisyyttä, koska nämä kaksi ovat toistensa vastavärejä.

Levitä voide sormin tai halutessasi peitevärisiveltimellä. Älä vie peiteväriä liian suurelle alueelle. Levitä ja häivytä se vain sen tumman alueen päällä. Varo levittämästä neutraloivaa peiteväriä paksusti normaalin väriselle ihoalueelle – tämä saa neutraloivan peiteaineen loistamaan selkeänä silmien alla. Taputtele lopuksi sormella, jotta peiteaine kiinnittyy ja tasoittuu kunnolla. Älä levitä paksua kerrosta, vaan aloita ohuilla kerroksilla. Kerrosta tarvittaessa vain niille alueille, jotka tarvitsevat peittävyyttä.

Heti parempi! Nyt tarvitaan vielä valoa silmien alle, jotta ilmeestä saadaan virkeämpi ja katseesta kirkkaampi.

Levitä valovoidetta tai valokynää silmien alle kolmionmuotoisesti. Valovoide/valokynä voi ulottua aina poskipäille asti.

Levitä, häivytä ja kuljeta valovoidetta siveltimen tai meikkisienen avulla.

Häivyttele valovoide aina poskipäille asti. Näin syntyy samalla voidemaiset korostukset poskipäille.

Puuteroi tarvittaessa. Jos sinulla on uurteita silmänympärysiholla, niin muista käyttää puuteria äärimmäisen kevyesti. Kevyin puuterointi syntyy puuterisivellintä käyttäen, jossa on hyvin vähän erittäin hienojakoista irtopuuteria.

Valmis! Eron varmaan näkee sanomattakin, että kummalla puolella on peiteainetta ja valovoidetta ja kummalla ei?

Tässä tutoriaalissa käyttämäni tuotteet sekä linkit ostopaikkoihin: 

Giorgio Armani High Precision Retouch -peiteainetta* sävy 4

Yves Saint Laurent Touche Éclat -valokynä* sävy 1 Luminous Radiance

Peiteaineiksi tosiaan soveltuu neutraloivat, että omaan ihonsävyyn mätsäävät peitevoiteet. Jälkimmäiset soveltuvat silloin, kun neutralointi ei ole tarpeellista. Jos silmien alla on sinervää, niin suosi oranssiin taittavaa peiteainetta, jos taas selkeästi violettiset, niin suosi tällöin keltapohjaista peiteainetta.

Valovoiteita löytyy ohuina ja paksumpina. Kellervä valovoide antaa lisäneutralointia violettisille silmänalusille ja oranssiin taittava taas sinerville. Valovoide voi olla myös ihonsävyistä, kunhan se on hieman vaaleampaa, kuin oma ihonsävysi. Mitä vaaleampaa valovoide on, sen enemmän sen vaikutus näkyy. Lähellä omaa ihon sävyä oleva valovoide on helpoin häivytellä.

Näin minä peittelen/häivytän omia tummia silmänalusia. Asiakkaiden kohdalla aina riippuu tilanteesta. Periaatteessa tapa on sama, mutta katson tilanteen mukaan tuotevalinnat. Variaatioita tuotteiden käytön suhteen on paljon. Voisin joskus tehdä toisenlaisen tutoriaalin, jossa miksaillaan meikkivoiteen ja neutraloijan kanssa sopiva sävy.

Aika monella taitaa olla kesäloma tai se on pian alkamassa. Nyt ne tummentumat saa silmien alta häivyttymään nukkumalla riittävästi, ulkoilemalla ja syömällä ihania kotimaisia kasviksia – tarkoittaa tietysti sitä, että tummat silmänaluset eivät ole perityt/synnynnäiset.

Mukavaa torstaita kaikille!

X