Kasvotuotteet

Miten peitetään tummat silmänaluset?

9.7.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tummat silmänaluset… nuo ah, niin ihana riesa monelle. Vaikka silmänaluset eivät olisikaan erityisen tummat, niin oikeastaan jokaisella pientä tummuutta tai sinertävyyttä siellä näkyy, ainakin ajoittain. Toisilla tummuus on synnynnäistä, toisilla iän myötä tullutta ja toisilla taas kausiluontoista, joka liittyy elintapoihin ja vuodenaikaan. Lupailin, että minulla on jokaiselle viikolle tutoriaalia luvassa. Tänään sitten peitellään niitä tummia silmänalusia.

Minulla on lievä sinervyys ollut aina, mutta nyt viimeisen vuoden aikana on tuntunut, että ne alkavat tummua ja tummua. Ennen minulle riitti meikkivoide, sitten pigmenttinen valokynä tuomaan kirkkautta. Nykyään tarvitsen peittoa, että hieman neutralointiakin sen valoisuuden lisäksi.

Tänään näytän yhden tavan miten tummat silmänaluset peitetään luonnollisesti. Sillä ei ole merkitystä millä tuotteilla sen teet. Tekniikka sama. Minä en voi uurteiden vuoksi käyttää jankkeja peiteaineita. Ne vain korostavat uurteita ja saavat minut näyttämään vanhemmalta. Jos sinulla ei vielä ole uurteita tai ryppyjä, niin voit hyvin käyttää paksuja voidemaisia peiteaineita, sillä ne ovat pigmenttisempiä ja peittävämpiä.

Tässä tutoriaalissa käytän suosikkejani Giorgio Armani High Precision Retouch -peiteainetta sävyssä 4 ja Yves Saint Laurent Touche Éclat -valokynä sävyssä 1 Luminous Radiance. Armanin peiteaineesta olen kirjoittanut postauksenkin, jonka löydät täältä.

Jos sinulla on sinervää silmien sisänurkissa, niin levitä sille tummimmalle alueelle oranssiin taittavaa peiteainetta. Oranssi neutraloi sinisyyttä, koska nämä kaksi ovat toistensa vastavärejä.

Levitä voide sormin tai halutessasi peitevärisiveltimellä. Älä vie peiteväriä liian suurelle alueelle. Levitä ja häivytä se vain sen tumman alueen päällä. Varo levittämästä neutraloivaa peiteväriä paksusti normaalin väriselle ihoalueelle – tämä saa neutraloivan peiteaineen loistamaan selkeänä silmien alla. Taputtele lopuksi sormella, jotta peiteaine kiinnittyy ja tasoittuu kunnolla. Älä levitä paksua kerrosta, vaan aloita ohuilla kerroksilla. Kerrosta tarvittaessa vain niille alueille, jotka tarvitsevat peittävyyttä.

Heti parempi! Nyt tarvitaan vielä valoa silmien alle, jotta ilmeestä saadaan virkeämpi ja katseesta kirkkaampi.

Levitä valovoidetta tai valokynää silmien alle kolmionmuotoisesti. Valovoide/valokynä voi ulottua aina poskipäille asti.

Levitä, häivytä ja kuljeta valovoidetta siveltimen tai meikkisienen avulla.

Häivyttele valovoide aina poskipäille asti. Näin syntyy samalla voidemaiset korostukset poskipäille.

Puuteroi tarvittaessa. Jos sinulla on uurteita silmänympärysiholla, niin muista käyttää puuteria äärimmäisen kevyesti. Kevyin puuterointi syntyy puuterisivellintä käyttäen, jossa on hyvin vähän erittäin hienojakoista irtopuuteria.

Valmis! Eron varmaan näkee sanomattakin, että kummalla puolella on peiteainetta ja valovoidetta ja kummalla ei?

Peiteaineiksi tosiaan soveltuu neutraloivat, että omaan ihonsävyyn mätsäävät peitevoiteet. Jälkimmäiset soveltuvat silloin, kun neutralointi ei ole tarpeellista. Jos silmien alla on sinervää, niin suosi oranssiin taittavaa peiteainetta, jos taas selkeästi violettiset, niin suosi tällöin keltapohjaista peiteainetta.

Valovoiteita löytyy ohuina ja paksumpina. Kellervä valovoide antaa lisäneutralointia violettisille silmänalusille ja oranssiin taittava taas sinerville. Valovoide voi olla myös ihonsävyistä, kunhan se on hieman vaaleampaa, kuin oma ihonsävysi. Mitä vaaleampaa valovoide on, sen enemmän sen vaikutus näkyy. Lähellä omaa ihon sävyä oleva valovoide on helpoin häivytellä.

Näin minä peittelen/häivytän omia tummia silmänalusia. Asiakkaiden kohdalla aina riippuu tilanteesta. Periaatteessa tapa on sama, mutta katson tilanteen mukaan tuotevalinnat. Variaatioita tuotteiden käytön suhteen on paljon. Voisin joskus tehdä toisenlaisen tutoriaalin, jossa miksaillaan meikkivoiteen ja neutraloijan kanssa sopiva sävy.

Aika monella taitaa olla kesäloma tai se on pian alkamassa. Nyt ne tummentumat saa silmien alta häivyttymään nukkumalla riittävästi, ulkoilemalla ja syömällä ihania kotimaisia kasviksia – tarkoittaa tietysti sitä, että tummat silmänaluset eivät ole perityt/synnynnäiset.

Mukavaa torstaita kaikille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Kommentit (40)

[…] Koostumus on molemmissa keskipaksu, eli ei kaikkein ohuin valokynän koostumus, mutta ei paksuinkaan. Lumene on aavistuksen paksumpaa ja kuivahtaa piirun verran kuivemmaksi, kuin YSL. Pigmenttisyyttä löytyy molemmista runsaasti, sillä molemmat soveltuvat kevyeen peittokykyyn. Valokyniä on hyvin erilaisia, mutta näitä kahta yhdistää heleys ja peittokyky. Selkeästi tummille silmänalusille kannattaa ensin tehdä neutralointi/peitto, ja sitten vasta päälle valokynä tuomaan valoa ja raikkautta. Olen tehnyt tummien silmänalusten peitosta tutoriaalin, jonka löydät täältä. […]

Tämä on hyvä tutorial, kiitos 🙂 Tosin huomioni kiinnittyi enimmäkseen muihin kuin aiheeseen liittyviin seikkoihin 😀 Ensinnäkin, mikä on tuo ihana lakka kynsilläsi ja toisekseen mikä sivellin sulla on käytössä tuossa valovoiteen häivyttelyssä? 🙂

En itse kärsi mielestäni tummista silmänalusista, mutta jännästi ohut peiteaine silmien alla virkistää katsetta.
Tuleeko tutoa myös punoituksen peittämisestä? 😀
Mun toisesta poskesta löytyy iskusta johtuen katkenneita verisuonia, ja mitä tahansa peiteainetta käytänkin, ei niitä saa piilotettua ja ko kohdassa näkyy selkeä meikkikerrostuma.
Olen käyttänyt mineraalipeiteainetta ihon- ja vihreänvärisenä, vihreää Grimasin nappia, nestemäistä ja ”jankkimaista” peittaria ja joskus kerrostankin erilaisia koostumuksia ja meikkivoidetta keskenään, mutta sieltä se vain aina paistaa läpi ja näyttää ikävältä varsinkin päivän mittaan pohjan kuluttua pois, varsinkin kun tuo kohta on ”poskipuna-alueella” ja tuo kohta poikkeaa väriltään mun suosimista poskipunista.

Jep, vaikka tummuutta ei olisikaan, niin pienikin tippa peitevoidetta tai valokynää/-voidetta virkistää katsetta. 🙂

Voisin tehdä kyllä siitäkin oman tutoriaalin. Kuulostaa siltä, että jälki on hyvin punainen ja vaatii todella pigmenttisiä peiteaineita ja neutraloijia. Silti tiedän sen, että valitettavasti meikkipohja kuluu aina päivän mittaan ja valitettavasti peiteainetta on lisättävä noin vaikealta kuulostavan jäljen päälle. Nyt yhtenä vinkkinä ehdotan, että kokeile puuteroida siltä alueelta iho ennen meikkivoidetta ja peiteaineita. Puuteroi vielä valmis meikkipohja. Jos se puuteri siellä alla auttaisi peiteainetta kestämään paremmin.

Kiitos vinkeistä, pistetään kokeiluun saman tien tänään 🙂

Miten kävi? Auttoiko yhtään? 🙂

Nyt treenaat vielä sitä hiuksen hienoa häivyttelyä ja juuri oikeaa kerrostusta. Eli pientä hienosäätöä vielä viimeistelyyn, niin ei jää pakkeloidun näköiseksi. Toki jollain tavalla sitä eroa jää aina, kun yhdelle alueelle tulee paksummat aineet, kuin muualle kasvoille. Siksi huolellinen häivyttely, jos muu meikkipohja on kevyempi. 🙂

Taisi auttaa 🙂 Tosin lopputulos jäi peitettävältä alueelta edelleenkin liian pakkeloidun näköiseksi.
Tositoimiin tuo temppu pääsee huomisesta alkaen kun töihinpaluu koittaa ^^

Itse tykkään todella paljon MACin pro longwearista, mukavan kevyt ja peittävä ja samalla saa tehtyä kivat valot kasvoille 🙂

Minun pitäisi kokeilla tuota, mutta en ole kiinnostunut aivan silmien alle käyttämään, kun muutamat ovat sanoneet sen korostavan uurteita. Ei siksi ihan mun tuote silmien alle. 🙁

Mulla on sellaiset mörönsilmänaluset ettei tosikaan! Vielä tähän mennessä en ole onnistunut peittämään niitä täysin vaan aina ne kuultavat meikin läpi. Toinen ongelma vielä liittyy ihoni valkoisuuteen – on ollut hirmu vaikeaa löytää tarpeeksi vaalea peitevoide. Tähän asti vaaleudensa puolesta paras on ollut NYXin HD-peitevoide sävyssä porcellain – on muuten oikeasti todella vaalea! Mutta se ei peitä tarpeeksi. Noita oransseja en ilmeisesti osaa käyttää kun eivät tunnu sulautuvan kokonaisuuteen ollenkaan vaan silmien alle jää sellaiset mustanoranssit rajat – mullahan menee siis ihan kunnon mustat rinkulat silmien ympärillä 😀

Kerran apteekissa asioidessani myyjä kysyi multa monta kertaa että ihan tosiko multa jo löytyy silmänympärysvoide… Ajattelin että ihan tosi, ei nämä silmänaluset millään kosteusvoiteella vaalene! 😀

Mörön! 😀 Ihan sana.

Jep, aivan äärimmäisen vaikea yhtälö. Aivan täydellistä, koko päivän kestävää ratkaisua kosmetiikka ei varmaan pysty antamaan, jos silmänalusesi ovat niin tummat, kun ymmärrän puheistasi.

Kokeileppas sekoittaa sitä oranssia/oranssista peiteainetta siihen vaaleaan peiteaineeseen. Varo tosiaan kuljettamasta sitä oranssista peiteväriä millekään muulle alueelle, kuin sille tummalle. Pehmennä reunoja siveltimellä varovasti. Käytä esim. luomivärin häivytyssivellintä. Päälle sitten vielä vaalea meikkivoide tai sitä vaaleaa peitevoidetta yksinään.

Hahahaa! 😀 Juu, vaikka ne sellaista lupaakin, niin eivät ne valitettavasti taida siihen pystyä.

Tää tuli niin tarpeeseen! Muistutan pandakarhua tummine silmänalusineni. Mun pitäs hommata kyllä joku oranssihtava peiteaine. Aikasemmin on riittänyt meikkivoide+valokynä kombo mutta eheeeei enää. :/

Ei riitä minullakaan enää. Kolmenkympin jälkeen alkoi selkeästi tummumaan. 🙁

Hei kiva postaus! Olis mielenkiintoista jos myös antaisit tuotevinkkejä tähän hommaan. Juurikin tuo postauksessa näkyvä häivytyssivellin, sekä nuo oranssi-ja keltapohjaiset peitetuotteet kiinnostaa 🙂 Mukavaa kesää!

Tarkoitat varmaan ihan merkkikohtaisia vinkkejä? Odotas, odotas… noita 5 parasta -postauksia. 😉 Niihin laittelen juuri näitä tällaisia juttuja.

Tuo sivellin on MACin 159, joka tulee vielä tarkempaan syyniin. 😉

Äh, kun lipsahti jo julkaisuun… eli kiitos, hyvää kesää sinullekin Milla! 🙂

Ihanii nää sun postaukset! Tajuaa omaavansa ongelmia, joita ei aiemmin ole huomannut! 😉 Onneksi annat hyviä vinkkejä niiden kadottamiseen! 🙂 Innolla odota aina seuraavaa postausta ja luen näitä kommentteja lisävinkkien toivossa..

Äääk! Tarkoitus ei ole herättää kenessäkään ”ongelmien löytämisiä”. :O Mutta kiva, jos löydät vinkkejä. 🙂

Kommentit kannattaa tosiaan kanssa lukea. Näissä minä vastailen kysymyksiin ja monet lukijat jakaa hyviä vinkkejään. 🙂

Tarkoitin lähinnä et tulee katseltua itseään eri tavalla peilistä ja huomaa et tollekin jutulle vois tehdä jotain.. 😀 Tänään onkin sit koitettu kirkastaa silmänalusia peitevoiteella ja valokynällä! Tuotteet oli taas unohtunu kaappiin, eipä ne siellä auta.. 😉 Aurinkoista päivää Minna! 🙂

Joo, ne tuotteet eivät valitettavasti auta sieltä kylpyhuoneen kaapista tai missä niitä säilytelläänkään. 😀 Huomattu on!

Ihanaa viikonloppua sinulle Anna! 🙂

Oi tämä tuto tuli tarpeeseen 🙂 jotenkin tässä vauvavuoden valvomisen myötä on tuo silmänympärysiho tummentunut entisestään pusseista puhumattakaan (meillon myös suvussa kaikilla naisilla tummat aluset, näyttävät vielä pahentuvan iän myötä… ihanaa!) Juuri hommasin uusia peiteaineita ja tämä postaus sopi kuin nyrkki silmään 😀

No mahtavaa! Hyvä ajoitus. Jep, kyllähän ne vauvavuoden valvomiset tekevät omat jälkensä. Minulla kävi molempien kanssa tuuri, sillä hyvin aikaisin alkoivat nukkumaan yönsä kokonaan. Esikoinen nukkui 10-12 tuntia ilman heräämisiä jo pari kuisena ja pikkumies jo kuukauden vanhana. Jo se 1-2 kuukautta heräilyä oli tuskaa. Että hatunnosto vaan sinullekin ja kaikille muillekin äideille, jotka jaksavat yöheräämisiä.

Mä en ole ikinä ymmärtänyt sen valokynän käyttöä silmienympärillä. Kuulun niihin onnekkaisiin joilla silmänaluset tummuu vain aniharvoin ja äärimmäisessä hätätilassa. Silloin musta tuntuu että yritykset peittää niitä menee ihan vituralleen ja onnistunkin korostamaan entisestään. Josko tästä apua jatkossa 🙂

Sen valokynän tarkoitus ei välttämättä ole peittää tummuutta. Se tuo valoa myös ja korostaa. 🙂 Eli jos ei ole tummat silmänaluset, niin skippaa peiteaineen ja hyppää tuohon valokynävaiheeseen.

Korjaus vielä: valokynä itsessään ei peitä juuri pitään. Toiset ovat vähän peittävämpiä, kuin toiset, mutta peittävyys ei ole sen tarkoitus, vaan valo. 🙂

On mulla pari peiteainettakin, mutta niidenkin kanssa onnistuminen on ollut vähän niin ja näin. Onneksi tosiaan yleensä sitä käyttöpakkoa ei ole 🙂

Olen kateellinen sinulle! 😛 Minulla on käyttöpakko, jos haluan näyttää virkeämmältä. 😀

Kuuluuko sellaista peiteainetta jossa on valoaheijastavuutta mukana levittää kolmiomaisesti poskille saakka? Mulla on Helena Rubinsteinin Magic Concealer. Vai vaan tumman päälle?

Tuote ei ole minulle tuttu ennestään, joten nopean googlettelun varassa nyt vastaan. Eli jos sävy mätsää sinulle myös vaalealla iholla tai peitevoide on vaaleaa, niin silloin kyllä. Jos se on oranssiin taittavaa ja liian tummaa muualla, kuin tummentuman päällä, niin silloin ei.

Jos sävy mätsää ja näyttää hyvältä myös vaaleammalla ihollasi, niin häivytä peitevoide riittävän hyvin. Ymmärsin googlettelun perusteella, että kyseessä on pigmenttinen peitevoide.

Kiitos tästä postauksesta! Nyt tiedän, miten sitä valokynää oikeasti käytetään! 😀

Kiva, että löysit uutta tietoa. 🙂 Nyt vaan kokeilemaan. 😉

Kiitos ihan hurjasti tästä tutoriaalista!! Olen aina kuvitellut, että valokynä on jotenkin sama asia kuin peitevoide – enkä ole ymmärtänyt, miksi en saa hyvää lopputosta sillä! Sen verran noviisi olen, että pitää vielä varmistaa, että laitetaanhan nämä peittelyaineet vasta meikkivoiteen päälle?

Kiitos itsellesi! 🙂 Ei huolta, moni luulee niitä samaksi ja että valokynä yksinään peittäisi selvästi tummat silmänaluset. Naistenlehdissä on vuosia vain sanottu, että sipaise valokynää silmien alle, eikä sitä ole sen tarkemmin selotettu, että miten se kokonaisuudessaan tehdään. Valokynien väärinkäyttäjät näkee hyvin valokuvissa, joissa on käytetty salamavaloa. 😉 Eli vaaleat rantut silmien alla näkyvät selvästi.

Kysymyksesi ei ole ollenkaan noviisimainen, sillä peiteaineita voidaan käyttää meikkivoiteen alla tai päällä. Jos joudutaan tekemään voimakas neutralointi esim. oranssilla sävyllä, niin silloin suosittelen sen tekemään meikkivoiteen alle. Jos taas peitetään vain hieman lisää, jota meikkivoide ei peittänyt, niin silloin se on meikkivoiteen päälle. Mutta molemmat käy – päälle tai alle. 🙂 Kokeile kummalla tavalla saat itsellesi paremman lopputuloksen käyttämilläsi tuotteilla. 🙂

Ihanaa, kiitos vielä henkilökohtaisesta opastuksesta! Täytyykin hetimiten mennä tsekkaamaan nuo Armanin peitevärit. Parempi hankkia kerralla joku kunnollinen ja hyväksi havaittu, kun en moista ole tähän mennessä omistanut. Olen muuten varmasti ollut juuri yksi noista valokynien väärinkäyttäjistä valkoisine silmänympäyksineni! 😀

Joo, minustakin löytyy valokuvia, joissa silmien alla loistaa valkoiset renkaan puolikkaat. 😀 Minäkin olen käyttänyt valokynää väärin silloin aikoinaan.

Ahaa eli noin levitetään valokynä! Mulla rakenteellisesti mustat silmänaluset (silmät syvällä päässä), joten aina joutunut peittelemään mutta nyt (myös vauvavalvomisten vuoksi) on kyllä tilanne eskaloitunut pahemman kerran. 😀 En ole ”uskaltanut” levittää valokynää kuin juuri tuon sipaisun verran, kun niin aina joka paikassa sanotaan. No sipaisepa näihin mustiin rinkuloihin, niin siitä mitään apua ole. Tietty alla vielä meikki- + peitevoide. Jossain aivojen peräkolkassa myös ollut se neuvo, ettei pitäisi peitetuotteita levittää kuin juuri sille tummalle alueelle. En sitten ole uskaltanut. 😀 Ja miksei?! Eikö voisi vaan kokeilla?? No ei kai kun kerran on mielestään varma miten se homma hoidetaan. 😛 Mutta ohje siis varmasti koskenut juuri noita hyvin pigmenttisiä ja värillisiä peiteaineita. Nyt juuri ostin Maybellinen Fitme-peiteaineen kaikkein vaaleimmassa savyssä (vähän niinkuin peitto + valokynä samassa, näppäprä minä 😉 ) ja levitin noin isommalle alueelle ja häivyttelin ja tykkäsin tosi paljon! Vielä pitää enemmän testailla, jotta osaan sanoa mitenkä toimii keston kanssa ja alkaako ryppyihin kerääntymään. Niitäkin on valitettavasti jo kerääntynyt. Miksi niidenkin pitää olla niin sosiaalisia? Viihtyisivät vaan yksinään! 😛

Fit Me:n peiteaine on loistava! Omani on loppunut, enkä ole ostanut uutta, mutta voisin kyllä ostaa uuden. Se on hyvää.

Sepäs se, kun on tummuutta, että ryppyjä, sen lisäksi vielä ne synnynnäiset poimut. Se on sellainen yhtälö, että sopivien tuotteiden lisäksi pitää ottaa huomioon monta asiaa. Onko sy-voide riittävästi imeytynyt, puuteroiko vai jättääkö tekemättä kokonaan, kiinnittää ne peiteaineen riittävän hyvin ihoon sormella taputtamalla jne. jne. jne. Huoh! Minä niin tiedän. 😀

Maybelline Fitme peiteaineesta. Nimim. klaudia, mainitsi tästä ja kommentoit tuotetta hyväksi. Sopiiko tämä peiteaine juuri uurteiselle iholle? Ja onko tämä juuri sellaista, että se laitetaan vain niihin tummiin, sinerviin kohtiin ja valokynällä tekee kolmion muotoisen alueen silmien alle? Tarvitsen ehdottomasti hyvän peiteaineen, joka sopii uurteiselle iholle.
Sokkarin myyjä myi minulle Lumenen touch of radiance valokynän ja sitä kehotti laittamaan tummiin kohtiin, mutta se ei todellakaan peitä tummuutta lainkaan.

Tästä postauksesta oli kuvat kadonneet. Liittyykö muuttoon uuteen portaaliin? Olisi kiva saada kuvat takaisin, niin hahmottaa paremmin, miten tulisi menetellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *