Glitz & Glam

MSCHIC Baked Mineral Foundation

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tilasin itselleni kokeiluun Pretty.filtä MSCHICin mineraali meikkipohjan. Kiinnostukseni heräsi kun esittelin teille MSCHICin kosmetiikkaa tässä postauksessa ja samalla huomasin, että MSCHIC Baked Mineral Foundation oli saanut Trendi-lehdeltä Vuoden Paras Mineraalimeikki -tittelin. Hitsit, tuotahan on kokeiltava, ajattelin silloin. 😉

Minua on jossain määrin kiinnostanut MSCHICin kosmetiikka, mutta se suomalaisuus on ollut ajatuksissani hyvänä, että hieman pahanakin. Esimerkiksi arvostan Lumenea, mutta en itse ole ollut hirveän ihastunnut Lumenen kosmetiikkatuotteisiin, kun sitten taas ihonhoitosarjoissa on aika helmiä ja hyvä tuotteita. Toisaalta taas luottamus suomalaisiin tuotteisiin on erinomainen niiden laadukkuuden ja turvallisuuden vuoksi.

Tosiaan siis MSCHIC on suomalainen kosmetiikkamerkki, jonka on perustanut ryhmä naisia, joista yksi oli Mariela Sarkima. Perustaminen tapahtui vuonna 2007, eli melko nuoresta merkistä on kyse. Moni onkin varmaan törmännyt MSCHICin kosmetiikkaan pääsääntöisesti Seppälöissä. Ainakin itse näin ko. merkin Seppälässä ensimmäistä kertaa.

MSCHIC Baked Mineral Foundation on kätevässä puuterirasiassa, jonka pinta on mattamainen ja täten pysyy kädessä paremmin kuin liukkaampi kiiltävä pintainen rasia. Rasian muotoilussa on käytetty ajatusta, sillä se vain tuntuu käteen sopivalta. Aluksi päästin taas sisäisen blondini esiin, kun ihmettelin rasian avaamismekanismia. Yritin nostaa kannatta auki työntämällä kynteni rasian sivussa olevaan koloseen ja nostamalla. No ei auennut… kunnes tajusin, että pitääkin painaa hieman eri kohdasta ja BOJOING! Kansi aukeaa itsestään. Tunsin itseni taas hieman blondiksi. 😀

En tiedä mikä on Suomenkielinen vastine sanalle Baked, kun kyseessä on kosmetiikkatuote… onko se myös paistettu? Leivottu? Anyway, Baked Mineral Foundation on mineraalimeikkiä joka on ”leivottu” muotoonsa, eli on kiinteää koostumukseltaan. Baked koostumuksen omaavat kosmetiikkatuotteet ovat hieman tai erittäin kuperia, eli eivät ole aivan tasaisin pinnalta. Baked on myös perinteisesti puristettuun verrattuna pehmeämpi koostumukseltaan.

Pohjalta löytyy puuterivippa/meikkisieni, sillä se on molempien sekoitus, joka vaikuttaa ihan pätevältä, mutta itse käytän levitykseen Ecotoolsin kabukia, joka on AIVAN loistava levitykseen!

Mietin hetken, että minkä sävyn valitsisin itselleni? Otanko vaaleimman Porcelain vai astetta tummemman (hyvin vaalea silti) Ivoryn, vai ajattelenko jo kesää ja otan Lightin? Koska minulla jo on Lily Lolon Porcelain, niin päädyin ajattelemaan kesää, sillä kesää kohtihan tässä jo kuljetaan. 😉 Valitsin sävykseni Light 1N, joka on vaalea ja neutraalisävy, eli se sopii kylmälle, että lämpimälle ihonsävylle. Neljä vaaleinta sävyä menevät näin: Porcelain 0N= neutraali, Ivory 1C= kylmä, Light 1N= neutraali ja Vanilla 2W= lämmin.

Kuvassa minun käteni oikealla puolella on MSCHICin mineraalipohjaa. Raja menee niillä kohdin missä mineraalipohja heijastaa salamavaloa. Tällä hetkellä Light 1N on luonnollisestikin piirun verran liian tumma minulle, mutta kesällä se on varmaankin juuri sopiva. 

Miksikö halusin ihan ehdottomasti kertoa tästä mineraalipohjasta? MSCHIC Baked Mineral Foundation on erittäin pigmenttinen ja siksi se peittää minun finnien arpia ja yms. todella hyvin. Baked Mineral ei vajoa ihohuokosiin tai juonteisiin päivän aikana, vaan kestää todella siistinä ja freesinä koko päivän. Minun ongelmakohtani ovat T-alueen rasvoittuvuus ja otsallani on otsaryppyjä, jotka minulla on ollu jo 10 vuotta, mutta nyt iän myötä ne luonnollisestikin alkavat näkymään selvemmin ja selvemmin. Koska otsallani on ryppyjä, otsani on rasvoittuva ja ”kuljen otsa rypyssä”, niin minulla meikkipohjat vajoavat herkästi otsani ryppyihin. Lily Lolo ja MSCHIC Baked Mineral Foundation ovat pysyneet siisteinä yöhön asti kun pääsen töistä teatterilta näytöksen jälkeen. Paras pysyvyys on ollut Clarinsin Instant Smooth pohjustajalla ja MSCHIC Baked Mineral Foundationilla, mutta Lily Lolo tulee hyvänä kakkosena. Oma tapani on puuteroida mineraalipohja kevyesti, sillä minun rasvoittuvalla iholla se antaa lisää pysyvyyttä.

MSCHIC Baked Mineral Foundation antaa kauniin ja terveen näköisen hohteen kasvoille ja se muuttuu hieman meikkivoidemaiseksi iholla. Lily Loloon verrattuna MSCHIC on voidemaisemman oloinen, kun taas Lily Lolo on puuterisempi.

MSCHIC Baked Mineral Foundation Light 1N:n INCI:

MICA, ISONONYLISONONANOATE, HECTORITE, POLYMETHYL METHACRYLATE, SORBITAN SESQUIOLEATE, DIMETHICONE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYGLYCERYL-3 DIISOS- TEARATE, OCTYLDODECYLSTEAROYLSTEARA TE, AQUA (WATER), PHENOXYETHANOL, SORBIC ACID. (+/-) MAY CONTAIN: CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES)

Tässä meikissä minulla on Clarinsin pohjustaja, MSCHIC mineraalipohja ja kevyt puuterointi irtopuuterilla. Kuvissa ei näy se, että Light 1N on aavistuksen liian tumma minulle vielä, mutta face to face sen huomaa… jos osaa katsoa. 😉

Olen tainnut vähän rakastua tähän MSCHICin mineraalipohjaan, sillä se on ihanan luonnollisen tuntuinen kasvoilla, ihan kuin minulla ei olisi meikkiä. Se kestää freesinä koko päivän ja aivan ihanan nopea levittää! Joskus kun en jaksa meikata kauppaan mennessä, niin teen pikaehostuksen itselleni. Levitän MSCHIC Baked Mineral Foundationin, laitan maskaran, poskipunan ja huulikiillon. Otsatukan kampaan kunnolla eteen, että se peittää minun olemattomat kulmakarvani. Aikaa menee 5 minuuttia ja meikki kestää silti iltaan asti. MSCHIC peittää lievästi tummat silmänalusetkin. 😉 Peittävyyttä voi itse säädellä kerrostuksella. Jos johonkin ihovirheeseen tarvitsee peittävyyttä enemmän, niin kerrostamalla saa lisää peittävyyttä ongelmakohtiin

MSCHIC Baked Mineral Foundationia myy Pretty.fi, MSCHICin verkkokauppa ja myymälä. Täältä löytää lisää jälleenmyyjiä. 😉

Onko kukaan muu kokeillut MSCHICin mineraalipohjaa?

X