Glitz & Glam

Mustasta lähes blondiksi (välikatsaus projektissani)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään haluan pyöriä jutuissani omien hiusten ympärillä. Olen kertonut useaan kertaan (ja olette tietysti sen myös nähneet kuvista), että minulla on hiukset vaaleammiksi -projekti. Tehdäänkö pikakatsaus lähimenneisyyteen?

Kevät 2012

Minulla oli kokomusta pää. Mitä mustempi, sen parempi. Tummuus oli kakkosen luokkaa ja vielä sinimustana. Sinimustat hiukset olivat kyllä upean kiiltävät aina.

Syksy 2012

Opiskelin tuolloin oppisopimuksella parturi-kampaajaksi. Työkaverit eivät halunneet värjätä ihan mustaa minulle, joten minulla oli mustanruskea, viileällä vivahteella. Goldwellin väreissä mixini oli usein 5BP, jossa hieman 4N -sävyä seassa, jotta saatiin siitä intensiivisempi. Kuvassa minulla on Goldwellin Elumenin [email protected] -suoravärillä (turkoosi) värjätyt teippiraidat. Tykkäsin tummasta ja sähäköistä väreistä. Kaikki piti olla tummaa ja kylmää. Eräs työkaverini minulle monesti sanoi, että Minna sulle sopisi niin paljon paremmin vaaleampi ja lämpöisempi sävy. Olin ihan, että NOUNOUNOU! En halua.

Kesä 2013

Kuva: Sofia Virtanen

Saatuani toisen lapsen, minulle valtasi halu saada vähän pehmeämpi look. Halusin lämpöisempää ja raitoja keventämään. Kyllä hävetti sille työkaverille kertoa, että mitä haluan hiuksilleni. Hän oli sellaista ehdottanut jo kauan sitten ja minä tyrmäsin ehdottomasti. 😀 Kuvassa olevat hiukseni ovat tuon Heli Sjölundin käsialaa. Väriä ja kampaustani myöten.

Syksy 2013

Tuolloin minulla oli pakottava tarve radikaalimpaan muutokseen. Halusin violetit hiukset, otsarin ja ylipitkän polkan. Kuvassa minun violetti väri on jo haalistunut, sillä en tuolloin paljon ehtinyt kuvailemaan meikkikuvia luonnonvalossa. Olin aina valoisaan aikaan töissä.

Violetti haalistui viininpunaiseksi ruskeaksi. Aika mahonkinen sävy. Violetti tekee minulla aina sen. Sinisyys lähtee nopeasti ja saan todella punervat hiukset.

Minulta tosiaan lähti 20 senttiä pituudesta. Kuvassa hiukseni ovat jo ehtineet kasvaa 2-3 senttiä siitä lyhyimmästä. Minulla alkoi kasvatus takaisin pitkään ja otsarin leikkausta kirosin. Halusin sen taas pois.

Talvi 2014

Valmiiksi punervalle pohjalle värjäsin hiuksiani lämpimällä ruskealla. Tummuusasteena 5, eli värini oli Goldwellin 5BG (ruskea-kulta). Koska pohjalla oli paljon punaisuutta, niin se hehkui sieltä alta.

Alkukesä 2014

Kevät sai minulle pakkomielteen kuparista. Halusin kuparikaton päälleni. Halusin vaaleammaksi myös, joten työkaveri värjäsi minulle kirkkaankuparisia raitoja, latvaa vaalennettiin myös hieman ja muuten tummempaa kuparia. Olin aika punervassa lookissa.

 Loppukesä 2014

Kesällä kehitin pakkomielteen beigeen, latteen ja hiekkaan. Oli pakko saada sen sävyiset hiukset. Niin ja vaaleaksi halusin. Halusin sellaiseksi tummanvaaleaksi. Tiedossa oli pitkä prosessi, sillä minun hius ei kestä hyväkuntoisena rankkoja käsittelyjä. Siksipä hommaan ryhdyttiin raidoittamalla ja taittamalla. Noin viikon hiukseni olivat hieman viileämmät, kunnes se kupari alkoi taas niin vahvasti hehkua.

Loppuvuosi 2014

Hiuksiani raidoitettiin ja yritettiin taitolla viilentää. Hetkellisesti ne aina veivätkin minut lähemmäs tavoitettani.

Alkuvuosi 2015

Mutta se kuparisuus alkoi aina ajan kanssa palata. Harmittelin, ja harmittelen edelleen sitä kupariseksi värjäystä.

Helmikuu 2015

hiukset

Helmikuussa hiuksiani taas raidoitettiin ja niille tehtiin vaalennuspesu. Taittoa vielä päälle ja sain hyvin viileät raidat. Muutuin tuolloin jo selkeästi vaaleammaksi.

 Maaliskuu 2015

kuvatus1 copy

Hiukseni ovat alta vielä punervat ja tummemmat, jonka huomaa silloin, kun laitan sellaisen kampauksen, missä alaosa tulee näkyviin. Tosin hiukseni ovat kyllä hieman tummentuneetkin. Raidat menettävät kirkkauttaan ja minulla olisikin aika mennä taas jatkamaan projektiani. Olen huomannut myös, että sillä on väliä, että olenko käyttänyt hopeatuotteita hiuksissani. Nyt olen ollut vähän aikaa käyttämättä ja säästellyt erästä maailman mahtavinta hopeashampoota siihen, kun olen taas käynyt vaalennuksessa. Olen tällä hetkellä tummuudelta 8 ja raidat ovat vaaleampia, oikeastaan taitavat olla siinä 9-10 välillä. Niskassa on jotain kohtia, jotka ovat tummuudeltaan 7. Mutta yleisilmeeltään olen 8-tummuinen. Postauksen ensimmäisessä kuvassa olen 2 ja viimeisimmissä 8 (toiseksi viimeisessä näytän jopa ysiltä, kun raidat ovat näkyvimmillään). Hiusten tummuusasteethan ovat 1-10, joista 2 on jo musta ja 10 kirkas vaalea.

black&blonde

Olen siis muuttunut kolmessa vuodessa 6-astetta vaaleammaksi. Kuvassa olevilla väreillä on eroa vain 3-4 astetta. Niin viileä tummaruskea näyttää tummalta. Lämpöiset näyttävät vaaleammilta, kuin viileät, vaikka tummuusaste olisikin sama. Jos tuo muutos olisi tehty yhdellä kertaa, niin minun hiuksilleni olisi tapahtunut kemiallinen leikkaus ja päähän jäävät hiukset olisivat melkoista pellavaa ja purkkaa. Nyt minulla on kuitenkin kohtuullisen hyväkuntoiset hiukset, vaikka ovatkin hieman kärsineet. Olen kuitenkin jo hyvin lähellä tavoitettani.

Haluan päästä kokeilemaan uutta Olaplex-käsittelyä. Olen nyt lukenut niin paljon tuosta hiuksia vaalennusprosesseissa suojelevasta aineesta, että pakko päästä kokemaan se! Googlettakaa Olaplex, niin tiedätte mistä puhun. En osaa siitä vielä muuta kertoa, kuin että tuote ilmeisesti suojaa hiusta vaalennuksen aikana ja näin pystytään tekemään suurempia muutoksia kerralla, ilman hiusten pahaa vaurioittamista. En yhtään tiedä mihin tuote perustuu, kun ei oikein kukaan muukaan tiedä (paitsi valmistajat). Joka tapauksessa vaikuttavia tuloksia olen nähnyt ja sitä on pakko päästä kokeilemaan, kun meille töihin sitä vain saadaan. Lupaan esitellä tuloksia ja kokemuksiani teille kuvien kera, kun vain pääsen ko. käsittelyyn jossain.

Huomenna postailen tukkakateudesta ja hiushaaveiluistani. Aluksi meinasin liittää ne tähän samaan, mutta tästä postauksesta tuli jo näin pitkä ja paljon kuvia sisältävä pelkästään minun tukkahistoriallani.

Minkälaisia muutoksia teillä on takana? Mitäs muuten olette mieltä tähänastisesta muutoksestani?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X