Glitz & Glam

My Little Pony -tukka

Teksti: Minna / Glitz & Glam

No niin! Toissapäivänä kerroin hiushaaveistani ja kerroin meneväni kampaajalle. Tänään esittelen sitten hiukset jotka kampaajani minulle loihti.

Urbandecayglitterrock1

Tällainen siitä sitten tuli. I-HA-NA!!! Hittolainen! Sanon piupaut iälleni ja nautin minun My Little Pony -hiuksistani. Minähän haaveilin vaaleanpunaisesta tai laventelista. Kuitenkin halusin säilyä sellaisena grannyna. Tiedättekö pastellinen sävy, joka on kuitenkin harmahtava. Ei mitään intensiivistä ja leiskuvaa, vaan just tällaista tämän hetken muotia, jossa sävy jätetään valjuksi, mutta mielenkiintoiseksi. Kampaajani Heli Sjölund ei suositellut minulle vaaleanpunaisia raitoja, koska niiden ylläpito on vaikeaa, jos ei voi koko päähän lisätä suoraväriä kaiken aikaa. Pinkit sitten taas olisivat kannattaneet, koska se antaa armonaikaa enemmän. Eipä se Heli sanonut mitään sellaista, jota en olisi jo itsekin pohtinut keskiviikon postauksessani. Olimme yhtä mieltä ja hylkäsimme vaaleanpunaisen, koska en koko päätä halunnut vaaleanpunaiseksi. Päädyimme sitten savuiseen laventeliin.

IMG_5127

Lähtökohta näkyykin kuvassa. Tummempi tyvi oli päässyt karkaamaan, eli kasvamaan liian pitkälle minun makuuni. Hiukset olivat todella katkenneita ja latva hapero ja ohut. Ihan aluksi Heli napsi latvan kuosiin. Oma arvioni on, että 10 senttiä lähti pituudesta.

Ensimmäiseksi tehtiin pää täyteen pieniä raitoja tyvestä alkaen, jotta saimme tyveä jälleen vähän vaaleammaksi ja vähemmän yleisilmettä hallitsevaksi. Heli kikkaili kahdella eri vahvuisella hapetteella vaalennusaineen kanssa, koska tyvihän tarvitsi vahvempaa värinpurkua, kuin vaalea ja käsitelty latva.

uusivari

Tällä kertaa värini tehtiin Goldwellin Elumenilla. Onko Elumen tuttu kaikille? Kyseessä on suoraväri, joka ei ole aivan tavallinen suoraväri. Kun perinteinen suoraväri on vain hiuksen pinnassa ja kuluu siitä pois, niin Elumenin suoraväri on hiuksen sisällä. Se on kuitenkin suoraväri, eli väripigmentit eivät kehity hapettumalla, eikä värjäysprosessissa käytetä hapetetta. Jos oikein muistan, niin Elumen pääsee hiuksen sisään sähkövarauksien avulla. Toivottavasti muistin oikein. Olen ollut kampaajaopiskelujeni aikaan myös Elumenin koulutuksessa ja käyttänyt itsekin värejä. Muutamassa vuodessa voi näköjään tieto kadota tuonne muistikorttini uumeniin, enkä nyt ihan kaikkea enää muista. Niin ja sen haluan vielä Elumenista sanoa, että tuo kestävä suoraväri sopii monille hiusväreille allergisoituneille. Sävyvalikoimasta löytyy muutakin, kuin shokkivärit. On ihania neutraaleja tummia ja vaaleita sävyjä. Elumenhan ei aiheuta hiuksille happivaurioita, koska siinä ei ole hapettuvia ainesosia.

uusivari1

Ja sitten tyveen tumma violetti ja pituuksiin vaaleampi. Heli miksaili omat sekoituksensa Elumeni väreistä. Heli naureskelikin, että hän leikkii Guy Tangia minun hiuksilla. Helihän oli ko. tukkagurun koulutuksessa/näytöksessä tammikuussa.

uusivari2

Pesupaikalla vierähti tovi, kun raidatkin piti vielä värjätä ja Heli oli sitä mieltä, että violetti ei ollut riittävän hyvä pituuksissa, joten lisää väriä vähän tummemmalla miksillä. Hiuksistanihan ei saanut tehdä tummia ja koska piti olla viileä sävy, niin joukossa oli oltava sinistäkin. Sininen/tuhka on se, joka antaa hiusväreihin tummuutta. Eli tarkkana saa olla, ettei sävytys tai taitto vedä vaaleaa hiusta liian tummaksi.

uusivari3

Valmis! Tässä kuvassa ei sävy näytä oikealta ja on muutenkin sekalainen valaistuksen vuoksi, kuten lähtötilannekuvastakin huomaa. On lämmintä ja kylmää valoa sekaisin ja spotti osuu päälaelle.

IMG_5154

Ja tässä on minun savulaventelinen balayage ombre -tukka. Ihanasti on viileä, liila ja vähän vaaleanpunaistakin näkyy. On myös harmahtava ja monivivahteinen. I love it! <3 Heli kiharsi hiukseni ja otimme luonnonvalossa kuvia. Neljä tuntia tähän meni. Muistakaapas ottaa aina tällaisia erikoisvärjäyksiä halutessanne huomioon, että aikaa tulee varata enemmän, kuin suklaanruskean ja vaaleiden raitojen tekemiseen. Joskus voi onnistua normaalissa ajassa, mutta joskus voi viedä enemmän aikaa. Kannattaa siksi soittaa kampaamoon ja selittää toiveet, niin kampaaja tietää kuinka paljon varata aikaa työlle. Minun ponitukkaani meni neljä tunti (latvojen lyhennys, raidoitus, värjäys ja kiharrus). Aineet vaikuttavat sen minkä vaikuttavat ja näissä on niin monta työvaihetta, että se vaan vie aikaa.

Urbandecayglitterrock3

Menin sitten työpaikaltani suoraan studiolleni. Uudet hiukset inspiroivat tähän meikkiin, jonka tein tätä uuden hiusvärin esittelyä varten oleviin kuviin. Uusi ihana värini on jännä. Ainahan värit ovat erilaisia erilaisissa valaistuksissa. Mutta erityisesti näissä haaleissa ja vivahteissa valon merkitys hiuväriin korostuu. Grannyni näytti jossain valaistuksessa siniseltä, jossain violetilta, jossain harmaalta ja jossain kellervältä. Nyt tämä ponitukka on sininen lila tai pinkki lila. Lämpimässä valaistuksessa violetti näkyy haaleammin ja väri on enemmän harmaa. Johtuu siitä, että keltainen valo neutraloi violettia, jonka silmämme näkee.

Urbandecayglitterrock2

On aika veikeää olla tällaisessa värissä. Suuret kiitokset Helille ihanasta väristä! Jos nyt joku miettii, että missä tämä Heli Sjölund on töissä, niin löytäähän sen Googlen kautta, mutta tosiaan hänen ja muiden työkavereideni penkkiin pääsee Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteellä.

Urbandecayglitterrock11

Meikin esittelen teille toiste. Huomenna meikkitutoriaali keväiseen Clarins-meikkiin, sunnuntaina 5 parasta -postaus ja sitten alkaakin Glitz & Glamin synttäriviikko, joka on täynnä arvontoja ja esittelyjä upeista tuotteista. Siksipä tämän meikin esittely siirtyy sinne parin viikon päähän.

Nooh, mitäs tuumitte ponitukasta? Eihän vaan ole paha tällaiselle 33-vuotiaalle kouvolalaiselle? Tällaisia ei meinaan tule päivittäin vastaan täällä meidän kulmilla tässä ikäluokassa.

Ihanaa viikonloppua ja uskaltakaa tekin kokeilla ja heivatkaa ennakkoluulot ja -pelot roskikseen. You only live twice… ei kun… kerran!

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X