Kasvotuotteet

Näin käytät aurinkopuuteria

23.5.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Mukavaa viikonalkua! Toukokuu lähenee loppuaan ja pian olemme kesäkuussa. Onko teillä jo kesäisiä fiiliksiä? Minulla on koska tämä toukokuu on ollut uskomattoman kesäinen ja aurinkoa on riittänyt.

5parastaaurinkopuuteria1

Viikko sitten sunnuntaina postasin parhaimmista aurinkopuutereista. Jos missasit parhaimpien aurinkopuuterien postauksen, niin tästä pääset lukemaan niistä.

Minulla oli jo silloin ajatuksena, että teen pienen tutoriaalin siitä miten aurinkopuuteria käytetään. Sitten sainkin kyselyjä aiheesta, joten sattui sopivasti. Aurinkopuuteria voidaan käyttää monellakin tapaa. Monilla on aurinkopuuteri varjostuspuuterina. Varjostuspuuteri on usein paljon tummempi, kuin oma ihon sävy. Aurinkopuuteri kannattaa valita aika lähelle omaa ihon sävyä, jotta sitä voi käyttää päivettyneen ilmeen antajana, joka samalla muotoilee kasvoja. Tähän tapaan ei yleensä valita niitä kaikista hohtavimpia aurinkopuutereita, mutta pientä hehkua niissä voi olla.

5parastaaurinkopuuteria12

Koska minä olen vielä tähän aikaan vuodesta todella vaalea, niin valitsin tätä tutoriaalia varten vaaleimman aurinkopuuterini, joka on Guerlainin Terracotta Joli Teint, sävyssä 02 Natural Blondes. Tämä on juuri nyt hyvä, mutta kesällä päivettymisen myötä tämä on minullekin liian vaalea.

ecotools7

Myös välineen valinnalla on merkitystä. Koska käytössäni on hyvin vaalea aurinkopuuteri, niin valitsen siveltimeksi tämän Ecotoolsin aurinkopuuterisiveltimen. Tummaa aurinkopuuteria käyttäessä ottaisin todella pehmeän puuterisiveltimen, jotta jäljestä ei tule liian tummaa.

aurinkopuuterinkaytto

Pyörittele sivellintä aurinkopuuterissa. Jos käyttämäsi aurinkopuuteri on hieman tummahkoa sinun ihollesi, niin kopauta ylimääräiset pois siveltimestä ja pyörittele sivellintä kämmenellesi ennen kasvoille viemistä. Tässä minun käyttämässäni yhtälössä en tarvitse ko. toimenpidettä, koska aurinkopuuterini on niin vaalea.

aurinkopuuterinkaytto1

Aloita ohimolta, aivan hiusrajasta ja etene pyörittelevällä liikkeellä alaspäin. Jos käytössäsi on puuterisivellin, niin tee sivelevää liikettä.

aurinkopuuterinkaytto2

Siirry seuraavaksi poskelle. Kun varjostuspuuteri levitettäisiin vain poskiluun alle ja aika skarppina, niin nyt voit olla huolettomampi ja levittää aurinkopuuteria pyörivällä tai sivelevällä liikkeellä ihan poskellekin. Voit halutessasi käyttää aurinkopuuteria poskipunan asemasta, mutta voit sipaista aurinkopuuterin päälle jotain ihanan persikkaista tai korallista poskipunaa.

aurinkopuuterinkaytto4

Palaa takaisinpäin ja siirry seuraavaksi leukapieliin ja leuan alle.

Huomaatteko miten kasvoille syntyy kuin itsestään myös ne korostukset, kun rinnalle tulee tummempaa sävyä, joka luo hieman kevyttä varjoa.

aurinkopuuterinkaytto55 copy

Eli tehdään tavallaan numero 3 kasvoille. Piirsin nopeasti liikeradan, jolle aurinkopuuteri levitetään, mutta sen voi tehdä paljon huolettomammin, kuin varjostuspuuterin. Aurinkopuuteri saa nousta poskelle asti.

aurinkopuuterinkaytto6

Edestä katsottuna sama. Ohimolta alaspäin poskelle.

aurinkopuuterinkaytto7

Poskella erityisesti poskiluun alle, mutta tuodaan aurinkopuuteri myös ihan poskelle. Nyt ei tehdä pelkästään varjoa, vaan tuodaan auringon lämpöä ja väriä kasvoille.

aurinkopuuterinkaytto9

Leukapielet ja leukalinja, joka lisäksi häivyttää kevyesti kaksoisleukaa ja saa leuan seudusta siromman.

aurinkopuuterinkaytto8

Aurinkopuuterilla voidaan hieman muotoilla nenääkin ja saada nenän seudullekin auringonsuudelmaa. Itse suosin nenänvarren sivujen kevyttä varjostusta aurinkopuuterillakin. Aurinkopuuteri voidaan levittää myös nenänselkämyksellekin, jos niin halutaan. Mutta siinä kannattaa olla tarkkana ettei tule liian tummalla.

aurinkopuuterinkaytto10

Otsa päivettyy monilla ensimmäisenä, mutta jos otsalla ei ole mitään päivetystä, niin sinnekin olisi hyvä sipaista aurinkopuuteria. Levitä aurinkopuuteri hiusrajalle ja ohimoille. Tuo aurinkopuuteria kulmakarvojen korkeimmalle kohdalle asti, mutta jätä aivan otsan keskiosa ilman aurinkopuuteria.

aurinkopuuterinkaytto111

Näin saadaan kasvoille aurinkoista hehkua aurinkopuuterin avulla, mutta samalla kasvot saavat kevyttä muotoilua. Vaikka vielä iho ei olisikaan päivettynyt, niin siitä saa helposti hieman päivettyneemmän näköisen – ilman haitallisia säteitä ja ihon vanhentumista.

aurinkopuuterinkaytto121

Kasvojen keskiosa ja poskipäät voi nyt korostaa hohtavalla aurinkopuuterilla tai korostuspuuterilla. Tämä meikki jää nyt vähän kesken, sillä tästä tulee kokonaisuudessaan tutoriaali. Halusin tehdä tämän aurinkopuuterin levityksen ihan omaan postaukseensa, jotta yhdessä tutoriaalipostauksessa ei ole sitten liikaa asiaa. Sitten kun pääsemme heinäkuun helteille tai ainakin lähelle sitä ajankohtaa, niin palataan niiden todella hohtavien aurinkopuuterien käyttöön. Juuri nyt niiden käytön esittely tällaisella valkealla iholla ei oikein toimi. Päivettymistä odotellessa siis.

Kivaa viikkoa kaikille, vaikka eilinen vähän surullinen olikin – Suomi otti selkäänsä Kanadalta. 🙁

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Kommentit (13)

[…] Tehdään sitten muu meikki loppuun. Koska olen niin väritön, niin lisään kasvoille aurinkoista hehkua aurinkopuuterin avulla. Aurinkopuuterin levitykseen olen tehnyt tutoriaalin, jonka löydät täältä. […]

Kiitos (tää tuli jo nyt ;))! <3 Ihanan selkeä paketti, tätä just kaipasin 🙂

Joo, nopeutin julkaisua. 😉 Kiva kuulla, että postauksesta oli apuja. 🙂

Minulla on tuo Clarinsin aurinkopuuteri, mutta minulle sattui ostaessani erehdys, ostin sen vaaleamman aurinkopuuterin. Minulla ei tosiaan ole tyypillistä suomalaista vaaleaa ihoa. En voi oikein käyttää tätä korostukseen, koska se ei näy ihollani mitenkään. Mitä Minna neuvoisit minun käyttävän, jotta saisin edes vähän käytettyä aurinkopuuteriani.

Onko sävy liian vaalea talvellakin? Vaikka edes kasvoille puuterina. Jos siis sävy on liian tumma korostuksiin, liian vaalea varjostuksiin tai auringon hehkua antamaan, niin kokeile sitä kivipuuterin asemasta. Sipaise meikkivoiteen päälle siveltimen avulla, eli koko kasvoille. Tulee varmasti kivan lämmin hehku ja valoa heijastava pohja – jos vaan sävy sopii puuterina käyttöön. 🙂

Oli kiva postaus 🙂 Itse teen aavistuksen tummemmat etenkin leukapieliin jotta se on hiukan jyrkempi. Tässä täytyy tottakai muistaa kunnollinen häivytys. Hoola on edelleen mun lemppari, voittaa Anastasian paletinkin sävyt 🙂

hanna
http://www.hannamariav.com

Hoola on hyvä. 🙂 Itse käytän sitä varjostuspuuterina, mutta saa nähdä miltä se tulee näyttämään kesällä. Sillä ei oikein saa sellaista aurinkopuuterimaista lopputulosta, vaikka oikeasti on bronzer. Mutta yksi täydellisimpiä varjostuspuutereita. 🙂

Kiitos loistavasta ja ajankohtaisesta postauksesta! Kokeiluun menee heti, hyvää kesää!?

Kiitos! 🙂 Kiva kun sait postauksesta hyötyä. 🙂

Tosi kaunis silmämeikki!

Kiitos Tarja! 🙂 Siitä on tulossa tutoriaali.

Mä niin rakastan aurinkopuutereita, ihan kaikenlaisia! Mitä pronssisemmat kasvot sen parempi vois olla mun motto, etenkin näin kesällä 😀 Tää oli kyllä tosi hyvin kuvattu ja selitetty tuto!

Minä olen vähän myöhäisherännyt ja vasta reilu vuosi sitten innostunut kunnolla aurinkopuutereista. Kunnon shimmereistä en niin intoudu, paitsi helleaikana, mutta tällaiset perinteisemmät maapuuteriset aurinkopuuterit ovat mieleeni. 🙂

Hyvä postaus ja sum paita näyttää nätiltä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *