Glitz & Glam

Näin käytät valokynää

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Listasin tuossa pari viikkoa sitten sunnuntaisessa 5 parasta -postauksessa parhaimmat valokynät. Postauksen kommenteissa nousi esiin toive, että näyttäisin miten valokynää käytetään. Toive ei sinällään ollut yllätys, sillä olen työssäni monesti törmännyt lauseeseen: on minulla valokynä, mutta en tiedä miten sitä käytetään. Eipä siis tavallaan yllätys, että se ei ole kaikille blogini lukijoillekaan täysin selvää. Vaikka myönnän, että oletan paljon asioita kosmetiikka- ja kauneusblogeja seuraavilta. Minun täytyisi muistaa, että ei kaikki tiedä kaikkea ja tiedon määrä on eritasoista. Ihan kuin omanikin. En minäkään tiedä kaikkea ja lähes viikoittain opin uutta ja saan päivitettyä omaa tieto-taitoani. Tämä oppiminen on loppumaton meri.

Valokynä ei ole tuotteena sellainen, että sen luomat efektit olisivat kilometrin päähän huomiota huutavia tai tekisi sellaista wow -efektiä. Valokynä on sellainen hienostuneempi versio näille kellertäville valovoiteille, joilla ringlightin (rengasvalo/beautylight) valossa meikkaavat tubettajat esittelevät niitä hurjia kasvojen muotoiluja. Sitä valokynä ei ole. Se on enemmänkin pieni lisä hienostuneen hehkun ja valon luonnissa. Valokynä on kirsikka kakun päällä.

Käytän tässä tutoriaalissa Lumenen Touch of Radiance -valokynää. Lumenen valokynässä on erinomainen hinta-laatusuhde ja kuuluu minun viiden parhaan joukkoon. Siinä on mukavasti peittävyyttä myöskin.

Valokyniä on erilaisia. On melko hyvin peittäviä, on erittäin läpikuultavia, on meikkivoidemaisia ja on myös jopa hieman kimalteisiakin. Sävyvalikoimasta kannattaa valita sävy sen mukaan mikä on oma ihonsävy ja missä tarkoituksessa valokynää käyttää? Tummille silmänalusille kannattaa valita melko lähellä omaa ihonsävyä ja aavistus oranssiin taittavampi neutraloi ihon sinisyyttä. Jos taas haluaa valokynällä pelkästään korostaa ja häivytellä ryppyjä, niin vaaleimmat sävy ovat paras vaihtoehto. Toki se on ihon sävy myös hieman määrittelee sen, että mikä on paras sävy valokynälle.

Ideahan on se, että valokynä sisältää väripigmenttejä, joilla luodaan hieman peittävyyttä ja valoa heijastavia pigmenttejä, jotka taas korostavat. Valoisuus ja vaaleus tuovat aina esiin, eli ns. nostavat ylöspäin.

Tummat silmänaluset / valoa silmien seudulle

Levitä valokynän voidetta silmien alle kuvassa olevalla tavalla. Vedetyt viivat voivat olla pidemmätkin ja ulottua poskipäälle asti. Voit levittää valokynän meikkivoiteen päälle tai paljaalle iholle. Minä levitän paljaalle iholle, sillä meikkivoide silmien alla vain korostaa sy-ihon kuivuutta.

Levitä ja häivytä. Minä suosin sivellintä tässä. Paras sivellin on duo-fibre -siveltimet, eli skunkit. Niillä saa levitettyä, että häivytettyä samalla kertaa. Voide ei jää liian paksusti silmien alle, vaan juuri sopivasti. Liikuta valokynän voidetta aina poskipäille asti. Alueen kuuluisi olla kolmiomainen silmien alla.

Voit halutessasi kerrostaa valokynää lisäpeittoa vaativalle alueelle. Häivytä taas lopuksi siveltimellä.

Kannattaa kurkata myös vanhempi tutoriaali, jossa peitän tummia silmänalusia. Siinä olen käyttänyt peiteväriä ja valokynää. Tutoriaali tummien silmänalusten peittoon löytyy täältä.

Syvennykset kasvoissa

Nenänpielet punoittavat herkästi ja joskus halutaan hieman hälventää nenänpielien syvyyttä. Sipaise valokynää esimerkiksi nenänpieliin.

Häivytä siveltimen, sormen tai meikkisienen avulla. Varo kuitenkin levittämästä valovoidetta nenän sivuille, sillä valovoide siellä leventää nenääsi, ellei se sitten ole itse tarkoituskin.

Uurteiden ja ryppyjen häivytys

Koska olen vielä melko nuori, niin minulla ei vielä ole varsinaisia ryppyjä. Mutta kuvitellaan, että olisi. Olette varmasti kaikki kuulleet, että valokynä ryppyjen pohjalla feikkaa tuota ihossa olevaa Gran Canyonia matalammaksi. Rypyt ja uurteet ovat siitä ikäviä, että valokynä saattaa kasaantua niiden pohjalle ja näin vain korostaa uurteita ja ryppyjä. Iholla näkyy valkoisia viivoja. Ryppyjen häivyttelyssä tulee olla tarkkana, että käyttää voidetta hyvin vähän ja työstää sen ihoon kunnolla.

Leikitään, että minulla olisi suupielissä uurteet. Sellaiset minulla tulee olemaan parinkymmenen vuoden päästä.

Levitä ohuen ohuesti valovoidetta rypyn tai uurteen pohjalle.

Häivytä siveltimen avulla.

Sormea käyttäessä on vaarana, että valokynä leviää uurteen reunoille, joka taas korostaakin sitä. Sivellin on paras, jotta saat tehtyä häivyttelyn kevyesti, mutta sorminkin onnistuu.

Täyteläisemmät huulet

Korosta amorinkaarta, eli ylähuulen kaarta ja huulten ulkoreunoja. Levitä valokynää huulten ympärille.

Häivyttele siveltimen avulla. Voit myös hälventää huulten ympärille syntyneitä ryppyjä valokynän avulla. Idea sama, kuin edellisessävinkissä. Valovoidetta levitetään pieni määrä rypyn/uurteen pohjalle ja häivytellään.

Kasvojen muotoilu

Valokynän avulla voidaan myös muotoilla kasvoja, eli korostetaan.

Levitä valokynää leukaan, nenän varteen ja otsan keskiosaan.

Myös leukapieliä voidaan korostaa hillitysti valokynän avulla. Häivyttele sormin, siveltimellä tai meikkisienellä.

Huomaatteko eroa? Toisella puolella on valokynää ja toisella ei. Kummalla puolella itse viihtyisit? Valon vai pimeyden puolella? 😀 Kuten sanoin, niin valokynä tuo luonnollista hehkua ja valoisuutta.

Valokynää voidaan myös käyttää kulmaluulla, tai vaikka koko luomella. Esimerkkinä nyt vaikkapa nude-meikki, jossa ei haluta käyttää luomivärejä ollenkaan. Valokynä silmäluomella tuo sinne valoisuutta ja tasoittaa silmäluomen ihon väriä.

Lopuksi meikki kruunataan punaamalla huulet.

Avautuiko tämän postauksen myötä mitään uutta valokynästä?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X