Glitz & Glam

Nettikauppoja Suomesta & ulkomailta ja perusasioita ulkomailta tilaamisesta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Minun on pidemmän aikaa ollut tarkoitus kirjoittaa nettikaupoista joista tilaan ja joita itse tiedän tai tiedän joidenkin sieltä tilanneen. Nyt sain vihdoin aikaiseksi, kun olen ollut monta päivää kipeänä ja en ole jaksanut tehdä juurikaan mitään.
Nykyään löytyy monta hyvää nettikauppaa, jotka myyvät selektiivisiä kosmetiikkamerkkejä ja yms. joita ei kaupoista löydy Suomesta.

Suomalaisia nettikauppoja

www.pretty.fi
– Minun tietämykseni mukaan myy ainoana Suomessa NYXiä, Too Facediä, Urban Decaytä, Graftobiania jne. Tuotekategoria laaja! Hiustenhoidosta, kynsien koristeluun ja lakkoihin, luomukasvojenhoidosta selektiiviseen kosmetiikkaan, mutta myös ns. halpoja merkkejä kuten Wet n Wild, CCUK jne. Kalliista kosmetiikkamerkeistä sen verran, että Diorin viisikoita löytyy 49 euron hintaan ja Yves Saint Laurentin kosmetiikkaa, Clarinsin puhdistustuotteita edullisesti ja Calvin Kleinin kosmetiikkaa, tuoksuja ja siveltimiä… Paljon kynsienkoristeluun tarvikkeita, Sinan kynsienleimailusettejä ja kuvalaattoja, Sally Hansenin tuotteita, Water Decal tarroja jne. Melko edulliset hinnat Suomen markkinoilla!

www.biodelly.com
– Luonnonkosmetiikan nettikauppa. Löytyy edullisempia, että myös hintavampia merkkejä. Mm. Lavera, Marilou, Madara, Dr. Hauschka jne. Valikoimasta löytyy ihonhoidosta puhdistukseen, kosmetiikasta suuhygieniaan. Jopa luomuhiusvärejä! 😉

 
– Kynsien koristelun paratiisi! Konad ja Pueen -leimauslaatat, indielakkoja ja kynsilakkoja tunnetuilta brändeiltä, kuten OPI, Color Club ja Ruby Wings. Geeli- ja akryylikynsien tekemiseen tarvittavia tarvikkeita, tarroja, koristeita jne. Eli kaikkea mitä kynsienkoristeluun ja hoitoon voi vaan tarvita.

www.looksdesign.fi
– Kaikkea mitä kynsien valmistukseen ja koristeluun tarvitaan. Nubarin kynsilakat ovat poistomyynnissä vielä! Nubarin loput kynsilakat 3 euroa/kpl. Myös Nubarin koristelulakkoja hintaan 3,90 euroa/kpl.

www.hairstore.fi
– Tämä onkin monille tuttu entuudestaan. Paljon ammattilaisten käyttämiä hiustenhoito- ja muotoilutuotteita. Usein suuria tarjouksia, jolloin voi tehdä löytöjä pilkkahintaan!

Ulkomaalaisia nettikauppoja

www.allcosmeticswholesale.com
– Jenkkiläinen nettikauppa. Myyvät monien merkkien kosmetiikkaa, mm. MAC, Dior, Kryolan, Stila jne. Merkkejä on paljon!
Maksutavat: luottokortti tai Paypal

www.cherryculture.com
– Jenkkiläinen kosmetiikkaa myyvä nettikauppa. NYXillä erittäin hyvä valikoima! Paljon halpoja merkkejä mm. Wild and Crazy.
Maksutavat: luottokortti, Paypal tai Google Checkout

www.transdesign.com
– Myöskin jenkkiläinen nettikauppa, jolla on paljon kynsilakkoja! Myyvät OPIa, Color Clubia, China Glazea, Misaa, Essietä ja ym. merkkejä. Orlya eivät toimita USAn ulkopuolelle. 🙁
Postikuluista sen verran, että heillä on postitusvaihtoehtona Small Flat Rate, joka maksaa 20 USD ja siihen pieneen laatikkoon mahtuu 1-9 kynsilakkaa.
Maksutavat: luottokortti tai Paypal

www.head2toebeauty.com
-Jenkkiläinen nettikauppa. Oli minun suosikkikauppa kynsilakkojen hankintaan, mutta ei ole enää, koska eivät toimita enää China Glazea USAn ulkopuolelle. 🙁 Nykyää toimittavat vain Color Clubia, Misaa ja Creativea.
Maksutavat: luottokortti tai Paypal

http://8ty8beauty.com
-Jenkkiläinen tämäkin nettikauppa. Myyvät Color Clubia, China Glaze jne. Postituskulut eivät tule ostoskoriin näkyviin ja siksi on vähän hankalaa tietää, että paljonko tulee tilaus maksamaan kokonaisuudessaan. Itse olen tilannut täältä aina vain 6 lakkaa kerrallaan, jolloin postikulut ovat olleet 16-17 USD.
Maksutavat: luottokortti

www.eyeko.com
-Brittiläinen nettikauppa. Myyvät luonnollisestikin Eyekon kosmetiikkaa. Itse olen tilannut vain Eyekon kynsilakkoja. Postikulut ovat ilmaiset Euroopan alueelle.
Maksutavat: luottokortti tai Paypal

www.chez-delaney.com
-Ranskalainen nettikauppa. Kaikkea kivaa kynsien koristeluun! Itse olen tilannut täältä Chez Delaneyn leimauslaattoja.
Maksutavat: Paypal

www.bf-beauty.com
– Nettikauppa Hong Kongista. Todella halvat postikulut ja paketit toimitetaan kotiovelle… joka tuli minulle yllätyksenä. Kosmetiikkaa ja kynsituotteita. Itse tilasin tekoripsiä ja fauxnad leimauslaattoja.
Maksutavat: Paypal

www.beautybay.com
– Brittiläinen laatukosmetiikkaa myyvä nettikauppa. Itse tilaan täältä Urban Decay Primer Potion silmämeikinpohjustajan. Hinnat eivät ole super-edullisia, sillä jopa suomalaisessa www.pretty.fi:ssä on samoissa hinnoissa, ellei jopa edullisempaa jotkin tuotteet.
Maksutavat: luottokortti

Sitten tilailen myös eBaysta meikkejä ja kynsijuttuja. Ebayhyn tarvitsee rekisteröityä tehdäkseen ostoksia.
www.ebay.com
www.ebay.fi
Maksutavat: Paypal

Teen tähän myös listaa nettikaupoista joita tiedän, mutta en ole vielä itse niistä mitään tilannut.

Suomalaisia nettikauppoja

www.entitybeauty.fi
– Nfu.Oh kynsilakkoja.

www.hoitolatukku.fi
– Ammattilaisten tukku. Vaatii kaupan ylläpitäjiltä hyväksynnän kauppaan ja sen saa vain jos on alan harjoittaja tai opiskelija.

Ulkomaalaisia nettikauppoja

www.nailetc.com
– Kynsilakkoja mm. OPI, Orly, Zoya, Seche, Color Club, China Glaze…

www.wowshop.co
– Kynsilakkoja mm. OPI, Essie, Nubar, Orly ym.

www.mbeautylounge.com
– Kynsilakkoja mm. Opi, Essie, Zoya, Color Club, China Glaze ym.

www.brigettesboutique.com
– Kosmetiikkaa mm. MAC, Stila, Smashbox, Too Faced ym.

www.nonpareilboutique.com
– Kosmetiikkaa mm. NYX, Milani, ELF ym.

www.nail-art-design-euro-discount.org
– Konadin laattoja ja lakkoja edullisemmin.

www.dashicabeautyshop.nl
– Ihania Shirleyn leimauslaattoja. Miinusta 30 euron postikulut, joten kimpassa kannattaa tilailla.

www.nailderoyale.com
– Kynsilakkoja mm. OPI, Orly, Nubar, Zoya ym.

http://eu.strawberrynet.com
– Paljon selektiivisiä kosmetiikkamerkkejä! 

Perusasioita ulkomaalaisista nettikaupoista. Ensikertalaiset lukekaa!!!

Ulkomailta tilaamiseen tarvitsee omistaa kansainvälinen luottokortti (Visa, Mastercard, American Express, Maestro jne), jonka jälkeen itselleen voi tehdä netissä oman Paypal-tilin. Ilman luottokorttia voi tehdä oman Paypal-tilin, mutta se on monimutkaisempi juttu, sillä silloin joutuu menemään fyysisesti pankin tiskille tekemään tilisiirron omalle Paypal-tilille ja tätä kautta saada sinne käyttövaraa, kun taas luottokortin omistajana Paypal hakee luotoltasi ko. summan, jonka olet käyttänyt ostoksiisi. Moni ulkomaalainen myyjä suosii nykyää Paypalia sen turvallisuuden vuoksi, niin myyjän kuin ostajankin kannalta. Esimerkiksi eBayssa ei voi tehtä ostoksia muulla tavalla kuin Paypalilla. Oman Paypal-tilin voi tehdä helposti täällä.
Olen lukenut, että Visa Electronilla pystyy tilaamaan joistakin nettikaupoista, mutta minulla ei siitä ole enempää tietoa, sillä en ole omistanut moneen vuoteen Visa Electronia.  

(MUOKS. 29.4.2011) Pari ihanaa lukijaani vinkkasivat, että Visa Electron on joskus ainakin toiminut Paypalissa ja Paypal-tilille on voinut tehdä verkkopankissa tilisiirron käyttövaraksi. Kiitos Duvessa ja Nunnukae. 🙂

Aina kun tilaa ulkomailta, niin riski paketin katoamiseen kasvaa verrattuna Suomesta tilaamiseen. Tämä kannattaa muistaa. Omalla kohdallani kaikki pakettini ovat toistaiseksi vielä löytäneet perille, mutta olen tietoinen siitä, että joskus vielä voi joku paketti kadota matkalla.

Tuotteiden palauttaminen on ns. kannattamatonta. Moni myyjä antaa palautusoikeuden myymilleen tuotteille, mutta ostaja itse joutuu maksamaan palautuksen kustannukset, joten yleensä palauttaminen ei kannata suurien postikulujen vuoksi. Suomesta on kalliimpaa lähettää ulkomaille, kuin ulkomailta on lähettää Suomeen.

Kosmetiikka on tullivapaata tilata EU:n ulkopuolelta 150 euroon asti, mutta siitä joutuu maksamaan silti arvonlisäveron, joka on 23 % tilauksen arvosta ja siihen lasketaan mukaan postituskulut. Arvonlisäveroa ei peritä, jos perittävä summa jää alle 10 euron. Eli jos tilaat esimerkiksi 36 USD:lla kosmetiikkaa Yhdysvalloista ja niiden postituskulut Suomeen ovat 20 USD, joten yhteissumma on 56 USD, eli tämän hetken (huhtikuu 2011) valuuttakurssien mukaan 37,56 euroa, josta arvonlisäveron osuus on n. 8,65 euroa, jota EI peritä, koska summa jää alle 10 euron. Jos taas tilaat 60 USD:lla kosmetiikkaa ja postituskulut ovat 25 USD, niin yhteissumma on 85 USD. Euroissa tuo summa tällä hetkellä (huhtikuu 2011) olisi 57,02 euroa, eli arvonlisäveroa perittäisiin n. 13,12 euroa. ”Nyrkkisäännöksi” voi käyttää tälläistä laskentakaava: tilauksen summa postikuluineen muunnetaan euroiksi sen hetkisen valuuttakurssin mukaan ja kerrotaan 0,23, jolloin saadaan arvolisäveron summa. Jos summa on alle 10 euroa, niin alv:ia ei peritä.
EU:n sisältä tilatuista tuotteista EI peritä arvonlisäveroa. Tästäkin kannattaa olla tarkkana, sillä moni myyjä eBayssa saattaa olla briteistä, mutta tuotteet tulevat Yhdysvalloista, Hong Kongista tai vaikka Kiinasta, joten tällöin joutuu maksamaan arvonlisäveron, jos perittävä summa ylittää 10 euroa.

Toimitusajat vaihtelevat viikosta jopa kuukauteen, kun yleensä Suomesta tilaukset saa kotiin jopa seuraavana päivänäkin. Yleisin paketin odotteluaika minulla on ollut 1,5-3 viikkoa, mutta on mennyt alle sen tai ylikin. Pisimmillään 5 viikkoa olen joutunut odottelemaan tilaustani.

Muista olla tarkkana ulkomailta tilatessasi, ettei luottokorttisi tiedot joudu vääriin käsiin tai ettet joudu jotenkin muuten huijatuksi.

Jos jollekin herää jotakin kysyttävää, niin rohkeasti voi kysyä. Minä vastaan jos vaan osaan. 😉 Jos tiedätte muita hyviä nettikauppoja Suomesta ja ulkomailta, niin kommentoikaa ihmeessä!!! 🙂

Niin ja jos tässä unohdin mainita jostakin oleellisesta asiasta tai olenkin kirjoittanut puuta heinää, niin vinkatkaa… tällee kipeänä voi käydä mokia. 😉

X