Glitz & Glam

NYX & Avon silmämeikissä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Halusin tässä eräs päivä tehdä silmämeikin mattaluomiväreillä ja esitellä myös iän ikuisen vanhaa Avonin luomiväriäni, jonka kerran lupasin esitellä Pumpulipupulle. Myös syksy inspiroi minua tällä hetkellä eniten ja mieluiten haen värimaailmaa, joka on syksyinen. Kävelimme tyttäreni kanssa meidän lähimetsässä ja ihastelin sitä luonnon kauneutta. Vielä on aika vihreää, mutta siellä täällä näkyy keltaista, oranssia ja punaista. Kauniit punaiset kärpässienet ovat ihanan näköisiä vihreillä sammal-mättäillä.

Olen huomannut, että minulla on selkeästi syksyllä suurin ”himo” maanläheisiin sävyihin. Kun on aurinkoinen syyspäivä, niin haluan tehdä lämpöisillä väreillä meikin ja kun on kylmä ja sateinen päivä, niin mieleni halajaa kylmiä sävyjä. Toki minulla on ollut värikkäämpiäkin meikkejä nassussa tässä syksyllä, mutta tällä hetkellä kotoisin olo on maanläheisissä sävyissä. 🙂 Vuodenajat vaikuttavat minuun suuresti. Odotan jo innolla marras- ja joulukuuta kun ”pääsen” meikkaamaan blingaavia silmämeikkejä kaikenlaisin hohtein ja glitterein. Tammi- ja helmikuussa haluan hyytävän kylmiä ja frosteisia sävyjä, kun sitten taas maalis- ja huhtikuu alkaa olemaan taas värikkäämpää ja kevyempää värimaailmaa.

Koulun opeissa oli, että kesällä, kun ulkona on lämmintä luonnonvaloa, niin tulisi meikata kylmillä sävyillä ja kun on talvi ja käytössä on kovaa ja kylmää keinovaloa, niin tulisi käyttää lämpöisiä sävyjä. Ymmärrän opin idean siitä, että tällöin pysyisi tasapaino sävyjen ja käytössä olevien valaistuksen suhteen, MUTTA… en missään nimessä kuitenkaan allekirjoita ko. oppia. Minusta sävyjen valinta ei ole ihan noin mustavalkoista. Tärkeämpää on miettiä kokonaisuutta ja ihmistä. Muutenkaan en näe meikkauksessa värien valintaa niin joko tai asetelmana, vaan värejä saa yhdistellä ja niillä voi leikitellä. Toivoisin kovasti, että meillä suomalaisilla naisilla riittäisi rohkeutta enemmän käyttämään värejä meikeissä. Itse olen vasta tullut ”kaapista ulos” ja uskallan käyttää värikkäämpiä silmämeikkejä kuin ennen. Tietenkään en tarkoita, että pitäisi näyttää sirkuspelleltä. Tarkoitan, että värejä voi käyttää tyylikkäästi! Omassa pukeutumis- ja meikkaustyylissä haluan olla tyylikäs ja huoliteltu. Haluan hieman erottua joukosta, mutta olematta kuitenkaan maalikaupan värikartta. 😀 Meikkaamisella voi tuoda omaa ihanaa persoonaansa esiin. Tämä minun seuraava meikki ei tuo persoonaani esiin, mutta on syksyyn sopiva ja luonnollinen värimaailmansa vuoksi.

Meikkipohja on tehty Clarinsin meikinpohjustajalla, jonka esittelin eilisessä postauksessa ja Lily Lolon mineraalimeikkipuuterilla, jonka esittelen huomisessa postauksessa. 😉

Huulilla Pixi Lip Booster 12 Tianna ja poskilla poskipunana persikkainen NYX Mosaic Powder Peachy.

Koko luomella NYXin Nude, joka on nimensä mukaisesti mattainen nude-luomiväri. Ulkonurkassa ja luomivaossa NYX Hawaiian Coffee, joka mattainen lämmin punaruskea. Luomivaon varjostuksessa käytin myös NYXin True Taupea, joka on mattainen ruskean harmaa tai harmahtavan ruskea. 😉 Kulmaluulle ja sisänurkkaan käytin Avonin Precision Glimmer White, joka on upeasti kullan hohtava nuden värinen luomiväri, joka on koostumukseltaan voidemaisen ja jauhemaisen välimaastosta.

Rajaus ruskealla geelilinerilla  ja päällä kevyesti Hawaiian Coffee luomiväriä.

Kuvin käyttämäni luomivärit. Vasemmalta lukien NYXin Nude, True Taupe ja Hawaiian Coffee. Alla Avonin Precision Glimmer White, vaikka ei ole nimensä mukaisesti valkoinen.

Laitoin swatchit kädelleni. Pahoittelen, että värit näkyvät huonosti. 🙁 Yllä Avonin Precision Glimmer White ilman minkäänaista pohjustajaa. Alla vasemmalta lukien pohjustajan kanssa (UDPP) Nude, True Taupe ja Hawaiian Coffee.

Kuva ilman salamavaloa. Kuten näette, niin ei Avonin jauhe-voidemaisluomiväri ihan kuraa ole, sillä pigmenttisyys on vaaleaksi väriksi aivan loistava! Nykyää näyttäisi hintaa olevan noilla Precision Glimmereillä 12 euroa normaalihintaisena, mutta usein ovat tarjouksessa. Nyt tällä hetkelläkin maksavat 8,50 euroa kappale. Huomasin myös, että Avonilla kulkevat nimellä puuteriluomiväri, mutta minusta nämä ovat puuterimaisen ja voidemaisen välimaastosta. 😉

Eli tälläisen pienen tuote-esittelyn ujutin tähän postaukseen. ;D

Mitä värejä teidän syksyiseen lookiin kuuluu? Ovatko ne kylmiä vai lämpöisiä? Vai oletko kuten minä, eli päivästä riippuen? 🙂

X