Glitz & Glam

NYX-viikko: arkimeikkitutoriaali

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aloitetaan NYX-teemaviikon meikkitutoriaalit näppärillä, arkiaamuja helpottavilla tuotteilla.

Arkimeikki on monilla nopea ja se koostuu helppoudesta. Monien suomalaisnaisien arkimeikki koostuu BB-voiteesta ja maskarasta, mutta siinä ei oikein ole mitään ideaa tutoriaaliin. Ajattelin tuoda mahdollisesti uusia vinkkejä siihen joka päiväiseen meikkaamiseen. Vähän sama, kuin mitä tänään syötäisiin? Aina pyörii ne samat ruoat. Aina se sama pikameikki, mutta tekisi mieli kokeilla muutakin vaihtelun vuoksi.

Otin tähän tutoriaaliin pohjustajaksi punaisuutta neutraloivan Photo-Lovng Primer Anti-Rednessin. Pohjustaja levitetään puhtaille kasvoille, kosteusvoiteen päälle. Pohjustajat saavat ihon näyttämään tasaisemmalta ja tämän pohjustaja hentoisesti neutraloi punaisuutta. Pohjustajaa levitetään käsin kasvoille, noin 1-2 herneen kokoinen nökäre.

BB-voiteet ovat nopeita levittää käsin. Samalla iho saa heleyttä ja suojaa, värierot vähenevät ja iho näyttää tasaisemmalta.

Peitä tarvittaessa ihovirheet. Minulla käytössä näppärä Wonder Pencil. Levitä ensin kynällä suoraan haluttuun kohtaan ja taputa tämän jälkeen peiteväri sormin tasaiseksi iholle.

Puuteroi meikkipohja. Kaikki eivät tarvitse puuterointia BB- ja CC-voiteiden päälle, mutta vähänkin rasvoittuvalle iholle suosittelen.

Kulmakynät ovat nopeita käyttää. Minulla käytössä hieman vahamainen kieritettävä kulmakynä. Terää ei tarvitse teroittaa kiireisenäkään aamuna. Sen kun vain kierittää terää ulos kynästä.

Skarppaa ensin kulmakarvojen rajoja, eli käy kynällä läpi kulmakarvojen rajat.

Värittele tämän jälkeen kulmia karvojen kasvusuunnan mukaan.

Pehmennä ja tasoita jälkeä kulmakarvaharjalla, joka löytyy kulmakynän toisesta päästä.

Pohjusta silmäluomet silmämeikinpohjustajalla, jos silmäluomesi ovat rasvoittuvat. Näin luomiväri pysyy paikoillaan koko päivän.

Voidemaista luomiväriä voidaan käyttää myös ilman silmämeikinpohjustajaa, sillä sitä voidaan käyttää pohjustajana.

Levitä vaaleanpunaista (Sweet Pink) Infinite Shadow Stick -kynäluomiväriä liikkuvalle luomelle ja silmän sisänurkkaan.

Seuraavaksi mattainen Matte Nude Shadow, sävyssä Leather and Lace.

Levitä mattainen nudesävy häivytyssiveltimen avulla luomivaon yläpuolelle.

Jos haluat silmämeikkiin enemmän säihkettä, lisää päälle hohtavaa vaaleanpunaista luomiväriä. Minulla käytössä Love in Rio -paletti, sävyssä Segredos De Giselle.

Levitä puuterinen luomiväri napakalla siveltimellä maksimoidaksesi luomivärin hohtavuuden.

Varminten kestävin silmämeikki syntyy käyttämällä silmämeikinpohjustajaa, voidemaista kynäluomiväriä ja päälle puuterista luomiväriä. Toisille voi riittää pelkästään voidemainen, toiset tarvitsevat sen alle silmämeikinpohjustajan tai päälle puuterisen luomivärin.

Lisää maskara.

Voidemainen poskipuna on siitä kätevä, että se ei tarvitse sivellintä ja siksi se on helppo lisätä vaikka bussissa, raitiovaunussa tai vasta työpaikalla. Puikkohylsyyn pakattu poskipuna kulkee kätevästi mukana käsilaukussa.

Levitä pienin ”töpöttelevin” liikkein poskipunaa alueelle, jossa sen halutaan olevan tummimmillaan, eli useimmiten poskiluun päälle.

Häivyttele poskipuna sormin. Taputtele lopuksi kevyesti.

Sävylliset huulivoiteet ja kuultopunat ovat helppoja arkimeikissä. Huulet saavat sävyä ja suojaa, samalla ilmeesi virkistyy. Niistä ei tarvitse huolehtia, muuten kuin lisäämällä aina tarvittaessa. Huulivoiteet ja kuultopunat eivät karkaa huulten ulkorajoille tai kulu epätasaisesti pois huulilta, kuin pigmenttiset huulipunat.

Huulille voi sipaista hyvin vaaleaa ja neutraalia tai värikkäämpää sävyä.

Arkimeikki valmis! Kokonaisuus on kevyt ja raikas. Jos peilistä katsoo väsyneen ja nuutuneen näköinen minä, niin olokin on väsynyt ja nuutunut. Meikki on myös psykologista itsensä huijaamista. Kun itsestään saa raikkaan ja virkeämmän näköisen, niin kummasti sitä fyysinen väsymys helpottaa ja tunteekin olonsa virkeämmäksi.

Listaan tähän vielä käyttämäni tuotteet:

– Photo-Lovng Primer Anti-Redness -meikinpohjustaja
– BB Cream, sävy Nude
– Wonder Pencil -peitekynä, sävy Light
– Mineral Matte Finishing Powder -puuteri, sävy Light/Medium
– Auto Eyebrow Pencil -kulmakynä, sävy Taupe
– HD Eyeshadow Base -silmämeikinpohjustaja
– Infinite Shadow Stick -kynäluomiväri, sävy Sweet Pink
– Matte Nude Shadow -luomiväri, sävy Leather and Lace.
– Love in Rio -paletti, sävyssä Segredos De Giselle (vaaleanpunainen)
– Lush Lashes Mascara XXL
– Stick Blush -voidemainen poskipuna, sävy Orchid
– Butter Lip Balm -huulivoide, sävy Macaron

Kaikki tuotteet löytyvät Pretty.fin verkkokaupasta.

Kello 16.00 tulee postaus, jossa tämä arkimeikki ”tuunataan” iltameikiksi.

Ihan pakko kysäistä, että kuinka monta meikkituotetta kuuluu sinun arkimeikkiisi?

Tutoriaalissa käytetyt tuotteet saatu Pretty.filtä.

Lue myös

X