Huulimeikit

NYX-viikko: arkimeikkitutoriaali

30.11.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aloitetaan NYX-teemaviikon meikkitutoriaalit näppärillä, arkiaamuja helpottavilla tuotteilla.

Arkimeikki on monilla nopea ja se koostuu helppoudesta. Monien suomalaisnaisien arkimeikki koostuu BB-voiteesta ja maskarasta, mutta siinä ei oikein ole mitään ideaa tutoriaaliin. Ajattelin tuoda mahdollisesti uusia vinkkejä siihen joka päiväiseen meikkaamiseen. Vähän sama, kuin mitä tänään syötäisiin? Aina pyörii ne samat ruoat. Aina se sama pikameikki, mutta tekisi mieli kokeilla muutakin vaihtelun vuoksi.

Otin tähän tutoriaaliin pohjustajaksi punaisuutta neutraloivan Photo-Lovng Primer Anti-Rednessin. Pohjustaja levitetään puhtaille kasvoille, kosteusvoiteen päälle. Pohjustajat saavat ihon näyttämään tasaisemmalta ja tämän pohjustaja hentoisesti neutraloi punaisuutta. Pohjustajaa levitetään käsin kasvoille, noin 1-2 herneen kokoinen nökäre.

BB-voiteet ovat nopeita levittää käsin. Samalla iho saa heleyttä ja suojaa, värierot vähenevät ja iho näyttää tasaisemmalta.

Peitä tarvittaessa ihovirheet. Minulla käytössä näppärä Wonder Pencil. Levitä ensin kynällä suoraan haluttuun kohtaan ja taputa tämän jälkeen peiteväri sormin tasaiseksi iholle.

Puuteroi meikkipohja. Kaikki eivät tarvitse puuterointia BB- ja CC-voiteiden päälle, mutta vähänkin rasvoittuvalle iholle suosittelen.

Kulmakynät ovat nopeita käyttää. Minulla käytössä hieman vahamainen kieritettävä kulmakynä. Terää ei tarvitse teroittaa kiireisenäkään aamuna. Sen kun vain kierittää terää ulos kynästä.

Skarppaa ensin kulmakarvojen rajoja, eli käy kynällä läpi kulmakarvojen rajat.

Värittele tämän jälkeen kulmia karvojen kasvusuunnan mukaan.

Pehmennä ja tasoita jälkeä kulmakarvaharjalla, joka löytyy kulmakynän toisesta päästä.

Pohjusta silmäluomet silmämeikinpohjustajalla, jos silmäluomesi ovat rasvoittuvat. Näin luomiväri pysyy paikoillaan koko päivän.

Voidemaista luomiväriä voidaan käyttää myös ilman silmämeikinpohjustajaa, sillä sitä voidaan käyttää pohjustajana.

Levitä vaaleanpunaista (Sweet Pink) Infinite Shadow Stick -kynäluomiväriä liikkuvalle luomelle ja silmän sisänurkkaan.

Seuraavaksi mattainen Matte Nude Shadow, sävyssä Leather and Lace.

Levitä mattainen nudesävy häivytyssiveltimen avulla luomivaon yläpuolelle.

Jos haluat silmämeikkiin enemmän säihkettä, lisää päälle hohtavaa vaaleanpunaista luomiväriä. Minulla käytössä Love in Rio -paletti, sävyssä Segredos De Giselle.

Levitä puuterinen luomiväri napakalla siveltimellä maksimoidaksesi luomivärin hohtavuuden.

Varminten kestävin silmämeikki syntyy käyttämällä silmämeikinpohjustajaa, voidemaista kynäluomiväriä ja päälle puuterista luomiväriä. Toisille voi riittää pelkästään voidemainen, toiset tarvitsevat sen alle silmämeikinpohjustajan tai päälle puuterisen luomivärin.

Lisää maskara.

Voidemainen poskipuna on siitä kätevä, että se ei tarvitse sivellintä ja siksi se on helppo lisätä vaikka bussissa, raitiovaunussa tai vasta työpaikalla. Puikkohylsyyn pakattu poskipuna kulkee kätevästi mukana käsilaukussa.

Levitä pienin ”töpöttelevin” liikkein poskipunaa alueelle, jossa sen halutaan olevan tummimmillaan, eli useimmiten poskiluun päälle.

Häivyttele poskipuna sormin. Taputtele lopuksi kevyesti.

Sävylliset huulivoiteet ja kuultopunat ovat helppoja arkimeikissä. Huulet saavat sävyä ja suojaa, samalla ilmeesi virkistyy. Niistä ei tarvitse huolehtia, muuten kuin lisäämällä aina tarvittaessa. Huulivoiteet ja kuultopunat eivät karkaa huulten ulkorajoille tai kulu epätasaisesti pois huulilta, kuin pigmenttiset huulipunat.

Huulille voi sipaista hyvin vaaleaa ja neutraalia tai värikkäämpää sävyä.

Arkimeikki valmis! Kokonaisuus on kevyt ja raikas. Jos peilistä katsoo väsyneen ja nuutuneen näköinen minä, niin olokin on väsynyt ja nuutunut. Meikki on myös psykologista itsensä huijaamista. Kun itsestään saa raikkaan ja virkeämmän näköisen, niin kummasti sitä fyysinen väsymys helpottaa ja tunteekin olonsa virkeämmäksi.

Listaan tähän vielä käyttämäni tuotteet:

– Photo-Lovng Primer Anti-Redness -meikinpohjustaja
– BB Cream, sävy Nude
– Wonder Pencil -peitekynä, sävy Light
– Mineral Matte Finishing Powder -puuteri, sävy Light/Medium
– Auto Eyebrow Pencil -kulmakynä, sävy Taupe
– HD Eyeshadow Base -silmämeikinpohjustaja
– Infinite Shadow Stick -kynäluomiväri, sävy Sweet Pink
– Matte Nude Shadow -luomiväri, sävy Leather and Lace.
– Love in Rio -paletti, sävyssä Segredos De Giselle (vaaleanpunainen)
– Lush Lashes Mascara XXL
– Stick Blush -voidemainen poskipuna, sävy Orchid
– Butter Lip Balm -huulivoide, sävy Macaron

Kaikki tuotteet löytyvät Pretty.fin verkkokaupasta.

Kello 16.00 tulee postaus, jossa tämä arkimeikki ”tuunataan” iltameikiksi.

Ihan pakko kysäistä, että kuinka monta meikkituotetta kuuluu sinun arkimeikkiisi?

Tutoriaalissa käytetyt tuotteet saatu Pretty.filtä.

Kommentit (19)

Tuli tästä luomivärikynästä mieleen, että onko siinä joku kieritettävä mekanismi vai onko kynässä käytettävänä vaan tuo kärki mikä näkyy? – Jamina

10-12 luomivärit laskin yhdeksi tuotteeksi. Ilta meikkiin ei paljoa ole eroa, lisään primerin m.voiteen alle siinä ero 😉

Minulla arkimeikki on kyllä vahvempikin, kuin tämä tutoriaalin, mutta joskus on jopa kevyempikin ja vähemmällä määrällä tuotteita. Iltameikki sitten onkin koko arsenaali edustettuna. 😀

Tosi hieno NYX-viikko ollut kaikenkaikkiaan ja tässä postauksessa tosi toimivia vinkkejä arkimeikkiin. On ollut mukava lukea, kiitos!!

Kiitos, tosi mukava kuulla kanerva! 🙂

Udpp, 2 luomiväriä, 2 kulmaväriä, rajaus, ripsiväri, meikkivoide, poskipuna, puuteri – siinä ihan minimimäärä – eli 10 erillistä ja 8 eri tuoteryhmää
Enemmän jos on aikaa ja viitseliäisyyttä, niin arsenaaliin lisätään myös peitevoide, varjostus ja korostus / valokynä ja enemmän luomivärejä.

Näinhän se menee. 🙂 Usein myös sitä aikaa alkaa kulumaan enemmän, mitä enemmän on tuotteita. 😀

Kylläpä oli kaunis meikki ! Sopi todella hyvin sulle ja korostaa sun silmien väriä.

Kiitos Nina! 🙂 Olen huomannut, että vaaleanpunainen tekee silmäni aika jännän värisiksi. Ne näyttää myös tummemmilta, kun taas harmaat meikit saa ne näyttämään vaaleammilta/kirkkaammilta.

Mulla taitaa kuulua 15 tuotetta ja meikkaamiseen kuluu noin 20 min, menisi enemmänkin jos ei lopussa kiirehtisi. 😉 Eli silmämeikin pohjustaja (Lumene), valoisuutta antava silmänympärysvoide (Yves Rocher), kulmakarvageeli, kulmakynä, huulirasva, meikkipohjan sekoitus sävyttävästä kosteusvoiteesta ja meikkivoiteesta (sävyttävä kosteusvoide antaa vähän tervettä väriä liian vaaleksi jääneeseen meikkivoiteeseen), valokynä, irtopuuteri, poskipuna, vähintään kolme luomiväriä (higlighter + väh. kaksi muuta), nestemäinen eyeliner ja ripsari. Rakastan meikkaamista, enkä oikein osaa tinkiä mistään, esim. eyeliner on ihan must!

Kiva postaus, voisi taas koskeilla vaaleita luomivärejä, ei tarvitsisi ainakaan häivyttää niin paljon. Odotan jo iltameikkipostausta! t. Tiia

Joo! Lopussa usein tulee jo paniikkikiire. 😀 Sitten ne kasvomeikit vaan suhaistaan sinne, tänne. 😀 Mäkin saisin aikaa menemään, vaikka kuinka paljon. Usein päätän, että tänään ei jaksa, joten teen sellaisen vartin meikin. Tehdessä alankin sitten lisäämään arsenaalia ja laitankin vielä tuota ja tuota… kunnes sitten on paniikkikiire.

Sepäs se. Vaaleita luomivärejä on nopeaa käyttää. 😉 Siksi minun pikameikeissä on se vaalea luomiväri edes. Ilman en osaa olla.

Nyt on pakko kommentoida jo! Jonkin aikaa lukenut sun blogia, ja koskaan ei aikaisemmin ei ole muka viitsinyt, kerinnyt jne. Mutta, mun mielestä sun iho on alkanut jotenkin hehkua, näytät ihan superkauniille! kaunis olit aiemminkin, mutta ihankuin jokin olisi muuttunut? ihonhoitorutiinit? Kiva päivämeikkikin, harmi kun itselle ei nuo pinkit sävyt yksinään käy 🙁 muuten normiarkena menee; primer, meikkivoide, peitevoide silmänympärysiholle, irtopuuteri, luomivärit 1-3 sävyä riippuu aina :D, rajaus, ripsari, kulmaväri, poskipuna ja helmiäiskuulia. korjailuun käytän lumenen valopuuteria, se on siveltimellä levitettynä i-h-a-n-a. mulla tahtoo noi meikkipuuterit kerrostuu liian raskaiksi, semmoseksi cakenaamaksi, hyih 😀 mutta jollain pakko joskus korjailla kuitenkin, grimasin primerin hankinnan jälkeen ei pahemmin tarvitse korjailla, siitä syntyi hetkessä mun luottotuote 🙂 sulla on hyvä blogi, kivoja meikkejä aikuisempaankin makuun asti 🙂

Kiitos ja tosi mukavaa, että kommentoit! 🙂 Heti tässä mietin, että onkohan studiovaloilla osuutta asiaan? 😉 Luulen, että valoa heijastavat tuotteet (tai meikittömissä kuvissa ihan kasvovoide) kovissa studiovaloissa saa ihon hehkumaan. Mutta… ihoni on kyllä kirkkaampi, kuin mitä se on toisinaan ollut. Ihonhoito on muuttunut sen verran, että käytän happokuorintoja säännöllisemmin ja seerumit kuuluvat rutiiniini kaksi kertaa päivässä. Yritän hoitaa pintakuivaa ihoani, sillä juuri se pintakuivuus aiheuttaa sitä sameutta.

Valopuuterit ovat ihania! Ja juuri siveltimellä sipaistuna. Rakastuin Sensain puuteriin, mutta hinta! 🙁 En ehkä raaski ostaa 80 euron puuteria.

Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Oma tyylini ja makuni on muuttunut aikuisemmaksi, kun tässä on tullut itsekin kasvettua aikuisemmaksi. 😀

ja hah, heti kun painoin publishia huomasin että en jättänyt edes nimimerkkiä 😀 uskoisin että happokuorinnat ja seerumit on auttaneet, näin kosmetologin näkökulmasta 🙂 toki valaistuksellaki varmasti on asiaan vaikutusta, mutta meikittömissäkin kuvissasi näkee muutosta mielestäni. Lumenen valopuuteri ei onneksi ole kovin päätähuimaavan hintasta! tykkään kun se on pressed versio, eli voi tarpeen tullen sillä paketin omallakin puffilla laittaa jos sivellin on jäänyt matkasta. ja muutenkin, pressed laukussa kivempi kuin irto 😀 nimim joskus irtoja kuskauksen jälkeen levinnyt jokapaikkaan 😀 sama itsellä, pidän edelleenkin voimakkaista meikeistä arkikäytössäkin mutta se tyyli meikata on tässä vuosien saatossa muuttunut, noh teinitytöstä aikuisemmaksi 🙂 -Mami

No niin! Kiva saada jokin nimimerkki kommentoijalle, niin tunnistaa sitten, jos kommentoi seuraavalla kerralla. 🙂

Jee, positiivista, jos sen huomaa. 🙂 Itselleen tulee sokeaksi ja jos huomaa jotain, niin usein oletan, että sen huomaan vain minä. 😀

Kuulostaa hyvältä tuo Lumenen puuteri. 🙂 Sensai on kanssa pressattu ja mukana tulee hyvä sivellin. Mutta niin kallis, että en tiedä raaskinko?

eehheeii, kyllä mä ainakin huomasin! en tiedä, olenko _outo_ meikkaaja, vai mitä..mutta en ole koskaan oikein innostunut sele meikeistä O.o tuntuu että niissä maksaa vain paketti ja ulkonäkö. Toki kokeillut tiettyjä tuotteita oman työn ja ammatin kautta, mutta ei niin ei 😀 siis meikkejä kyllä löytyy ja paljonkin, en vain kai näe syytä kokeilla omassa käytössä kalliita tuotteita joista en ole läheskään yhtä vakuuttunut kuin näistä mitä jo käytössä hyväksi havaittu 🙂 -Mami

Paketin ja ulkonäön lisäksi maksaa tuotekehitys (jonka usein tekee ne merkit, jotka ovat hintavia) ja sitten brändi. Sele-merkki kouluttaa myyjiä ja konsulenttejaan tiuhaan tahtiin. Se on kallista. Mutta juuri sen vuoksi myyjiltä saa paljon tietoa sele-tuotteista. 😉 Kaikesta tällaisesta koostuu sele-merkkien hinnat.

Joo, minä olen vähän tällainen luksuksen perään oleva. 😀 Oma äitini osti testiin paljon kehuttua Lidlin voidetta. 😀

Omat suosikkini koostuvat eri hintaluokan tuotteista. Suosikkeja löytyy marketti merkeistäkin. 🙂

mä oon monesti meinannu nauraa kippurassa sele-myyjien juttuja kaupoissa 😀 ei voi mitään 😀 😀 onhan tuotekehitys kallista, mutta miksi ne tuotteet ei ole sitten _paljon_ parempia? tai sitte mun kohdalle kokeiluun on sattunut aina sarjan mustat lampaat 😀 ehkä mä joskus hurahdan jos löytyy joku sellainen tuote, joka mulle on selkeesti parempi kuin edullisempi vastaava. mullla nyt tuntuu olevan vähän muutenki sellainen ”tuuri”, et mitä arvokkaampi tuote kuin tuote niin se a) hajoaa b) meikki tms. ei vaan käy mulle c) se menee hukkaan…ja tää toimii ihan kaikessa kalliimmassa asiassa 😀 onneks jotku tuotteet sentään toimii, varmasti kuolisin jos ei voisi meikata…- Mami
j.k minäkö turhamainen… eeehhheeen tunnusta 😉

Tämä on kyllä sellainen ikuisuus kysymys. 😀 Itse en pyri luokittelemaan kosmetiikkaa hinnan mukaan. Minulle hinta ei vielä kerro mitään. Kallis ei ole parempaa tai samaa tavaraa eri hintaisessa paketissa. Halpa ei ole automaattisesti huonoa, mutta ei se kyllä ole minulle merkki siitä, että se olisi samaa tai parempaa, kuin kalliimpi merkki. Epämiellyttävä koostumus tai tuoksu on epämiellyttävä, oli se tuote minkä hintainen tahansa. Halpa tai kallis voide ei voi olla hyvä, jos se on vääränlainen juuri minulle. Kaikkien brändien kuivan ihon tai rasvoittuvan ihon tuotteet eivät ole samanlaisia, joten pelkästään tietyn ihotyypin tuotteisiin ei voi pelkästään jumittaa. En usko, että on olemassa mustia lampaita, mutta tuote on ollut sinulle väärä tai sinun tottumuksiisi vääränlainen. Tottumukset taitavat olla se vahvin tekijä siinä, miten käyttäjä kokee tuotteen toimivaksi tai epätoimivaksi. Jokainen käyttää omalla tavallaan, omalla yhdistelmällään ja omalla tekniikallaan tuotteita. Vieläkin on käynyt niin, että olen ihmetellyt jotain tuotetta käyttäessä, että miksi tätä on niin hypetetty? Kunnes löydän sen oikean tavan käyttää sitä. Tämä pätee yleensä meikkituotteisiin. Tässä myöskin syy, miksi kirjoitan tuotteista käyttöytapavinkkejä postauksiini. Kirjoitan myös siitä, että jos haet tuotteelta sitä ja tätä, niin tämä X on sinulle. Jos et taas pidät enemmän tästä ja tuosta ominaisuudesta, niin valitse joku muu, kuin tuote X.

Yritän tässä sanoa, että omassa ajatusmaailmassa ja filosofiassani ei ole jaottelua hyvät ja huonot tuotteet, eikä kallis tai halpa ole viesti tuotteen paremmuudesta. On erilaisia tottumuksia, erilaisia tarpeita ja erilaisia budjetteja kosmetiikan käyttöön. 🙂

Mutta sen sanon, että ne aivan halvimmat harvemmin yllättävät positiivisesti. Nyt puhutaan ns. merkittömistä, vaateketjuissa myytävistä tuotteista. Usein niissä hajukin on niin kamala. 😀

Tuli tästä luomivärikynästä mieleen, että onko siinä joku kieritettävä mekanismi vai onko kynässä käytettävänä vaan tuo kärki mikä näkyy? – Jamina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *