Glitz & Glam

NYX-viikko: meikkipohjatuotteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam

NYXin ympärillä pyörivä teemaviikko jatkuu tänään meikkipohjilla, peiteaineilla ja puutereilla. Eilen aloitin teemaviikon pohjustajista, jonne pääsee tästä linkistä.

Meikkipohjatuotteissakin riittää valikoimaa. On erilaisille ihotyypeille ja tarpeille. Pureudutaan nyt niihin.


Stay Matte But Not Flat (sävy 01 Ivory)

Mattaisen pinnan antava meikkivoide, joka on kevyt ja helposti levittyvä. Sen sanotaan olevan täysin peittävä, mutta itse olen tästä hieman eri mieltä. Minä koin Stay Matte But Not Flat -meikkivoiteen puolipeittäväksi. Antaa peittoa, mutta jättää kuitenkin sellaista luonnollisemman näköistä läpikuultavuuttakin kasvoille.

Stay Matte But Not Flat on hieman kuivahko iholla ja siksi erinomainen rasvoittuvalle iholle. Meikkivoide tuntuu kestävän mattaisena koko päivän, mutta suosittelen rasvoittuvalle iholle käytettäessä käyttämään puuteripaperia ja puuteria päivän aikana tarvittaessa. Minun talvisin pintakuivalla iholla ei paras valinta. Tätä testaillessa olen käyttänyt todella täyteläisiä päivävoiteita, jotta pystyisin hieman arvioimaan meikkivoiteen mattana pysymistä ja kestoa rasvoittuvammalla iholla.

Suosittelen nuorelle, rasvoittuvalle tai normaalille iholle.

Hinta: 12,90 € / 35 g


Invincible Fullest Coverage Foundation (sävy Porcelain)

Peittävä, mutta yllättävän kevyt meikkivoide. Tämä Invincible yllätti minut. Meikkivoide on nestemäiseksi meikkivoiteeksi hieman paksuhkoa, mutta levittyy kasvoille näppärästi. Se ei tunnu rasvaiselta, vaikka koostumus aluksi antaa niin ymmärtää. Meikkivoide kuivahtaa hieman mattaiseksi, eli se ei jää iholle kiiltelevän rasvaiseksi. Invincible peittää hyvin ja sillä saa hyvin lisäpeittävyyttä punoittaville näpyille kerrostamalla sormin meikkivoidetta ja taputtelemalla kevyesti.

Vaikka meikkivoide onkin hyvin peittävä, niin ohuella kerroksella ei saa maskimaista naamiota kasvoille. Liian paksulla kerroksella varmasti sellaisen saa aikaiseksi. Iholla meikkivoide ei tunnu yhtään sen enempää, kuin muutkaan meikkivoiteet. Minä pidin tästä. Invincible kestää todella hyvin kauniina iltaan asti.

Suosittelen Invinciblea heille, joilla on peiteltävää kasvoilla tai muuten vain haluavat peittävän meikkipohjan. Koin Invinciblen hyväksi pintakuivalle iholle, mutta yhtälailla se toimisi normaalilla ja hieman rasvoittuvallakin. Aivan ääripäille suosittelisin jotain muuta vaihtoehtoa.

Hinta: 18,90 € / 25 ml

BB Cream (sävy Nude)

Monikäyttöinen BB-voide, joka kevyesti kosteuttaa, antaa peittävyyttä tai sitä voidaan käyttää pohjustajanakin.

BB-voide on koostumukseltaan keskitäyteläistä ja levittyy kauniin kuultavaksi kasvoille, mutta selkeästi tasoittaa ihon värivaihteluja ja antaa peittävyyttäkin. Hyvin luonnollinen lopputulos arkikäyttöön. Pidin myös siitä, että tämä BB-voide pysyy iholla koko päivän, eikä kulu tai lähde hapettumaan runsaasti päivän kuluessa. Koin BB-voiteen hieman kosteuttavaksi, joten rasvoittuvan ihon omaavat voivat kokeilla käyttää pelkästään tätä, mutta pintakuivan tai kuivan ihon omaaville suosittelen käyttämään sitä hyvää kosteusvoidetta alla. Hätätapauksissa tämän BB-voiteen kosteutus riittää.

Suosittelen oikeastaan kenelle vain, joka haluaa arkea helpottavan monitoimituotteen. Erityisesti kiireisen äidin kauneustuote.

Hinta: 18,90 € / 30 ml

Mineral Stick Foundation (sävy Porcelain)

Voidemainen puikko, joka sopii peiteväriksi tai peittäväksi meikkivoiteeksi koko kasvoille käytettäväksi.

Koostumus on hieman jähmeä, mutta meikkivoide notkistuu ihon lämmöstä ja näin muuttuu helpommaksi työstää kasvoille. ”Stickiä” voidaan ensin levittää suoraan puikosta nenälle, poskipäille, otsalle ja leualle, josta sitten sormin, meikkisienellä tai siveltimellä on kätevää levitellä ja häivytellä iholle. Mineral Stick Foundation jättää yllättävän luonnollisen lopputuloksen, kunhan vain työstää meikkivoiteen hyvin kasvoille. Voidemainen meikkivoide jättää aina hieman paksumman ja tuhdimman tuntuman kasvoille. Kerrostamalla saadaan lisää peittävyyttä.

Voidemaisia meikkipohjia en suosittele koko kasvoille, jos iho on rasvoittuva. Voidemaiset toimivat parhaiten hieman kuivemmalla tai normaalilla iholla.

Hinta: 16,90 € / 5,9 g

Katsotaan vielä kuvin meikkipohjien koostumuksia ja sävyjä. Vasemmalta: BB Cream, Stay Matte But Not Flat, Invincible ja Mineral Stick Foundation.

BB Cream – Nude, aika neutraali ja vaalea sävyltään. Läpikuultavuutensa vuoksi sulautuu hyvin monen sävyisille ihoille.
Stay Matte But Not Flat – Ivory, hyvin vaalea ja keltapohjainen. Ei oikein sulaudu minun iholleni.
Invincible – Porcelain, punapohjainen, eli kylmä sävyltään.
Mineral Stick Foundation – Porcelain, myös punapohjainen, mutta ei yhtä voimakkaasti, kuin Invincible-meikkivoiteen Porcelain.

BB Cream – Iholle levitettynä huomaa, kuinka BB-voide on kadonnut iholle täysin.
Stay Matte But Not Flat – Ivory ei oikein sulaudu ihoni sävyyn ja jää liiallisen vaaleuden ja keltaisuuden vuoksi näkymään. Lisäksi tässä huomaa, miksi mattainen meikkivoide ei sovellu kuivalle iholle. Se vain korostaa ihon kuivuutta.
Invincible – Peittävyytensä vuoksi aavistuksen jää näkymään kädelleni levitettynä.
Mineral Stick Foundation -Sulautuu hyvin ja jättää aika kauniin pinnan kuivallakin iholla.

Minun suosikkini näistä ovat BB-voide ja Invincible. Myös sticki yllätti, sillä aikaisemmin minulla ei ole mitkään voidemaiset pysyneet hyvänä koko päivää. Syy voi olla myös ihoni muuttumisesaa, sillä olen viimeksi kokeillut voidemaisia, kun minulla oli rasvoittuvampi iho.

Full Coverage Concealer Jar (sävy Fair)

Pehmeä ja voidemaiseksi notkea peiteväri, jolla on ihan kohtuullisen hyvä peittävyys. Koska koostumus ei ole voimakkaasti vahamainen ja kuivahko, niin tämä soveltuu myös kuivemmalle iholle peiteväriksi. Kerrostamalla ja sormin taputtelemalla saa maksimaallisen peittävyyden.

Purkkiin pakattu peiteväri ei ehkä ole kaikista käytännöllisin kuluttajakäytössä, mutta ammattilaiskäyttöön purkki on toimiva. Suosittelen käyttämään spaattelia peitevärin käytössä, sillä tavoin purkki pysyy hygieenisenä ja säilyy käyttökelpoisena pidempään.

Näitä peitevärejä löytyy eri sävyissä ja neutraloijina. Vihreää voidetta punaisuutta neutraloimaan. Minulla ei enää ole ko. voidetta, mutta minulla on ollut. Pieni määrä vihreää neutraloijaa meikkivoiteen tai peitevärin joukkoon, niin saadaan tehokkaammin piilotettua ihon punaisuutta.

Hinta: 10,90 € / 6 g


Dark Circke Concealer (sävy Fair)

Oranssia pigmenttiä sisältävä peiteväri tummille silmänalusille. Peiteväri tuntuu miellyttävälle, eikä korostanut ei toivottuja uurteita ja ryppyjä silmien alla. Riittävän ohuesti kerrostamalla ja lopuksi puuteroimalla peiteväri pysyy, eikä karkaa uurteisiin.

Peiteväri ei ole ollenkaan kuivaa koostumukseltaan, mitä ne monesti ovat ja sen vuoksi tummien silmänalusten piilotuksen sijaan saadaankin vanhennus aikaiseksi. Sitä en tämän peitevärin kanssa huomannut, mutta toki paras lopputulos syntyy, kun hieman harjoittelee tuotteen käyttöä. Paras levitystapa on ensin pienellä peitevärisiveltimellä levittää vain sen sinervänä näkyvän alueen päälle ja lopuksi joko sormin tai pehmeällä häivytyssiveltimellä häivytellä iholle. Lopuksi aina kannattaa käyttää sormin taputtelua, jotta peiteväri kiinnittyy hyvin ihoon. Pieni sipaisu puuteria tekee viimeisen kiinnityksen.

Hinta: 9,90 € / 2,9 g

Wonder Pencil (sävy Light)

Kynämäinen peiteväri, joka soveltuu myös huulten ja silmien rajaukseen.

Pehmeä ja pigmenttinen kynä, jolla saa todella hyvin pysyvän peitteen pienille ihovirheille. Kätevä käsilaukkuun. Kynää kannattaa ensin värittää kädelle, jotta se saa hieman lämpöä ja näin tarttuu kasvoilla peitettävän alueen päälle. Lopuksi tasoittelu ja taputtelu sormin. Peitekynä on hieman vahamainen ja kuivahko koostumukseltaan.

Hinta: 7,90 €

Kaikkia näitä peitevärejä löytyy eri sävyisinä. Minulla on esittelyssä vaaleimmat vaihtoehdot.

Vasemmalta: Dark Circke Concealer, Full Coverage Concealer Jar ja Wonder Pencil.

Vaikka tummille silmänalusille tarkoitettu Dark Circke Concealer näyttää tummalta, niin se on iholla hyvin vaalea. Silmien alla erityisesti sävy muuntuu sinisellä pohjalla todella vaaleaksi. Sen tummuutta purkissa ei kannata pelästyä.

Stay Matte But Not Flat Powder Foundation (sävy Nude)

Rasiaan pakattu, puuterinen meikkivoide. Minulla on jaottelu, jossa meikkipuutereita on puuterisia, meikkivoidemaiseksi muuntautuvia ja sitten on lähes voidemaisia meikkipuutereita. Tämä NYXin mattainen meikkipuuteri on enemmän puuteri, kuin meikkivoide. Koostumus on kuiva ja puuterinen ja se pysyy sellaisena minun ihollani. Käytin tätä paljon irtopuuterin sijaan ja sain hyvän keston meikkipohjalleni silläkin tavoilla.

NYXin meikkipuuteri ei yksinään anna peittoa juuri ollenkaan, mutta tasoittaa ihon sävyä. Sopii loistavasti antamaan lisäpeittoa esim. BB-voiteen päälle tai miksipä ei ihan peittävänkin meikkivoiteen päälle, kun halutaan maksimoida peittävyyttä. Myös meikin korjailuun oiva tuote. Rasia on kätevä käsilaukkuun ja mukana kulkee vaahtomuovinen vippa.

Suosittelen tätä meikkipuuteria erityisesti rasvoittuvalle iholle, mutta menee juuri ja juuri pintakuivallekin irtopuuterin korvaajana tai meikin korjailuun.

Hinta: 16,90 € / 7,5 g

Mineral Matte Finishing Powder (sävy Light / Medium)

Hienojakoinen koostumus tasoittuu helposti iholle. Sävy on hyvin hentoinen, joten ei värjää meikkipohjaa. Ei oikeastaan anna peittävyyttä, mutta antaa mattaisen ja kevyesti puuteroidun lopputuloksen.

Tämä on mattapuuteri, joten se ei heijasta valoa tai jätä heleää lopputulosta iholle. Puuteri ei sisällä micaa, joka antaa sen heleän ja hehkuvan silauksen meikkipohjan pinnalle. Toiset eivät pidä micasta puuterissaan ja toiset pitävät. Itse tykkään hieman heleämmästä puuterista. Puuteri sisältää talkkia, joka on yksi tehokkaimmista rasvaa itseensä imevistä ainesosista puutereissa.

Suosittelen mattapuuteria etsivälle, joka haluaa mahdollisimman mattaisen lopputuloksen. Erityisesti rasvoittuvalle iholle optimaalinen viimeistelypuuteri.

Hinta: 19,90 € / 8 g

Tässä sitä taas olikin tällä erää. Huomenna jatketaan kulmakarvoihin. Kaikkiin Pretty.fistä löytyviin NYXin tuotteisiin pääsee tutustumaan täällä.

Minkälaisesta meikkipohjatuotteesta sinä pidät? Tuleeko sen olla peittävä vai läpikuultava? Kevyt vai paksu? Puuterinen, nestemäinen vai voidemainen? Minä pidän eniten nestemäisestä, joka on puolipeittävä / kevyesti peittävä, mielellään heleyttävä, eli valoa heijastava, ehkä puolimattainen. Mutta kausittain pidän paljon mineraalipohjista ja meikkipuutereista. Kesällä mielellään hyvin puuterinen ja talvella nestemäiseksi muuntautuva.

Postauksen tuotteet Pretty.filtä saatuja.

Lue myös

X