Glitz & Glam

NYX-viikko: muunna arkimeikki juhlameikiksi -tutoriaali

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aamun postauksessa tehtiin arkimeikki NYXin tuotteilla. Nyt on vuorossa tutoriaali siitä, miten arkimeikin voi ”tuunata” ilta-/juhla-/bilemeikiksi.

Joskus on tilanteita, että aika ei riitä pesemään päivän meikkiä pois ja aloittamaan alusta tai sitten ei vaan jaksaisi tehdä meikkiä kokonaan uudestaan. Erityisesti reissuissa en millään jaksa tehdä meikkiä uudelleen. Matkan ajaksi ei viitsi tehdä niin vahvaa meikkiä ja sitten määränpäässä ei viitsi tuhrata aikaansa meikkaamiseen.

Tässä tutoriaalissa vahvistetaan arkimeikkiä ja korjaillaan sitä.

Aloita puhdistamalla kaikki mahdolliset maskaratuhrut silmien alta. Puhdista muutkin mahdolliset meikkien leviämiset, mitä on voinut tulla päivän aikana.

Käytän tässä tutoriaalisssa Love in Paris A La Mode -palettia. Otan häivytyssiveltimeen paletin vaaleanruskeaa mattaluomiväriä.

Tee varjostusta luomivaolle ja häivyttele hieman luomivaon yläpuolelle.

Seuraavaksi otan paletin tummanruskeaa mattaluomiväriä napallaan siveltimeen, jotta saan intensiivisempää jälkeä aikaiseksi.

Levitä tummanruskeaa ulkonurkkaan, aivan luomivakoon ja alaluomelle. Häivyttele häivytyssiveltimellä, jos se on tarpeen. Riippuu ihan omasta tekniikasta, että tarvitaanko enää tässä vaiheessa häivyttelyä.

Lopuksi otan paletista valkoista mattaluomiväriä.

Korosta vaalealla kulmaluuta ja tuo kirkkautta katseesi lisäämällä vaaleaa silmäluomen sisänurkkaan.

Rajaa silmäsi haluamallasi tavalla.

Minulla käytössä NYXin kaksipäinen rajauskynä, josta käytän tussipäätä rajaamiseen. Teen hieman fiftarimaisen kissarajauksen.

Vahvista kulmiasi, jos tarpeen.

Käytän tähän puuterista kulmaväriä. Vahvistan kulmia vain niiden keskiosasta, en kulmien lähdöistä, jotta kulmat eivät muutu palkkimaisiksi.

Puhdista vanulapulla kaikki varisseet luomivärit, maskarat jne. poskipäiltäsi. Poista kiilto ja rasvaisuus kasvopaperilla iholtasi. Painele paperilla kasvosi kauttaaltaan. Älä hiero tai hankaa, vaan painele kevyesti.

Nyt kun rasva on poistettu kasvoilta, voidaan korjailla meikkipohjaa. Meikkipuuteri on tähän kätevä tuote, sillä samalla kun se puuteroi, se antaa myös meikkipohjalle lisäpeittoa.

Käytä peiteväriä antamaan lisäpeittoa finneille ja muille ihovirheille.

Seuraavaksi muotoillaan hieman kasvoja. Minulla käytössä NYXin puuteriduo, josta löytyy korostus- ja varjostuspuuteri. Aloitan varjostamisesta.

Varjostuspuuteria otetaan hyvin vähän siveltimeen ja ylimääräiset kopautetaan pois siveltimestä. On helpompaa lisätä väriä, kuin ottaa pois.

Tee varjostukset poskiluun alle. Älä vie varjoa liian lähelle suuta. Sipaise puuteria kevyesti nenän sivuille, kasvojen reunoille ja selkeytä leukalinjaa varjostamalla korvalta, toiselle korvalle. Tämä häivyttää myös kaksoisleukaa.

Sitten korostaminen.

Korosta poskipäitäsi. Korostuspuuteri levitetään poskiluun yläpuolelle. Korostuspuuteria häivytellään ohimoille. Korosta myös nenänselkää, leukaa, amorinkaarta ja otsan keskiosaa.

Lisätään samaa poskipunaa, jota käytettiin aamulla.

Tee huulimeikki. Jotta itselleenkin syntyisi fiilis, että meikki on juhlavampi ja erilainen, kuin se aamulla tehty, niin tummempi huulimeikki on helpoin tapa.

Minulla läpikuultava, mutta pigmenttinen Chunky Dunk -huulikynä, sävyssä Berry Mojito.

Jos halutaan oikein kiiltävät ja ehkä aavistuksen täyteläisemmän näköiset huulet, niin lisää päälle Pump It Up Lip Plumper -huulikiiltoa. Sävy Lindsay antaa kiiltoa ja kevyttä hohdetta. Samalla se kihelmöi huulia ja tehostaa niissä verenkiertoa, jonka vuoksi huulet hieman täyteläistyvät. Harvalla mitenkään huomattavaa eroa antava, mutta hieman kuitenkin.

Viimeistele meikki kiinnittävällä suihkeella. Suihke poistaa liian puuterisuuden ja antaa meikille suojaa kosteutta vastaan. Meikki on kuitenkin jo aikaisemmin tehty ja vain päälle on lisätty tuotteita. Tuolloin meikinkiinnittäjä sulauttaa kerrokset yhteen ja antaa meikille kestoa.

Meikki valmis ja sitten onkin vuorossa pikainen hiuksien ja kynsien tuunaus, jos niihin on aikaa. Ja tietysti vaatteiden vaihto. Valmiina juhlimaan!

Tutoriaalissa käytetyt tuotteet:

– Love in Paris -paletti, sävy A La Mode
– Two Timer Dual Ended Eye Liner -rajauskynä
– Eyebrow Cake Powder -kulmaväripaletti, sävy Brunette
– Blotting Paper -kasvopaperi
– Stay Matte But Not Flat Powder Foundation -meikkipuuteri
– Highlight & Contour Powder -paletti
– Stick Blush -poskipuna, sävy Orchid
– Chunky Dunk -huulikynä, sävy Berry Mojito
–  Pump It Up Lip Plumper -huulikiilto, sävy Lindsay
– Dewy Finish Setting Spray -kiinnityssuihke (puuttuu kuvasta)

Täältä löytyy Pretty.fin NYX-valikoima. Huomasin, että joitakin tuotteita on nyt päässyt varastosta loppumaan, mutta niitä varmaan tulee lisää.

Mukavaa sunnuntaita kaikille! Huomenna tulee sitten viimeinen NYX-postaus, jossa teen pikkujoulumeikin.

Blotting Paper -kasvopaperit itse ostettuja, muut Pretty.filtä saatuja.

Lue myös

X