Hiukset

Palalla hiukset tuuheammiksi

7.12.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ostin miehelleni isänpäivälahjaksi Lushin palashampoita. Hänen ongelmansa on todella rasvoittuvat hiukset, jotka ovat vielä kaiken lisäksi kovasti ohenevat. Tästä syystä ne saattavat näyttää likaisilta vääränlaisen shampoon vuoksi jo muutamassa tunnissa. Mieheni vinkkaili minulle moneen otteeseen, että hänellä alkaa olla shampoo loppu ja olinkin häntä kehoittanut käyttämään minun volyymishampoita, kunnes saan hankittua hänelle uuden. En voinut paljastaa, että shampoot on jo hankittuna, mutta hän saa ne vasta isänpäivänä.

Rasvoittuvien hiuksien vuoksi valitsin kaikista Lushin palashampoo vaihtoehdoista Seanikin ja Jumping Juniperin. Olin näistä lukenut kovasti kehuja juuri hiusten rasvoittumista vastaan.

Mietin myös, että mieheni saattaisi pitää shampoosta, joka on pala. Se sopii hyvin käteen ja on helppoa käyttää. Palaa hierotaan kosteissa käsissä, jolloin se alkaa vaahdota ja tämän jälkeen hierotaan hiuksiin ja hiuspohjaan. Palaa voidaan hieroa myös suoraan päähänkin. Shampoot vaahtoavat yllättävän hyvin ja niillä on helppoa ja vaivatonta puhdistaa hiukset.

Lushin palashampoot sisältävät runsaasti sulfaatteja, jonka vuoksi ne myös vaahtoavat tehokkaasti. Sulfaatit ovat kovasti ihoa kuivattavia, mutta luin jostain, että sulfaatti ei enää vaahdottuaan kuivata ihoa yhtä paljon. Tästä syystä Lushin palashampoot eivät ole yhtään sen kuivattavampia, koska hiuspohjaan pääsevä shampoo on jo vaahtoutunut. Sitä en sitten tiedä, että onko tuossa väitteessä mitään perää.

Lushin palashampoiden sanotaan olevan riittoisia. Yksi pala vastaisi kolmea 250 ml:n nestemäistä shampoopulloa. Sitä en vielä tiedä, mutta eivät nämä aivan hetkessä tunnu kuluvan. Veikkaan, että kaikki riippuu käyttötavoista.

Seanik 

”Merellinen shampoo piraateille ja merenneidoille! Merisuolaa, merilevää ja miellyttävää tuoksua pehmeille, kiiltäville hiuksille. Lisää tuuheutta.
Täydellinen shampoo aurinkolomille ja kesäpäiville. Myös ankeaan vuodenaikaan tukan ja mielen piristykseksi! Merisuolaa, merilevää ja raikasta tuoksua pehmeille, muhkeille ja kiiltäville hiuksille.”

Hieman merellinen, mutta kuitenkin makea tuoksu. Pesee tehokkaasti muotoilutuotteet ja rasvan hiuksista. Joudun käyttämään aika tehokasta ja silottavaa hoitoainetta pituuksiin, jotta saan hiukseni selvitettyä takuista. Oma kokemukseni on, että Seanik tekee pehmeät, ilmavat ja kuohkeat hiukset. Tyvi on helpompi saada kohoamaan jopa minun hiuksissani. Loistava volyymishampoo, joka pitää normaalisti rasvoittuvat hiukset puhtaina.

Hinta: 13,50 / 55 g

Jumping Juniper

”Öljyiset hiukset tulevat raikkaiksi ja hedelmäisen tuoksuisiksi ihanalla sitruuna-, limetti- ja katajashampoopalalla.
Laventeli- ja katajashampoo öljyisten hiusten ja hiuspohjan hallintaan. Tällä palalla voit helposti pidentään hiustenpesuväliäsi.”

En ole laventelin ystävä, mutta en huomaa sen tuoksua tässä shampoossa. Jumping Juniper on muutenkin tuoksultaan miedompi, kuin Seanik.

Luokittelisin Jumping Juniperin syväpuhdistavaksi. Ainakin se minun hiuksissa tuntui todellakin poistavan kaikki silikonit hiuksen pinnalta. Minun muutamaan kertaan vaalennuksella raidoitetut hiukset nitisivät ja natisivat tämän shampoon käytön jälkeen. Hiukseni takkuuntuivat melko paljon, mutta silottavalla (kunnon silikonisella hoitoaineella) hoitoaineella sain hiukseni taas helposti selvitettyä. Minun hiuksilleni liian tehokkaasti puhdistavaa päivittäiseen käyttöön.

Mutta otetaanpas tähän mieheni mielipide, sillä hänen hiuksiaan varten tämän ostinkin. Pari päivää isänpäivän jälkeen mieheni antoi palautetta. Ne olivat hämmästelevää kehua shampoosta. Hän oli käynyt suihkussa edellisenä aamuna, ollut yön töissä (tekee fyysistä työtä, toisinaan kuumissa oloissa) ja nukkunut se jälkeen aamusta iltapäivään. Hänen ylipitkät (en ollut silloin vielä leikannut hänen hiuksiaan) hiukset eivät näyttäneet likaisilta! Uskomatonta! Mieheni oli todella hämmästynyt, mutta selkeästi iloissaan.

Hinta: 13,50 € / 55 g

Sain hyvin selkeän vinkin, että näistä saa ostaa jatkossakin. Niin se vaan menee. Oikeanlainen tuote on aina pieni aarre. Helpottaa arkea ja elämää suuresti, vaikka kyseessä olisi vain pieni shampoopala. Ilmeisesti Jumping Juniper on hänen suosikkinsa, mutta selkeästi hän on toisinaan käyttänyt Seanikiakin. Luulen, että hän pitää Jumping Juniperin tehosta rasvoittumista vastaan, mutta Seanik ei pese hiuksia aivan yhtä natisevan puhtaiksi. Koen aina onnistumisen iloa, kun löydän miehelleni sopivia tuotteita. Hän meinaan on kyllä todella vaativa kosmetiikan käyttäjä. Paljon nipompi, kuin minä. Miten nämä osat ovat näin vaihtuneet tässä vuosien saatossa? Mies joka vielä 15 vuotta sitten pesi itsensä päästä varpaisiin Rexonalla tai Dobbelduschilla.

Sen kyllä sanon, että yllätyin itsekin siitä miten tykästyin palashampooseen. Seanik on kovasti mieleeni ja meinaan sitä kyllä lainailla aina silloin tällöin, kun tahdon ilmavat ja kuohkeat hiukset.

Loppuun vielä kuva hiuksista. Sen sanon, että ei tätä pörröä ole tehty pelkällä shampoolla, mutta Seanik helpottaa surffarikampauksen teossa.

Tein jo varaslähdön tulevaan viikkoon, sillä ensi viikko on hiusviikko. Luvassa on vinkkejä hiustenlaittoon. Sellaisia pieniä vinkkejä, tuotesuosituksia ja tutoriaaleja on luvassa. Ei mitään hääkampaustasoisia, vaan sellaisia perushelppoja juttuja, joista voi löytää oivalluksia omaan hiustenlaittoon tai vinkkejä miten tehdä jokin tyyli.

Toivottavasti tulette pitämään viikosta!

Oletteko kokeilleet Lushin shampoopaloja? Mitä olette pitäneet?

Glitz & Glamin joulukalenterin voittanut avaa tänään luukustaan Zoyan punaisen kynsilakan. Minulle vain sattui niin nolosti, että minulla ei ole missään ylhäällä sävyn nimeä, mutta veikkaisin tämän olevan Sooki. Jos kalenterinvoittaja lukee tämän, niin voisitko kertoa kommentteihin, että mikä kynsilakan sävy olikaan?

Voitin kuusi Zoyan kynsilakkaa bloggaajien miitissä. Säästin toisen punaisen itselleni ja tämän toisen päätin laittaa värinsä vuoksi kalenteriin joulukynsiä varten.

Kommentit (18)

Kokeile! Mutta muista sitten se hyvä hoitoaine pituuksiin. Sä ehdottomasti tarvitsen sen tai muuten on hiukset solmussa. 😉

Jippii, hiusviikko – odotan innolla! 🙂
Vuosia sitten olen kokeillut Lushin palashampoota, se oli muistaakseni joku musta, sellaista ei näkynyt enää Lushin sivuilla. Muistaakseni tuoksu oli ihana lakritsamainen. Palashampoon kuivatus ja säilytys vaan tuntui jokseenkin hankalalta. Mutta nyt innostuin taas lukiessani noiden palojen ”lupauksia”… ehkä
Upeat hiukset sinulla kuvassa!

Kiva kuulla, toivottavasti pidät viikosta. 🙂

Me ei jakseta kuivattaa erityisemmin. Ollaan laitettu shampoopala vain suihkun seinätelineneessä olevaan saippuakuppiin. Siinä on reiät, josta vesi valuu pois.

Kiitos! 🙂 Tuosta kampauksesta on tulossa tuto. 😉

Sulla on aivan ihanat hiukset tuossa kuvassa <3

Näitä paloja pitääkin joskus kokeilla omaan ohueen ja rasvoittuvaan hiukseen. En ole palashampoota koskaan kokeillutkaan, joten voisi olla mielenkiintoinen kokemus 🙂

Kiitos! 🙂 Siihen kampaukseen on tulossa tuto. 😉

Kannattaa kokeilla. Minun raskaat hiukset on helpompi saada kohoamaan, vaikka joudun käyttämään pituuksiin hyvin selvittäviä ja silottavia hoitoaineita. 🙂

Mulla on ollut parikin Lushin shampoopalaa ja yksi hoitoainepala sekä sellainen purkissa oleva suolashampoo. Itseasiassa yksi shampoopala taitaa olla vieläkin tallella, sellainen samanlainen pyöreä kuin nuo kaksi mutta väriltään vaalean vihreä ja siinä oli koristeena kukka. Se on 4 vuotta vanha….meneeköhän nuo vanhaksi?
Hoitoainpalasta (nimessä taisi olla sana ”jungle” tms) ei ollut mihinkään.
Mutta se suolashampoo! WAU! Se se vasta tuuheutti! Oli hauskaa kun isot merisuolarakeet sulivat vaahdottaessa

Hmm… Lushin tuotteet eivät säily pitkiä aikoja, mutta noista palasampoista puuttuu vesi. Uskoisin, että on käyttökelpoinen, jos se shampoopala on käyttämätön. Jos sitä on käytetty, niin voi olla, että on mennyt pilalle. :/

Hiusviikkoa odotellessa 🙂 palashampoota en ole kokeillut, mutta mielessä on käynyt. Hiukseni rasvoittuvat helposti, joten voisin kokeilla noita kumpaakin. Jahka saan ensin varastoja hupenemaan.

Ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos hiukset rasvoittuu. Ilmeisesti tähän mennessä paras vaihtoehto miehelleni. 🙂

Lushin palashampoot ovat kyllä reissunaisen matkalaukun vakiovarustus. Etenkin Ultimate Shine on minun juttuni ja pala löytyykin jokaisesta matkalaukustani, eli sitä ei tarvitse erikseen etsiä mukaan reissuun. Nyt kun katselin Lushin valikoimaa Westfieldissä, huomasin uusiakin shampoopaloja, mutta vielä en ostanut yhtään,sillä ne ovat todella riittoisaa tavaraa!

Juu, Suomeenkin rantautui juuri uusia shampoopaloja. 🙂 Minulla ei ole kokemusta, kuin noista pesevämmistä. Tekisi mieli kokeilla muitakin. 🙂

Tulipa kun tilauksesta, just tuota violettia shampoota tilasin eilettäin Lushilta 🙂 (pukkiostoksilla, itseä unohtamatta :D),oli kyllä niin paljon kehuttu niissä kommenteissa että oli pakko ostaa. 🙂 ihastuin siihen Ultimate Shine-shampooseen sydämeni pohjasta, toivottavasti tämäkin tekee hiuksista yhtä hyvät. Odotukset on kovat 😀

Jee hiusviikko! 🙂 kivaa!

Aijaa! Olipas sattumaa! 😀 Tuo Jumping Juniper tekee hiuksista todella puhtaat ja ne eivät rasvoitu yhtä nopeasti. Mutta minun hiukset huutavat hoitoainetta. 😀

Se on Kristi! 🙂 Ja pääsi kynsille tänään. 🙂

No nyt kun sanoit, niin muistinkin. Tässä muutaman päivän pähkäilin ja pähkäilin. Kiitos Elli! 🙂 Kun minun pistevirheeni vuoksi avasit jo 9. luukun, niin laitoitko sitä päälle? Idea oli, että 7. ja 9. luukun tuotteet kuuluvat yhteen. 🙂

Ihanaa! Josko tässä olisi viimein ratkaisu joka-päivä-pestävä-rasvainen-kamala-letti ongelmaan! Kiitos, otan testiin heti!

Toivottavasti saat shampoosta apua. 🙂 Hyvin moni muukin tuota Jumping Juniperia tuntuu kehuvan. 🙂

Mun on pakko saada tuollainen itelle! Nää pirun karvat kun rasvoittuu hetkessä. Voisin taas alkaa kirjoittamaan listaa mitä kaikkea pitää hankkia 😉

Kokeile! Mutta muista sitten se hyvä hoitoaine pituuksiin. Sä ehdottomasti tarvitsen sen tai muuten on hiukset solmussa. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *