Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: Shiseido vs. Kicks

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Puhuin aikaisemmin toisestakin sarjasta, kuin 5 parasta. Toisena sarjana alkaa panosta tai pihistä, jossa vertaillaan kahden toisiaan vastaavan tuotteen eroja ja yhtäläisyyksiä. Toinen tuotteista on edullisempi ja toinen hintavampi. Tämä sarja on epäsäännöllisempi, kuin 5 parasta, jonka julkaisen joka sunnuntai. Panosta tai pihistä ilmestyy noin kerran kuukaudessa.

panostataipihistä

Tähän ensimmäiseen panosta tai pihistä -postaukseen otan esiin minun lempparimeikkivoidesiveltimet. Shiseidon meikkivoidesivellin ja Kicksin BB-voidesivellin. Samannäköisiä, samanoloisia, mutta kaksi eri hintaa. Monille tuttuja ennestään, mutta varmasti joillekin uusia tuttavuuksia. Pidän näistä kovasti. Molemmat siveltimet levittävät ja tasoittavat meikkivoiteen tasaisen kauniisti. Näiden siveltimien avulla meikkipohjatuote sulautuu ihoon, eikä jää kerroksena kasvojen pintaan (vertauskuvallisesti). Meikkipohjasta saadaan tällä tavoin kestävämpi ja luonnollisempi.

meikkisiveltimet3

Molempien siveltimien muoto ja koko on sama. Shiseidon Perfect Refining Foundation Brush on hieman sirompi, kuin Kicksin BB Cream -sivellin. Molemmissa on viistoon leikatut sivellinkarvat.

meikkisiveltimet2

Molemmissa on lyhyet sivellinkarvat, jotka ovat erittäin tiiviisti liimattuna siveltimen varteen. Molemmissa on hyvin pehmetä karvat. Karvat ovat Taklon-kuitua, eli synteettisesti valmistettua.

meikkisiveltimet

Molemmat siveltimet soveltuvat erilaisien meikkipohjien levitykseen. Niin nestemäisen, kuin voidemaisen meikkivoiteen. Myös BB-voiteiden ja jopa mineraalimeikkipohjien. Jälkimmäisen levitykseen vain koen molemmat turhan työläiksi ja liikaa aikaa vieviksi, sillä pieni koko hidastaa mineraalipohjan levitystä.

kicks

Kicks Professional BB Cream -sivellin

Hinta: noin 9,00 €
Jälleenmyyjät: Kicks-myymälät

shiseido

Shiseido Perfect Refining Foundation Brush -meikkivoidesivellin

Hinta: noin 37,00 €
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja Sokoksen verkkokauppa.

meikkisiveltimet1

Nämä ovat hyvin samanlaisia. Kicksin siveltimen karvat ovat aavistuksen jäntevämpiä ja kovempia. Pehmeä sivellin, mutta karvat ovat hieman muovisemman oloisia, kuin Shiseidon, jonka karvat ovat ihan hieman pehmeämmät. Kicksin siveltimessä karvat on ihan vähän pidemmät, joka aikaansaa karvojen taipumisen levitysvaiheessa. Shiseidon lyhyemmät karvat pysyvät napakammin asennossaan, vaikka siveltimellä painaisi hieman voimakkaammin kasvoihin. Olen huomannut, että Shiseidon sivellin levittää ja tasoittaa meikkivoiteen vähemmällä vaivalla. Ero on kuitenkin hiuksen hieno. Kicksin sivellin jättää ensimmäisillä vedoilla ja ”töpöttelyillä” siveltimen jälkiä meikkipohjaan, mutta muutamalla lisävedolla nekin tasoittuvat. Shiseido taas ei juurikaan jätä siveltimen jälkiä ensimmäisilläkään vedoilla. Luulen syyksi hieman pehmeämmät karvat Shiseidon siveltimen päässä. Kestävyydestä sanoisin, että lähes yhtä kestäviäkin ovat nämä kaksi sivellintä. Hieman Kicksin siveltimessä olen havainnut karvojen harottamista. Ulkonäössä eroja on sen verran, että Shiseido on viimeistelymmän näköinen ja kauniimpi. Kicksin sivellin on pelkistetympi ja hieman rouheempi. Muotoilussakin Shiseido on hieman käteen sopivampi ja tyylikkäämpi.

meikkisiveltimet4

Hintaeroa näillä kahdella on melkein 30 euroa. Onko erot niin suuret, että kannattaa panostaa se 30 euroa enemmän? Makuasioita sanoisin. Koen Shiseidon siveltimen ihan hieman paremmaksi ja viimeistellymmäksi, mutta ei missään nimessä 30 euron edestä parempi. Jos haluaa pihistää, niin tässä kohtaa se voi kannattaa. Vaikka näen näissä hiuksen hienoja eroja ja koen sen kalliimman ihan inan verran paremmaksi, niin meikkipohjan jäljessä eroja ei huomaa. Shiseido on hieman miellyttävämpi, mutta onko 30 euron arvosta miellyttävämpi ja luksusmaisempi? Ehkäpä ei. Shiseido saattaa olla pitkäikäisempi, tai ainakin minusta siltä hieman vaikuttaa, mutta Kicksin siveltimiä saa samaan rahaan aika monta uutta.

Miten te, joilta löytyy molemmat siveltimet, olette kokeneet? Näettekö samat eroavaisuudet vai jotain sellaista, mitä itse en ole huomannut tai kokenut?

Lue myös

X