Glitz & Glam

Paula's Choice BHA -kuorinta & bentsoyyliperoksidivoide

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään toinen osa Paula’s Choicen tuotteista, joilla taistelen tällä hetkellä iho-ongelmiani vastaan. Eilisessä postauksessa kerroin puhdistustuotteista ja tänään kerron niistä tuotteista, joilla hyökätään epäpuhtauksia ja näppyjä vastaan. Eilisessä postauksessa kerron myös taustoja ihostani ja ongelmastani, joten jos et lukenut eilistä postausta, niin kannattaa aloittaa siitä ja sitten jatkaa tämän päiväiseen postaukseen. Paula’s Choicen tuotteiden esittely on kolmiosainen, eli huomenna tulee viimeinen postaus Paulasta. 😉

Käytin joka ilta kasvoilleni Paula’s Choicen 2 % Beta Hydroxy Acid Liquid -happokuorintaa. Tällä hetkellä käytän enää joka toinen ilta. Paulan BHA -hapon lisäksi paikallisesti käytettäväksi minulla on bentsoyyliperoksidivoidetta, jota saa vain apteekista. Paula’s Choicella on oma bentsoyyliperoksidivoide, mutta sitä ei saa myydä Suomen (eikä EU:n) markkinoilla, koska tuote luokitellaan lääketuotteeksi. Suomessa vain apteekit saavat myydä lääketuotteiksi luokiteltavia tuotteita.

2% Beta Hydroxy Acid Liquid -happokuorintaa käytin aluksi joka ilta. BHA -happo on liquid versio, eli nestemäistä. Aluksi levitin nesteen käsin kasvoilleni. Tuotteen kuorivuuden näki jonkun ajan päästä vasemmasta kämmenestäni, sillä keskeltä kämmentäni alkoi pintaiho kuoriutumaan irti. 😉 Minun kasvoillani iho ei lähtenyt kuoriutumaan näkyvästi, mutta se on mahdollista, että pintakerros ensin poistuu selkeästi hilseilemällä irti. Tätä asiaa ei kannata pelästyä jos niin käy. 😉
Tällä hetkellä levitän kuorinnan kasvoilleni vanulapulla pyyhkimällä.

Beta Hydroxy Acid Liquid -happo on salisyylihappoa, jota käytetään paljon aknen hoidossa. Olette varmasti lukeneet tai kuulleet itse tehtävistä aspiriinikuorinnoista. Aspiriinihan sisältää salisyylihappoa. 😉

Tuotteesta sanotaan näin:

Kuorii ihon uloimman kerroksen ja huokoset 2% vahvuisella salisyylihapolla (BHA). Huom! Muista aurinkosuojavoiteen käyttö päivällä. Aspiriinille allergisen ei tulisi käyttää sellaista tuotetta, joka sisältää salisyylihappoa. Tuote on 100%:sti hajustamaton ja väriaineeton.

Käyttö: Levitetään iholle varoen silmiä. Anna imeytyä levittämisen jälkeen. Tuote jätetään iholle joten älä huuhdo pois! Päälle levitetään ihotyypin mukainen antioksidanttiseerumi ja/tai hoitovoide. Ihotyypistäsi riippuen nämä kuorinnat soveltuvat käytettäväksi joka toinen päivä, kerran päivässä tai kaksi kertaa päivässä. Ihosi reaktio auttaa sinua valitsemaan ihollesi oikean tuotteen ja sopivan käyttötiheyden. Jos sinulla esiintyy kuivuutta tai ärsytystä ihollasi, harvenna BHA:n käyttöä joka toiseen päivään tai muutamaan kertaan viikossa.

Kuten kirjoitin AHA -hapostakin, niin sama tässä BHA -hapossakin, että päivällä iho pitää suojata auringon haitallisilta säteiltä. Tästä pääset lukemaan juttuani AHA -happokuorinnasta ja siellä olen jotain maininnut BHA -happokuorinnastakin.

Paula’s Choice uudistaa pakkauksiaan, joten minun esittelemissä kuvissa näkyy vanhan malliset pakkaukset ja linkeissä uudet. 😉 Tuotteet ovat samoja, mutta vain ilme on muuttunut.

BHA -kuorintoja on kahta eri vahvuutta ja kolmea eri koostumusta. Vahvuuksia löytyy 1% ja 2%. Koostumuksia löytyy geelinä, emulsiona tai nesteenä. Jokaiselle ihotyypille löytyy oma kuorintansa. 😉

2 % Beta Hydroxy Acid Liquid (uusi nimi Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant) on hinnaltaan 23,25 euroa ja pullossa on 118 ml tuotetta.

Bentsoyyliperoksidivoide, joka minulla on merkiltään Brevoxyl, mutta tunnetumpi taitaa olla Basiron. Bentsoyyliperoksidivoiteita on eri vahvuisia. Paula’s Choicen happokuorintojen kanssa suositellaan aknea hoidettaessa bentsoyyliperoksidivoidetta.

Bentsoyyliperoksidivoide on ”vahvaa” voidetta, jota ei käytetä suurille alueille, eli ei kaikkialle kasvoille, vaan paikallisesti tarvittaviin kohtiin/alueisiin. Voide hävittää bakteereja iholta ja kuorii ihoa. Itselleni ei finnirykelmät ehtineet kovin suuriksi alueiksi, joten melko paikallista oma käyttöni on, mutta jos finnejä tai aknemaisuutta on suuremmilla alueilla, niin silloin voidetta levitetään koko hoidettavalle alueelle. Voidetta levitetään hyvin ohut kerros ja päälle sitten kosteus-/hoitovoide.Kädet kannattaa pestä voiteen levittämisen jälkeen huolellisesti, sillä voin kertoa, että voide vaalentaa esim. kankaiden väriä. Ystäväni käytti yhdessä vaiheessa Basiron merkkistä voidetta selkänsä näppyjen hoitoon ja hän yöpyi meillä tuohon aikaan muutaman kerran. Meidän lakanoista lähti värit niiltä alueilta, jotka olivat kosketuksissa hänen selkänsä kanssa. Myös yksi vessan käsipyyhkeistä menetti väriä, koska hänen käsistään oli joutunut voidetta käsipyyhkeeseen. Tämä olkoon sellainen varoitus, että ko. voide ei ole ihan huoleton voide käytettäväksi, vaan sitä käyttäessä kannattaa noudattaa pakkauksen ohjeita. 😉

Oma käyttötapani on siis ollut puhdistus eilen esittelemälläni Paula’s Choice Normalizing Cleanser ja kasvovetenä Paula’s Choice Hydralight Healty Skin Refreshing Toner. Aluksi joka ilta Paula’s Choice 2% Beta Hydroxy Acid Liquid -happokuorinta ja finnien päälle bentsoyyliperoksidivoide. Lopuksi hoitovoidetta, jonka esittelen huomisessa postauksessa. 😉

Sitten haluaisin kirjoittaa lyhyesti BHA -hapon ja bentsoyyliperoksidivoiteen käytöstä raskauden aikana, sillä onhan tämä minua koskettava asia. Molemmissa tuotteissa lukee se perinteinen ”keskustele lääkärisi kanssa tuotteen käytöstä”. Bentsoyyliperoksidivoidetta voi käyttää, kunhan se on alle 5 % vahvuudeltaan. BHA -hapon (salisyylihapon) käytöstä keskustelin lääkärin kanssa. Hän vahvisti epäilyni siitä, että kyseessä on kuitenkin kosmetiikkatuote, eli tuote ei saa vaikuttaa liian syvällä ihossa, sillä muuten tuote luokiteltaisiin lääkkeeksi.Toiseksi pitoisuus on niin pieni ja käyttö on kuitenkin melko pienellä alueella ja kuuriluontoista. Joten sikiölle ei aiheutuisi vaaraa tuotteiden käytöstä. Varoitukset yleensä kirjoitetaan sen vuoksi, että valmiistaja ”pesee kätensä” vastuusta JOS jotain sattuisikin ja väärin käyttämällä voi aiheuttaa haittaa/vaaraa sikiölle, joten asiantuntijan kanssa keskustelemalla saa ohjeet turvalliseen käyttöön.

Huomisessa postauksessa kirjoittelen enempi tuloksista, joita kaikilla näillä kolmena päivänä esittelemälläni tuotteilla olen saanut aikaan. Sen kuitenkin sanon, että BHA -happokuorinta ja bentsoyyliperoksidivoide ovat auttaneet minua. 🙂 Mutta huomenna siis sitten vielä parista voiteesta, joita olen käyttänyt jo esittelemieni tuotteiden lisäksi taistelussa finnejä vastaan.

Kuinkas moni muu on saanut apua aknen ja finnien hoitoon salisyylihaposta (BHA) ja
bentsoyyliperoksidivoiteesta?

X