Glitz & Glam

Paula's Choicen AHA -happokuorinta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Eilen esittelin Paula’s Choicen Shine Stopper voiteen ja tänään esittelen happokuorinnan.

Paula’s Choicen happokuorinnat ovat vaihtaneet uuteen ulkomuotoon ja nimetkin ovat saattaneet hieman muuttua, mutta tuote pullon sisällä on edelleen samaa. Minulla on vielä vanhan mallinen pullo ja nimikin on vielä vanha, eli 8 % alpha hydroxy acid gel, eli suomeksi 8% hedelmähappo geeli. Nykyään saman tuotteen nimi on Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant ja pullo näyttää tältä

8 % AHA happokuorinta on tarkoitettu kaikille ihotyypeille, vaikkakin uuden mallisessa pullossa kylläkin lukee normaalille iholle. Kuorivana aineena toimii 8% glykolihappo, joka kuorii vanhaa kuollutta ihosolukkoa pois pinnalta ja näin kasvojen kosteustasapaino säilyy parempana. Kosteusvoide pääsee imeytymään paremmin, kun päältä on kuorittu kuollut ihosolukko pois.

Miten AHA -happo toimii?

Tukkeutunut iho: hapot tunkeutuvat talirauhasiin avaten huokosia. Huokoset puhdistuvat talista ja muista epäpuhtauksista. AHA -happo puhdistaa ja ehkäisee tukkeutumisia ja epäpuhtauksien syntyä.

Kuiva- tai pintakuiva iho: poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, jolloin kosteustasapaino parantuu kosteusvoiteen päästessä paremmin imeytymään ihoon.

Vanhentunut tai auringosta vaurioitunut iho: silottaa ryppyjä ja juonteita, häivyttää arpia ja auringon aiheuttamia (maksaläiskät) tummentumia.

Happokuorinta kirkastaa ihoa, tasoittaa sitä ja tasoittaa ihon sävyä. Kosteustasapaino parantuu ja iho pysyy parempi kuntoisena.

Käytin talvella tätä Paula’s Choicen 8% AHA -kuorintaa ja huomasin selkeästi kasvojeni ihon kirkastumisen. Epäpuhtaudet pysyivät vähäisempinä ja parempina aikoina melkein katosivat kokonaan. En väitä Paula’s Choicen AHA -happokuorintaa miksikään taika-aineeksi tmv. Mutta käytöllä huomasin olevan vaikutusta kasvojen ihon väriin ja puhtauteen. Tulokset eivät synny viikossa tai parissa, mutta jossakin vaiheessa sen vain huomaa, että jotain on tapahtunut.

Tällä hetkellä minulla on käytössä Paula’s Choicen 2% beta hydroxy acid liquid kuorinta (uudelta nimeltään Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant). Ihoni on nyt rasvoittuva, erittäin finninen ja lähes aknemainen, joten otin kesäksi käyttöön AHA -hapon (hedelmähappo) tilalle BHA -hapon (salisyylihappo). Saatte lukea BHA -hapon tehosta ja tuloksista kun niitä minulla on esiteltävänä. 😉

Koostumukseltaan  8 % alpha hydroxy acid gel on nimensä mukaisesti geelimäistä. Geeli on täysin kirkasta ja tuoksutonta. Geelimäinen AHA -happokuorinta levitetään puhdistetulle iholle ja annetaan imeytyä. Päälle levitetään hoitovoide/kosteusvoide. Itse käytin ensimmäisen viikon aikana aamuin illoin, mutta tuolloin oli talvi ja aurinko ei paistanut. Toisella viikolla käytin vain iltaisin ja jatkoin tätä käyttötahtia n. 3-4 viikkoa. Ennen kuin vaihdoin toiseen kuorintaan nyt kesäksi, niin olin käyttänyt AHA -kuorintaa iltaisin 2-3 kertaa viikossa.

AHA happokuorintaa käyttäessä tulee muistaa suojautua auringolta! Käytön/kuurin aikana ja viikko sen jälkeen tulee muistaa käyttää päivisin jotain aurinkosuojaa sisältävää tuotetta kasvoilla. Se voi olla päivävoide tai meikkipohja joka sisältää SPF-suojan. Auringolle herkempien ei kannata paahtaa itseään tuolloin auringossa pitkiä aikoja.

En uskalla käyttää happokuorintoja kesällä päivävoiteen alla, sillä olen herkkä auringolle, joten pelkään ihoni reagoivan voimakkaammin, vaikka käytössä olisikin aurinkosuoja. Kesällä käytän kuorintoja vain iltaisin. Jokainen voi itse testata oman ihonsa sietokyvyn siihen kuinka usein happokuorintaa voi käyttää ja voiko käyttää kesät talvet. Kuorintaa kannattaa käyttää tiuhempaa kuurina ja sen jälkeen harvemmin, jokaisen oman ihonsa tarpeen mukaan.

Paula’s Choicen tuotteita voi Suomessa tilata netin kautta verkkokaupasta tai käydä liikkeessä ostoksilla.

Jos joku meni aivan sekaisin kaikista näistä termeistä ja hapoista, niin laitan tähän loppuun ne selkeämmin.

AHA = alpha hydroxy acid, Suomeksi alphahydroksihappo, eli hedelmähappo (monia, esim. glykoli-, sitruuna-, maito-, omenahappo jne.). Paula’s Choicen AHA -kuorinnassa käytetty happo on glykolihappo.

BHA = beta hydroxy acid, Suomeksi betahydroksihappo, eli salisyylihappo.

Kosmetologien tekemät kuorinnat hapoilla ovat vahvempia, kuin nämä yksityisille myytävät happokuorinnat. Ammattilaiset tekevät kuorintoja jopa 50-70% hapoilla. Luonnollisestikin tulokset ovat tuolloin näkyvämmät ja havaittavia tuloksia yleensä syntyy nopeammin.


Tämä AHA -happokuorinta oli ensimmäinen Paula’s Choicen happokuorinta mitä ole kokeillut ja toisesta Paulan happokuorinnasta (BHA) tulee esittelyä myöhemmin. Avonilla oli joskus kemiallinen kuorinta kasvoille. En tiedä mikä happo oli ko. kuorinnassa kuorivana happona, mutta tuote oli valmiina lapuissa, joilla kasvot pyyhittiin ja näin iho kuorittiin kemiallisesti. Tuote oli minusta ihan hyvä, mutta nykyään sitä ei enää löydy Avonilta. Siinä hieman historiaa minun aikaisemmista kokemuksista hapolla kuorimisesta. 😉


Onko kasvojen kuorinta hapoilla tuttua entuudestaan? Vai karsastatko sanaa happo?

X