Glitz & Glam

Pehmeä smokey -meikki

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tässä tulee lupaamani meikkipostaus joka esiintyi jo Remington kiharrin -postauksessa.

Kiitos teille kaikille ihanille kommentoijille, jotka kommentoitte Remington -postaustani. Olin aivan äärettömän otettu ja iloinen kehuistanne, mutta samaa aikaan vaivautunut. Kun itse en näe itseäni samalla tavalla, kuin te kommentoitte minulle. Meikki oli minusta tosi kiva, kiharat ihanat, kuvat onnistuneita, mutta… se minä niissä. Olisi joskus kiva nähdä itsensä jonkun toisen silmin. Luulen, että tekisi hyvää aika monellekin.

Mutta se siitä ja nyt siihen millä tuotteilla kokonaisuus on luotu.

Meikkipohjani näyttää kuvissa kuulaalta ja ihoni virheettömältä. Luonnossakin se oli hyvin valoisa ja kuulas.

Meikkipohjani on tehty näillä tuotteilla. Kokonaisuudesta tuli pehmeä, siloisa, luonnollisen peittävä ja hehkuva. Näillä tuotteilla kuvissa ihoni näyttää lähes blurratulta. Syynä tähän on ihohuokosia häivyttävä pohjustaja, valoa heijastava meikkivoide, heleän mattapinnan antava meikkipuuteri ja loppusilaus hienojakoisella irtopuuterilla. Jos olen olen joskus kirjoittanut tässä meikissäni käyttämistäni tuotteista, niin olen lisännyt tuotteen nimeen linkin vanhaan postaukseen, jossa kerron enemmän tuotteesta.

Pohjustus Clarins Instant Smooth Perfecting Touch.

Meikkivoiteeksi Lancôme Teint Idole Ultra 24H sävyssä 005.

Silmien alla valokynä Yves Saint Laurent Touche Éclat (eng. Radiant Touch) sävyssä1 Rose Lumiére (eng. Luminous Radiance).

Meikkipuuteri Dior Diorskin Nude Compact Nude Glow Versatile Powder Makeup -meikkipuuteri sävyssä 010 Ivory. Tästä on tulossa oma postaus. Huomatkaa, että kohta pohja paistaa! Olen näköjään käyttänyt tätä meikkipuuteria useammin, kuin muistankaan.

Kevyen kevyt puuterointi vielä Sensai Loose Powder -irtopuuterilla.

Kasvomeikit, eli varjostus, korostus ja poskipuna.

Tälläisellä kolmikolla varjostin, korostin ja loin hehkua.

Kasvojen kevyet varjostukset Dr. Hauschka Summer Impressions Powder Duo -aurinkopuuteri sävyssä 01 Cool Breeze.

Korostukset MAC Mineralize Skinfinish -korostuspuuteri sävyssä Lightscapade.

Poskipunana Dior Diorblush Glowing Color Powder Blush -poskipuna sävyssä 533 Passion Fruit. Valitsin poskipunaksi persikkaisen sävyn, joka toimii hyvin yhteen pehmeän silmämeikin ja lämpöisen huulimeikin kanssa.

Huulet jätin hyvin luonnollisiksi ja otin varman päälle huulimeikin valinnassa. Halusin, että kaikki ”focus” on silmämeikissä.

Huultenrajaus Lumene Lip Graphics sävyssä Walnut/Pähkinäpuu. Huulipunaksi MSCHIC Beach Beige.

Silmämeikki on utuinen ja pehmeä, mutta hyvin intensiivinen.

Kulmat on tehty Lancômen kulmakynällä. Silmämeikki on pohjustettu Urban Decay Eyeshadow Primer Potionilla. Rajauksissa on käytetty Make Up Storen Darkest Shadow -kajalia ja BHcosmeticsin mustaa geelilineria. Ripset Lancômen Hypnôse Drama -maskaralla, joka minulla on tuollainen näytekokoinen.

Millä luomiväreillä tein tämän smokey -meikin?

Diorin viisikolla 734 Grège. Kun ensimmäisen kerran tätä palettia käytin, niin mietin, että miksi ihmeessä en ollut ostanut tätä aikaisemmin? Voi hyvä tavaton miten täydellinen paletti minulle! Kyllä, koin rakastumisen. Grège ei ole mikään yltiö kimalteinen, näyttävää väriloisto tai muuta krumeilevaa. Grège on paletti, joka toimii lähes kaikilla. Sävyt ovat koruttomia, kevyen shimmerisiä, lähes mattaisia. Ainut mikä tästä täydellisyyttä hipovasta paletista puuttuu on mattamusta, mutta silloin viisikko olisi kuusikko. Mitään en ottaisi pois. Paletin sävyt ovat vaaleanruskea, lähes maitokahvinen beige, helmiäisvalkoinen, hyvin vaalea taupe, tummempi murrettu luumuinen sävy ja graffitinharmaa. Luonnehdin tätä palettia Diorin omaksi Naked -paletiksi.

Koostumukseltaan luomivärit ovat pehmeitä, puuterisia ja ne sulautuvat luomille upeasti. Pigmenttisyys on hyvä! Vaalein sävy on ehkä ihan pikkuisen jauhoinen, kuten tuntuu kaikkien Diorin viisikoiden valkoisien olevan. Napakalla siveltimellä tämäkin sävy on helppo käyttää. Tämä viisikko hipoo täydellisyyttä ja saa olla melkoinen paletti, joka vie minun suosikeistani tämän Grègen paikan. Sävyt vain levittyvät helposti ja sulautuvat toisiinsa. Dior voisi valmistaa enemmän tälläisellä koostumuksella olevia paletteja, sillä olen huomioinut, että uusimmissa on lisääntynyt myyvemmät kimallukset ja yltiömäiset hohteet. Mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä vähemmän kaipaan sitä ylenpalttista kimallusta. Kauniitahan ne ovat, mutta makuni muuttuu kaiken aikaa.

Pohjustin luomet silmämeikinpohjustajalla. Väritin mustalla kajal-kynällä ulkonurkkia ja tein paksut rajaukset ylös ja alas. Häivytin rajaukset ja varjostukset utuisiksi. Sisänurkkaan ja kulmaluulle käytin paletin valkoista sävyä. Liikkuvan luomen sisäosaan käytin paletin keskimmäistä sävyä, joka on vaalea taupe. Luomivaon yläpuolelle levitin pehmeällä siveltimellä paletin vaaleanruskeaa. Tummaa luumua aloin työstämään ulkonurkasta liikkuvaa luomea pitkin sisänurkkaan päin. Häivyttelin sävyä vähän luomivaon yläpuolelle. Alaluomelle levitin paletin harmaata, samalla kajal-rajausta häivytellen. Sinervä harmaa tehostaa silmämeikkiä ja luo siihen jännittävän näköisen ja katsetta kirkastavan efektin. Lopuksi vain yläluomelle ripsityveen mustalla geelilinerilla intensiivisempää rajausta, maskara ripsille ja sisärajaukset mustalla kajal-kynällä.

Pidin tästä meikistä sen verran paljon, että tein sen seuraavanakin päivänä, kun lähdin viihteelle. Tosin tuolloin valitsin eri poskipunan ja huulimeikin, jotka taas toivat erilaisen vivahteen kokonaisuuteen.

Tämä on niitä silmämeikkejä, jotka toimivat lähes kaikilla. Oli sitten raskaat luomet, suuret luomet, pienet luomet, oli ne sitten valuvat, pyöreät tai mitä vain. Oleellisinta on se, että silmämeikin ”muotoilu” tehdään jokaisen silmiin yksilöllisesti ja tarpeiden mukaisesti.

Pitkästä aikaa innostuin smokey -meikeistä ja varmasti tulee tehtyä niitä taas vähän useammin. Onko smokey sinun suosikkisi vai inhokkisi?

Lue myös

X