Huulimeikit

Pieni meikkivinkki – siistit huulten reunat

5.10.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Maanantaina kerroin aloittavani tällaisten pienien meikkivinkkien postailun. Olen vuosien aikana jakanut useita vinkkejä, mutta usein ne ovat sisällytettynä jonkun tuotteen esittelyyn tai tutoriaaliin/meikkipostaukseen. Alan postailemaan tällaisia pieniä meikkivinkkejä. Jotkut olen jo aikaisemmin kertonut, joitakin en ole edes älynnyt sanoa. Blogien ja Youtuben suurkuluttajille monetkin vinkkini ovat ihan tuttua juttua, mutta kaikki eivät kuitenkaan lue blogeja valtaisissa määrin ja toiset eivät katsele tube-videoita.

Tämän kerran vinkki on koottu vanhoista kuvistani. Käytän tätä vinkkiä todella paljon.

ohjehuulimeikkiin5

Kaikki ovat nähneet Instagramissa ja muualla sosiaalisessa mediassa niitä lähikuvia huulista, joissa huulipuna ja rajaukset kaikkinensa näyttää täydellisen symmetriseltä ja tarkalta. Niiden huulien meikkaajat ovat taitavia, mutta kuka tahansa muukin onnistuu luomaan tiukkalinjaisen rajauksen huuliin tai korjaamaan niitä ylimenneitä lipsahduksia. Aina kun se käsi ei kerta kaikkiaan tottele ajatusta.

mschic15

Kun olet saanut huulimeikkisi valmiiksi, niin ota peitevoidesivellin ja peiteväriä, meikkivoidetta tai valokynää. Ota siveltimen kärkeen peiteväriä hyvin pieni määrä.

mschic16

Jos siveltimessä on liikaa peiteväriä, se vain sotkee huulimeikkisi.

huulimeikkitutoriaali9

Silloin annostelu on optimaalinen, kun peitevärisiveltimellä pystyy juuri ja juuri piirtämään viivan.

Käy läpi huultesi reunat siveltimen avulla. Tämä vaatii tarkkuutta, mutta ei ole niin hankalaa, kuin saada kerralla täydellinen huultenrajaus kynän avulla. Pystyt siveltimen ja peitevärin avulla myös korjailemaan epäsymmetrisyyksiä.

huulimeikkitutoriaali2

Muista valita lähellä omaa ihon sävyäsi oleva tuote huulten reunojen skarppaukseen tai lipsahduksien korjaamiseen. Liian vaalea tai liian tumma näyttää hassulta. Tummasta syntyy viiksiefekti ja vaalea tuo mieleen kuoleman. (Kuolemaa lähenevillä kuulemani mukaan suun ympärystä vaalenee.)

purplelash2

Huulten reunojen skarppaus peitevärillä on hyvä keino myös sellaista huulipunaa käyttäessä, johon ei omista varastoista löydy rajauskynää. Eihän tämä kikka korvaa rajausta täysin, mutta luo kuitenkin hieman efektiä siitä, kuin huulet olisi rajattu ja huulten reunat ovat selkeämmät.

lipdesiresculpting8

Todella tummien huulimeikkien kanssa skarppaus on hyvä. Tummat sävyt eivät anna anteeksi mitään ja jos halutaan hyvin selkeälinjaiset huulet, niin reunojen tarkennus kannattaa. Lisäksi tällä keinolla voidaan hyvin siistiä huulten reunoja päivän mittaan, jos ongelmana on huulimeikin karkaaminen juonteisiin.

liner4

Käsilaukussa on epäkäytännöllistä kantaa mukanaan peitevärisivellintä. Siitä syystä pieni bonusvinkki vielä. Anastasialla ja NYXillä on todella käteviä kyniä. Esimerkiksi tämä kuvassa oleva NYX Wonder Pencil toimii kulmakarvojen ja huulimeikin reunojen siistimiseen ja skarppaukseen. Näiden lisäksi tuote toimii myös alaluomen sisärajauksessa katsetta kirkastavana ja avaavana. Näitä kyniä on helppo kantaa mukana käsilaukussa ja siistiä huulimeikkiä, kun tummat sävyt meinaavat lähteä kulkemaan liian kauas reunoilta tai vajoavat uurteisiin.

Oliko tämä jo aivan tuttu juttu, vai päätitkö heti tänään kokeilla vinkin toimivuutta?

Oikein kivaa keskiviikkoa kaikille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme