Glitz & Glam

Pienien ihovirheiden peittelyä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänää tehdään piilotushommia Minnan kasvoilla ja samalla hieman tutustutaan Coastal Scents Camouflage palettiin.

Sain testattavaksi tämän Coastal Scentsin Camouflage paletin. Ajattelin, että tehdäänpä tästä sellainen pienen pienen tutorialin tyyppinen juttu ja havainnollistetaan kuvin ihonvirheiden peittelyä ja tuotteen toimivuutta. Tarkoitus oli tehdä tämä juttu jo aiemmin, mutta voitteko kuvitella? Minulla ei ollut pahoja finnejä kasvoilla ollenkaan muutamaan viikkoon! 😀 No kyllähän sieltä sitten pintaan pompsahti taas yksi ihanuus, joten pääsin tekemään tämän jutun paletista. ;D Hölmöjähän hetken ehdin kuvitella, kun ajattelin kasvojeni rauhoittuvan.

Paletti sisältää 10 eri sävyistä peiteväriä. Sävyjä on vaaleasta tummaan ja punapohjaisesta, kelta- ja oranssipohjaisiin. Ihan tummimpia harva suomalainen perusiho tarvitsee, mutta niitä voi käyttää, jos tekee kevyet voidemaiset varjostukset kasvoille. Vaaleinta voi käyttää voidemaisiin korostuksiin. (Testasin siis nämä asiat) Sävyjä voi sekoittaa keskenään miksatakseen itselleen sopivan sävyn, mutta itselleni minun ei tarvinnut miksailla, sillä moni sävy toimii suoraan minulle, kun häivyttää hyvin. Peitevärit ovat pigmenttisiä ja keskipaksuja koostumukseltaan, eli aika helppoja häivyttää, mutta siksi tarvitsee olla varovainen, ettei häivytä väriä peitettävän ihovirheen päältä. Kun puuteroi kunnolla finnien ja arpien peitossa, niin kestokin on ihan hyvä. Päivän mittaan voi sitten peitellä jollakin kevyemmällä ja heikkopigmenttisemmällä peiteaineella, esim. peitepuikko tmv.

ONGELMAKOHTA: tummat silmänaluset

No oikei, tässä kuvassa ei tummuus pahemmin näy ja tummat silmänaluset eivät ole minulla kovin tummat kuitenkaan. Valokuvissa yleensä tuo tummuus hieman häivettyy salamavalon vuoksi.
Oma ongelmani silmien alla on enemmänkin kuiva ja rypistyvä iho, joka alkaa nyt selkeästi lisääntymään kun 30 lähestyy lähestymistään. Kun silmänympärysihossa alkaa näkymään ryppyjä ja veltompaa ihoa, niin tummia silmänalusia EI kannata yrittää peitellä liian raskailla peiteainekerroksilla, sillä efekti on epämieluisampi kuin luonnollisesti hieman tummahkot silmänaluset. Jos ryppyiselle iholle lisätään paksuja peittäviä voiteita ja puuteroidaan hurjasti, niin lopputulos on entistä ryppyisemmät silmänaluset. Rankka jatkuva puuterointi kuivattaa ihoa ja saa ihon veltostumaan ja rypistymään lisää silmien ympärillä.
Nuoremmat ja rypyttömät voivat huoletta käyttää paksujakin kerroksia peiteainetta, mutta liian rankkaa puuterointia kannattaa välttää tulevaisuuden kannalta. 😉 Ja kohtuus kannattaa muistaa, sillä ne valkoiset ringit silmien alla ovat huomattavasti pahemman näköiset kuin lunnollisesti hieman tummat ringit. 😉

Tummille silmänalusille valitaan hieman oranssiin taittava peiteväri. Koska olen vaaleaihoinen, niin valitsen vaaleista sävyistä oranssiseen taittavamman peitevärin. Valitettavasti kuvassa peitevärien sävyt eivät näytä ihan 100 % samalta kuin luonnossa.
Paletista voi ottaa peiteväriä suoraan siihen tarkoitetulla siveltimellä tai mikei meikkisienelläkin, mutta…

… koska ammattini vuoksi monet kosmetiikkatuotteeni ovat myös työkäytössäkin, niin käytän tuotteita hygienisesti, eli otan väriä ensin spaatteliin ja siitä sitten siveltimeen tai meikkisieneen.

Aloitan yleensä aina siveltimellä. Eli synteettisistä karvoista valmistettu napakka peitevärisivellin on paras tässä.

Levitän peiteväriä silmän sisänurkkaan ja tummemmalla alueelle. En levitä peiteväriä puolikkaana rinkinä kokonaan silmän alle, vaan ainoastaan siihen kohtaan missä on tummin alue.

Levitykseen ja häivytykseen voi käyttää sormea, sivellintä tai meikkisientä, joka on minun suosikkini. Varon levittämästä peiteväriä kokonaan silmä alle. Levityksen teen tummimmalle alueelle ja häivyttelen varovasti kohti silmän ulkonurkkaa.

Otan vaaleampaa peiteväriä antamaan kirkkautta silmän sisänurkkaan. Eli laitan väriä vain ja ainoastaan sisänurkkaan pienen ”tärpin” ja häivytän meikkisienellä. Valitettavasti unohtu kuvata tämä vaihe. 🙁

Jos käytän silmieni alle paksumpaa peiteainetta, niin puuteroin kevyesti puuterisiveltimellä. Liika puuteri tuo ryppyjä esiin, joten siveltimellä saa tehtyä kevyen puuteroinnin. Jos ryppyjä ei olisi, niin voisin käyttää vain vippaa.

Valmis!

ONGELMAKOHTA: ihan kamala ”rosopintainen” finni leuassa *yyh*

Ah, näitä ihanuuksia joita aina silloin tällöin tupsahtelee kasvoille. Yleensä minulle ne tulee juuri silloin kun ei missään nimessä saisi tulla. 😀 No miten tuo hirvitys peitetään?

Valitsen kellervän sävyisen peitevärin.

Levitän siveltimellä finnin päälle peiteväriä.

Levitykseen ja häivytykseen voi käyttää sormea…

… tai meikkisientä.

Itse käytän molempia. Lopuksi aina taputtelen sormella peiteväriä tasaiseksi finnin päällä.

Meikkivoide tai mineraalimeikkipohja ja puuterointi ja valmis! Taas kehtaa mennä ihmisten ilmoille. 🙂 Tietysti ihon pieni epätasaisuus näkyy, sillä finni oli kohollaan ja rosopintainen. Sitä ei saa piiloon kun kuvankäsittelyllä, mutta face to face ollessa ihovirhe on melko hyvin piilossa. Jos meikkipohjan laiton jälkeen näyttää, että ihovirheitä näkyy vielä, niin voi laittaa aivan kevyesti vielä peiteainetta päälle.

 ONGELMAKOHTA: näppyjen aiheuttamia arpia otsassa

Ikäviä arpia finneistä, jotka näkyvät vielä punertavina, mutta muuttuvat myöhemmin tummemmiksi.

Valitsen taas kellertävän peiteaineen, joka toimii myös hyvin myöhemmin tummempien arpien peitossa, sillä keltainen väri neutraloi juuri violettisen rusehtavia virheitä.

Tasoittelen ja häivyttelen peiteväriä meikkisienellä ja sormin.

Meikkipohja ja puuterointi… ja taas piilossa ikävät virheet. 🙂

Tein teille nähtäväksi kuvakollaasin ennen ja jälkeen.

Kuten näette, niin piilossa ovat. 🙂 Eli toimivaa ja pigmenttistä peiteväriä tuo Coastal Scents Camouflage.

Kenelle suosittelen palettia? Kaikille joilla on erilaista peitettävää kasvoilla ja harrastaa ylipäänsä meikkaamista. Virheetön iho ja vähän meikkaavalle paletti on aika turha, sillä 10 eri väristä peiteväriä on turhan paljon. Suomessa tätä ko. palettia myy Pretty.fi

Onko muita jotka tuskailevat näppyjensä kanssa? Itselläni tuo ongelma on hormonaalista ja siksi siihen ei ulkoiset puhdistusaineet ja voiteet auta. 🙁 Raskaudesta lähtien olen tästä kärsinyt, eli yli 3 vuotta jo. 🙁

X