Glitz & Glam

Pierre René

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Nyt minulla on meneillään tuotearvostelujen postausputki. Tällä hetkellä ei tule kotiäitinä meikkailtua, sillä ketä varten täällä kotona meikkaisi? Itseäni? No itseäni tässä juuri ajattelenkin, kun en yritä väen väkisin ehtiä meikkaamaan, kun ei ole ns. ”pakko”. Tosin muutama uusi meikkituote houkuttelee testailuun, joten kyllä minä tässä joku päivä meikkaan ja otan kuvat blogia varten. 😉 Kynnetkin on ollut lakkaamatta jo kaksi viikkoa!!! 😀 Toki hoitolakka on päällä suojana, mutta ei kynsilakkaa, ei koristeluja, ei mitään! Pitäisikö tämän naisen kohta ryhdistäytyä? 😀

Tällä hetkellä työstän tänne blogiini vuonna 2011 ja 2012 saatuja tuotteita, mutta myös uudempiakin. Lisäksi ostoksistani, joista en ole vielä kirjoitellut. Niitäkin on aika aika paljon! Tuotearvostelupostaukset vievät kaikista eniten aikaa, kun ottaa huomioon tuotteiden testailun, niiden kuvailun, kuvien käsittelyn, taustojen ja faktojen tutkimisen netin kautta ja lopuksi kaikista näistä kirjoittelun julkaisemista varten. Nyt periaatteessa on aikaa, kun en ole 8-16 tuntia töissä 5-7 päivää viikossa. Joten nyt paneudutaan Glitz & Glamissa normaalia enemmän tuotearvosteluihin. Nämä Pierre Renén kosmetiikkatuotteet olen saanut testailtavaksi puoli vuotta sitten ja nyt vasta kirjoitan näistä. Tuotteet on nyt testailtu kesän ja talven olosuhteissa. Välissä oli myös syksy. 😉

Googletin Pierre Renén kosmetiikkaa ja löysin erittäin huonosti tietoa ko. merkistä. Tästä syystä en kovin paljoa pysty kertomaan tästä kosmetiikkamerkistä. Pierre René on puolalainen kosmetiikkamerkki, jonka tuotanto nykyään tapahtuu Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Espanjassa. Huomasin, että Pierre René on ainakin täällä Suomessa kauneushoitoloissa käytetty ja myyty merkki. Lisäksi löysin muutamia netitse myyviä jälleenmyyjiä, kuten Nelly.com, Alla Moda jne.

Pierre René omissa kirjoituksissaan kertoo tuotteiden olevan hypoallergeenisia, kestäviä, ihoa hoitavia ja pakkaukset kauniita. Hmm… tuota jälkimmäistä en allekirjoita, sillä minusta pakkaukset ovat hieman vanhanaikaisen näköisiä ja tylsiä. Eivät mitenkään rumia, mutta en niitä erityisen kauniiksi ja näyttäviksi kehuisi.

Smoothing Cashmere Make Up Base

Meikinpohjustaja, joka tasoittaa, silottaa ja pehmentää kasvojen ihoa. Pohjustaja on kirkasta ja suoraan sanotusti silikonia. Hienoa on se, että sana silikoni sanotaan rehdisti ja suoraan pullon etiketissä, vaikka kuluttajat kavahtavat herkästi sanaa silikoni. Todellisuudessa silikoni on ainut aineosa, joka toimivissa silottavissa tuotteissa oikeasti tuo sitä kosmeettista siloisuutta hius- ja kasvotuotteissa. Eli yritän sanoa, että silikonia on kaikissa meikinpohjustajissa, jotka aikaan saavat siloisan ja tasaisen ihon.

Pidin tästä Pierre Renén meikinpohjustajasta, vaikka tuote onkin melkoista silikonihöttöä, että melkein hirvittää. Pohjustaja levittyy pehmeästi kasvoille ja antaa huomattavasti sileämmän, tasaisemman ja pehmeämmän pohjan meikkaukselle. Tasainen ja hyvä pohja onkin yksi hyvin oleellinen ja tärkeä kauniille ja hyvälle meikille.

Esittelen hieman swatch-kuvin pohjustajaa.

Kuten kuvasta näkee, niin Pierre Renén meikinpohjustaja on kirkasta ja näyttää hieman kirkkaalta silikonilta. Uh, näette minun kuivuudesta kärsivät käteni. 🙁 On ryppyjä, joita siloittaa. Sitä se pakkanen ja jatkuva käsien peseminen ja kasteleminen teettää, kun omaa atooppiseen taipuvaisen ihon.

Kuvasta näkeekin hieman siloisamman käteni. Itseasiassa rajankin näkee melko selvästi missä on pohjustajaa ja missä ei.

Sopii minusta kaikille ihotyypeille. Kuivalla iholla tasoittaa ja antaa suojaa ulkoilman rasituksia vastaan, rasvoittuvalla iholla ohuen ohut kerros antaa meikkipohjalle parempaa kestoa. Muistutan vielä, että rasvoittuvalle iholle erittäin ohut kerros, sillä paksumpi kerros taas saattaa alkaa ”rullaantumaan”, eli pohjustaja ei ole tällöin kunnolla ihossa. Minulle niin ei ole koskaan tapahtunut, mutta oletan tämänkin pohjustajan tekevän sen väärällä ”annostelulla”.

Otin kuvan myös salamavalolla, jossa näkee pohjustajan kevyen valonheijastavuuden.

Pullossa on 30 ml tuotetta ja hinnaksi löysin 16,95 €. Hinta-laatusuhde on erinomainen tällä tuotteella.

Skin Balance

Lupaa pitkäkestoisuutta (12 h) ja peittävyyttä. Kaikille ihotyypeille. Koostumukseltaan Skin Balance on hieman paksumman oloista nestemäistä meikkivoidetta.

Pidin meikkivoiteen levittämisestä, sillä pehmeän tuntuinen koostumus oli miellyttävän tuntuista levittää kasvoille. Meikkivoide ei jämähdä liian nopeasti kasvoille levitysvaiheessa, mutta ei pysy märkänä tuskastustavan kauan, eli aikaa on työstämiseen, mutta kuivumista ei tarvitse odotella.

Minulla ei meikkivoiteet kesäaikana kestä mitenkään erityisen hyvin, sillä omaan rasvoittuvan ihon ja hikoillessa minulla hiki tulee ulos kasvoilta ja hiuspohjasta. Kokeilin kesällä muutaman kerran Skin Balance meikkivoidetta, mutta en pitänyt siitä kesäkäytössä. Plussaa kuitenkin siitä, että meikkivoide ei lähtenyt liikkeelle hikoilun vuoksi, eli kestää vettä kivasti, mutta rasvoittuva ihoni sai illalla meikkipohjani näyttämään jo kärsineeltä. Lisäksi meikkivoide tuntuu hieman liian tuhdilta kesälle.

No entäs nyt talvella? Talvisin ihoni on sekaiho, eli rasvoittuva, mutta pintakuiva. Talvella meikkivoide tuntui paremmalta ja talvisin meikkivoide saa olla tuhdimpi ja peittävämpi.

Swatch-kuvia meikkivoiteesta.

Valitsin sävyksi vaaleimman, eli sävyn 21 Porcelain. Sävy vaihtoehtoja on viisi ja kyseessä on eurooppalainen kosmetiikkamerkki, niin oletin, että vaaleinkaan sävy ei välttämättä ole minulle riittävän vaalea talvella, kun kaikki kesän rusketukset ovat kadonneet kasvoilta. Sävy 21 Porcelain ei ole tarpeeksi vaalea kaikista vaaleaihoisimmille talvella tai ehkä kesälläkään. Löysin yhden blogin, josta löytyy kaikista sävyistä swatch-kuva, josta voi vertailla sävyjä. Blogi on mitä ilmeisemmin puolalainen ja nimeltään Caskadowy Blog.

Kädelläni on paksu kerros meikkivoidetta. Kuvasta näkee, että meikkivoide toimii kivasti kuivalla iholla ja meikkivoide on melko peittävä. Ihan kaikkein pahimpia finnejä ja ”värivirheitä” ei meikkivoide yksinään peitä täydellisesti, mutta melko hyvin ollakseen nestemäinen meikkivoide.

Meikkivoiteen pullokoko on 30 ml ja hintaa 12,95 €. Tästäkin on pakko sanoa, että hinta-laatusuhde kohtaa, jos etsii peittävää nestemäistä meikkivoidetta.

Gel Eyeliner Longlasting

Pitkäkestoinen ja vedenkestävä geeliliner, joka lupaa 24 tunnin kestoa ilman ”tuhriintumista”. Korkissa on mukana sivellin, jolla voi tehdä rajaukset. Itse en pitänyt mukana tulevasta siveltimestä, sillä se tuntui liian kömpelöltä omaan makuuni. Mutta toisella siveltimellä rajauksesta saa siistin ja tarkan. Kestävyys geelilinerilla on geelilinerien tapaan hyvä ja kauan siistinä kestävä. Geelilinerilla tehdyn rajauksen kanssa voin olla huoleton koko päivän. Miinusta geelilinereissa on, että ne kuivahtavat herkästi purkkiin, joten korkkia ei kannata pitää kauaa auki meikatessa. Ensimerkit kuivahtamisesta ovat pinnan kovettuminen, massan halkeileminen, kutistuminen jne.

Meikkikuva linerista. Sitä 24 tunnin kestoa en päässyt kertaakaan testaamaan, mutta kyllä liner kesti 16 tuntia hyvänä. Sisänurkan rajaukset minulla aina hieman katoavat illan aikana.

Hintaa en valitettavasti löytänyt linerille.

Loose Powder

Minun puuterini sävy on 03 Transparent, eli väritön puuteri, joka ei taita tai sävytä meikkipohjaa millään tavalla. Puuteri on erittäin hienojakoista ja helposti iholle tasoittuvaa. Natkutan hieman kuitenkin yhdestä asiasta… tuoksusta. Miksi taas kerran törmään puuteriin joka tuoksuu? Onneksi tuoksu on mieto ja katoaa kasvoilta hetken kuluttua. Puuteri on minusta sellainen kosmetiikkatuote, jota ei tarvitsisi parfymoida. Pidin erittäin paljon puuterin mukana tulleesta puuterivipasta. Ihanan ”karvainen” ja pehmeä vippa, joka tuntui luksusmaiselta puuterin mukana tulleeksi vipaksi, mutta vipalle kävi sitten hassusti, kun pesin sen ennen kuvaamista…

Vippa hajosi täysin pesemisestä. Pesin käsin hellästi vain puristelemalla vippaa ja silti takaosa vipasta irtosi ja vippa levähti täysin. Puuterin kansi oli myös hieman heppoisan oloista muovia, sillä se on murentunut parista kohtaa, vaikka itse en sitä ole pudottanut lattialle. Tietysti vaurioita on voinut muoviin syntyä kuljetuksissa.

Valitettavasti en löytänyt puuteriakaan näistä parista nettikaupasta, joten en tiedä puuterin hintaa Suomen markkinoilla.

Oma kokemukseni Pierre Renéstä on positiivinen, sillä hinta ja laatu on kohdillaan. Pakkauksissa on minusta hieman valitettavaa, sillä ne eivät ole ihan esteettisimmästä päästä ja puuterin muovinen rasia on aika heppoinen, kuten myös vippa. Kyllä puuterivipan pitää kestää pesemistä hygienia syistä. Meikinpohjustajan ja meikkivoiteen pumppupullot saavat minulta plussaa, sillä ne tuntuvat hyviltä ja ovat hygienisiä. Lisäksi pumppupullossa tuote säilyy paremmin, kuin esim. tuubissa tai purkissa.

Pierre René oli minulle tuntematon kosmetiikkamerkki, mutta olin ”törmännyt” siihen töissä esitteissä ja tukkujen muissa mainoslehtisissä. Pierre Renéllä on paljon luomivärejä, huulipunia ja -kiiltoja. Niistä minulla ei ole kokemusta, mutta kivan näköisiä värejä näyttää olevan. Kuten monesti kauneushoitoloissa käytetyissä kosmetiikkatuotteissa, niin myös näissä Pierre Renén tuotteissa on hyvinkin monessa ”anti-ageing” ominaisuuksia. Valitettavasti en osaa Puolaa ja Englannin kielellä ei löytynyt nettisivuilta yhtä hyvin tietoa, kuten Puolaksi, joten en tiedä mikä on se anti-ageing omainaisuuden antava raaka-aine/teknologia. Uskoisin, että kyseessä on ainakin E-vitamiini, mutta onko muutakin, niin sitä en tiedä.

Oliko Pierre René uusi merkki, vai olitko kuullut/käyttänyt merkin tuotteista aikaisemmin?

Tuotteet ovat blogin kautta saatuja.

X