Glitz & Glam

Pikakampaus pikkujouluihin (tutoriaali & arvonta)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään tulisi postaus, joka on tuote-esittely, tutoriaali ja arvontakin tähän samaan on mahdutettu. Toivottavasti jaksatte lukea.

Sain Pretty.filtä valita haluamani Balmainin kampauslisäkkeen. Minulla on pitkät hiukset ja niissä riittää massaa, joten sen vuoksi valitsin kokeiluun Elegance Monaco -kampauslisäkkeen, 45 cm pitkällä hiuksella.

Kampauslisäkkeet ovat oivia heille, joilla ei oman hiuksen pituus riitä kampauksiin tai vaihtoehtoisesti hiukset ovat niin ohuet, että niistä ei saada näyttävää kampausta aikaiseksi. Vaihtoehtoja on monia muitakin.

Balmainin kampauslisäkkeissä on Memory Hair -teknologia. Tämä on toisin sanoen hiusta, joka hieman muistuttaa aitoa, mutta on oikeasti synteettistä. Hiusta voidaan muotoilla uudelleen ja uudelleen lämpökäsittelyillä, mutta maksimissaan 160 asteisella raudalla. Memory Hair ei tarvitse muotoilutuotteita alle, vaan lämpö muotoilee hiuksen, kihara pysyy niin kauan, kunnes suoristat sen lämmöllä.

Poninhäntä näyttää hieman hupaisalta irrallaan. Elegance Monacossa on valmiiksi hieman muotoilua, mutta sen voi tosiaan suoristaa kokonaan tai kihartaa lisää. Kunhan muistaa, että ei yli 160 asteisella raudalla!

Olen teatterilla käsitellyt ns. muoviperuukkeja, eli peruukkeja, joissa on käytetty synteettistä hiusta. Kiharat voidaan harjata ja käsin muotoilemalla kihara tulee takaisin esiin.

Paketin mukana tulee hiuslenkki ja muutama suuri hengetön, joilla lisäke kiinnitetään.

Kampauslisäkkeessä on kunnon piikit, joilla sen saa hyvin kiinni ponnariin.

Kampauslisäke avataan ja oma ponnari sujautetaan lisäkkeen sisälle.

Sävyvaihtoehtoja löytyy yhdeksän. Sain myös värikartan, jossa on myös muitakin sävyvaihtoehtoja.

Luonnolliset, monivivahteiset sävyt.

Kirkkaammat ja intensiivisemmät yksiväriset sävyt. Kaksi vasemmanpuoleisinta ovat: Dark Espresso ja Mysterious Black. Eli hyvin tummanruskea ja täysin musta.

Blondeille löytyy kolme vaihtoehtoa. Vasemmalta: Bright Blond, Nordic Blond ja Champagne. Nordic Blond on viilein vaihtoehdo, kun taas Bright Blond on kirkasvaalea. Champagne on aavistuksen tummempi ja selkeästi lämpimämpi. Hiustupsussa näyttää tummemmalta, mutta suuremmassa hiusmäärässä tumma sekoittuu vaalean kanssa ja näin kokonaisuuteen tulee vivahteita.

Kuvan vasemmanpuoleinen sävy löytyy Elegance Monaco -kampauslisäkkeiden sävyvaihtoehdoista. Honey Blond on hieman tummempi vaalea. Sopii blondeille, joilla on hieman punerva sävy hiuksissa, eli ns. mansikkablondi.

Toinen sävyistä on Dark Sand (eli sävy, jota tavoittelen omille hiuksilleni), joka löytyy muutamista muista kampauslisäkkeistä.

Nämäkin sävyt löytyvät muista kampauslisäkkeistä. Kuparinen Warm Caramel ja punaisempi Wild Fire.

Ruskeita löytyy: Simply Brown, Walnut ja Chocolate Brown. Simply Brown ja Walnut eivät eroa juurikaan toisistaan. Walnut on hieman punervampi, kun Simply Brown on ehkä hitusen vaaleampi. Chocolate Brown on lämmin, suklaanruskea.

Täältä löytyy erilaisia kampauslisäkkeitä ja Balmainin hiustenhoito- ja muotoilutuotteita. Se otsari olisi minua myös kiinnostanut, kun nyt en viitsinyt leikkauttaa sellaista. Päätin viime talvena, että seuraavana syksynä en sitä leikkauta vaan kasvatan pois. Lisäkkeenä otsari voisi olla joskus ihan hauska.

Olin kahden vaiheilla, että Simply Brown vai Walnut? Nyt sävykarttaa katsomalla näen, että molemmat olisivat sopineet. Valitettavasti sävyt olivat loppu maahantuojalta, joten päätimme kokeilla, että menisikö Chocolate Brown? No kuten kuvasta näkyy, niin liian tumma on, eikä riittävän lämmin. Ajattelin, että menkööt, sillä minulle itselleni ei ole iloa kampauslisäkkeestä, sillä minulla on pitkät hiukset ja niissä on kohtuullisesti massaa. Kaiken lisäksi istun tänään kampaamossa, joten värini tulee taas muuttumaan. Minulla kun on tämä projekti saada hiukset viileämmiksi ja vaaleammiksi. Vähintään kolmen kuukauden välein sävyä yritetään viilentää, joten se mikä olisi eilen ollut sopiva, niin olisi huomenna väärä.

Kuvasta näkyy myös se, että en saa lisäpituutta kampauslisäkkeellä, mutta tietysti ponnarini on massiivisempi, kuin normaalisti.

Tein teille tutoriaalin kampauslisäkkeen käytöstä.

Selvitä (mielellään) puhtaat hiuksesi takuista.

Jos haluat tyvelle kohotusta, niin suihkuta kuivashampoota tyvellesi jakaus jakaukselta.

Työstä kuivashampoo sormin hieromalla hiuspohjaasi. Harjaa tarvittaessa.

Sido hiuksesi poninhännälle ja suihkauta hiuksillesi hieman hiuslakkaa.

Koska minulla on pituutta niin paljon hiuksissani, niin kiedoin hiukseni kaksinkerroin ponnarille, jotta saan hieman piilotettua sitä.

Aukaise kampauslisäke.

Ja kiinnitä lisäke ponnarisi ympärille.

Tässä kohtaa kerron, että yritin hieman kuvankäsittelyllä häivyttää sävyeroa, jotta se ei liiaksi häiritsisi kenenkään silmää. En ole haka kuvankäsittelyssä, kuten huomaatte.

Kiinnitä hiuslisäke pinneillä tai hengettömillä.

Poninhäntäkampaus valmis. Helppo tapa saada runsaannäköinen ponnari, jos omasta takaa ei hiusta sellaiseen löydy… kunhan vain sävy natsaa paremmin, kuin tässä minun tutossani. 😉

Entäs jos haluatkin jonkun huolettoman kiinnikampauksen? Tutoriaali jatkuu…

Koska Elegance Monaco -kampauslisäkkeessä on jo valmiiksi muotoilua, niin en kiharra sitä enempää. Lisäkkeeseen voi kyllä halutessaan (ja omillekin hiuksille) tehdä kiharaa miedolla lämmöllä (alle 160 astetta).

Nostele osioita yksitellen ja kokeile hieman niiden paikkoja ja hae huolettomalle nutturalle muotoa, jonka haluaisit.

Kiinnitä osioita pinnein ponnarin ympärille.

Suosittelen ristiin pinnitystä, sillä ainakin tällainen uusi kampauslisäke on vielä aika jämäkkää ja liukasta. Hiuslakan suurta käyttöä kannattaa vältellä, jotta lakka ei kerrostu keinohiuksen pintaan. Näin et joudu pesemään lisäkettä niin usein ja se tulee kestämään pidempään.

Kun kampauksen muoto alkaa olla luotu, niin kiinnitä viimeisetkin suortuvat nutturaan, ellet sitten hae tällaista vieläkin rennompaa, valuvaa kampausta.

Ilman peiliä on haasteellista asetella pelkästään käsituntumalla. Jos saat viritettyä kaksi peiliä niin, että pääset katsomaan taaksesi samalla, niin aina parempi. Minä tein ilman minkäänlaista peiliä, eli se on mahdollista niinkin.

 Kampaukseen voi lisäillä hiuskoruja tai koristeita, mutta menee myös ilmankin.

 Koska alla on minun omat hiukseni kaksinkertaisella ponnarilla, niin nutturasta tuli melko massiivinen. Ilman omien hiuksien tuomaa pohjaa, jäisi tämä kampaus vähän hillitymmäksi.

 Kampauslisäke harjataan aina käytön jälkeen. Se kannattaa säilyttää laatikossaan.

Nyt sitten se arvonta. Yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa samanlainen Elegance Monaco -kampauslisäke, haluamansa sävyisenä. Sävyvaihtoehtoja voi katsella postauksen alkupuolelta tai Pretty.fin sivuilla.

Osallistumisaikaa on tämä viikkon loppuun asti, eli sunnuntaiyönä (16.11.) päättyy arvonta.

Säännöt ovat seuraavat:

– Kommentoi tähän postaukseen
– Kerro mikä on sinun takuuvarma pikakampaus
– Jätä s-postiosoitteesi tai muista käydä täällä vilkuilemassa, jos vaikka onnetar olisi suosinut

Onnea arvontaan!

Balmain kampauslisäke postauksessa ja arvonnan palkintona ovat Pretty.filtä.

Lue myös

X