Hiukset

Pikakampaus pikkujouluihin (tutoriaali & arvonta)

11.11.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään tulisi postaus, joka on tuote-esittely, tutoriaali ja arvontakin tähän samaan on mahdutettu. Toivottavasti jaksatte lukea.

Sain Pretty.filtä valita haluamani Balmainin kampauslisäkkeen. Minulla on pitkät hiukset ja niissä riittää massaa, joten sen vuoksi valitsin kokeiluun Elegance Monaco -kampauslisäkkeen, 45 cm pitkällä hiuksella.

Kampauslisäkkeet ovat oivia heille, joilla ei oman hiuksen pituus riitä kampauksiin tai vaihtoehtoisesti hiukset ovat niin ohuet, että niistä ei saada näyttävää kampausta aikaiseksi. Vaihtoehtoja on monia muitakin.

Balmainin kampauslisäkkeissä on Memory Hair -teknologia. Tämä on toisin sanoen hiusta, joka hieman muistuttaa aitoa, mutta on oikeasti synteettistä. Hiusta voidaan muotoilla uudelleen ja uudelleen lämpökäsittelyillä, mutta maksimissaan 160 asteisella raudalla. Memory Hair ei tarvitse muotoilutuotteita alle, vaan lämpö muotoilee hiuksen, kihara pysyy niin kauan, kunnes suoristat sen lämmöllä.

Poninhäntä näyttää hieman hupaisalta irrallaan. Elegance Monacossa on valmiiksi hieman muotoilua, mutta sen voi tosiaan suoristaa kokonaan tai kihartaa lisää. Kunhan muistaa, että ei yli 160 asteisella raudalla!

Olen teatterilla käsitellyt ns. muoviperuukkeja, eli peruukkeja, joissa on käytetty synteettistä hiusta. Kiharat voidaan harjata ja käsin muotoilemalla kihara tulee takaisin esiin.

Paketin mukana tulee hiuslenkki ja muutama suuri hengetön, joilla lisäke kiinnitetään.

Kampauslisäkkeessä on kunnon piikit, joilla sen saa hyvin kiinni ponnariin.

Kampauslisäke avataan ja oma ponnari sujautetaan lisäkkeen sisälle.

Sävyvaihtoehtoja löytyy yhdeksän. Sain myös värikartan, jossa on myös muitakin sävyvaihtoehtoja.

Luonnolliset, monivivahteiset sävyt.

Kirkkaammat ja intensiivisemmät yksiväriset sävyt. Kaksi vasemmanpuoleisinta ovat: Dark Espresso ja Mysterious Black. Eli hyvin tummanruskea ja täysin musta.

Blondeille löytyy kolme vaihtoehtoa. Vasemmalta: Bright Blond, Nordic Blond ja Champagne. Nordic Blond on viilein vaihtoehdo, kun taas Bright Blond on kirkasvaalea. Champagne on aavistuksen tummempi ja selkeästi lämpimämpi. Hiustupsussa näyttää tummemmalta, mutta suuremmassa hiusmäärässä tumma sekoittuu vaalean kanssa ja näin kokonaisuuteen tulee vivahteita.

Kuvan vasemmanpuoleinen sävy löytyy Elegance Monaco -kampauslisäkkeiden sävyvaihtoehdoista. Honey Blond on hieman tummempi vaalea. Sopii blondeille, joilla on hieman punerva sävy hiuksissa, eli ns. mansikkablondi.

Toinen sävyistä on Dark Sand (eli sävy, jota tavoittelen omille hiuksilleni), joka löytyy muutamista muista kampauslisäkkeistä.

Nämäkin sävyt löytyvät muista kampauslisäkkeistä. Kuparinen Warm Caramel ja punaisempi Wild Fire.

Ruskeita löytyy: Simply Brown, Walnut ja Chocolate Brown. Simply Brown ja Walnut eivät eroa juurikaan toisistaan. Walnut on hieman punervampi, kun Simply Brown on ehkä hitusen vaaleampi. Chocolate Brown on lämmin, suklaanruskea.

Täältä löytyy erilaisia kampauslisäkkeitä ja Balmainin hiustenhoito- ja muotoilutuotteita. Se otsari olisi minua myös kiinnostanut, kun nyt en viitsinyt leikkauttaa sellaista. Päätin viime talvena, että seuraavana syksynä en sitä leikkauta vaan kasvatan pois. Lisäkkeenä otsari voisi olla joskus ihan hauska.

Olin kahden vaiheilla, että Simply Brown vai Walnut? Nyt sävykarttaa katsomalla näen, että molemmat olisivat sopineet. Valitettavasti sävyt olivat loppu maahantuojalta, joten päätimme kokeilla, että menisikö Chocolate Brown? No kuten kuvasta näkyy, niin liian tumma on, eikä riittävän lämmin. Ajattelin, että menkööt, sillä minulle itselleni ei ole iloa kampauslisäkkeestä, sillä minulla on pitkät hiukset ja niissä on kohtuullisesti massaa. Kaiken lisäksi istun tänään kampaamossa, joten värini tulee taas muuttumaan. Minulla kun on tämä projekti saada hiukset viileämmiksi ja vaaleammiksi. Vähintään kolmen kuukauden välein sävyä yritetään viilentää, joten se mikä olisi eilen ollut sopiva, niin olisi huomenna väärä.

Kuvasta näkyy myös se, että en saa lisäpituutta kampauslisäkkeellä, mutta tietysti ponnarini on massiivisempi, kuin normaalisti.

Tein teille tutoriaalin kampauslisäkkeen käytöstä.

Selvitä (mielellään) puhtaat hiuksesi takuista.

Jos haluat tyvelle kohotusta, niin suihkuta kuivashampoota tyvellesi jakaus jakaukselta.

Työstä kuivashampoo sormin hieromalla hiuspohjaasi. Harjaa tarvittaessa.

Sido hiuksesi poninhännälle ja suihkauta hiuksillesi hieman hiuslakkaa.

Koska minulla on pituutta niin paljon hiuksissani, niin kiedoin hiukseni kaksinkerroin ponnarille, jotta saan hieman piilotettua sitä.

Aukaise kampauslisäke.

Ja kiinnitä lisäke ponnarisi ympärille.

Tässä kohtaa kerron, että yritin hieman kuvankäsittelyllä häivyttää sävyeroa, jotta se ei liiaksi häiritsisi kenenkään silmää. En ole haka kuvankäsittelyssä, kuten huomaatte.

Kiinnitä hiuslisäke pinneillä tai hengettömillä.

Poninhäntäkampaus valmis. Helppo tapa saada runsaannäköinen ponnari, jos omasta takaa ei hiusta sellaiseen löydy… kunhan vain sävy natsaa paremmin, kuin tässä minun tutossani. 😉

Entäs jos haluatkin jonkun huolettoman kiinnikampauksen? Tutoriaali jatkuu…

Koska Elegance Monaco -kampauslisäkkeessä on jo valmiiksi muotoilua, niin en kiharra sitä enempää. Lisäkkeeseen voi kyllä halutessaan (ja omillekin hiuksille) tehdä kiharaa miedolla lämmöllä (alle 160 astetta).

Nostele osioita yksitellen ja kokeile hieman niiden paikkoja ja hae huolettomalle nutturalle muotoa, jonka haluaisit.

Kiinnitä osioita pinnein ponnarin ympärille.

Suosittelen ristiin pinnitystä, sillä ainakin tällainen uusi kampauslisäke on vielä aika jämäkkää ja liukasta. Hiuslakan suurta käyttöä kannattaa vältellä, jotta lakka ei kerrostu keinohiuksen pintaan. Näin et joudu pesemään lisäkettä niin usein ja se tulee kestämään pidempään.

Kun kampauksen muoto alkaa olla luotu, niin kiinnitä viimeisetkin suortuvat nutturaan, ellet sitten hae tällaista vieläkin rennompaa, valuvaa kampausta.

Ilman peiliä on haasteellista asetella pelkästään käsituntumalla. Jos saat viritettyä kaksi peiliä niin, että pääset katsomaan taaksesi samalla, niin aina parempi. Minä tein ilman minkäänlaista peiliä, eli se on mahdollista niinkin.

 Kampaukseen voi lisäillä hiuskoruja tai koristeita, mutta menee myös ilmankin.

 Koska alla on minun omat hiukseni kaksinkertaisella ponnarilla, niin nutturasta tuli melko massiivinen. Ilman omien hiuksien tuomaa pohjaa, jäisi tämä kampaus vähän hillitymmäksi.

 Kampauslisäke harjataan aina käytön jälkeen. Se kannattaa säilyttää laatikossaan.

Nyt sitten se arvonta. Yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa samanlainen Elegance Monaco -kampauslisäke, haluamansa sävyisenä. Sävyvaihtoehtoja voi katsella postauksen alkupuolelta tai Pretty.fin sivuilla.

Osallistumisaikaa on tämä viikkon loppuun asti, eli sunnuntaiyönä (16.11.) päättyy arvonta.

Säännöt ovat seuraavat:

– Kommentoi tähän postaukseen
– Kerro mikä on sinun takuuvarma pikakampaus
– Jätä s-postiosoitteesi tai muista käydä täällä vilkuilemassa, jos vaikka onnetar olisi suosinut

Onnea arvontaan!

Balmain kampauslisäke postauksessa ja arvonnan palkintona ovat Pretty.filtä.

Kommentit (50)

Etsin vielä luottokampausta. Jotakin helppoa saisi olla 🙂

voilooa@gmail.com

Oon jo pitkään meinannut hankkia hiuslisäkettä, niin yritetään nyt jos onnetar suosisi:)
Takuuvarma pikakampaus on tavallinen siististi laitettu poninhäntä, jos haluan vähän enemmän panostaa ja on aikaa niin sitten teen kiharoita poninhäntään. En oo kovin hyvä laittamaan hiuksia, joten tähän tuttuun ja turvalliseen kampaukseen tulee kyllä turvauduttua vähän liiankin usein 😉

tiinap.96@gmail.com

Oi miten kiva työkalu tuollainen oiskaan, etenkin minun rättimäisen ohuelle tukalle! Minun luottokampaukseni on se, että tupeeraan tyveä kuivashampoon avulla ja vedän hiukset taakse ponnarille. Ei ole kummoinen, mutta näyttää siltä kuin olisin tehnyt jotain tukalleni aamulla. 😛
tiinajsipola ät gmail.com

Kaksi ransakanlettiä joiden päät kiinnitän niskaan niin että ponnarit ja latvat jäävät piiloon. Toimii hyvin lyhyilläkin hiuksilla ja pysyy vaikka pipon alla

minianna86@hotmail.com

Voi itku, mun tukasta ei tällä hetkellä saa minkäälaista pikakampausta aikaiseksi. Onnistuin vaalentamaan hiuksen latvan niin puhki, että oli pakko pätkäistä n. 20 cm pois. Eli lisäkkeelle olisi todella tarvetta!

meeri.juusola@gmail.com

ei ole takuuvarmaa kampausta, jos hyvä hiusten leikkaus ei ole sitä. kaimasika(at)gmail.com

Osallistun! Mulla on pitkät, mutta ohuet hiukset, joten tällä varmaan sais aikaan kivempia kampauksia ko mitä tähän liru tukkaan nyt saa. 😀 Takuuvarma pikakampaus on korkea poninhäntä tai letti sivulle. 🙂

-ronjamiranda (Ronja.1997@hotmail.com)

Mukaan arvontaan! Takuuvarma pikakampaus on luonnollisesti ponnari =).
siinatar@gmail.com

Kiva arvonta! Vaikka mun hiukset ovat suht paksut ja ulottuvat alaselkään, mutta silti olisi kiva kokeilla tällaista kampausta. Mun hiukset on myös niin ärsyttävän sileät, ettei niihin meinaa saada nutturoita tai muita kampauksia. Eli ponnarilla mennään hyvin usein, hieman tylsää tosin.
sannaemilia.nummelin@gmail.com

Mulla ei muita kampauksia olekaan kuin simppeli ponnari, oon tosi huono laittamaan hiuksia mitenkään 😀 Tuommoista olisi kiva testata, jos vähän jotain näyttävämpää saisi tarvittaessa aikaiseksi. 🙂
kynsinauhatanssi@suomi24.fi

Kiva arvonta 🙂 Mun takuuvarma pikakampaus on ehdottomasti sotkunuttura,jota tulee käytettyä liiankin usein 😀 nell_ii@hotmail.fi

Minun takuuvarma pikakampaus on laittaa aamulla sopivasti harottavaan sotkunutturaan 2-4 hengetöntä pinniä pitämään hiukset takuuvarmasti kiinni. Tulee aina hyvännäköinen, etenkin silloin, kun ”ei yritä” liikaa!

siljar

rajasilja@gmail.com

Mun takuuvarma pikakampaus on kuivashampoota tyveen ja tukka sotkunutturalle.

ooonavv@gmail.com

Oijoi! Toi ois varmaan mun luirujen hiusten ja laiskaakin laiskemman hiusten laittajan pelastus. Kovasti yritän kasvattaa ja saada edes jotenkin paksummaksi hiukseni mutta tuntuu että pituudesta ei pitemmäksi päästä.
Mun pikakampaus on hiuspuuterilla ryhtiä ja tupeeratusta ponnarista väännetty mahdollisimman tuuhea nuttura.
Tolla lisäkkeellä ei tarvis rääkätä hiuksia tupeerauksella!
annanen75@gmail.com

Niin ja mun väri ois varmaan toi Dark espresso

Jee, tottakai tahdon kokeilla josko Onnetar vihdoinkin ois mun puolella! 😀 Harmi, että noita sävyjä on noin vähän blondeille, mikään noista ei varmaan täysin mätsäis mun päähän, mutta Nordic Blond ois varmaan lähin…
Mulla ei ole mitään ”takuuvarmaa” kampausta, sillä tää mun pehko on suhteellisen vaikea käsiteltävä. Mutta jos tukan on oltava hyvin ja nopeasti, niin väkerrän suoristusraudalla muutamia laineita latvoihin, letitän sivut ja kiinnitän ne taakse pinneillä. Kertoo jotain mun hiusten käsittelytaidoista… 😀
meikkimaanikko@blogspot.com

Argh, tajusin vasta edellisen kommenttini lähetettyä, että mun piti kirjoittaa GMAIL.com, ei blogspot.com :D:D Sori, sori! – Jonna

Jee, mukana! 🙂 Mulla on itselläni niin liruhiukset, että tällaisesta lisäkkeestä olisi varmasti apua paljon. Pidän erilaisista rennoista sotkunutturoista, vähän samaan tyyliin kuin itsekin tässä teit, mutta minun hiuksillani on niin vähän massaa etteivät ne nutturat juuri päänahasta erkane 😀

Upea kampaus! Oma takuuvarma pikakampaus on kevyt tupeeraus, ja pinnein osittain kiinni tuonne taakse.
mmyheartishere@gmail.com

Uuu, tahtootahtootahtoo!! Mun pikakampaus polkkamittaissa hiuksissani on harjaus ja huivi pannaksi päähän. Jos on oikein huono hiuspäivä, sama huivi, mutta maatuskamallilla tai turbaaniksi. Kuhan ensi viikon perjantaina pääsen kampaajani käsittelyyn, saanee kampausvalikoimanikin jatkoa, käsitellyt hiukset kun eivät ole niin turkasen luikkaat kuin neitsytpehko. Jos onni suo, niin valkoinen, kiitos.
morgaise@hotmail.com

Kiva postaus ja voishan tuollasta kokeilla
Nuttura on mun vakiokampaus
eekku80@netti.fi

Mukana! Takuuvarma pikakampaukseni on käyttää nutturadonitsia. Se on helppo ja kätevä ja sen avulla saa muhkean nutturan.
s.kansakoski@luukku.com

Mun aina onnistuva pikakampaus on melko korkealle nostettu perusponnari. Teen sen kuitenkin niin, että sivujakauksella olevat etuhiukset menevät hiukan otsalta, koska itselleni ei sovi se, että vetäisin kaikki hiukset kerralla taakse. Ponnari kuitenkin sopii lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen eikä voi mennä kiireessä mönkään… 🙂
Neea ( aikaideoida@gmail.com )

Mun pikakampaus on varmaan vaan ylös laitettu ponnari tai sotkuinen nuttura.
Suoristan joka aamu hiukset (jos en, eli harvoin) niin sitten teen pikaisesti jonkinnäköisen ranskanletin pikaisesti.
Mulla o tosi ohuet hiukset joten tommonen lisäke ois tosi hyvä koska mulla jää ponnarista vaan semmonen ohut hiirenhäntä:D
kati.rinkinen@hotmail.com

No onhan se nyt taas kokeiltava onnea.. 😉
Mulla pikakampaus on suht simppeli toiselta puolelta aukioleva,toiselta puolelta sivun kautta niskaan sidottava kiharakampaus. Nopea,helppo ja erilainen. Tällänen olis ihan näpsäkkä kun ei oo vielä kerinny hiukset kasvaa kampauksiin tarpeeks pitkäks.

Btw,toivottavasti et pahastu,mainitsin sut mun tän päiväsessä postauksessa. 🙂

oma luotto pikakampaukseni on iiiiiisoooo sotkunuttura 🙂 sopivii melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen 🙂

viivi.korpela@hotmail.com

Vakiopikakampauksena toimii korkea ponnari, likaisemmille hiuksille pikku myy -nuttura.
Kiinnoistuin kovasti noista Balmain tuotteista, suolasuihke onkin jo aktiivisessa käytössä. Otsatukka lisäke olisi kivaa vaihtelua tasapitkille hiuksille. Jenni Vartiaisella taisi olla sellainen yhdessä Vain Elämää -jaksossa. Koska päivällä oli otsatukka ja illalla ei ollutkaan – tai toisinpäin.
hanneh (vara_h@suomi24.fi)

Tuollaisella lisäkkeellä voisi verestää nuoruusmuistoja. Puolipitkät hiukseni saattavat juuri ylettyä ponnarille, joten pikakampauksena käytössä vain raikastava ja tuuheuttava hiuspuuteri.
Jos onni suosii, valitsisin värin champagne.
AP

anne.puumala@anvianet.fi

Joskus aiemmin pitkällä tukalla mun luottokampaus oli taaksepäin ja pinneillä kiinnitetyt etuhiukset vähän fiftarityyliin. Nyt kun tukka on lyhyempi ja naama pyöreämpi, niin luottokampaus on haussa. Ois hauskaa joskus kokeilla tuollaista lisäkettä.
RipRap
r_laitala@hotmail.com

Takuuvarma kampaus on sotkunuttura tai tyylikkäämpi banaaninuttura. Hyvältä näyttää tuo lisäke, mitä ilmeisimmin rutkasti kehitystä tapahtunut tuollakin alalla. Kiva!

funkyandfifty at ymail piste com

Varmin pikakampaus on perus sotkunuttura 🙂 Toimii lähes aina, vaikka olisi päässyt kuivashampootkin loppumaan, ja olisi likaiset hiukset.

jenny.rinne@windowslive.com

Oi mikä arvonta ja ihana postaus! 🙂 Mulla on sen verran lyhyet hiukset tällä hetkellä, että jos haluan tehdä jotain muuta kuin suoristaa, niin taivutan latvat ulos- tai sisäänpäin tai teen jonkun hassun kiharakampauksen.. Onneksi hiukset saa kuitenkin ponnarille, niin tätä pääsisi kokeilemaan! 🙂 ketkulainen@gmail.com

Ilolla mukana ihanassa arvonnassa 🙂

Mulla hiukset on melkein aina ponnarilla. 🙂 joskus pistän letit yöksi niin on aamulla sitten pikku pöyhimistä vaille valmista hetkessä, joskus väsään helpon valkkinutturan. Taikka ”heitän” vaan etuhiukset äkkiä taakse pinneillä 🙂

tiina.viirela@gmail.com

Minun luottopikakampaukseni on niskaponnari, pitkiin hiuksiini, puhelinlankaponnarilla. Yksinkertaista, mutta toimii 🙂 tanja.johansson1978@gmail.com

Luottokampaukseni on ponnari!

xeve(at)hotmail.fi

Ihana arvonta jälleen! Mukana ollaan. 🙂

Luottokampaukseni on siivousnuttura. 😀 Hiukset ylös nopeasti ja nuttura sinne. Valmista ja näyttävää. Nimi tulee siitä, kun aluksi pidin sitä aina siivotessa ja nyt se on melkein joka päiväinen kampaus.
Fanny-91@windowslive.com

Mukaan arvontaan. Olen aika surkea kampausten kanssa, joten yleensä suosin hiuksia enimmäkseen auki.
minnal@luukku.com

Luottokampaus on yksinkertaisesti korkea ponnari, niin että kaikki hiukset on kammattu taakse, ilman jakausta. Syy yksinkertaisesti se, että tässä vaiheessa kasvatusta hiusten malli on totaalisen hukassa eikä pituuskaan juuri muuhun riitä 😀

kuorotipu (at) hotmail.com

Luottokampauksena toimii: aluksi hiusten kiharrus ja sitten pinneillä kiinni, voisiko sitä sotkukampaukseksi kutsua. Eli sellainen huoleton ja liikaa siistimättä tehty kampaus. nittanne(at)gmail.com

kiva arvonta 🙂
luottokampaus kaikessa kiireessä on punosletti pään ympäri. on tullut sen verran harjoiteltua vuosien myötä, että letti syntyy noin kolmessa minuutissa ja sopii siistinä kampauksena arkeen ja jopa pieneen juhlaan.
buffy57200@gmail.com

Mun luottokampaus on joko donitsinuttura niskaan (onnistuu hyvin noin 2 kertaa viidestä) tai pelkkä suoristus raudalla. Näin kosteaan aikaan kaikki räjähtää ulkona niin sotkuiseksi että tekotukka on ainut joka toimii.
hannele.ruohonen (at) gmail.com

Luottokampaus on suoristettu longbob, viininpunaisilla huulilla. 😉 Pakko saada huulipuna mukaan.
Olisi kiva saada ponnari tähän tukkaan takaisin. 😄
elvenspirit at gmail.com
T: MeikkiBeibi 💋

Mun luottokampaus on toispuoleinen ponnari niin että vähän kiharran ponnarihiuksia ja otsatukkaa. Joko hiukset ”kieputettuna” tai letitetynä sivulle. kallonpohja (at) hotmailpistecom

Lettikampaus on luottojuttu itselleni 🙂 Millanen

Huoleton sotkunuttura on kätevä ja sopii moneen tilanteeseen.
mariah-79(at)suomi24.fi

Minun ehdoton pikakampaukseni on ranskalainen letti, se menee jo ilman peiliäkin melko rutiinilla jos vain hiukset ovat selvät. Pitkillä hiuksilla letti toimii mielestäni parhaiten, koska hiukset eivät takkuunnu tai sotkeennu kovin helposti. 🙂
sopeutuja(at)hotmail.com

Nyt kun leikkasin lyhyeksi, muotoilu suoristusraudalla on ainut tapa saada juhlavaa lookia.

unelmiaonnesta(at)gmail.com

Lyhyillä hiuksilla tupeeraaminen on se ”pakollinen” juttu! 🙂

irmeli.nieminen(at)hotmail.com

Etsin vielä luottokampausta. Jotakin helppoa saisi olla 🙂

voilooa@gmail.com

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *