Glitz & Glam

Pikkujoulumeikki (tutoriaali)

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hei, olisiko aika ensimmäisen pikkujoulumeikkitutoriaalin? Pikkujoulukausi pärähtää juuri käyntiin, joten nyt meikataan säihkyväksi. Toki tämän meikin voi toteuttaa mattaisenakin.

pikkujoulumeikkitutoriaali27

Lähdin tällä kertaa liikkeelle tässä pikkujoulumeikissä melko kevyehköllä juhlameikillä, jossa suurin juju on säihkeessä.

goldenedition7

Inspiraationa tässä meikissä on ollut IsaDoran Golden Edition -juhlakokoelma, jota vilautin viime viikolla täältä löytyvässä postauksessa.

pikkujoulumeikkitutoriaali

Lähdetään liikkeelle sieltä alusta lähtien. Ankea ja punakka – tässä jälleen lähtökohta minun kasvoistani.

pikkujoulumeikkitutoriaali1

Voit tehdä meikkipohjan ensimmäiseksi tai vasta silmämeikin jälkeen. Levitä puhtaille, kosteusvoiteella kosteutetuille kasvoille primeri, jos haluat tasoittaa ihon pintaa. Kun primeri on hierottu hyvin iholle, aloita meikkivoiteen levitys.

Teen aina asiakkailleni ensin silmämeikin ja sitten vasta meikkipohjan. Koska olen turhamainen bloggaaja, niin haluan nopeasti ihovirheet piiloon kuvissani, ja siksi tässä tutoriaalissa levitän meikkivoiteen ensimmäiseksi. Käytössä IsaDoran Nude Cushion Foundation -meikkivoide.

pikkujoulumeikkitutoriaali2

Meikkivoiteen jälkeen peitellään tummat silmänaluset. Vaalean peitevoiteen voi häivyttää poskipäille asti kolmiomaisesti, jotta saadaan samalla luotua valoa ja korostusta kasvoille.

pikkujoulumeikkitutoriaali3

Puuteroi irto- tai kivipuuterilla. Meikkipohja on valmis.

pikkujoulumeikkitutoriaali4

Ehosta kulmasi.

pikkujoulumeikkitutoriaali5

Levitä silmämeikinpohjustaja, jotta silmämeikki kestää koko riehakkaan pikkujoulun vieton ja saat luomivärien sävyt intensiivisempinä esiin. Lisäksi kaikki kimalteisten luomivärien säihkeet kestävät luomilla paremmin, eivätkä ropise yhtä helposti silmien alle ja poskipäille.

Käytän luomiväripalettina IsaDoran Golden Eyes -palettia. Aloita vaaleasta, hennon vaaleanpunaisesta sävystä, jota levitetään kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan. Tuo vaalea luomiväri liikkuvalle luomelle asti, noin 1/3 osan verran.

pikkujoulumeikkitutoriaali6

Levitä liikkuvan luomen keskiosalle kultaista luomiväriä. Tuo kultaista luomiväriä hieman vaaleanpunaiseen vivahtavan hightlight-sävyn päälle. Näin raja häivyttyy automaattisesti, eikä erillistä häivytysvaihetta tarvitse tehdä.

pikkujoulumeikkitutoriaali7

Kuljeta kultaista luomiväriä sisänurkan luomivakoa pitkin.

pikkujoulumeikkitutoriaali8

Ota paletin mattamustaa kynäsiveltimelle tai jollekin muulle pehmeällä, mutta tarkempaa jälkeä tekevälle siveltimelle. Minulla käytössä MACin 219.

Tee mustalla luomivärillä suuri siipimäinen rajaus. Voit jättää sisänurkassa luomivärirajauksen hyvin hentoiseksi, jos haluat tehdä valoisan silmämeikin. Häivyttele siipirajausta.

pikkujoulumeikkitutoriaali9

Ota jälleen kultaista luomiväriä ja peitä viimeinen 1/3 osa liikkuvasta luomesta (ulkonurkka) sillä. Vie kultaista luomiväriä hieman mustan siipirajauksen rajojen päälle, jotta rajaus häivyttyy lisää.

pikkujoulumeikkitutoriaali10

Häivyttele rajoja häivytyssiveltimellä luomivaon yläpuolella ja tarvittaessa siipirajauksen päällä.

pikkujoulumeikkitutoriaali11

Levitä mustaa luomiväriä alaluomen ulkonurkkaan, aivan ripsityveen. Älä tuo mustaa luomiväriä pidemmälle, kuin iiriksen reuna on. Skarpataan tällä tavoin katsetta. Voit hieman häivyttää rajausta ohuemmaksi ripsityveä pitkin hieman pidemmälle, mutta vain ohuena.

pikkujoulumeikkitutoriaali12

Pehmennä mustaa kultaisella luomivärillä.

pikkujoulumeikkitutoriaali13

Tehdään sisänurkkaan todella valoisa ja säihkyvä efekti levittämälle alaluomen sisänurkkaan Golden Eyes -paletin vaaleinta ja kimalteisinta sävyä. Ko. sävy pääsee paremmin esiin hämärämmässä valon osuessa, kuin näin kuvausstudion kirkkaissa valoissa.

pikkujoulumeikkitutoriaali14

Sitten maskara. Tee mahdollisimman tuuheat ripset.

pikkujoulumeikkitutoriaali15

Säihkyvät ja hohtavat luomivärit luovat upeita efektejä luomille. Siksi niitä ei nyt piiloteta tummilla varjostuksilla, vaan pidetään tässä meikissä tummuus ja intensiivisyys vain ripsityvessä ja luodaan sillä efekti tuuheammista ripsistä.

pikkujoulumeikkitutoriaali16

Silmämeikki on valmis, mutta jos haluat siihen vielä sitä jotain lisää niin…

pikkujoulumeikkitutoriaali17

Lisää tekoripset ja tee alaluomen sisärajaus jollakin tummalla sävyllä. Minulla käytössä pehmeämpi sävy, eli ruskea kajal.

pikkujoulumeikkitutoriaali29

Silmämeikki on valmis.

pikkujoulumeikkitutoriaali18

Muotoillaan kasvoja ja selkeytetään piirteitä varjostuksien avulla. Näyttävät sitten ne pikkujouluissa otetut selfiet paremmilta jaettaviksi Facebookiin ja Instagramiin.

Muotoile aurinkopuuterilla nenänvartta. Teen varjo kulmakarvojen lähtökohtan alaosasta kulkemaan pitkin nenänvarren reunoja, aina nenän kärkeen asti. Muotoile nenänpäätäkin hieman varjostamalla sitä.

pikkujoulumeikkitutoriaali19

Varjosta muutkin kasvojen alueet aurinkopuuterilla – poskiluun alapuoli, kasvojen reuna-alueet ja leukalinja.

pikkujoulumeikkitutoriaali20

Korosta ja heleytä kasvojasi IsaDoran Twist-Up Blush & Go -poskipunalla, joka löytyy Golden Editioin -kokoelmasta. Tämä 90 A Day on the Riviera on niin vaalea, että se sopii hyvin monille korostustuotteeksi, ei niinkään poskipunaksi.

Tee puikolla viivoja otsan keskiosaan, poskipäille, nenänselkään, leukaan, amorinkaarelle ja leukapieliin.

pikkujoulumeikkitutoriaali21

Häivyttele sormin.

pikkujoulumeikkitutoriaali22

Lisää lopuksi poskipuna korostuksen ja varjostuksen väliin, keskelle poskea. Usein tämä alue tulee esiin hymyilemällä peilikuvalleen.

pikkujoulumeikkitutoriaali23

Lopuksi look viimeistellään mehukkaalla huulipunalla. Minä valitsin tähän meikkiin IsaDoran säyseän 15 Heather sävyn.

pikkujoulumeikkitutoriaali24

Jos et pelkää glittereitä, niin säväytä pikkujouluissa glitterisillä kulmakarvoilla. Glitterikulmia ei ole pakko vetää överiksi, vaan se voi olla pieni, hyvin hienostunut juttu. Minulla käytössä IsaDoran Golden Edition -juhlakokoelmasta löytyvä Glitter Lash & Brow -glitterigeeli. Kultaisella glitterillä efekti on hienostuneempi ja vähemmän huomiota herättävä, kuin hopeisella se olisi. Kevyt pyyhkäisy siveltimellä glitteriä kulmiin ja näin pikkujoulujen säihkyvin meikki on valmis.

pikkujoulumeikkitutoriaali26

Glitteriä voi lisätä myös ripsille, mutta päätin jättää glitteröinnit tässä tutoriaalissani tähän.

pikkujoulumeikkitutoriaali25

Lookissa käytetyt IsaDoran meikkituotteet:

Kasvot
Under Cover Face Primer
Nude Cushion Foundation, sävy 12 Nude Sand
Color Correcting Concealer, paletti 32 Neutral
Perfect Loose Powder, 01 Velvet Transparent
Bronzing Powder, sävy 45 Highlight Tan
Perfect Powder Blush, sävy 20 Frosty Rose
Twist-up Blush & Go, sävy 90 A Day on the Riviera

Kulmat
Perfect Brows Duo Compact Powder, sävy 15 Brown Duo
Glitter Lash & Brow, sävy 81 Gold

Silmät
Eye Primer
Eye Shadow Palette Golden Edition, 65 Golden Eyes
Grand Volume Lash Styler
Smoky Eye Liner, sävy 12 Dark Brown

Huulet
Perfect Moisture Lipstick, sävy 15 Heather

pikkujoulumeikkitutoriaali28

Mukavia pikkujouluja kaikille! Toivottavasti meikki inspiroi teitä pikkujoulujenne meikkauksiin.

Tutoriaalissa käytetyt tuotteet saatuja.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X