Lapset

Pokemonia metsästän, tahdon saada uuden…

20.8.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

… enkä pelkää ollenkaan, enkä pelkää ollenkaan. Tällä kertaa lauantain laiska postaus kertoo meidän perheen Pokemon-villityksestä.

pokemon

Pokemon Go on villinnyt maailman. Se villitsi myös meidän perheen. Tämä kesä on mennyt Pokemoneja metsästellen. Ensin minä latasin ihan vain lasten vuoksi ko. pelin. (Uskoo ken tahtoo) Mies oli vähän silleen, että mitä järkeä ja pöh, mitä humputusta. Kerran lähdimme koko perheen kanssa Pokemoneja metsästämään. Minä en siinä alkuvaiheessa tiennytkään, että Poke-pallot voivat loppua. Kävi sitten niin, että metsästys olisi jäänyt laihaksi, koska minulla ei ollut palloja joilla nappailla Poksuja. Mies latasi pelin omaan puhelimeensa, jotta lapset saivat metsästää. Meni muutama päivä kunnes tajusin mieheni kanssa koukuttuneen peliin. Olin hieman hämmästynyt ja nauroin asiaa. Tyttäremme kinusi peliä ja me kielsimme. Lopulta sitten suostuimme lataamaan pelin myös hänen puhelimeensa. Tyttäreni osaisi sen ladata itsekin, mutta hänen iPhone-tilinsä on liitetty minun tiliini, joten hänen pitää kaikki lataukset hyväksyttää minulla. Meillä on diili, että peliä saa pelata vain meidän seurassamme. Peliä ei pelata ikinä, koskaan, missään tapauksessa koulumatkalla. Ei ikinä! Olen ladellut sellaiset sanktiot jotka ropisee, jos tuon säännön rikkoo. Hänelle on tehty selväksi syyt miksi peliä ei saa ominensa pelailla. Lapseni on ymmärtänyt, että kyseessä on hänen turvallisuus.

pokemon3

Emme asu suoranaisesti ”maalla”, niin kuin minä maalla asumisen ymmärrän. Kuitenkin tässä kotona ollessa näyttää usein tältä. Ei ketään missään! Lähin Poke Stop on kilometrin päässä. Meidän vastapäisen naapurin pihaan tulee tunnin välein joku Poksu, mutta nepä ovat yleensä joku tirppa, mato tai rättätää (Pidgey, Weedle ja Rattata). On siis lähdettävä liikkeelle, jos tätä peliä meinaa pelata.

pokemon7

Kouvolan Urheilupuiston leikkipuisto on varmasti koko seudun suosituin. Kaksi Poke Stoppia vierekkäin ja pari muuta muutaman askeleen päässä. Lapsille viihdykettä ja aikuisille ja teineille paikka, missä laittaa Luret päälle ja muutaman minuutin välein Poke Stop on pyöräytettävissä.

Pokemon saa toisille tuntemattomat ihmiset juttelemaan keskenään. Pokemon-pelaajat tunnistavat toisensa ja luodaan sellainen yhteisöllinen katse tai vilkaisu – sen näkee, että ajatuksissa todetaan tuonkin pelaavan Pokemonia. Toisinaan törmää tuttuihin, jotka saattavat yllättyä, että tekin pelaatte? Eräällä toisella leikkipuistolla 10-vuotias poika tuli juttelemaan. Ensin tuli kysymys, että pelaat sä Pokemonia? Totesin, että joo ja yritän tässä just taistella, mutta en osaa. Tuo ihana poika antoi hyviä vinkkejä meille. Hän kertoi miten Poke-keskus vallataan ja miten siitä saa tienattua 10 Poke-kolikkoa.

pokemon6

Koska puistossa on paljon porukkaa, niin lapsillakin on kivaa. Saa kiipeillä telineissä, laskea liukumäkeä, keinua, pyöriä ja hyöriä. Lapset pääsevät tutustumaan toisiin lapsiin.

pokemon5

Aikuiset ovat aika nenut kiinni luureissaan ja pohdin aluksi, että onko tämäkään ihan ok? Jos vanhemmat eivät pelaisi Pokemonia, niin he seurustelisivat lastensa kanssa aktiivisemmin.

pokemon1

Lopulta tulin tulokseen, että ilman Pokemonia eivät lapset pääsisi tuonne ko. leikkipuistoon, tai sitten visiitit olisivat lyhyempiä. Enkä siis puhu pelkästään meistä, vaan uskallan väittää monen muunkin siellä aikaansa viettäneiden vanhempien tulleen Pokemonien vuoksi, mutta samalla ne lapset saavat sitä mitä usein kinuavat.

pokemon2

Pokemonista on kirjoiteltu paljon puolesta ja vastaan. Minä meinasin nähdä jotain negatiivista, mutta hetken pohdittuani sekin muuttui vain positiiviseksi vaikutukseksi. Lapset pääsevät enemmän sosialistumaan toisten lasten kanssa ja he pääsevät hiomaan karkeamotoriikkaa kiipeillessään ja roikkuessaan telineissä.

Nooh, mitä hyötyä pelistä on ollut meille aikuisille? Se on saanut meidän liikkeelle. Lähdemme lasten kanssa puistoon ja olemme olleet heittämässä korttelia ympäri yöllä tähdenlentojen loisteessa. Munia on hauduteltava ja uusia Pokemoneja löydettävä. Arjen kiireen keskelle on ilmestynyt uusi yhteinen harrastus, joka yhdistää pariskuntia.

pokemon4

Olemme enemmän keräilijöitä, mutta joskus käydään myös taistelemassakin. Tämä on vanha kuva, sillä olen nyt levelillä 22 ja Vaporeoni CP on jo yli 1800. Että jos paikalliset näkevät Gymissä Minnaglitz8glam, niin se oon minä!

Pakko myöntää, että olen käynyt tsekkaamassa kampuksen (aloitan opiskelun AMK:ssa maanantaina) alueen ja todennut siellä olevan monta Poke Stopia ja lähellä on yksi Gym. Hih, minulla on motivaatio opiskeluun korkealla, mutta nythän kouluun meno ja siellä kulkeminen on mielekkäämpää, kun stoppeja kiertelee.

Äärettömän koukuttava peli. Se tosin täytyy sanoa, että leveleiden edetessä peli vaikeutuu. Enää ei meinaa saada pikkulintuja ja matoja pysymään palloissa, ja ne tekevät niitä savupilvenä katoamisia. Aina yhtä mieltä ylentävää, kun mätät 10 palloa yhteen matoon, joka päättääkin lopulta liueta paikalta kokonaan.

Pokemon Go on yhtä ilon ja raivon vuoristorataa. Joskus ketuttaa niin paljon, ettei mitään rajaa. Toisinaan on yhtä riemun kiljaisuja, kun uusi Pokemon on metsästetty tai saat vihdoin sen viimeisen Poksun, jotta pääset evolvoimaan sen.

IMG_6777

Mutta joskus Poksu ei karkaakaan ja sitä pääsee ihan rapsuttelemaan. Kuva on muuten tyttäreni ottama. Hän keksi haluta minusta ja Nidoran-tytöstä ”kaverikuvan”. Oli minulla vähän hymyssä pitelemistä, kun sain ohjeita miten pitää kättä ja mihin siirtyä.

Minun mielestäni Pokemon on vain hyvä juttu. Se on saanut meidät hieman hiljaiset suomalaiset juttelemaan tuntemattomille. Olemme sosiaalista kansaa, mutta emme helpolla ala puhelemaan tuntemattomien kanssa. Pokemon rikkoo muurejamme ja saa meidät small talkkaamaan Pokemoneista. Ihmiset liikkuvat enemmän, jopa teinit. Ainoastaan aluksi oli negatiivisena ilmiönä turhia onnettomuuksia. Näin videon, missä poika syöksyi keskelle tietä ja pyörä jäi vauhdissa tielle. Nyt moni varmasti tietää, ettei Pokemonien eteen tarvitse mennä, vaan ne saa napattua kauempaakin. Kymmenien metrien päästä parhaimmillaan. Että jos jotain harmittaa metsiin mätänevät mustikat, niin kerrottakoon, että ennen Pokemon Go -peliäkin ne mustikat mätänivät metsiin. Tämäkin villitys tulee laantumaan. Erityisesti maissa, joissa on kylmä talvi. En jaksa uskoa, että syyssateilla, marraskuun rännässä ja helmikuun pakkasissa ihmiset tönöttävät jossakin puistossa Poke Stopilla Luret päällä. Kyllä tämä syksy tulee tämän pelin hohdon kadottamaan – valitettavasti! Ennen kylmää syksyä olisi kiva saada päivitystä peliin. Olisi kiva jos siihen tulisi ihan uusia ominaisuuksia.

Hohoi Pokemonin pelaajat! Kuinka paljon teitä on Glitz & Glamin lukijoissa? Millä levelillä menette ja mikä on teidän kovin Pokemon? Minulla tosiaan meneillään level 22 ja Vaporeon on se johon olen panostanut eniten. CP huitelee nyt lukemissa 1836.

Leppoisaa lauantaita ja antoisia metsästysretkiä Pokemon-pelin parissa!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme