Kasvotuotteet

Poskipuna pyöreille poskille

31.10.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Pari viikkoa sitten postasin 5 parasta poskipunaa, jonka kommentteihin tuli kyselyä poskipunan sijoittamisesta pyöreille poskille. Päätin tehdä siitä ihan postauksen ja yrittää havainnollistaa kuinka poskipuna kannattaa sijoittaa pyöreämmille poskille.

poskipunapyoreilleposkille

Minulla itselläni ei sinällään ole pyöreät posket. Toki ne ovat pyöristyneet kilojen myötä, mutta minulla on myös aika vahvat ja terävät kasvojen piirteet pyöristyneiden poskien lisäksi. Kuvassa minulla ei ole minkäänlaisia varjostuksia tai korostuksia (lukuun ottamatta silmämeikkiä), mutta oikeasta suunnasta tuleva valo luo kuviin luonnollisesti syntyviä varjoja ja korostuksia. Kasvojen piirteitä on erilaisia ja pyöreät posket eivät ole välttämättä merkki kiloista, vaan pyöreys kasvoissa on myös ominaisuus ja piirre. On ymmärrettävää, ettei ko. piirteen omaavat haluaisi sitä enempää korostaa. Pyöreäkasvoisille haluan kuitenkin kertoa, että on kasvonpiirteitä, joissa sitä pyöreyttä yritetään hakea. Esimerkkinä nyt miesten kasvot. Kun miehiä meikataan naisiksi, niin pelkkä silmämeikki ja huulipuna ei vielä luo illuusiota naisesta. Nainen on usein hieman pehmeämpi ja pyöreämpi kasvonpiirteiltään. Ja jos nyt ääripäihin mennään, niin Madonna on täyttänyt kasvojaan kirurgisesti saadakseen takaisin nuorekasta pyöreyttä. Pyöreys kasvoissa on tavoiteltuakin.

poskipunapyoreilleposkille1

Jos pyöreiden poskien meikkaaminen ei ole aivan selvää, niin suosittelen käyttämään tarkempaa jälkeä tekevää poskipunasivellintä. Tiiviimmät ja tasapäisemmät siveltimet ovat tarkempia. Oikein pehmeä ja pyöreä sivellin levittää poskipunan valmiiksi häivytellysti, mutta oikea sijoittaminen voi olla haastavampaa ja tällöin poskipuna saattaa levitä alueille, jotka sitten korostavat poskien pyöreyttä.

poskipunapyoreilleposkille2

Tee siveltimellä selkeä viiva poskiluun alaluomelle tai sen päälle – riippuen siitä minkälainen luusto kenelläkin on. Minulla on korkeat poskipäät ja luusto on korkealla, joten teen ”viivan” poskipään alapuolelle. Pyöreissä poskissa on haastavaa nähdä oikea alue, joten paikan voi ensin kokeilla sormin. Tunnustele poskeasi ja etsi poskiluun korkein kohta. Jos poskiluusi on selkeästi ylempänä, kuin nenäsi, tee poskipunalla viiva poskiluun alapuolelle. Jos poskiluusi sijaitsee samalla tasolla tai alempana, kuin nenäsi, tee viiva poskipunalla poskiluun päälle.

Viivan tulisi kulkea lähes hiusrajasta, korvan yläreunan korkeudelta alaviistoon kohti nenän ja ylähuulen välistä aluetta. Viistomainen muoto luo illuusiota pidemmistä kasvoista.

poskipunapyoreilleposkille3

Älä tuo poskipunaa kasvojen keskiosalle asti. Nenän vierelle tuotu puna poskilla korostaa poskien pyöreyttä.

poskipunapyoreilleposkille4

Häivyttele poskipunaa lopuksi. Kun opit sijoittamaan poskipunan oikealle paikalle, voit helposti levittää poskipunan suoraan pehmeämmällä siveltimellä.

poskipunapyoreilleposkille5

Raikkaamman ilmeen lisäksi poskipunalla voidaan tehdä kasvojen muotoilua. Kuvan vasemmalla puolella on poskipuna, oikealla ei.

poskipunapyoreilleposkille6

Poski poskipunalla.

poskipunapyoreilleposkille7

Ja ilman.

poskipunapyoreilleposkille9

Poskipuna molemmilla poskilla.

pinklash1

Pyöreille kasvoille kannattaa valita poskipunaksi sävy, joka pystyy luomaan varjomaista muotoa kasvoille. Ihan pinkki ja vaaleanpunainen ei välttämättä oikein toimi pyöreillä poskilla. Tämä ei kuitenkaan ole mikään sääntö, mutta hieman rusehtavaan taittavat sävyt ovat helpompia pyöreille poskille. Pinkit ja vaaleanpunaiset toimivat pyöreille poskille silloin paremmin, kun kasvoja varjostetaan ja korostetaan niille tarkoitetuilla tuotteilla. Pinkit ja vaaleanpunaiset korostavat pyöreitä muotoja. Suosi siis murrettuja ja neutraaleja sävyjä.

poskipunapyoreilleposkille8

Minulla on tässä tutoriaalissa IsaDoran Perfect Blush, sävyssä Bare Berry. Sävy toimii viileällä, sekä lämpimällä iholla. Luo kivasti varjomaista efektiä poskikuoppaan. Helppo sävy, joka ei vaadi seurakseen armotonta contouria, eli kasvojen muotoilua varjoilla.

grungemakeup1

Toivottavasti tästä oli apua teille, jotka ette ole vielä löytäneet poskipunan hienoutta arkimeikissä. Kuten postauksessa jo aikaisemmin sanoin, raikkaamman ilmeen lisäksi, poskipunalla saa tehtyä kevyttä muotoilua kasvoille.

Oikein kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

Postauksessa esiintyvä IsaDoran poskipuna on saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Kommentit (10)

Eikö olekin jännä juttu? 🙂 Pieni juttu, iso muutos.

Nyt mua kyllä hämmentää… Itse olen mieltänyt nuo kasvojen kohdat varjon eikä (heleän) poskipunan paikoiksi… Mihin kohtaan tekisit noissa varjostusta?

Tässä tutoriaalissa sijoitettiin pelkästään poskipuna, eli ei käytetty varjostuksia, mutta oikealla sävyllä saadaan ns. ”varjokin” luotua pelkän poskipunan voimalla. Asiat eivät meikkaamisessakaan ole mustavalkoisia. 🙂 Eli jokaisessa kasvojen muodossa ja jokaisessa tavassa ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa. Absoluuttisia, kaikille täysin samalla tavalla toimivia ei ole.

Kurkkaappas tämä postaukseni, jossa kasvoja muotoillaan.
https://anna.fi/glitz8glam/2015/09/helppo-kasvojen-varjostus-ja-korostus/

Huomaat, että varjon paikka on hieman alempana. Nyt kun tuohon lisätään poskipuna, niin se sijoittuu osittain varjon päälle ja varjon yläpuolelle.

Eli jos tässä olisi tehty varjostus, olisin tehnyt sen ensin. Varjo olisi tullut ihan aavistuksen alemmas. Mutta silloin en olisi poskipunalla yhtä jyrkkää alaviistoa, eikä poskipuna menisi yhtä lähelle korvaa. Poskipunan linja olisi suorempi, koska varjo on silloin luomassa muotoilun. Minun kasvoilla voidaan poskipuna tuoda keskemmälle, kuin mitä tässä tutoriaalissa havainnollistin. Mutta nyt oli kyseessä pelkän poskipunan käyttö pyöreillä poskilla. Siksi tällainen tapa tehdä se. Variaatioita löytyy monia, koska niin paljon määrittelee se, että mitä sävyä käytetään ja käytetäänkö muita tuotteita, kuten varjostusta. 🙂

Saitko kiinni mitä yritän kertoa? 🙂

Saan kiinni! Etenkin kun luin muutamaan kertaan ja tuo viimevuotinen postaus vielä selvensi. Ehkä en olekaan ainakaan ihan niin pihalla kuin jo arvelin… Teen poskilleni ensin varjoa ja valoa ja viimeiseksi ”väliin” aika pienelle alueelle heleää punaa. Taitaa se toimia 🙂

Juuri näin. 🙂 Et ole pihalla. Jokin vain nyt hämmensi sinua. Mietin, että olisiko se ollut selostukseni poskiluusta?

”Jos poskiluusi on selkeästi ylempänä, kuin nenäsi, tee poskipunalla viiva poskiluun alapuolelle. Jos poskiluusi sijaitsee samalla tasolla tai alempana, kuin nenäsi, tee viiva poskipunalla poskiluun päälle.”

Tässä tosiaan jos poskiluun korkein kohta on nenän yläpuolella, niin sitten poskipuna juuri sen korkeimman kohdan alapuolelle. Muissa tapauksissa päälle. Korostus tulee aina poskiluun yläpuolelle (ellei sitten haeta sille ei-luontevaa paikkaa tarkoituksella) ja varjostus poskiluun alapuolelle.

Nämä ohjeet ovat niitä, joissa luodaan luontevia varjoja. Jos seuraa esimerkiksi youtubessa draq queenien tutoriaaleja, niin niissähän tehdään sitten muutoksia. Eli ei haeta luonnollisia paikkoja, vaan muotoillaan toisella tavalla, kun haetaan vahvoja linjoja, draamaa ja maskuliinisiin kasvoihin kuitenkin naisellisia, korkeita poskipäitä.

Eli riippuu paljon siitä, mitä haetaan ja minkälainen luusto kenelläkin on. 🙂

Kiitos! Tästä oli iloa ja apua. Mulle poskipuna on ihan ehdoton mutta vaihtelen vähän sen paikkaa sen mukaan miten tukka on. Joskus naama näyttää pallolta, joskus pitkältä ja joskus neliskanttiselta. Oon yrittänyt katsoa netistä miten kasvojen muoto oikeesti määritellään ja kysyin kerran kampaajaltakin et minkäs mallinen naama mulla on. Ei oikein mitään vastausta. Mutta siis pointti oli et poskipunan paikka totisesti vaikuttaa ?

Kyllä! Nuokin asiat vaikuttavat. 🙂 Ja juuri se, että onko käytössä varjostukset ja minkä sävyinen käytetty poskipuna on. Myös se, että mitä halutaan ja haetaan.

Kampauskin on yksi sellainen, joka muuttaa kasvojen mittasuhteita. Tai ei muuta, vaan luo illuusioita. 🙂 Pitkille kasvoille ei ehkä korkea nuttura ole paras vaihtoehto, jos halutaan luoda kampauksen avulla tasapainoa.

Tuossa kuvassa, joka havainnollistaa pinkin pyöristävää vaikutusta keskemmällä poskea, on sellainen jossa olen hakenut tyttömäistä pyöreyttä poskiin. Minulla on kyllä sitä omastakin takaa, mutta halusin korostaa sitä. Siinä minulla on varjostuksetkin, mutta ne menettävät tehonsa. Kun tutoriaalissa käytän pelkkää poskipunaa ja sijoitan sen tuolla tavalla, poskille syntyykin kaventava efekti.

Eikö olekin jänniä juttuja? Näin pieni muutos ja silti aivan erilaiset efektit. 🙂

Kiva postaus, kiitos 🙂 Vahvisti mukavasti omia oletuksia oikeasta tavasta ja paikasta poskipunailla. Laiskana ja kuivaihoisena olen ihastunut voidemaisiin puikkoposkipuniin <3

Kiva kuulla! 🙂

Puikkoposkipuna onkin vielä helpompi sijoittaa tarkasti. 🙂 Viiva oikealle paikalle ja sormin tai siveltimellä blendaus.

Kiitos tästä vinkistä, olen nyt parina aamuna vaihtanut poskipunan paikkaa hieman alemmas ohjeen mukaan, niin on ilmekin ihan erinäköinen 😀

Eikö olekin jännä juttu? 🙂 Pieni juttu, iso muutos.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *