Glitz & Glam

Poskipuna pyöreille poskille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Pari viikkoa sitten postasin 5 parasta poskipunaa, jonka kommentteihin tuli kyselyä poskipunan sijoittamisesta pyöreille poskille. Päätin tehdä siitä ihan postauksen ja yrittää havainnollistaa kuinka poskipuna kannattaa sijoittaa pyöreämmille poskille.

poskipunapyoreilleposkille

Minulla itselläni ei sinällään ole pyöreät posket. Toki ne ovat pyöristyneet kilojen myötä, mutta minulla on myös aika vahvat ja terävät kasvojen piirteet pyöristyneiden poskien lisäksi. Kuvassa minulla ei ole minkäänlaisia varjostuksia tai korostuksia (lukuun ottamatta silmämeikkiä), mutta oikeasta suunnasta tuleva valo luo kuviin luonnollisesti syntyviä varjoja ja korostuksia. Kasvojen piirteitä on erilaisia ja pyöreät posket eivät ole välttämättä merkki kiloista, vaan pyöreys kasvoissa on myös ominaisuus ja piirre. On ymmärrettävää, ettei ko. piirteen omaavat haluaisi sitä enempää korostaa. Pyöreäkasvoisille haluan kuitenkin kertoa, että on kasvonpiirteitä, joissa sitä pyöreyttä yritetään hakea. Esimerkkinä nyt miesten kasvot. Kun miehiä meikataan naisiksi, niin pelkkä silmämeikki ja huulipuna ei vielä luo illuusiota naisesta. Nainen on usein hieman pehmeämpi ja pyöreämpi kasvonpiirteiltään. Ja jos nyt ääripäihin mennään, niin Madonna on täyttänyt kasvojaan kirurgisesti saadakseen takaisin nuorekasta pyöreyttä. Pyöreys kasvoissa on tavoiteltuakin.

poskipunapyoreilleposkille1

Jos pyöreiden poskien meikkaaminen ei ole aivan selvää, niin suosittelen käyttämään tarkempaa jälkeä tekevää poskipunasivellintä. Tiiviimmät ja tasapäisemmät siveltimet ovat tarkempia. Oikein pehmeä ja pyöreä sivellin levittää poskipunan valmiiksi häivytellysti, mutta oikea sijoittaminen voi olla haastavampaa ja tällöin poskipuna saattaa levitä alueille, jotka sitten korostavat poskien pyöreyttä.

poskipunapyoreilleposkille2

Tee siveltimellä selkeä viiva poskiluun alaluomelle tai sen päälle – riippuen siitä minkälainen luusto kenelläkin on. Minulla on korkeat poskipäät ja luusto on korkealla, joten teen ”viivan” poskipään alapuolelle. Pyöreissä poskissa on haastavaa nähdä oikea alue, joten paikan voi ensin kokeilla sormin. Tunnustele poskeasi ja etsi poskiluun korkein kohta. Jos poskiluusi on selkeästi ylempänä, kuin nenäsi, tee poskipunalla viiva poskiluun alapuolelle. Jos poskiluusi sijaitsee samalla tasolla tai alempana, kuin nenäsi, tee viiva poskipunalla poskiluun päälle.

Viivan tulisi kulkea lähes hiusrajasta, korvan yläreunan korkeudelta alaviistoon kohti nenän ja ylähuulen välistä aluetta. Viistomainen muoto luo illuusiota pidemmistä kasvoista.

poskipunapyoreilleposkille3

Älä tuo poskipunaa kasvojen keskiosalle asti. Nenän vierelle tuotu puna poskilla korostaa poskien pyöreyttä.

poskipunapyoreilleposkille4

Häivyttele poskipunaa lopuksi. Kun opit sijoittamaan poskipunan oikealle paikalle, voit helposti levittää poskipunan suoraan pehmeämmällä siveltimellä.

poskipunapyoreilleposkille5

Raikkaamman ilmeen lisäksi poskipunalla voidaan tehdä kasvojen muotoilua. Kuvan vasemmalla puolella on poskipuna, oikealla ei.

poskipunapyoreilleposkille6

Poski poskipunalla.

poskipunapyoreilleposkille7

Ja ilman.

poskipunapyoreilleposkille9

Poskipuna molemmilla poskilla.

pinklash1

Pyöreille kasvoille kannattaa valita poskipunaksi sävy, joka pystyy luomaan varjomaista muotoa kasvoille. Ihan pinkki ja vaaleanpunainen ei välttämättä oikein toimi pyöreillä poskilla. Tämä ei kuitenkaan ole mikään sääntö, mutta hieman rusehtavaan taittavat sävyt ovat helpompia pyöreille poskille. Pinkit ja vaaleanpunaiset toimivat pyöreille poskille silloin paremmin, kun kasvoja varjostetaan ja korostetaan niille tarkoitetuilla tuotteilla. Pinkit ja vaaleanpunaiset korostavat pyöreitä muotoja. Suosi siis murrettuja ja neutraaleja sävyjä.

poskipunapyoreilleposkille8

Minulla on tässä tutoriaalissa IsaDoran Perfect Blush, sävyssä Bare Berry. Sävy toimii viileällä, sekä lämpimällä iholla. Luo kivasti varjomaista efektiä poskikuoppaan. Helppo sävy, joka ei vaadi seurakseen armotonta contouria, eli kasvojen muotoilua varjoilla.

grungemakeup1

Toivottavasti tästä oli apua teille, jotka ette ole vielä löytäneet poskipunan hienoutta arkimeikissä. Kuten postauksessa jo aikaisemmin sanoin, raikkaamman ilmeen lisäksi, poskipunalla saa tehtyä kevyttä muotoilua kasvoille.

Oikein kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

Postauksessa esiintyvä IsaDoran poskipuna on saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X