glitz & glam

Puhdistusvoimaa öljystä

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Puhdistusöljyt ovat vieneet minut mennessään, enkä voi käsittää kuinka olen ennen tullut toimeen ilman niitä.

elisabetharden5

Monelle teille puhdistusöljy on tuttu juttu ja tuotteen toimintaperiaate selvää. Kuitenkin aina on joku, jolle asia on uusi. Siksi pikainen selvitys siitä, miksi puhdistusöljy on hyvä juttu.

Meikit ovat rasvaliukoisia. Jotkut meikkituotteet liukenevat myös vedestä, mutta erityisesti meikkivoide on vaatii täydelliseen puhdistumiseen öljyä. Toinen vaihtoehto on vahva tensiidipohjainen puhdistaja, joka ei ole yhtä ihoystävällinen vaihtoehto, kuin öljy, eli rasva. Niin hassua, kuin se onkin, niin rasva liuottaa rasvaa. Voin havainnollistaa meikkien rasvaliukoisuuden esimerkillä: meikkivoiteet, maskarat, rajaustuotteet, huulipunat jne. kestävät heikoiten heillä, joilla on rasvoittuva iho. Ihon oma tali liuottaa meikkiä ja sen vuoksi ne tuhriintuvat tai lähtevät selkeästi liukenemaan. Kosmetiikka tulee olla pois pestävää, joten sen kuuluukin käyttäytyä niin. Jos käytössä on ihan perinteinen elintarvikkeeksi soveltuva öljy, niin tarvitset ehdottomasti jonkun, joka poistaa sen rasvan kasvoiltasi. Tässä astuu kuvaan jokin tensiidipohjainen puhdistaja. Puhdistusöljyt ovat iholle hellävaraisia ja ne puhdistavat vedenkestävänkin meikin.

elisabetharden3

Nyt kun puhdistusöljyn periaate on selvä myös heille, jotka eivät ideaa olleet vielä tienneet, niin esittelen Elizabeth Ardenin uutuuden, joka tulee virallisesti myyntiin helmikuussa. Elizabeth Ardenin Ceramide Replenishing Cleansing Oil kuuluu Ceramide -tuotesarjaan, joka tukee ihon omaa suojakerrosta. Elizabeth Arden on oikea klassikobrändi. Onhan Elizabeth Arden saavuttanut jo kunnioitettavan 106 vuoden iän. Vaikka Elizabeth Arden on selektiiviinen klassikkobrändi, se ei kuitenkaan ole maineeseensa nähden niin hintava. Merkiltä löytyy lukuisia klassikkotuotteita, joita valmistetaan edelleen, ja jotka ovat edelleen monien kuluttajien ja ammattilaisten suosimia. Yksi esimerkki on Eight Hour Cream, jonka tulen esittelemään jossain vaiheessa. Elizabeth Arden on taatusti tunnetumpi varttuneemman väen keskuudessa, mutta mielestäni nämä klassikkobrändit tulisi tuoda uusienkin sukupolvien tietoisuuteen.

elisabetharden4

Ceramide Replenishing Cleansing Oil -puhdistusöljy on pakattu kätevään pumppupulloon, josta tuote on helppo annostella. Yksi painallus öljyä riittää puhdistamaan kasvot meikeistä ja muista epäpuhtauksista.

elisabetharden

Öljy on hennon keltaista ja hyvin liukasta ja aika täyteläistäkin. Puhdistusöljyjenkin koostumuksissa on eroja. Tuoksu on mieto ja sellainen johon ei kiinnitä erityisemmin huomiota.

elisabetharden1

Idea on se, että öljy levitetään kuiville kasvoille ja pyöritellään sormin iholla. Tämä irrottaa meikin, talin ja epäpuhtauksia. Kun kasvot ja silmämeikki on saatu irtoamaan öljyllä, kostutetaan käsiä vedessä. Kosteilla käsillä aloitetaan uudestaan kasvojen läpikäyminen sormin pyörittelevällä liikkeellä. Öljy muuttuu valkeaksi ja maitomaiseksi veden vuoksi. Öljy alkaa liukenemaan vedestä. Lopuksi kasvot huuhdellaan runsaalla vedellä.

Ihosta ei jää rasvainen, vaikka puhdistukseen öljyä käytetäänkin. Nämä veteen liukenevat öljypuhdistukset eivät välttämättä vaadi toisen vaiheen puhdistusta, mutta itse suosin kaksoispuhdistusta. Tämä tarkoittaa sitä, että puhdistan kasvoni öljypuhdistuksen jälkeen vielä puhdistusgeelillä, -voiteella, -emulsiolla tai -vaahdolla. Tämä takaa sen täydellisen puhdistuksen iholle.

elisabetharden2

Elizabeth Ardenin Ceramide Replenishing Cleansing Oil -puhdistusöljy sisältää runsaasti omega-happoja, jotka ovat muuten erityisen hyväksi atooppisesta ihosta kärsiville. Ceramide Replenishing Cleansing Oilissa on käytetty tärkeimpinä ainesosina aprikoosiöljyä, safloriöljyä ja oliiviöljyä.

Kuten jo alussa sanoin, niin Elizabeth Ardenin Ceramide Replenishing Cleansing Oil -puhdistusöljy tulee myyntiin helmikuussa, mutta jotenkin minulla on sellainen fiilis, että näitä saattaa jo olla Stockmanneilla tai Kickseissä. Mutta viimeistään sitten helmikuussa on, jos eivät vielä ole ehtineet.

Hinnaltaan Ceramide Replenishing Cleansing Oil on 30,00 € / 200 ml. Öljy on todella riittoisaa sen tehokkuden ja riittoisan koostumuksen vuoksi.

Löytyykö sieltä joku, joka ei ole koskaan kokeillut puhdistusöljyä? En hämmästelisi, sillä ei siitä ole, kuin about pari vuotta, kun itsekin testasin ensimmäiseni. Hullaannuin siihen hellävaraisuuteen ja tehokkaaseen meikin puhdistukseen.

Tuote saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X