Glitz & Glam

Räikeästi oranssia meikissä & tutoriali silmämeikkiin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Taas blogger jätti julkaisematta ajastetun tekstin… pahoitteluni. 

Olen luvannut kauan sitten tutorialia värikkääseen silmämeikkiin. Aloitetaan helposta värikkäästä silmämeikistä. Ihana lukijani ja blogiystäväni Pumpulipupu ihasteli tekemiäni persikkaisia ja oranssisia silmämeikkejä ja pyysi minulta tutorialia johonkin niistä. Juttuhan hänen kanssa lähti siitä, että miten saa intensiivisen värin liikkuvalle luomelle, eli värin kuuluisi näkyä. Siksi ajattelin, että teen tutorialin oranssin silmämeikin mukaan. Meikki ei ole ihan samanlainen, koska olisi tylsää tehdä täysin identtinen, mutta hyvinkin samanlainen. Tällä kertaa käytän mattaluomivärejä kaikkialla muualla, paitsi korostuksiin kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan. Mattaluomivärit ovat hieman haasteellisempia kuin helmiäiset. Helmiäinen antaa vähän anteeksi häivyttelyissä, kun taas matta ei samalla tavalla. Jokainenhan voi käyttää haluamaansa väriä ja haluamiaan merkkejä, että tietysti myös haluamiaan luomivärikoostumuksia.

Meikki on minusta loistava syksylle värimaailmansa vuoksi. Kuvitelkaa ruskeita, keltaisia, oransseja ja punaisia puunlehtiä puissa, maassa ja kaikkialla. Itse näkisin itseni tässä meikissä ja lookissa jossakin festareilla tmv. tapahtumassa, bileissä tai halloween aikana. Tai noh, miksen arkenakin. On sen verran hauska look. ;D Tiedän, että joidenkin mielestä värit ovat kaameat ja liian räikeät, mutta nyt alkaa olemaan taas aika siirtyä vahvempiin meikkauksiin täällä Glitz & Glamissa. Vielä on kesä, mutta syksy lähenee ja minä olen alkanut himoitsemaan syksyisempiä värejä.

Nuo oranssit huulet jotenkin kruunaa tämän meikin. Siis voi juku miten minun silmät ovatkin siniset kun minulla on oranssia ja ruskeaa luomiväriä. Aika kiva kontrasti.

Mutta sitten siihen tutoon, että miten silmämeikki syntyy… Olen tietenkin pohjustanut silmäluomeni Urban Decayn Primer Potionilla.

Ensiksi siveltimellä SMH:n Creme D’Nude, joka on matta ja nude.

Levitän siveltimellä Creme D’Nudea luomivaon yläpuolelle, en muualle. Nude luomiväri pohjalla auttaa ruskean häivyttelyssä myöhemmin, mutta koska haluamme liikkuvalle luomelle räikeänä näkyvän luomivärin, niin en käytä siellä turhaa mitään muita luomivärejä. Haasteellisin kohta häivytellä on juuri tuo luomivaon yläpuoli, joten siihen kannattaa laittaa pohjalle nudea luomiväriä helpottamaan häivyttelyä.

Eli näyttäisi tältä… (siis eihän siinä näy vielä yhtään mitään! :D)

Seuraavaksi laitan highlightit ja tässä meikissä käytän Make Up Storen Muffinia, joka on todella helmiäismäinen ja nude väritykseltään.

Levitän Muffinin kulmaluulle….

… ja silmän sisänurkkaan.

Näyttää tässä vaiheessa tältä, eli ei vielä juurikaan miltään.

Häivyttelen hieman Muffinia.

Koska kyseessä on myös saada intensiivisyyttä väreihin, niin käytän tässä tutossa aplikaattoreita myös. Käyttämäni luomivärit olisivat siveltimelläkin hyvin intensiivisiä luomilla, koska ovat erittäin pigmenttisiä. Haluan kuitenkin edes joissakin tutoissa käyttää aplikaattoreitakin, sillä tiedän monien käyttävän myös niitä. Toiseksi jos luomivärinä olisi jokin heikko pigmenttisempi, niin tällä tavalla saisi sen värin intensiivisyyden paremmin esiin. 😉

Käytän siis W7 NEON paletin oranssia ja levitykseen käytän aplikaattoria. Ko. luomiväriä voi levittää myös siveltimellä, sillä pigmenttisyyttä riittää!

Levitän oranssia vain liikkuvalle luomelle.

Häivytän hieman oranssin rajoja.

Nyt näyttää tältä.

Seuraavaksi käytän Urban Decay Naked paletin Buckia ja levitykseen käytin aplikaattoria. Sivellinkin käy ja toimii.

Levitän Buckia ulkonurkkaan ja luomivakoon.

Häivytän hieman ulkonurkasta sisänurkkaa kohti luomivakoa pitkin.

Kevyen häivyttelyn jälkeen näyttää tältä.

Seuraavaksi käytän sivellintä kun levitän varjostukseen Buckia. Siveltimellä pystyn samalla häityttelemään varjostusta.

Levitän ulkonurkkaan halutun muodon. Teen tähän meikkiin ulkonurkkaan levittäytyvän mallin.

Lisäilen tarvittaessa luomiväriä siveltimeen ja napautan sormella aina ylimääräisiä pois siveltimestä.

Lisään luomiväriä ja samalla häivyttelen luomivaon yläpuolelle, jotta väri liukuisia kulmaluuta kohti.

Teen samaa liikettä ulkonurkasta sisänurkkaa kohti kerros kerrokselta, eli nostatan aluetta kaiken aikaa.

Nyt pitäisi näyttää suunnilleen tältä.

Otan pienen siveltimen ja otan siihen taas Buckia.

Levitän alaluomelle luomiväriä ulkonurkasta…

… sisänurkkaa kohti.

Häivytän suuremmalla siveltimellä alaluomen rajausta.

Häivyttelemällä sulautan alaluomen ja yläluomen luomivärit toisiinsa.

Lisään vielä highlightia aplikaattorilla, sillä halusin tähän meikkiin kunnolla korostusta. Tämä ei tietenkään ole välttämätöntä.

Lisään kunnon ”täpin” silmän sisänurkkaan. ”Täppi” on yksi nimitys sisänurkan korostukselle ja valoisuuden antajalle.

Lisään vielä kulmaluullekin reilusti korostusta.

Meikki olisi valmis rajaukseen ja ripsiväriin, mutta jatketaan tässä tutossa vielä heille, jotka haluaisivat lisää tummuutta ulkonurkkaan ja luomivakoon.

Otan pienellä siveltimellä Make Up Storen Deadlyä, joka on matta tummanruskea.

Teen katseeseen lisää syvyyttä tekemällä alaluomen ulkonurkkaan rajausta. Teen tummemman rajauksen vain värikalvolle asti.

Lisään syvyyttä tummanruskealla ulkonurkkaan…

… ja luomivakoon.

Nyt olisi syvyyttä lisätty.

Sitten häivyttelen rajoja ulkonurkasta luomivakoa pitkin.

Häivyttelen alaluomen rajausta myös.

Nyt olisi valmista rajauksia ja ripsiväriä varten.

Tässä tutorialissa ei ole opetusta rajaukseen, koska julkaisen jossakin vaiheessa rajauksien tekoon oman postauksen, jossa on monta tutoa erilaisten rajauksien tekoon.

Rajauksessa käytin Smashboxin ruskeaa geelilineria. Alaluomen sisärajauksessa Urban Decayn 24/7 Glide-On kynän Whiskey.

Ripsillä Lumenen True Natural Volume maskara.

Huulimeikeistäkin teen myöhemmin oman laajemman tutorialin. Tässä meikissä huulilla käytin rajaukseen Grimasin 540 kynää ja huulipunana Grimasin oranssi 5-12. Päälle laitoin kiilloksi Goshin 0074 huulikiillon, joka on kimalteinen oranssi.

Ostin tuon ihanan pääkallopannan Tallinnan reissulta. Hintaa oli reipas 5 euroa.

Halusin laittaa pari kuvaa (toinen on jutun ensimmäinen kuva) missä ihoni on todella vaalean näköinen, jotta näkisitte miltä ko. meikki näyttäisi vaalealla iholla. Valkoinen ihoni on kuvattu ulkona, pilvisenä päivänä salamavalolla. Minusta oranssi toimii valkoisellakin iholla.

Näissä sisällä minun meikkauspisteen valossa salamavalolla kuvatuissa kuvissa ihoni on saman sävyinen kuin luonnossakin.

Mielipiteitä meikistä? Onko liian räikeä vai just sopiva teidän makuun? Tiedän, että teissä lukijoissa on rajujen ja räväköiden meikkien ystäviä ja osa teistä taas pitää enemmän hillityistä ja pehmoisista meikeistä. Nyt olen pitkään tehnyt aika pehmoisia ja suht hilittyjä meikkejä. Voisin aloittaa räväkämpien kauden taas. Odotan jo innolla talvea, että pääsen tekemään jäisiä ja kylmiä meikkejä glittereillä ja ilman. 🙂 No nyt te kiroatte minut, kun puhun julkaisun alussa syksystä ja nyt sitten lopussa talvesta, vaikka vielä on kesää jäljellä…. ;D

Urban Decayn Naked palettia saa taas Beautybay.comista ja Lookfantastic.comista. 😉
W7 NEON palettia saa Suomesta Pretty.filtä. Make-up everydayn Anu kertoi minulle joskus, että Keskisellä myydään myös W7 NEON paletteja.
Grimasin kosmetiikkaa saa Kouvolasta. Korjalassa Korjalankatu 6, Mustin ja Mirrin vieressä on Suomen Grimasin varasto, jossa voi käydä tavalliset taatelin tallaajatkin ostoksilla. 😉 Eli kyseessä on varastomyymälä. Täältä löytyy Suomessa Grimasin jälleenmyyjiä.

X