HETKET JA FIILIKSET

Riehakasta vappua!

30.4.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kun vappuaatto ajoittui tänä vuonna lauantaille, niin kaikilla on tänään paljon muutakin mielessä, kuin Glitz & Glamin postaukset. Siksipä en tälle lauantaille postaa mitään sen kummempia. Enemmänkin toivotan vain reihakasta vappua.

Lapsilla oli eilen päiväkodissa vappurieha jonne sai halutessaan pukeutua. Lapseni olivat tietysti innoissaan ja halusivat pukeutua. Pojan puin merirosvoksi, joka oli hänestä tosi kiva juttu. Vähän oli serkun vanha merirosvopuku vielä suuri, mutta ei haittaa. Väljän paidan alle voi pukea vaikka t-paidan, jossa on merirosvopoika. Silmälappua en edes kehitellyt, sillä tällainen 3-vuotias ei edes antaisi sellaisen olla. Mutta huivi piti päähän keksiä, joten äidin huivilaatikosta kaiveltiin pääkallohuivi, joka oli täydellinen tähän tarkoitukseen.

Tyttärelläni oli joku juttu ja ongelma. Valitti ja kiukkusi, ettei hänellä ole mitään päälle laitettavaa. Hmm… kuulostaako tutulle? 😀 Nuorena se jo alkaa, vaikka kaappi on täynnä erilaisia prinsessamekkoja ja Monster High -asukin löytyy. Nyt vaan ei kuulemma kiinnostanut prinsessat, eikä joka kerta voi olla Monster High. Aha, selvä! Äitinä tajusin yskän. Piti olla jotain uutta. No eipä siinä mitään. Tuumailin hetken ja sitten se ajatus lähti syntymään. Muistin ihanan pilkkumekon, jonka isotäti vasta lähetti synttärilahjaksi tyttärelleni. Lähdin kehittelemään fiftarityttöä. Kellohelmaisen mekon alle laitoimme pari muuta hametta, jotta helmasta saadaan muhkea. Sitten löysin vyön vyötäröä korostamaan ja nahkatakki kruunasi tämän rock-henkisen fiftaritytön. Pikkutytöt ovat aina helppoja, kun heille antaa käyttöön jotain omista kätköistään. Joten neiti sai lainaan (lopulta omaksi) minun vanhan käsilaukun. Kampaukseksi helppo korkealle nostettu ponnari ja minun kätköistäni pääkallokuosiset panta ja rusetti. Helmet kaulaan ja menoksi. Punaiseksi maalatut huulet kissarajauksien kanssa olisivat kuuluneet tähän, mutta en halunnut meikata lastani sellaisilla. Lopulta minulla oli asuunsa tyytyväinen esikoululainen. Jeah, jälleen yksi naisenalun kriisi ratkaistu.

fiilis1

Meillä on niin ihanasti tänä vappuna, että olemme koko perhe kotona. Vuosi sittenhän minulla oli niin, että erään näytelmän ensi-ilta oli vappuaattona, joten se meni töissä ja sen jälkeen jäin hetkeksi enskaribileisiin. Oli turhaa kiirehtiä siihen aikaan kotiin, kun lapset ja aamuvuoroon lähtevä mies nukkuvat. Joten iso jee tälle vapulle!

Nyt kun on ihan perinteistä vappusäätä luvattu, niin onkin hyvä sää grillata. Grillikausi alkakoon. Lapset toivoivat grillattuja burgereita, joten meillä syödään sitten niitä. Mutta tällä kertaa lähdin sen verran juppailemaan, että naudanlihapihvin ja kunnon cheddareiden lisäksi kokeillaan broilerin rintafilettä, vuohenjuustoa ja itse tekemääni paholaisen hilloa. En malta odottaa sitä burgeria!

Simatkin olin laittanut tulemaan, mutta näin 15 vuotta sitten viimeksi simaa tehneenä vähän jännitän. Noh, tänään sen sitten näkee, että menikö kiljuksi ja voiko sitä antaa lapsille? 😀 Ihan kotikaljalle se vielä toissapäivänä maistui.

Joten minä toivotan kaikille oikein mahtavaa vappua! Juokaa nakkeja, grillatkaa simaa ja olkaa ilmapalloja!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme