Glitz & Glam

Sarja: Grimas huulimeikki tutorial

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Grimas sarjan 5. osa tulee tässä. Tällä kertaa hyppäämme meikkipohja ja peitetuotteista huulipuniin.

Olen kirjoittanut reilu vuosi sitten esittelyä Grimasin huulipunista. Siksi en enää tähän postaukseen liitä suurempia esittelyjä Grimasin punista, mutta linkki vanhaan postaukseen löytyy tästä.

Kuten näkyy, niin Grimasin huulipunien määrä on kasvanut tuosta reilun vuoden takaisesta. Grimasin huulipunissa on parasta niiden huippupigmenttisyys ja kestävyys. Ne eivät ole kosteuttavan tuntuisia ja ovat hieman jämäkän tuntuisia huulilla, jonka vuoksi huulipunaa ei heti tule ”syötyä” pois huulilta. Grimasin punat pysyvät hyvin paikallaan.

Huulipunasävyjä myydään nappeina ja hylsyyn pakattuina. Napit maksavat 6,25 €/kpl ja hylsyyn pakattu 7,80 €. Napit saa 4:n, 6:n ja 12:n huulipunan paletteihin, jolloin esimerkiksi neljän huulipunan paletin hinta on yhteensä 23,95 € (5,99 €/kpl).

Kuva: Vesa Lanki

Pidän erittäin paljon Grimasin huulten rajauskynistä. Ne ovat pehmeitä, pigmenttisiä ja ihan hyvin pysyviä. Hinta-laatusuhde on kohdillaan, sillä rajauskynät maksavat 3,65 €. Kuvassa näkyy muutamia omistamiani Grimasin meikkikyniä.

Oletko miettinyt, että mitä se kolmiuloitteiset huulet tarkoittaa? Miten huulista saisi hieman vielä täyteläisemmän näköiset? Miten sen rajauksen saisi näppärästi tehtyä? Näytän teille yhden tavan tehdä huulimeikki.

Valitse rajauskynä, joka on saman värinen, kuin huulipuna. Rajauskynä saa olla aavistuksen tummempi, kuin huulipuna, mutta välttääkseen ”ysärimuodin” aikaiset huulimeikit, niin älä valitse liian tummaa rajauskynää, ellet taida riittävästi taitoa rajauksen häivyttelyyn.

Teroita rajauskynä. Jos et pidä liian terävästä kynänkärjestä, niin voit hieman ”tylsyttää” kynää esim. kämmentäsi vasten.

Aloita rajaus amorinkaaresta. Muotoile kaari oman huuliesi muotoon tai työstä haluamasi muoto. Piirrä keskikohdasta ensin toiselle puolelle ja tämän jälkeen toiselle.

Jatka amorinkaaren muotoilun jälkeen suupieliä kohti, mutta älä piirrä aivan loppuun asti.

Aloita alahuulen rajaus myös keskeltä ja piirrä rajausta suupieliä kohti.

Älä piirrä rajausta aivan loppuun asti.

Rajaus on piirtämättä aivan suupielistä. Jos sinulla ei ole ongelmia huulimeikin karkailusta, niin voit jättää rajauksen tekemättä aivan loppuun asti ja hypätä seuraavan kuvan.

Jos sinulla herkästi huulipuna karkaa ”huuliryppyihin”, niin jatka rajauksen piirtäminen loppuun asti. Katso, että ala- ja yläpuolen rajaukset kohtaavat toisensa suun ollessa rennosti kiinni. Näin ylä- ja alahuuli ovat tasapainossa keskenään, eikä toinen näytä toistaan isommalta. Jos esimerkiksi alahuulesi on isompi, kuin ylähuuli, niin voit rajauksella saada niistä yhtenäisemmät tekemällä ylähuulen rajauksen aavistuksen yli huulten rajan ja alahuulen rajauksen aavistuksen huulen oman rajan sisäpuolelle.

Voit hieman värittää rajausta paksummaksi parantaaksesi huulipunan pysymistä huulten rajojen sisäpuolella.

Jos näyttää siltä, että rajaus ei ole aivan tasainen tai esim. rajauskynä on aavistuksen liian tumma, niin voit häivytellä rajausta puhtaalla huulipunasiveltimellä.

Huulipunaksi tähän huulimeikkiin valitsin Grimasin Lipstick Pure -huulipunan sävyssä 5-4.

5-4 on sävyltään viininpunainen. Minä otan spaattelilla ja siitä otan siveltimeen, mutta voit tietysti käyttää omaa henkilökohtaista huulipunaasi ottamalla punasta suoraan siveltimeen.

Tee huulimeikki aina käyttämällä sivellintä, jotta huulipuna kiinnittyy ja tasoittuu huulillesi luonnollisesti. Huulimeikin korjailuun voit käyttää huulipunaa suoraan hylsystä, mutta korkillinen huulipunasivellin on myös kätevä käsilaukussa huulimeikin korjailua varten.

Aloita huulipunan levittäminen keskeltä. Minulla on tapa aloittaa alahuulesta.

Levitä huulipunaa keskeltä suupieliä (ulkonurkkia) kohti.

Ylähuuli samalla tavalla. Aloita keskeltä.

Levitä suupieliä kohta.

”Haukkaa” paperia! Eli ota paperinpala huuliesi väliin, jotta ylimääräinen huulipuna tarttuu siihen.

Levitä toinen kerros huulipunaa samalla tavalla kuin ensimmäinenkin.

 Jos pidät paksusta huulipuna kerroksesta, niin huulesi jäävät hieman kiiltäviksi.

Jos poistat kevyesti paperiin painamalla ylimääräisen kerroksen, saat huulimeikistä kestävämmän. Huulet näyttävät mattaisemmilta, mutta hyvin tasaisilta. Korostamalla huulten keskiosaa saat kolmiuloitteisuutta ja täyteläisyyttä huulillesi.

Käytän korostukseen Grimasin Lipstick Pearl Pure -huulipunaa sävyssä 7-04.

7-04 on helmiäisvalkoinen, joka toimii loistavaksi kolmiuloitteisten huulien luontiin. Minä taas käytän spaattelia, mutta omasta henkilökohtaisesta huulipunasta voit ottaa suoraa puhtaalla siveltimellä.

Levitä korostusta (vaaleaa huulipunaa) huulten keskiosaan ja häivyttele varovasti hieman. Vältä värittämästä huuliasi kauttaaltaan korostuksella. Sävyä 7-04 tarvitsee todella vähän korostukseen, mutta sillä voi myös vaalentaa tummia huulipunia, että myös tehdä mattamaisesta huulimeikistä helmiäismäisen.

Valmis! Voit kestoa parantaa taputtelemalla erittäin kevyesti erittäin hienojakoista ja läpikuultavaa (transparent) irtopuuteria. Itse en käytä irtopuuteria, koska jossakin vaiheessa päivää on pakko hieman korjata huulimeikkiä ja tällöin on parempi, että ei ole käyttänyt puuteria kiinnitykseen.

Punatut huulet vaan aina toimii! Silmämeikki voi olla olematon, mutta kauniit punatut huulet antavat huolitellun ja virkeämmän ulkonäön.

Rohkeutta vaan käyttämään värikkäitä huulimeikkejä! 🙂

Haluaisitteko swatch -postauksen Grimasin huulipunista ja rajauskynistä?

X