Glitz & Glam

Sarja: Grimasin peitevärit & meikkipohjatutorial osa 1

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kävin eilen yöllä ostamassa Glitz & Glamille .com -osoitteen. Laittakaapas kirjanmerkkeihinne osoite https://anna.fi/glitz8glam/ . Huomasin ostokseni myötä, että vanhassa osoitteessa .blogspot.fi ei toimi kaikki ihan niin kuin pitäisi. Sivun asetukset meni molemmissa osoitteissa uusiksi, joita yritän selvitellä näiden päivien aikana.

Mutta nyt siihen päivän postaukseen…

Hallelujah! Sain vihdoin työstettyä jatkoa näille Grimas postauksilleni. Tämähän on sarja, jonka aiheena Grimasin tuotteet. Tässä tulee järjestyksessään 3. jakso Grimasia.

Grimasilta löytyy peitevärejä kahta ei mallia. On Correction Stick Pure ja Camouflage Make-up Pure. Minulta löytyy vain yksi ”sticki” ja se on sävyltään IV5, joka on kellervä ja tarkoitettu lähinnä tummien silmienalusten peittämiseen. Correction Stick Pure -puikkoja löytyy viisi eri sävyä, 408 (vihreä), IV5 (kellervä), G0 (vaalea neutraali), B1 (vaalea beige) ja W3 (vaalea punapohjainen). Hintaa Correction Stickillä on 9,40 €.

Camouflage on pigmenttisin peiteväri Grimasilta. Camouflage -peitevärejä löytyy nappeina (2,5 ml) ja stickeinä, eli puikkoina (23 ml). Nappeina sävyvaihtoehtoja löytyy värillisistä eri sävyisiin ihon väreihin. Puikoista löytyy muutamia vähemmän, kuin napeista.Camouflage -napit maksavat 7,80 € ja puikot 15,65 €.

Napit saa kätevästi palettiin kiinni meikkivoiteiden, luomivärien ja/tai huulipunien kanssa. Paletteja löytyy 4:n, 6:n ja 12:n napin kokoisina ja kaikki paletit voi itse koota haluamillaan tuotteilla.

Minulla on Camouflage -peitevärejä kaksi sävyä. Vihreä 408 punaisuuden neutralointiin ja sama kuin Correction Stick -puikossakin, eli IV5, joka neutraloi ja peittää tummia silmänalusia.

Camouflage on pigmenttisempää ja peittävämpää, kuin Correction Stick -puikot. Koostumus Camouflagessa on hieman kuivempi ja massa on ”tönkömpää”, joten Camouflage vaatii hieman enemmän notkistamista ihon lämmöllä.

Tein tutorialin yhdestä tavasta tehdä meikkipohja ja yhdestä tavasta käyttää peiteaineita. Tapoja on monia ja voinkin tulevaisuudessa esitellä näitä erilaisia tapoja. Tässä tutorialissa neutraloidaan ja peitellään ja niiden päälle levitetään meikkivoide.

Aloita meikin teko aina puhtaalle ja kasvovoiteella kosteutetuille kasvoille. Voit halutessasi käyttää myös meikinpohjustajaa.

Minulle ihan, kuin tilauksesta kasvoi edellisenä yönä hormoonifinni kulmakarvojen väliin. Kohoumia ja epätasaista pintaa ei mikään meikki tasoita täydellisesti, mutta punoituksen saa piiloon meikillä ja pintaa tasoitettua. Kuten kuvasta näkyy, niin minulla on muutama tuore finni ja muutama vanha arpi, jotka näkyvät tummempina pisteinä ihollani. Ihoni on hieman epätasaisen värinen ja silmän aluseni ovat aavistuksen sinervät. Silmännympärysihoni on iän myötä alkanut tummumaan, joka saa minut näyttämään väsyneeltä. Kaikki kuvat on otettu luonnonvalossa ilman salamavaloa. Tämä kuvausvalaistus on kaikkein armottomin kaikille ”virheille”, sillä keinovalossa salamavalolla kuvatut aina hieman häivyttelevät kaikkea ”ei niin mieluisaa”. Tässä siis samalla minusta se ”alaston totuus” -kuva. 😉

Ota spaattelilla pieni määrä Grimasin vihreää (408) Camouflage (tai Correction Stick) -peiteväriä.

Tasoita peiteväriä spaattelilla, tai sormella kämmellesi tai paletille. Ota myös pieni määrä käyttämääsi meikkivoidetta. Minulla käytössä Grimasin Foundation G1, eli vaalea neutraali nestemäinen meikkivoide, mutta peittävämmän tuloksen saat Grimasin Creme Make-up -voidemaisella meikkivoiteella.

Sekoita peiteväri ja meikkivoide tasaiseksi.

Levitä neutraloivaa peiteväriä punoittaviin tai neutralointia tarvitseviin kohtiin. Voit käyttää sormea, meikkisientä tai sivellintä. Tässä tutorialissa käytän sivellintä.

Olen laittanut peiteväriä uusien ja vanhojen finnien päälle, että myös nenänpieliin, jotka yleensä hieman punoittavat.

Aloita peitevärin tasoitus sormin, meikkisienellä tai siveltimellä. Häivyttele peitettävän alueen ulkoreunoja kohti.

Parhaimman tuloksen saa käyttämällä tasoittelussa myös sormia.

Häivyttele poskipäille peiteväriä, jos poskipääsi punoittavat herkästi. Painele lopuksi kevysti sormin, jotta peiteväri kiinnittyy ja tasoittuu kunnolla.

Kasvot näyttävät erittäin vaaleilla, joka korostuu tummemman silmänympärysihon vuoksi.

En itse suosi Camouflagen IV5 -peiteainetta aikuisten naisten tummien silmien alle, sillä se tuo herkemmin esiin ei toivotut juonteet ja uurteet. Koska minulla on kuivat silmänympärykset ja minulla on synnynnäisiä ja iän tuomia uurteita ja juonteita, niin en käytä Camouflagea kovin mielelläni, vaan Correction Stickiä. Tummien silmän alusten peittäminen on yksi haasteellisimpia meikkauksia. Tulee varoa panda -efektiä, jossa silmien ympärillä on valkoiset rinkulat, lisäksi liika peiteväri kasaantuu ihon juonteisiin ja saa näyttämään vanhemmalta, kuin mitä on. Ne tasaisen kauniin väriset ja rypyttömät silmänympärykset mallien kuvissa ei ole saatu aikaiseksi pelkästään taitavan meikkaajan ansiosta, vaan niissä on hieman käytetty apuna kuvankäsittelyäkin. Joten kenenkään ei kannata masentua, kun silmän aluset ovat hieman tummat tai silmien alla näkyy juonteita. 😉

Ota neutraloivaa peiteväriä spaattelilla.

Notkista peiteväriä kämmellesi tai sormin paletille tai spaattelille. Peittävimmän tuloksen saat, kun käytät peiteväriä yksinään.

Jos sinulla on kuivat tai hieman uurteiset silmänympärykset, niin voit notkistaa ja keventää peiteväriä esimerkiksi silmänympärysvoiteella.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä peiteväriä sille alueelle silmän alle, johon syntyy varjoa ja joka sinertää. Voit käyttää työskentelyyn sormia, meikkisientä tai sivellintä.

Häivyttele peitevärin reunoja joka puolelle.

Minulla on käytössä sivellin.

Jos käytät meikkisientä tai sivellintä, niin tasoittele reunoja lopuksi sormin. Häivyttele reunat huolella.

Tässä tutorialissa käytin peiteväri+silmänympärysvoiteesta tehtyä neutraloivaa peiteväriä niin peittävästi, kuin vain saa aavistuksen kevyemmän peiton antava Correction Stick ohennettuna silmänympärysvoiteella on mahdollista. Kuten kuvasta näkyy, niin peittävyys on valokuvaustasoinen minulla.

On vaikea antaa suoranaista ohjetta siitä, kuinka välttää liian paksun peitevoiteen käyttöä tai välttää juonteiden esiin tuloa. Yleensä juonteet hieman tulevat esiin, mutta vinkkinä voin antaa, että aloita hyvin pienestä määrästä ja lisää vain tarpeen vaatiessa pieniä määriä kerrallaan kerroksia peittävyyttä antamaan. Opettele ja kokeile mikä on sinulle sopiva ja tarvittava määrä. 

Tässä tutorial -postauksessa jäämme tähän kohtaan. Seuraavassa osassa jatketaan meikkivoiteen levityksellä ja meikkipohjan viimeistelyllä.

Toivottavasti saitte vinkkejä tähän astisesta meikkipohjan työstämisestä. Seuraavassa postauksessa jatketaan. 😉

X