Glitz & Glam

Seerumia kuiville silmäluomille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tässä onkin tovi vierähtänyt, kun olen viimeksi kirjoittanut silmänympärystuotteista. Näitä testattuja on jonossa useampi ja minä se hyppään oikopäätä siihen, jota edelleen parhaillaan käytän.

Kuinkas moni teistä käyttää silmänympärysseerumia? Minulle tuosta tuotteesta on tullut ehdoton, sillä seerumit ovat voiteiden lisäksi mahtavia apuja kuivuutta vastaan. Seerumien avulla silmänympärysihoni pysyy paremmassa kunnossa, eikä kuivuus pääse tuomaan ikäviä ”ruttuja” esiin samalla tavalla, kuin ilman seerumien käyttöä. Nyt kun syksy viilenee ja ilman kosteusprosentti laskee, joutuu iho koetukselle ja menettää kosteuspitoisuuttaan. Kosteus on se, joka saa ihon näyttämään kimmoisammalta ja kiinteämmältä. Kun itse kärsin herkästi kuivuvasta silmänympärysihosta, niin panostan erittäin paljon sy-ihon hoitoon. Mitä enemmän sy-ihossani on kosteutta ja sitä suojaa täyteläiset voiteet ja seerumit, sen kimmoisammalta ja sileämmältä iho näyttää.

esteelauder

Estée Lauderin Advanced Night Repair Eye Serum on best seller Advanced Night Repair -kasvoseerumin kanssa samaa tuotesarjaa. Advanced Night Repair on hyvin suosittu ja siitä syystä usein kampanjahintaisena myynnissä. Olen itsekin kokeillut näytteen verran tuota seerumia ja pitänyt siitä. Senpä vuoksi uskaltauduin ostamaan tämän silmänympärysseerumin. Sehän on varmaan kaikkien tiedossa, että näillä kahdella ei voi olla suurta eroa keskenänsä. Uskallan väittää, että saman tuotelinjan kasvo- ja silmänympärysseerumit ovat lähes identtisiä keskenään. Sy-seerumit usein sisältävät pigmenttejä, jotka hieman tekevät sitä luvattua tummien silmänalusten häivytystä. Kyseessä on kosmeettinen efekti. Sen lisäksi sy-seerumi saattaa olla hieman kevyempi, kuin kasvoseerumi.

esteelauder2

Seerumi on pakattu kätevästi pumppupulloon. Helppoa ja nopeaa käyttää, mutta myös hygieenistä ja pumppumekanismi estää ilman pääsyn pulloon.

Advanced Night Repair Eye Serumista kerrotaan seuraavaa:

Ihon ikääntymisen merkkejä kokonaisvaltaisesti hoitava silmänympärysseerumi, joka palauttaa silmiesi nuorekkaan heleyden. Vähentää merkittävästi kaikkein näkyvimpiä ikääntymisen merkkejä silmänympärysiholla, kuten ohuita juonteita, ryppyjä, turvotusta, tummuutta, kuivuutta ja epätasaista ihon sävyä. Sisältää eksklusiivisen ChronoluxCB™ -teknologian, joka palauttaa silmien nuorekkaan heleyden. Intensiivisesti kosteuttava koostumus imeytyy nopeasti ja jättää ihon virkistyneen tuntuiseksi.

Näin reilu kolmikymppisenä on paha arvioida, että ovatko ne näkyvimmät ikääntymisen merkit vähentyneet. En kuitenkaan usko kosmetiikan lupauksiin, mutta oikealla kosteus- ja rasvatasapainolla iho on kimmoisampi ja sileämpi. Kosteuttavuuden huomaan. Muistan lukeneeni jostain, että sy-seerumi olisi hajusteeton. Tuo asia kannattaa vielä varmistaa konsulentilta tai myyjältä. En INCI-luettelosta hajustetta löytänyt, mutta jotkut säilöntäaineet ovat sellaisia, että niitä käytetään myös hajusteina.

esteelauder6

Koostumukseltaan seerumi on, kuin ohutta voidetta, emulsiomaista.

esteelauder4

Se tuntuu iholla hieman liukkaalle ja aika täyteläiselle, mutta ei kuitenkaan öljymäiseltä.

esteelauder5

Täyteläisestä koostumuksestaan huolimatta, seerumi imeytyy hyvin iholle. Yllätyin itse eniten sitä, että ihosta ei jää kiiltelevä, vaan seerumi todella imeytyy iholle. Käytän seerumin päälle silmänympärysvoidetta. Voide imeytyy iholle, vaikka alla on täyteläinen seerumi. Toki kaikkeen tähän vaikuttaa se silmänympärysihon kyky vastaanottaa kosteutta ja rasvaa, sillä määränsä enempää iho ei pysty vastaanottamaan. Mitä kuivempi iho, sen paremmin ja nopeammin kaikki imeytyy.

Laivalla myyjä sanoi minulle, että tätä seerumia ei kannata laittaa päivällä, että vain yöksi. Syy oli, että muuten peiteaineet eivät pysy paikallaan, jos alla on liian rasvaisia tuotteita. Ajattelin kyllä tuolla hetkellä, että olisipa se mahdollista, että löytäisin sy-tuotteen, joka saisi peiteaineet liikkeelle. Kyllä ne aina vähän saattaa silmäluomieni uurteisiin kerääntyä, mutta sillä ei ole väliä, että mitä voidetta tai seerumia olen käyttänyt. Jopa ilmankin ne saattavat kasaantua. Olen kaikesta huolimatta käyttänyt tätä yöseerumiksi tarkoitettua silmänympärysseerumia päivin ja öin, aina silmänympärysvoiteen lisäksi. Peiteaineet silmien alla ovat pysyneet yhtä hyvin, kuin aikaisemmin. Joskus eivät liiku ollenkaan ja joskus saattavat kerääntyä hieman alaluomieni syvimpiin poimuihin.

Olen pitänyt seerumista. Se selkeästi tuo lisäapuja ja suojaa silmänympärysiholle. Hyvä puoli on myös se, että saan sillä kivasti tasoittavuutta peiteaineita varten. Mitä tasaisempi pohja, sen kauniimmin ja helpommin peiteaineet sille asettuvat.

En kuitenkaan suosittele Advanced Night Repair Eye Serumia niille, joiden silmänympärysiho ei kärsi kuivuudesta. Joku kevyempikin riittää. Mutta kuivuudesta ja epätasaisesta sy-ihosta kärsiville voin suositella. On sitten jokaiselle tapauskohtaista, että riittääkö pelkkä seerumi, vai tarvitaanko lisäksi silmänympärysvoidetta? Myös annostelua kannattaa kokeilla. Itse käytän aika suuren määrän, erityisesti yöksi laitan niin paljon, kuin iho ikinä pystyy vastaanottamaan.

esteelauder1

Estée Lauderin Advanced Night Repair Eye Serumia myydään Sokosilla, Stockmanneilla ja Emotioneissa ja noiden kahden mainitun tavaratalon verkkokaupoissa. Hinnaltaan seerumi on 66,00 € / 15 ml. Eli hintavaa on. Laivalta seerumin saa hieman huokeammin. Siellä seerumilla oli hintaa 55,90 €.

Mitäs te käytätte tällä hetkellä silmänympärysiholle? Oletteko jo huomanneet muutoksia ihon tarpeissa, kun ilmat ovat hieman viilenneet?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X