Glitz & Glam

Sensai Loose Powder - silkkisen hienojakoista puuteria

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Olen aina sanonut, että irtopuutereilla ei ole väliä. Niissä ei ole suurempia eroja. Vai onko sittenkin?

Minun on pidemmän aikaa pitänyt testata jotakin selektiivisen merkin irtopuuteria. Sensaista olin kuullut kehuja. Itse olin lähdössä Tallinnan reissulle, joten puuteri tax free hinnoin kiinnosti.

Minä sitten ostin laivalta Sensai Loose Powder (Translucent) -irtopuuterin. Viking Linella puuterilla oli hintaa 33,90 euroa ja Tallink/Siljan laivalla puuteri olisi kustantanut 34,90 euroa. Puuteri on melko iso, sillä purkissa on 20 g tuotetta. Eli puolet enemmän, kuin hyvässä ja edullisemmassa Rimmelin irtopuuterissa. Rimmel Silky Loose Face Powder -irtopuuteri kustantaa sekin toista kymppiä, joten tax free hinnalla Sensai ei ole paljoa hintavempi. Kurkkasin Sokoksen hintoja ja siellä Rimmel on 15,20 euroa ja Sensai 44,70 euroa. Joten tax freessä 20 g Sensain irtopuuteria ei maksa paljoa enempää, kuin maissa 13 g Rimmelin puuteria.

Mukana tulee ylellinen ja oikeasti käyttökelpoinen puuterivippa. Vippa on ihana! Niin pehmeä, niin ihanasti puuteria annosteleva ja helposti pestävä/kestävä. Minulla oli Pierre Renén irtopuuterissa todella hyvä vippa, mutta se ei kestänyt ensimmäistä pesuaan. Sensain vippa kesti jo yhden pesun ja yllätyin siitä, kuinka helposti se puhdistui taas kirkkaan valkoiseksi.

Pärjäät vallan mainiosti halvemmallakin irtopuuterilla, mutta jos mielit kokeilla jotain hintavempaa, niin suosittelen lämpimästi Sensain irtopuuteria. Se on jollakin tavalla asteen parempaa, kuin muut kokeilemani, mutta ero ei ole mitään huikeaa. Enemmän plussaa tulee vipasta. Puuteri on kieltämättä koostumukseltaan todella hienojakoista ja ”Translucent” tarkoittaa läpikuultavaa, eli puuteri ei muuta kasvojesi sävyä. Joskus puhutaan ns. värittömästä puuterista. Puuteri tasoittuu kauniisti iholle, eikä jää jauhoisesti näkyviin. Halvemmilla ja heikommilla puutereilla tälläinen on helppo kuitenkin korjata pyyhkäisemällä irtonainen puuteri pois suurella kasvosiveltimellä. Taas sanon, että erityisesti aikuiselle naiselle suosittelen. Hienojakoisuus ja kaunis tasoittuminen on etu, kun puuteroidaan kevyesti elämää kokeneita kasvoja. Uurteet ja ihohuokoset eivät korostu, vaan jäävät huomaamattomiksi.

Hyvä puuteri, mistä minulla ei ole pahaa sanottavaa. Ilman tätä pärjää, mutta jos hifistellä haluaa, niin Sensain puuteri on hyvä puuteri hifistelyyn.

Mitä irtopuuteria sinä käytät? Ja miksi? Puutereista puhutaan loppujen lopuksi melko vähän ja niiden esittely on hieman tylsää, mutta miettikääpä mikä oli se toinen kosmetiikkatuotteenne heti maskaran jälkeen? Oliko se puuteri? Minulla ainakin oli. Vanha legenda Anytime kivipuuteri, sävyssä 00. Olen katsokaas 90-luvun teinejä. 😉 Ja sitä kuulkaas taputeltiin kasvoille joka välitunti. Siihen aikaan ei puuterin käytössä säästelty. 😀 Nykyään joudun heittämään kivipuutereita pois, kun tuntuu, että ne eivät ole enää riittävän hygienisiä laukussa vuoden tai kaksi pyörimisen jälkeen, niin ennen vanhaan Anytime 00 kesti sen 2-3 kuukautta. Huh! Siitä voi päätellä, miten paljon sitä puuteria käytettiin.

X