Glitz & Glam

Silmänrajaus tutorial

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Olen lupaillut teille lukijoilleni yhtä sun toista ja nyt on Minnan aika alkaa lunastelemaan lupauksiaan. ;D

Tutoriali rajauksista on yksi lupaamani ja sitä on jonkun verran pyydettykin. Olen nämä kuvat ottanut silloin kun tein tutorialia oranssista silmämeikistä, mutta en ole vain saanut aikaiseksi, että valitsisin kuvat, rajaisin ne, ajaisin tänne bloggeriin ja kirjoittaisin tuton tekstit. :/ No mutta nyt sain vihdoin ja viimein. ;D Joten aloitetaanpas se tutorial… 😉

Olen ensin meikannut kulmat ja silmäluomeni. Tässä tutorialissa käytän geelilineria, mutta ihan hyvin voi käyttää nestemäistäkin eyelineria tai vaikka rajaustussia. Minusta kätevin sivellin rajauksiin on Duroyn rajaussivellin, jossa on taivutettu pää. Aina saa siveltimen oikeaan kulmaan ja asentoon työskennellessä.
Aloitan rajauksen keskeltä silmää aivan ripsien tyveen. Liikkeen suunta on sisänurkasta ulkonurkkaa kohti.

 Teen lyhyitä vetoja kerrallaan.

Jatkan siitä kohdasta mihin jäin ja…

jatkan rajausta taas vähän matkaa. Tässä vaiheessa ulkonurkkaan saa jäädä vielä rajaamatonta kohtaa.

Siirryn sisänurkkaan ja jatkan rajausta hieman kauempaa, kun mistä aikaisempi rajaukseni alkoi.

Näyttäisi tässä vaiheessa tältä.

Taas siirryn tekemään rajausta hieman kauempaa kuin mistä aikaisempi rajaus alkoi ja vedän sivellintä sisänurkasta ulkonurkkaa kohti kunnes rajauksen ”viivat” kohtaavat.

Tällä hetkellä näyttää tältä. Haluan, että rajaus lähtee aivan sisänurkasta, joten toistan saman vielä kerran ja…

… jatkan yhtenäisen rajauksen vetoa pitkin ripsityveä sisänurkasta ulkonurkkaa kohti kuvien mukaisesti.

(Pahoittelen näitä muutamia sumeita kuvia. Kun ottaa sen 100 kuvaa, niin jotkut työvaiheet kamera onkin tarkentanut väärään kohtaan.)

No niin. Yläluomi on melkein rajattu ja teen tässä vaiheessa kissamaisen muodon rajaukseen. Jos et pidä kissamaisesta rajauksesta, niin tässä vaiheessa rajataan silmäluomen ulkonurkkaan asti.

Mutta koska tässä nyt opetan kissamaista muotoa myös, niin jatketaan tutoa vielä. Katso miten alaluomesi luonnollinen muoto kulkee…

 ja jatka sitä rajauksella kuvan tavalla.

Alarajausta voi halutessaan jatkaa hieman pidemmälle aivan ripsityveen ja tällä kertaa ulkonurkasta sisänurkkaa kohti.

Päätä rajaus iiriksen reunaan ja yritä saada alarajauksesta hieman häilyvän näköinen loppua kohden. Jos et vielä osaa, niin se ei haittaa, sillä lopussa sitä voi vielä hieman häivyttää ja fiksailla luomivärillä. 😉

Seuraavaksi tehdään se ”kissa” sinne silmän ulkonurkkaan. Tässä vaiheessa on sitten helppoa, koska vain tavallaan yhdistetään ”viivat” ja ”väritetään”.

Kissamaisesta rajauksesta voi tehdä siron tai massiivisemman. Jatkan tässä tutossa vielä siihen massiivisempaan.

Eli paksunnan rajausta vielä hieman.

Jätän tällä kertaa rajauksen tämän paksuiseksi, koska häivyttelyissä rajaus saa vielä massiivisuutta lisää. Tämä tapa tehdä kissamainen rajaus helpottaa tekemään kummankin silmän rajauksesta keskenään symmetriset.

Käytän synteettistä viistopäistäsivellintä, jolla käyn läpi rajauksen pienillä vedoilla ja liike on aina sisänurkasta ulkonurkkaa kohti.

Lopuksi pehmennän sisänurkan rajausta vielä. Tämä tapa ei toimi nestemäisten rajauksien kanssa, koska nestemäinen eyeliner kuivuu niin nopeasti, että sitä ei voi enää pehmennellä pelkällä siveltimellä.

Lopuksi vedän siveltimellä sisänurkasta ulkonurkkaan yhtenäisellä vedolla.

Koska käytin ruskeaa geelilineria, niin otan rajauksen häivytykseen ja pehmennykseen ruskeaa luomiväriä (Make Up Storen Deadly, eli mattaruskea). Jos käytät mustaa lineria, niin musta luomiväri tai rajausta voi pehmentää jollakin ihan muullakin värillä, jolloin rajaukseen saa erikoisemman efektin ja sen väri muuttuu hieman. 😉 Luomivärillä voi pehmentää geeli-, eyeliner- ja kajal-rajauksia.

Käytän tähän napakkaa synteettistä sivellintä ja aloitan pehmennyksen taas keskeltä ja liikun ulkonurkkaa kohti.

Lopuksi pehmennän sisänurkkaa. Jos alaluomen rajaus näyttää liian kovalta ja selkeältä, niin luomivärillä voi pehmentää alarajausta ja tällöin kannattaa käyttää liikettä ulkonurkasta sisänurkkaa kohti, jotta tummaraja häivyttyisi sisänurkkaa kohti tultaessa.

Maskaraa vailla siis enää! Rajauksen häivytyksestä voi tehdä utuisemman, mutta tässä meikissä jätin rajaukset semisti skarpeiksi, koska meikin idea oli olla hieman ROCK! ;D

Loppuun vielä kuva meikistä kokonaisuutena.

Mielipiteitä tutorialista? Oliko siitä apua tarvitseville tai saitko hyödyllisiä vinkkejä? On vaikeaa tehdä tutoa rajauksesta, koska rajausten teko vaatii myös paljon opettelua, eli käden motoriikkaa tarvitsee harjoitella.

Mitä muuten olette mieltä tutorialeistani? Onko kuvia liikaa? Sain tähänkin tutoon tungettua yli 30 kuvaa! 😀 Onko se vain hyvä juttu vai haittaako jo lähinnä?

X