Glitz & Glam

Silmänympärysvoiteet Mádara vs. Lavera

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Nyt asetan vastakkain kaksi kokeilemaani luomu silmänympärysvoidetta ja kerron niistä teille. Molemmat painivat samassa sarjassa hinnan ja kategoriansa mukaan. Kumpi voittaa ja kumpi selättää paremmin Minnan silmäryppyjä ja kuivuutta?

Silmänympärysvoiteiden painimatsi meneillään

Keväällä tilasin itselleni Biodellystä Lavera Faces My Age -silmänympärysvoiteen. Pidin voiteesta TODELLA paljon, sillä ihan silminnähtävästi se kosteutti minun herkkiä ja kuivia silmäluomia. Minulla on atooppinen iho silmien ympärillä ja tarvitsen hyviä voiteita, jotta iho pysyy kunnossa. Liian paksu ja rasvainen voide ei imeydy, joten se aiheuttaa sen, että ihoni kuivuu, koska kosteus ei pääse syvälle. Liian ohut ja kevyt voide taas on liian kevyttä minulle ja taas aiheuttaa kuivumista. Kun ihoni pääsee kuivaksi, se ensin punoittaa ja kutiaa. Sen jälkeen kun saan ärtyneisyyden rauhoittumaan alkaa ihon irtoaminen. On hirveää kun iho silmien ympäriltä irtoilee ja kesii. 🙁 Kaikien näiden ongelmien lisäksi 30 lähenee minun mittarissani, joten on päivän selvää, että silmienymrärystön iho alkaa rypistyä, kun se kärsii kuivuudesta. Olen valmis maksamaan aika paljonkin siitä, jos löydän yhdestä voiteesta vastauksen kaikkiin ongelmiini silmieni ympärillä. ;D

Oma silmienymärysihoni joutuu todella tarkkaan syyniin, koska teen meikkikuvia ja leikkailen/rajailen lähikuvia silmääni. Näen siis itse herkästi missä jamassa ihon kunto on. Eli minun ei tarvitse huokailla peilin edessä tuskaisena, vaan näen huokailun aiheet omassa blogissani ja aina kuvia rajatessani. 🙁

Eli kerron alkuun Lavera Faces My Ages -silmänympärysvoiteesta. Biodellyn sivuilla lukee näin:

Lavera Faces My Age Silmänympärysvoide

Saavuta silminnähden hoidettu, hyvin kosteutettu silmänympärysalue My Age -sarjan intensiivisellä silmänympärysvoiteella, joka sisältää karanjaöljyä ja luomuviljeltyä valkoista teetä (Reilu kauppa). Arvokkaat raaka-aineet, kuten nutrikeramidit ja Sepilift silottavat herkkää silmänympärysihoa silminnähden. Voide sisältää elvyttävää luomukofeiinia sekä arvokkaita luomumanteli- ja luomujojobaöljyjä.
Käyttö: Levitä intensiivistä silmänympärysvoidetta puhdistuksen jälkeen silmänympärysalueelle ja hiero ihoon kevyesti taputtelemalla. Käytä aamulla ja illalla. 15 ml.

MY AGE –TUOTTEISSA KÄYTETYT TEHORAAKA-AINEET
Valkoinen tee (Reilu kauppa): Suojelee vapaita radikaaleja vastaan ja auttaa näin ehkäisemään haitallisista ulkoisista tekijöistä johtuvaa ihon ennenaikaista vanhenemista.
Karanjaöljy: Ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä, ravitsee ihoa tehokkaasti ja tarjoaa luonnollista UV-suojaa.
Hyaluronihappo: Auttaa ihoa säilyttämään kosteutta
Koentsyymi Q10: Suojelee tehokkaasti ihosoluja ja kiinteyttää näin ihoa.
Cova B Trox –uute: Kiinteyttää ja kosteuttaa.
Aloe vera: Kosteuttaa, kiinteyttää ja virkistää ihoa.
Nutrikeramidit: Silottavat ihoa mukailemalla sen luonnollista rakennetta.
Kasvikollageeni: Edistää kollageenisynteesiä ja vahvistaa ihon omaa luonnollista suojaa.
Sepilift: Kiinteyttää ihoa ja tekee siitä täyteläisen.
Bambu-uute: Antaa iholle pehmeän ja silkkisen pinnan.

Valkoinen tee –uutteen anti-aging –vaikutus
Valkoisella teellä saattaa olla voimakkaat ikääntymisen merkkejä ehkäisevät vaikutukset. Kingstonin yliopiston uusi tutkimus vuodelta 2009 osoitti, että valkoisella teellä oli runsaasti tulehduksia ehkäiseviä ja antioksidanttisia vaikutuksia sekä kollagenaasi- ja elastaasi-entsyymien vaikutuksia ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka saattavat mahdollisesti vähentää riskiä sairastua nivelreumaan, joihinkin syöpiin, sydäntauteihin ja hidastaa elastiinin ja kollageenin entsymaattista hajoamista, jotka puolestaan edesauttavat ikääntymisen merkkien ehkäisemisessä. Tutkimuksen tulosten mukaan valkoinen tee saattaa hidastaa sellaisten entsyymien aktiivisuutta, jotka vahingoittavat elastiinia ja kollageenia (ja puolestaan edesauttavat ryppyjen ja muiden ihon ikääntymisen merkkien syntymistä). Valkoisen teen päärakenneosat ovat kofeiini, teofylliini, teobromiini ja saponiinit. Kofeiini ja polyfenoliset yhdisteet ovat edelleen tunnettuja antioksidantteja ja niitä on paljon valkoisessa teessä. Hapettumisreaktiot voivat synnyttää vapaita radikaaleja, jotka aloittavat soluja vahingoittavia ketjureaktioita. Antioksidantit pysäyttävät nämä reaktiot poistamalla vapaiden radikaalien välittäjät ja estämällä muita hapettumisreaktioita hapettumalla itse.

Minun mielipiteeni ja kokemukseni on ylistävä. Voide imeytyy hyvin ja antaa silmienympärysiholleni tarvittavaa kosteutta. Kuivuudesta johtuvat rypyt ja juonteet hälvenee ja iho on kiinteämpi. Tiedättekö sen, kun illalla pesee meikit pois ja laittaa voiteet kasvoille. Sitten tulee katseltua vielä telkkaria ja tulee haukoteltua vedet silmissä ennen nukkumaan menoa. Monet silmänympärysvoiteet ovat aiheuttaneet silmien kirvelyä viimeistään tässä vaiheessa, kun kyynelehtiessä voidetta liukenee iholta silmiin. Laveran silmänympärysvoide ei kirvellyt, vaikka sitä joutui suoraan silmäänkin. Hellävarainen ja tehokas ainakin minulle.

Ja sitten Mádaran Korjaava silmänympärysvoide. Kun viimeksi tein tilausta Biodellylle, niin Laveran Faces My Age -voide oli loppu varastosta, joten päätin sitten kokeilla Madaraa.

Biodellyn sivuilla Mádaran Korjaavasta silmänympärysvoiteesta kerrotaan lyhyesti näin:

Madara Korjaava silmänympärysvoide 

Syväkosteuttaa ja parantaa luonnollisen kollageenin tuotantoa. Hoitaa herkkää silmänympärysihoa. Sisältää mm. ruiskukkaa, kurpitsaa ja tomaattia.

Käyttö: Päivittäin silmänympärysiholle kevyesti sormenpäillä taputtaen. 15 ml.

Sitten omat kokemukseni  Mádaran silmänympärysvoiteesta. Voide on todella kätevässä pumppupullossa, mutta siihen ylistykseni sitten loppuivatkin. Voide on vaaleankeltaista ja tuoksuu minusta pahalle. En voi sietää kasvoille käytettäviä tuotteita, jotka tuoksuvat voimakkaasti. Minusta tuoksu muistuttaa vienosti hiusväreissä olevaa vetyperoxidin hajua. Tietysti toiset eivät edes huomaa hajua ja toisten mielestä se voi tuoksua hyvällekin. Nämä on näitä makuasioita. Voide imeytyy ihan hyvin iholle, eikä aiheuta kirvelyä. Käytössä olen nyt sitten huomannut, että Mádara ei kosteuta yhtä hyvin kuin Lavera. Silmänympärysihoni on alkanut taas rypistymään ja vaikuttaa hieman kuivalta. Eli minun ihoani Mádara ei syväkosteuttanut tarpeeksi. 🙁 Toisille tuote voi toimia, mutta ei minun vaativalle silmänympärysiholle, josta olen vuodatellut aina silloin tällöin täällä blogissani.

Nyt sitten asetelmaan Lavera vs. Mádara. Laveran voide on 15 ml tuubi ja maksaa 21,40 €. Mádara on 15 ml pumppupullossa ja maksaa 22,90 €. Eli samoissa hinnoissa ovat. Molemmat taitavat omistaa tarvittavat sertifikaatit ollakseen luomuja. Lavera on saksalainen ja Mádara latvialainen, eli Euroopasta molemmat. Mutta kumpi voitti matsin? No ihan 6-0 voiton vei Lavera Faces My Age silmänympärysvoide. Syynä voittoon ihan yksinkertaisesti siksi, että se tehosi minun kuiviin silmänympäryksiin ja näin sai ryppyjä siloteltua.

Laveran perustaja Thomas Haase on koko nuoruutensa kärsinyt ihottumista ja herkästä ihosta, joten sen vuoksi hän on aikoinaan perustanut luomuvoiteita ja -kosmetiikkaa valmistavan Laveran (vuonna 1987). Nimi Lavera tulee latinasta ja tarkoittaa totuutta, joka kuuluu yrityksen filosofiaan. Pientä nippelin ja nappelin tietoutta siinä. ;D

Moni super-julkkis on antanut tunnustusta ja kehunut Mádaran tuotteita. Mádaran motto on ”deeper than skin”, eli pintaa syvemmällä olevaa kauneutta. Sorry Mádara, mutta tämän taiston hävisit. 🙁

Muita jotka taistelevat kuivien silmänympäryksien kanssa ja siinä sivussa myös niitä ryppyjä vastaan?

X