Glitz & Glam

Suihke vai voidemainen kiharruksien pohjaksi?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oletteko koskaan pähkäilleet, että kumpi olisi parempi kiharruksien pohjalle? Muotoilusuihke vai -voide? Makuja on monia, kuten myös hiuksia. Tänään hieman kerron suihkeiden ja voiteiden eroja ja ominaisuuksia.

muotoilu1

Oikeastaan joka valmistajalta löytyy vaihtoehtoja. Aina kaikki muotoilusuihkeet eivät ole toimivimpia kaikkeen, kuten eivät myöskään muotoiluvoiteetkaan. Joku soveltuu paremmin suoristukseen ja joku toinen kiharruksiin. Suihkeet ovat selvästi suositumpia ja niitä usein löytyy valmistajilta useita vaihtoehtoja, erilaisilla ominaisuuksilla. Suihkeiden suosio perustuu varmasti myös niiden käytön helppouteen, mutta ei se voidekaan hankalaa ole käyttää.

Muotoilusuihke

Ominaisuuksia on usein lämpösuoja ja lämpöaktivoituminen. Suihkutetaan kuiviin tai aavistuksen kosteisiin hiuksiin ja muotoillaan. Usein lämmön kanssa muotoilu, mutta perinteisellä, ei lämpöä vaativalla kampaus-/kiharanesteellä onnistuu esim. sormikiharat. Voidaan suihkuttaa kerralla kaikkialle hiuksiin, mutta parempi ja pitävämpi lopputulos syntyy osio kerrallaan kostuttamalla.

Lämpöaktivoituvat muotoilusuihkeet toimivat uudelleen, ilman että suihketta lisätään uudelleen hiuksiin. Eli esimerkiksi kiharrat ensimmäisenä päivänä ja toisena suoristat. Tuote poistuu hiuksista vain pesemällä.

Kiharasta tulee hyvin selkeää ja osioiden pinta saattaa olla hieman ”rapsakka”, jos suihketta on annosteltu runsaasti. Kiharaosiot ovat kuitenkin melko helposti auottavissa.

 Sormin varovasti kampaamalla tai osioita yksitellen aukomalla kiharat muuttuvat hieman pehmeämmiksi. Muotoilusuihkeet jättävät kuitenkin hiuksen pintaan kevyen kalvon.

Uudempana muotoilusuihketuotteena nykyään käytetään ihan kuivahkoa hiuslakkaa tai ihan muotoiluun tarkoitettua hiuslakkamaista tuotetta. Tämä kuvassa oleva muotoilusuihke on 2in1 -tuote, eli toimii hiuskiinteenä, että muotoilussa lämpörautojen kanssa. Tällaiset eivät toimi niin hyvin uudelleen muotoilussa. Siksi kannattaakin tyyliä vaihtaessa pestä hiukset ja aloittaa alusta. Suihkutetaan kuiviin hiuksiin, osio osiolta ennen lämpörautojen käyttöä.

Hiuskiinne muotoilurautojen alla antaa kaikista kovimman ja ”rapsakimman” pidon hiuksille. Pito on loistava, mutta hentoisempi hius saattaa tuntua monista hieman liian kovalta ja näyttää luonnottoman jäykältä. Kiharat pysyvät hyvin, mutta tunne hiuksissa ei ole yhtä luonnollinen, kuin muissa vaihtoehdoissa.

Ehkä parhaimmillaan lasimaisessa ja jäykässä hiuksessa, koska pito on voimakas. Toimii kyllä hentoisemmissakin, mutta annostelussa tulee olla tarkkana, ettei kiharoista tule liian kovat.

Muotoiluvoide

Enimmikseen muotoiluvoiteita käytetään hiusten suoristukseen, mutta jotkut voiteet toimivat myös kiharruksien alle. Suoristukseen voidemainen tuote on tehokkain. Annostellaan käsin avulla aavistuksen kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Kuivataan ja/tai muotoillaan pyöröharjalla tai lämpöraudoilla.

kuvatus1 copy

Muotoiluvoiteella kiharoista tulee todella pehmeät ja joustavat. Riippuen osioiden koosta, mutta suurempaa kiharoiden erottelua ei tarvitse tehdä. Kevyt pään ravistelu tai pari kertaa sormilla hiusten kampaaminen erottelee osiot sopivasti. Muotoiluvoide ei ehkä ole kaikista lujin pidoltaan, joten sen vuoksi hiuskiinteellä kunnollinen viimeistely on tärkeää, jotta kiharat kestävät. Kestävyys ei ole yksistään muotoilutuotteesta kiinni, vaan myös hiuslaadusta, käytetyistä hoitotuotteista ja ennen kaikkea tekniikasta, jolla kiharat luodaan. Mitä loivempi kihara, sitä heikommin se säilyttää muotonsa.

Muotoiluvoiteessa on ihanteellista sen tuoma pehmeys ja joustavuus kiharoille. Hius tuntuu luonnollisemmalta. Muotoiluvoide on tehokkaampi pörröisyyttä vastaan, kuin suihkeet.

yvesrocher4

Olen vuosia suosinut suihkeita, mutta jostain syystä innostuin nyt muotoiluvoiteista kiharoiden alla. Kuivahko latva näyttää ja tuntuu paremmalta käyttäessäni muotoiluvoidetta. Minulle on iskostunut, että suihkeet ovat parhaimpia hentoisemmille ja normaaleille hiuksille ja voiteet karheille ja koville. Päätin opetella enemmän näiden muotoiluvoiteiden käyttöä itsellenikin, joten siitä inspiroituminen tähän postaukseen. Muotoiluvoiteen annostelussa vain kannattaa olla tarkempana, jos hiukset ovat hentoiset. Yllättävän pieni määrä riittää hennoille ja normaaleille hiuksille.

muotoilu

Suosittelen kokeilemaan myös muotoiluvoiteita, jos niiden käyttö ei ole tuttua ennestään. Erityisesti kuivat ja karheat hiukset näyttävät kauniimmilta ja tuntuvat pehmeämmiltä, kun ne on kiharrettu voiteen avulla. Muotoiluvoiteet ovat samalla vähän, kuin hiuksiin jätettävä hoitoaine, sillä ne monesti ovat myös kosteuttavia.

Kumpi on sinulla yleisesti käytössä suoristuksissa ja/tai kiharruksissa?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X