Yleinen

Sunset in Rio -meikkitutorial

11.7.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kesä on rohkeampaa värien käyttöä ja iloittelua meikkauksessa.

Oranssit huulet ovat tämän kesän hotein juttu. Kesälookin kestosuosikki on turkoosiset ja siniset rajaukset. Entäs jos nämä kaksi vastaväriä yhdistetään?

Sain IsaDoran Sunset in Rio -kesäkokoelman tuotteita ja Bronzing Powder -aurinkopuuterin kesäistä meikkitutorialia varten. Ajattelin yhdistää tutorialin ja tuote-esittelyn. Samalla, kun kerron meikin teosta ja vinkeistä, niin välissä kerron käyttämistäni tuotteista.

Sunset in Rio on mitä ilmeisimmin saanut ideansa tämän kesän jalkapallon MM-kisoista, jotka käydään Brasiliassa. Tänä viikonloppuna ratkeaa se kuka on mestari seuraavat neljä vuotta? Meneekö mestaruus Brasilian naapurimaahan vai tuleeko se tänne Eurooppaan? Brasilian kuuma ilmasto, kiihkeä samba ja trooppinen luonto ovat innoittaneet tämän Sunset in Rio -kokoelman värimaailmassa.

Olen tehnyt meikkipohjan IsaDoran BB-voiteella. Minulla on notkunut varastoissani tällainen näytekokoinen BB-voide ja nyt muistin ottaa tämän kokeiluuni. BB-voiteet ovat minusta parhaimmillaan näin kesäisin, kun halutaan keveitä ja läpikuultavia meikkipohjia.

Olen pohjustanut silmäluomeni silmämeikinpohjustajalla ja ehostanut kulmani valmiiksi.

 Aloita liikkuvalle luomelle käytettävästä luomiväristä. Minulla käytössä Sunset in Rio -kokoelman toinen uusista sävyistä, Ocean Wave.

Levitä luomiväri koko liikkuvalle luomelle, oman luomen muotoa myötäillen.

IsaDoran Eye Glow -luomivärit ovat pehmeitä ja erittäin pigmenttisiä. Niissä on voidemaisen luomivärin upea loisto ja hohde, mutta koostumus on pehmeän puuterinen. Ocean Wave on nimensä mukaisesti meren kuohunnan ja aaltojen sävyinen, sinervä hopeanharmaa.

Nappasin apulaiseksi Urban Decayn Naked Basic -paletin. Tähän voi käyttää ihan mitä vain neutraaleja sävyjä, kuten hyvinkin monelta löytyvää IsaDoran Matte Chocolates -palettia.

Lisää vaaleaa luomiväriä silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle.

Ota pehmeä häivytyssivellin ja valitse puuterin sävyinen (puuterikin käy) luomiväri.

Pehmennä hieman kulmaluulla käyttämäsi luomivärin rajaa.

Valitsin tähän meikkiin hyvin vaalean taupen sävyn, mutta halutessaan tähän voi valita tummemman sävyn tai käyttää vaikka aurinkopuuteria. Tarkoitus on vain hieman tuoda luomivakoa esiin, eli varjostaa.

Muotoile ja tuo esiin luomivakoa. Levitä luomiväriä ensin luomivakoa pitkin ja nosta häivyttelyä hieman ylöspäin.

Luomivärit ovat valmiit. Halutessaan tässä vaiheessa voi levittää aivan luomivakoon vähän vielä tummempaa sävyä ja aikaansaada voimakkaampi silmämeikki.

Seuraavaksi rajaus.

Sunset in Rio -kokoelmasta löytyy kaksi trooppista sävyä, Turqoise ja tämä sininen Aqua. Vedenkestävän geelilinerin mukana tulee sivellin, mutta minä yleensä suosin omia siveltimiäni. 

Aloita rajaus silmän keskiosasta, aivan ripsityvestä ja tee lyhyitä vetoja ulkonurkkaa kohti.

Tässä välissä kannattaa tehdä sama toiselle silmälle. Työstämällä rajauksia vaihe vaiheelta molempiin silmiin, rajauksien symmetrisyyden saavuttaminen helpottuu.

Määrittele haluamasi korkeus rajauksen ”siivelle”.

Yhdistä rajausta ”siivestä” rajauksen keskiosaan.

Rajauksen paksuuden voi hyvin määritellä tässä vaiheessa. Mitä paksumman rajauksesta haluaa, niin sitä korkeammalta yhdistää siiven kärjestä rajauksen keskiosaa.

Lopuksi rajauksen sisänurkka. Aloita sisänurkasta ja yhdistä silmän keskiosan rajaukseen lyhyin vedoin. Rajausta voi halutessaan jatkaa alaluomelle, mutta tässä tutorialissa tällä kertaa jätetään alaluomi meikkaamatta.

Seuraavaksi maskara.

Tässä meikissä ripset saavat näkyä ja olla runsaat.

Valitsin tähän tutorialiin oman suosikkini IsaDoralta. Big Bold -maskaran harja on hieman kömpelö, mutta kun sitä oppii käsittelemään, niin lopputuloksena on huikeat ripset.

Vai mitä sanotte?

Halutessa voi alaluomelle käyttää vaaleaa kajalia sisärajaukseen.

Purista silmäluomia muutaman kerran yhteen, jotta sisärajaus tarttuu myös yläluomelle ja väri tasoittuu luonnollisesti.

IsaDoran Inliner Kajal, sävyssä Blonde on loistava sisärajauksiin, jos silmät punoittavat esim. siitepölyn vuoksi. Vaalea sisärajaus myös ”avaa” silmää ja saa sen näyttämään vähän suuremmalta.

Sitten luodaan kasvoille se ns. auringon suudelma -efekti. Ota puuteri-, poskipuna- tai aurinkopuuterisiveltimeen aurinkopuuteria. Taputtele sivellintä kämmeneesi ja kopauta ylimääräinen puuteri siveltimestä, ennen kasvoille viemistä.

Luo poskiluun alle varjoa.

Sipaise hentoisesti aurinkopuuteria kasvojen korkeimpiin kohtiin, kuten nenälle, otsalle ja poskille.

IsaDoran Bronzing Powder sävyssä Highlight Tan on hyvän sävyinen vaaleillekin. Ei liian oranssinen, mutta kuitenkin päivettyneen ilmeen antava. Aurinkopuuterissa on hentoinen hohde.

Sunset in Rio -kesäkokoelmasta löytyy hehkuva Rio Fever.

Levitä huulipuna huulille.

Taputtele huulia hieman sormellasi, jotta lopputuloksesta tulisi kauniin tasainen ja luonnollinen, ilman paksua huulipunakerrosta. Tämä sormella tasoittelu estää myös hieman huulipunaa karkaamasta huulten rajojen ulkopuolelle, jos halutaan jättää rajaus tekemättä.

Kuvissa näkyvä kynsilakkani on Sunset in Rio -kokoelmasta löytyvä Copacabana. Kestävä kynsilakka, sillä minulla on kuvissa jo viikon vanha lakkaus. Nyt kun kerroin sen, niin kaikki huomaavat.

Kokonaisuus valmis! Trendikkäimmistä ja kuumimmasta huulimeikistä huolimatta halusin vaihtaa omalle mukavuusalueelle.

Pinkkiin! ”Luota sinäkin pinkkiin…”

Jos oranssi tuntuu liian vieraalta sävyltä tai olet selkeästi kylmäsävyinen, niin viileä Knock-Out Pink näyttää hyvältä merensinisen silmämeikin kanssa.

Sunset in Rio -kesäkokoelma sisältää kaksi eri sävyistä Twist-Up Gloss Stick -huulipunakynää. Tämän pinkin Knock-Out Pink ja Rio Red.

Twist-Up Gloss Stick -huulipunakynät ovat ihanan tuntuisia huulilla, helppoja käyttää ja osa sävyistä ovat hurjan pigmenttisiä, kuten tämä Knock-Out Pink. Osa sävyistä taas luonnollisempia ja vähemmän sävyä antavia. Tykkään Twist-Up Gloss Stick -huulipunakynistä.

Mitä olette mieltä?

Oranssi?

Vai pinkki?

On minulla jalkapalloon liittyvää kysyttävää? Kumpi voittaa? Saksa vai Argentiina? Entä miten käy isäntämaa Brasilian?

Saksa voittaa maailmanmestaruuden ja Brasilia jää neljänneksi, Hollannin napatessa pronssia. Olen muuten seurannut kuukauden näitä kisoja aika intensiivisesti.

Mukavaa viikonloppua kaikille ja futiksesta kiinnostuneille toivotan jännittäviä kisastudioita kotikatsomoihin.

Lue myös

Suosittelemme