Glitz & Glam

Suomalainen käärme- ja energiavoide

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joulukuussa esittelin kotimaisen Joy of Finlandin ihonhoitotuotteita. Tykästyin kovasti niihin ja sain niillä tarvitsemaani apua pintakuivan ihonhoitoon. Esittelypostaukseeni pääsee tästä linkistä.

joy

Tänään esittelen testiini saamia tehovoiteita Joy of Finlandilta. Joy of Finland on lyhyesti kerrottuna: kotimainen ihonhoitosarja, jonka takana seisoo suomalainen nainen ja teknologiasta vastaa kotimainen, orgaaniseen kosmetiikkaan perehtynyt kosmetiikkavalmistaja Naviter Cosmetics

joy1

On kiva kirjoittaa kotimaisesta merkistä, jolta löytyy hieman erilaisemmat tehoaineet tuotteistaan.

joy3

Energy Booster -tehovoide 49,00 € / 30 ml

Ihon värierojen tasoitukseen ja tummien silmänalusten häivytykseen ja turvotuksen vähentämiseen. Aktivoimaan sokeriaineenvaihduntaa.

Tehoaineina käytetty: Haloxyl, Tocopherol.

Onko Haloxyl tuttu ennestään? Sehän on sekoite/yhdiste (äää, mikä nyt onkaan oikea termi käytettäväksi?) joka sisältää: Glycerin, Steareth-20, Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitioyl Tetrapeptide-3. Haloxyliä käytetään tuotteissa, joissa halutaan vähentää tai ehkäistä tummia silmänalusia.

Energy Booster on hyvin energisen tuoksuinen voide. Siinä on hyvin appelsiininen tuoksu, joka antaa voiteelle piristävän tuoksun, mutta löytyy myös voiteesta ainesosana (Citrus Sinensis [orange] Peel Butter).

joy4

Snake Botox -tehovoide 49,00 € / 30 ml

Rentouttamaan kasvojen lihaksia. Käytetään erityisesti silmien ja suun ympärille ja otsalle. Vähentää kasvojen juonteiden ja ryppyjen kokoa.

Tehoaineina käytetty: Snake Protein, Haloxyl, Tocopherol.

Snake Protein, eli käärmeenmyrkky -proteiini. Voiteissa ja seerumeissa käytetään käärmeen myrkystä eroteltuja peptidejä, joiden sanotaan tasoittavan ryppyjä tehokkaasti. Tuota myrkystä eritettyä proteiinipeptidiä valmistetaan nykyään myös synteettisenä. Peptidit ovat yleisiä anti-age -tuotteissa, sillä aminohapoista koostuvat peptidit mm. parantavat kollageenin tuotantoa. Tätä aihetta tutkiessani enemmänkin, totesin sen niin laajaksi, että tähän en siitä kirjoita. Enkä muutenkaan koe olevani riittävästi näistä ymmärtävä, että voisin muille tietoa jakaa. Siksi pysyn hyvin mutkat suoriksi -ilmaisuissa.

joy5

Niputan näiden voiteiden koostumukset yhteen. Molemmat voiteet ovat hyvin samanlaisia koostumukseltaan, että myös tuoksultaan. Energy Boosterissa tuoksuu voimakkaammin appelsiini, kuin Snake Botoxissa, joka on miedompi tuoksultaan. Tuoksut haihtuvat hyvin pian levityksen jälkeen ja jäljelle jää sellainen apteekkivoiteelle tyypillinen perusvoiteen tuoksu. Tavallaan tuoksuttoman tuotteen tuoksu. Voide on hieman geelimäisen oloinen ja sen vuoksi levittyy helposti. Molemmista voiteista jää hyvin samanlainen tunne iholle. Rasvaisuutta ei juurikaan tunnu ja sen vuoksi luulen, että todella kuivaihoisten olisi hyvä suosia alla öljymäistä seerumia tai käyttää päälle täyteläisempää voidetta.

joy6

Hyvin tarkalla vierekkäisvertailulla tulin tulokseen, että Energy Booster on aavistuksen täyteläisempi ja rasvaisempi, kuin Snake Botox, joka on taas aavistuksen liukkaamman tuntuinen. Iholle jää molemmista aluksi hieman nahkea tunne, mutta voiteen imeydyttyä, nahkeutta ei tunne ollenkaan.

joy7

Mitä sitten tulee kosmetiikan lupauksiin?

Energy Booter lupasin hälventää tummia silmänalusia ja vähentää turvotusta iholla. Tummat silmänaluset ovat olleet suurempi ongelmani syksystä asti. Syy on ihan omissa elintavoissani ja senpä vuoksi en odota kosmetiikalta korjausta siihen asiaan. En huomannut voiteen vähentävän tummuutta omien silmien alla. Kun ne näyttivät vaaleammilta, niin olin varmaan nukkunutkin pitkään paremmin ja ihan vain juonut riittävästi, syönyt hyvin jne.

Snake Botox lupaa hälventää ryppyjä ja uurteita. Niissä olen huomannut parannusta tuolta syksystä asti. Yksin Snake Botox ei saa kunniaa, sillä käytössäni on ollut muitakin tuotteita talven aikana. Ainakaan Snake Botoxin käytön aikana tai sen jälkeen eivät ilmejuonteet ole pahentuneet.

Totesin molemmat voiteet ainakin ylläpitävän ihon kuntoa ja sen kimmoisuutta.

Kirjoitan vielä molempien voiteiden INCI-luettelot niistä kiinnostuneille.

Energy Booster:

Aqua, Caprylic/Caprictri Glyceride*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Glycerin*, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Citrus Sinensis (Orange) Peel Butter, Haloxyl (Steareth-20, N-Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide Peptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7 Peptide), Dipepide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, (Peptide), Phenethyl Alcohol*, Tocopherol (Vitamin E).

Snake Botox:

Aqua, Caprylic/Caprictri Glyceride*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Glycerin*, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Citrus Sinensis (Orange) Peel Butter, Snake Botox -Peptide (Dipepide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate), Steareth-20, N-Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7 Peptide, Phenethyl Alcohol*, Tocopherol (Vitamin E).

Toivottavasti INCI-luetteloissa ei ole kirjoitusvirheitä, sillä kirjoitin nämä käsin, pullojen kyljistä lunttaamalla. Kuten huomaatte, niin luettelot ovat lähes identtiset. Tämä selittää voiteiden samankaltaisuuden, mutta tehoaineissa on pieniä vaihtelevuuksia ja niillä on omat funktionsa voiteissa. INCI:t näyttävät tällaisen, niistä vain hieman tietävän silmissä oikein lupaavilta, eikä mitään arveluttavaa raaka-ainetta näy. Listat ovat myös lyhyehköjä.

joy2

Kaikin puolin Joy of Finland on mielestäni tutustumisen arvoinen ihonhoitomerkki. Voin suositella. Erityisesti heille, jotka kaipaavat luonnonmukaisempia, kuitenkin teknologiaa sisältäviä ihonhoitotuotteita. Joy of Finlandin tuotteet voivat sopia monille herkkäihoisille ja hajusteallergisille. Suosittelen tietysti aina tutkimaan INCI-luettelot, jos sieltä löytyy jokin juuri sinun ihoa ärsyttävä ainesosa. Kuitenkaan Joy of Finlandin tuotteissa ei ole niitä yleisesti ärsyttävimpiä ainesosia. Voiteet ovat turvallisia myös silmänympärysiholle, joka minusta on aina plussaa.

Pumppupulloihin pakatut voiteen ovat esteettisesti raikkaan näköisiä ja käytännöllisiä arjessa. Pumppupullot ovat myös aina hygieenisempiä ja niissä tuotteen sisältämät tehoaineet eivät pääse ilman kanssa kosketuksiin ja näin pääse haihtumaan tai hapettumaan samalla tavalla, kuin purkkiin pakatussa voiteessa.

Joy Of Finlandia pystyy tilaamaan Kauneusshop.fi -verkkokaupasta, joka on merkin oma verkkokauppa.

Huomenna olisi taas sunnuntai ja 5 parasta -postauksen aika. Paljastan aihetta sen verran, että ns. edullisempia tuotteita olisi tällä kertaa listattuna.

Molemmat voiteet saatuja.

Lue myös

X