Glitz & Glam

Syksyisiin kynsiin ”mätsäävä” meikki & kopio Mäkkejä esittelyssä ja muutenkin pohdintaa kopioiduista kosmetiikkatuotteista

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Ajatus meikkiin lähti kynsistä ja uusista luomiväreistä, joista löytyi tarvittavat värit. Lopussa kerron näistä luomiväreistä ja mistä ne olen tilannut, sillä niissä lukee MAC ja ovat Liberty of London kokoelman kuoseissa. 😉

Koska ko. meikissä on värejä, niin tein siitä kuitenkin hillityn näköisen, jotta kehtasin mennä töihin. Toki teatterin meikkaaja-maskeeraaja saa näyttääkin ”hieman” erikoiselta, mutta haluan silti olla hillitty jos käytän erilaisia värejä silmämeikissä.

Huulilla pelkästään kevyt huulikiilto, joka on tällä kertaa NYXin Round Lip Gloss Apricot.

Olen suosinnut viime aikoina lämpöisissä meikeissä persikkaista poskipunaa, joka on taas NYX Mosaic Powder Peachy.

Kulmaluulla ja sisänurkassa perussettinä Make Up Storen Muffin.

Liikkuvan luomen sisänurkasta puoleen väliin lämmin kultainen A08, puolesta välistä ulkonurkkaan punerva A07. Ulkonurkassa, luomivaossa ja alaluomella NYXin lämmin ruskea Hawaiian Coffee. Luomivaon yläpuolella hävytyksenä vihreä A04. Samaa vihreää käytin alaluomella.

Rajaus Smashboxin oliivinvihreällä geelilinerilla Image, jossa on kultaista hohdetta.

Match, match! 😀

Eli luomivärit tilasin sellaisesta paikasta kun DHgate.com. DHgate on vähän saman tapainen kuin Ebay. Siellä on monien eri myyjien tuotteita ja pääsääntöisesti kaikki myydään suurina erinä. Missään ei väitetä tuotteita alkuperäisiksi, mutta ei kopioiksikaan. Niistä mainitaan, että ovat valmistettu Kiinassa ja ovat yhtä laadukkaita kuin alkuperäiset. Kuvissa on selvästi tunnistettavissa brändien, merkkien ja kokoelmien tuotteita, mutta esim. teksti MAC saattaa olla sotkettu tai tuotteet kuvattu niin, että tekstit eivät näy. Mutta sitten siellä saattaa lukea, että Surf Baby tai Wonder Woman jne. ;D Eli merkkiä ei mainita, mutta kokoelmien nimiä käytetään. Minä päätin kokeilla MACin Liberty of Londonia.

Kaikesta päätellen tuotteet ovat kopioita, mutta hyviä sellaisia! Minulle on vain mysteeri, että mistä pakkaukset ovat? Ovatko ne alkuperäisiä vai jumalattoman tarkkoja kopioita? Yllätyin pakkauksien hienoudesta ja tarkoista yksityiskohdista.

Kuvia pakkauksista.

Kävi vain sellainen ”honkkeli”, että en lukenut ihan tarkasti myyjään infoja ja minulle tuli 7 eri väriä ja jokaista väriä oli 3 kappaletta. Kuljetuksessa oli mennyt kaikki mustat ja yksi sininen murusiksi… voitte kuvitella minkälainen sotku oli, kun mustaa luomiväriä oli ympäri pakettia. Luomivärit oli kyllä pakattu hyvin, mutta… joskus voi käydä tälläistä. Annoin 3 luomiväriä kollega ystävälleni Maiju Itkoselle kokeiltavaksi ja 2 annoin ystävälleni ”vaihtorahana”. ;D Loput voisin joskus myydä jos pidän kirppiksen täällä blogissani. On alkanut kertyä kaiken näköistä, joten turhimpia voisin kohta myydä pois.

Kauniita luomivärejä, kuten näette. Tuota oikealla yläkulmassa olevaa sinistä käytin Dior teemaviikon viimeisessä meikissä lisänä.

Jokaisen luomivärin alta paljastuu pieni aplikaattori ja…

… peili! Kopioiksi ovat siis aika hienoja ja yksityiskohtaisia. Wau!

Tein teille myös swatch-kuvia.

En käyttänyt silmämeikinpohjustajaa näissä swatch-kuvissa ja kuvat on kuvattu sisällä salamavalolla, mutta silti värit erottuvat hyvin ja näyttävät kauniilta.

 Luomivärien ”nimet” vasemmalta lukien: A07, A08, A04, A05, A09, A14.

Luomivärit ovat erittäin pigmenttisiä ja tarttuvat hyvin luomelle, mutta ovat kuitenkin helppoja häivytellä. Ihan laatutavaraa olematta kuitenkaan minkään hintavan merkin omia alkuperäisiä tuotteita. Toisaalta minun ajatusmaailmassa hieman sotii se, että joku perustaa oman tehtaan ja tekee toisen merkin tuotteita, eli kopioi. Alkuperäistuotteiden valmistaja tekee suunnittelu-, testaus-, promo-, markkinointityön ja sitten tulee ne jotka nappaavat reseptit, suunnitellut ulkonäöt, tuotteet ja valmistaa kopioitaan. He voivat tietenkin myydä halvemmalla kuin alkuperäinen, koska heillä ei ole esivalmistelevaa työtä, vaan tekevät toisten valmiiksi suunnittelemaa ja markkinoimaa tuotetta. Tuolla DHgatella (mistä siis itse tilasin) ei mainosteta suoraan MACinä, mutta monta muuta nettikauppaa kulkee suurilla ja näkyvillä MAC logoilla, vaikka myyvätkin kopioita.
Tälläisiä on pilvin pimein, mutta laitan muutaman mainitaakseni.
www.mawcosmetics.com
www.maccosmeticsunion.com
http://mac-eyeshadow.com

Vaikka nämä kopiot hieman sotivatkin minun ajatusmaailmassa, niin meinaan vielä tilata ja kokeilla muitakin kopioituja tuotteita. Poskipunat kiinnostaisivat kovasti… ;D Konadin leimauslaatat on minulla kopioita. Minulla on kaksi suurta levyä joissa on kaikki Konadin M-sarjan kuviot. Toisen ostin talvella Chez Delaneyltä ja toisen just äsken tuolta DHgatelta. Ko. laatat ovat yhtä toimivia kuin Konadin omat laatat. Aina olen onnistunut… ellen sitten omaa syytäni ole kämminyt jotain. ;D Kerron näistä laatoista tarkemmin teille joku päivä. 😉

En voi minkään, mutta minulla alkoi hieman heräilemään epäilyttäviä ajatuksia mansikkalaa kohtaan. Eli siis http://eu.strawberrynet.com. Kauppahan sijaitsee Hong Kongissa ja siellä lukee näin:

  • Q. Are all your products fresh and genuine?

  • A. Definitely, 100%. We never sell anything other than genuine brand items on our website.

  • Our products are sourced from around the world, so a small number of the products sold on our website may look slightly different from what you have at home, but the products are still 100% genuine and produced by the original manufacturer for that particular brand. For example, a product sold in the US may differ in appearance from the same product sold in France or Japan, but the product is still genuine.

  • Freshness is also 100% guaranteed as we keep all our stock in a temperature controlled environment prior to shipping and subject to regular quality control checks.

Tietenkin tuotteet voivat olla 100 % aitoja ja kyseenomaisten merkkien itse valmistamia, mutta kun olen nyt paljon katsellut ja nyt myös kokeillut kopioituja tuotteita, niin aloin miettimään, että entäs jos… Entäs jos mansikkala myy kopiotuotteita aitoina? Monihan teistä on tilannut sieltä. Oletteko kertaakaan miettineet samaa?

Miten on teillä? Löytyykö omista kosmetiikkakätköistä vain ja ainoastaan aitoa ja alkuperäistä, vai onko joku muukin kokeillut kopioita? Mikä on suhtautumisenne kopioituihin tuotteisiin?

Ps. Käytän tunnisteissa kuitenkin aina ko. merkin tunnistetta. 😉

X